Kijevben Valcman őrjöng!

Meglehetősen komoly veszteségeket kellett hogy elkönyveljen ma a Donbasszba küldött latorhad, ha már a kijevi lakájmédia is erről tárgyal.

grad1

Mintegy száz lator pusztult el Zeljenopoljénál, amikor a milicia mindössze EGYETLEN BM-21-essel “meghintette” a Lembergben összetoborzott 24. motorizált hadosztály hiénagyülekezetét.
grad2
Sebesültjeiknek se szeri-se száma! Ráadásul teherjármű-állományuk jelentős része is odaveszett, csakúgy mint páncélosaik nagyobbik hányada. Egy túlélő telefonon felhivta a feleségét, és szinte sirva mesélte el felapritásuk történetét.
grad3
A ma reggel kezdődött hordafelszámolás még déli egy órakor is tartott. A tiszt szerint még biztosan lesznek fűbe harapók, mert a sebesültjeiket nem tudják se ellátni, sem elszállitani.
grad4
A képeket elnézve a halottak száma erősen alábecsültnek tűnik!
Valcman Nyalókakirály Kijevben őrjöng, és bosszúért liheg.  Minden kinyikkantott latorért száz orosz fejet követel (Nagyon mellbe vághatta a hir Nyalókakirályt.) A belügy egyik megmondóembere-valami Skirjak nevű pisztolyos irodakukac-pedig már meg is fenyegette a miliciákat. A “neves” Timcsuk szagértő pedig nehezményezte, hogy ilyen brutális fegyvert vetettek be a “felszabaditók” ellen, és külön is sérelmezte, hogy a rakéták az orosz határ irányából érkeztek. Mert-szerinte-könnyű úgy lövöldözni, ha a lövöldöző háta mögött nincs ellenség!

https://i0.wp.com/rusvesna.su/sites/default/files/styles/orign_wm/public/yuzhnaya.jpg

A hihetetlen lator-véráldozatokat követelő valcmani “B”-terv eredménye a zölddel besávozott “felszabaditott” terület. A piros nyilak pedig a miliciák támadási-terjeszkedési irányai. Ráadásul a nyilt határszakasz napról-napra nyúlik.
A Bal-Rad közvetlen információja Novosahtyinszkból, hogy a banditák viharos gyorsasággal szeleltek el “Dolzsanszkij” határátkelő ukrán oldaláról. Otthagyva csapot-papot!-pedig semmi nem történt. Lehet hogy “drótot” kaptak?
A Donyeckből a füleihez eljutó hirek is csak tovább növelhették maradék Ukrajna Kegyurának homlokán a ráncok számát! A város repülőterén körbezárt latorjait már a keritésen belülről ritkitja a milicia. Bár ma kevesebb csőből szórták őket-köszönhetően tán a lakodalmi hangulatnak-de a násznépből kimaradottak egyre nagyobb számban érkeznek a repülőtérhez.
És eszük ágában sincs elutazni. Úgyhogy mire véget ér a nászéjszaka, elég szép számú gyülekezet lesz már a repülőtér körül. És kezdődhet a tánc! Ráadásul a milicistákat mostmár kevésbé zaklatja a reptér felé küldött “felmentő” banditasereglet, hiszen egyre távolabb tolják őket eredeti céljaiktól. És a Donyeckben összevont GRAD-ok motorjai még csak be sem lettek  ezidáig inditva. Pedig parkol a városban és környékén majd kéttucatnyi!
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

26 hozzászólás a(z) Kijevben Valcman őrjöng! bejegyzéshez

  1. Névtelen szerint:

    Hivatalosan 23 halott van. Ha ettől tényleg ennyire őrjöng, akkor hülyeség a 300-400/nap, amit itt leközöltök minden reggel.

    Admintól:

    Kicsi huszár! Hol közöltünk mi napi 300-400 halottat? És mikor? Az ATO “startja” óta-tegnap előttig 5000 lator pusztult Donbasszban. Nagyjából két hónap alatt! Ebből a csúcs a mai napig a Karacsun-lerendezése volt. A mai napig nem tudni, hogy ott mennyi pusztult el? Ott bizony meglehetett a 400

    23 halott egy GRAD-csapástól? Olyan helyen? Ahol ez a latortábor volt? Ott még a tizszerese is-vagy még tán’ több összejöhetett! Ezek az első jelentések, és a képek nem illusztrációk. Ma este 8-órakor a hiradások már az egység (a lembergi 24. motorizált dandár) TELJES MEGSEMMISÜLÉSÉRŐL beszélnek.
    Én (admin) megboldogult katona koromban GRAD szakaszparancsnok voltam. Volt szerencsém egy komplett üteg (6 db. BM-21-es) “kinevezett” össztüzének a hatását megnézni. Ez annyit jelent, hogy minden vetőgép CSAK EGY-EGY rakétát lőtt ki. (A többi 234-et hozzáképzeltük)
    A célterület 16km-re volt. A hajmáskéri lőtéren. És mivelhogy bemutató lövészet volt, a célterületet be is rendezték. Mindenféle harci technika makettjeivel. És CSAK EGY harckozizó ezred makettjeit rakták oda. Dandárerő? Csak egy ezred.
    És megnéztük a hatást. CSAK 6 db. rakétáét. Nagyjából olyan volt, mint a képeken. Akkor azt állitották az ahhoz értők, hogy ott ha élőerő is tartózkodik, minimum 50 halott.
    Azidőszerint azt tanitották a fegyvernemeknél, hogy ha 100 km. távolságon belül sorozatvetőket észlel a felderités, és nincs megsemmisitési lehetőség-TILOS LETÁBOROZNI, egységes konvojban haladni.
    Egyetlen BM-21-es a maga valamivel több mint 20 km-es lőtávolságával, a kettő percen belüli tűzkészségével, a 20 másodperc alatt kilőtt 40 rakétájával a szélviszonyok függvényében, sik terepen, kb. fél négyzetkilométernyi területen, évszázados tölgyest gyufává aprit. Amit én láttam, az majdnem 40 éve volt! Azóta a BM-21-nek csak a lőszere változott. Hatásosabb lett.
    Nyilvánvaló, hogy én személy szerint nem rajongok a latrokért.
    De CSAK annyi tapasztalattal a hátam mögött-sajnálom őket! 40 GRAD-rakéta 20 másodperc alatt! Szerencsés volt az, akire ráesett! A legszerencsétlenebb az lehet, aki csak látta! Hallani már az első becsapódás után úgysem hallott semmit!
    Valcman pedig a karacsuni veszteségnél nem őrjöngött! Pedig ott több volt a halottjuk-mint az itt közöltek. Valcman mégis őrjöng! Ha pedig egy dandár megsemmisül-az azért nem húszegynéhány halottat jelent. Sokszor húszegynéhányat! És Valcman NAGYON ŐRJÖNG!

    • Névtelen szerint:

      “Izvarino-Krasznyij Partizan-térségében ma reggelre lecsitultak valamelyest a harcok. A gyűrűbe zárt hiénák tegnap reggelzől ma reggelig becslések szerint CSAK ITT HÁROM-NÉGYSZÁZ (nem tévedés, nem elirás 300-400!) bérgyilkos életével fizettek Valcman és a Majdan “áldásáért”!” – ezt ma reggel posztoltátok. Ha lesz időm, összeadom mindet.

    • bajkál szerint:

      Hogy nagyon őrjöng?Nem csodálom.Nyugati “barátai” nem ezt várják tőle a pénzükért.Ukrajnát akarják szőröstől bőröstől.De az átadás késik,vagy csak nagyon lassan halad.Nem baj,ha őrjöng.Legalább úgy jár,mint Döbrögink.Megőszülni már nem fog,de majd kezelik valami jóféle nyugati diliházba.

    • Névtelen szerint:

      Meg tudom erősíteni! Bár én soha nem lőttem BM-21-el. Akkor még nem volt hadrendbe nálunk 1960-ban.De már tanultuk és ha jól emlékszem volt lőtáblánk is hozzá.Talán az Izraeli “Vaskupola” véd ellene egyedül.A szakirodalom szerint az sem tud egy időben egyszerre 40-50 rakétát “kiszolgálni” egy adott területen. Az oroszoknak a legnagyobb gondjuk a lőszerhiány lesz! Az ukrán szemmel láthatóan arra törekszik,hogy kiszedje a lőszertartalékokat is! Más kérdés,hogy tényleg “pár lépés e a határ?”Vitorla

  2. Névtelen szerint:

    beleverheted a faszod a hivatalos 23-ba… Nézd végig a képeket,majd nézd meg milyen eredményt ért el az ukrán haderő az ATO kezdete óta,és egyből rájössz,hogy nagy a baj Kijev szempontjából… Ha most még a Krím-re is rátámadnak,akkor katasztrófa lesz…

    • Névtelen szerint:

      Nézegetheted a képeket, valószínűleg illusztráció, csak azt itt elfelejtik megírni. Milyen eredményt ért el? Sajnos nyomul előre. Egyik nap itt olvasgatok, minden ok, pusztul a lator, másnap meg visszavonultak két városból az oroszok. A Krímre nem mernek rátámadni, meg nincs is nekik mivel.

      • Névtelen szerint:

        illusztráció… no comment. Nyomul előre… ha tényleg nyomulna előre,akkor mára kb Vlagyivosztokban kellene lenniük. Visszavonultak két városból,nem maradt mit védeni,és az sem baj,ha koncentrálják az erőket. Ne idegeskedj! Ezt a háborút Kijev nem nyerheti meg. Olyan még nem volt a történelemben,hogy ha valaki saját népére támad az ország haderejével,hogy azok győztek volna. Most sem fognak. Eddig is csak azért buktak el,mert ez a háború egy EU komform háború,és az EU,és USA érdekében cselekszenek.
        Ennyit ér a nemzetközi jog… De beletörik a bicskájuk,és előbb,vagy utóbb felelni fognak ezért ukrajna vezetői…

        • Névtelen szerint:

          Eddig is csak azért NEM buktak el…

        • urfang szerint:

          Az USA érdekében cselekszenek, de nem csak az ukránok, az oroszok is. Egymást irtják a tökkelütött idióták, tömérdek emberélet, pénz, technika, és infrastruktúra megy a levesbe mindkét oldalon, az USA meg csak röhög, minden oka megvan rá, ezek az ostoba barbárok egymást pusztítják, nekik már csak egy kávét és egy krémest kell kérni.

          Közben meg van ok szankciózni az orosz gazdaságot, van ok erősíteni a NATO-t Kelet-Európában, és mindezt azért mert a két agyatlan barbárhorda egymást öli egy zsebkendőnyi területért, amit mindegy is hogy ki nyer meg, mert a nyeremény egy füstölgő szarrakás lesz csak, brutális áldozatok árán.

          Ostoba veszett kutyák, kivéreztetitek egymást a SEMMIÉRT.

      • Névtelen szerint:

        Idejössz, írogatsz idiótaságokat. Szánalmas. Menj inkább a Viktor vagy a Vona imádók oldalára és közben nézd a magyar médiák “korrekt” híreit. Piti voltál és az is maradsz!

    • Istvan szerint:

      Ennyit az illusztraciorol
      http://lifenews.ru/news/136376

  3. Névtelen szerint:

    15:13 GMT:
    At least 30 Ukrainian military were killed in shellfire on their convoy near Zelenopolye settlement in the Lugansk region on Friday morning, said the adviser to the Minister of Internal Affairs. As Donetsk People’s Republic headquarters report, a Ukrainian mechanized infantry brigade was attacked by a ‘Grad’ unit, and “was defeated.” The Defense Ministry press service confirms the deaths of only 19 soldiers.

    14:32 GMT:
    Self-defense forces downed a military aircraft on Friday near the town of Perevalsk, in the eastern Ukaine’s Lugansk region. It was supposedly an attack plane, a spokesperson for the Lugansk People’s Republic said.

    14:05 GMT:
    Six Ukrainian military and one border guard were killed, and five soldiers were injured in the intensifying clashes along the Russian-Ukrainian border, the Ukrainian State Border Service announced. According to the statement, “the epicenter of the tense standoff reached the state border line today.”

    • Névtelen szerint:

      Hiába őrjöng! Egyelőre Oroszország Hangja is megerősíti a tudósításainkat a lényeget illetően.Napokkal később figyelem.Talán a névtelenek az Izraeli és az Iraki front eseményeire kellene koncentrálni.Az közvetlenül érinti a zsidókat!Vitorla

  4. györgy szerint:

    Össze-vissza hazudozik az ukrán oldal. A tiszt felesége először minimum 50 halottról beszélt, amivel “pánikot keltett”, tehát elkezdték csökkenteni a számot. Itt egy ukrán portál, egy cikken belül is folyamatosan csökkennek a számok. http://www.pravda.com.ua/news/2014/07/11/7031672/

  5. Istvan szerint:

    A 79 eseket lottek szet, Ukran informacio szerint alig elte tul valaki.

  6. Névtelen szerint:

    Nem baj egyesek szerint az a hír igaz, hogy “Magyarország jobban teljesít”: Miben? Öngyilkosságok, hajléktalanok és nyomorgók száma nőtt! Menjetek és meneteljetek viktor király oldalán! Éljenek a szellemi nyomorékok! 😀 😀 😀

  7. Boci szerint:

    Na kezdődik a politikai nézetek ütközése….
    Jómagam ezen hozzászólásokat eltávolítanám, hisz annyira lelombozó a sok politológus okossága…

    • Névtelen szerint:

      Kedves Boci! Nem az a lelombozó, hanem az, hogy rendszeresen idejön és anélkül, hogy szétnézne kapásból kamuz mindent a királyi médiára hivatkozva! Egyébként ez igencsak politikai oldal. 🙂

  8. Bohun szerint:

    A névtelen libsi troll, aki itt a nyugati média információit nyomja, – így próbálván hitelteleníteni ezt az oldalt.
    A nyugati média pedig így vakolja el a híreket::
    Tény: A milícia 5-én hajnalban kivonult Szlavjanszkból, Kramatorszkba, – majd onnan is tovább vonult Donyeckbe..
    Nyugati vakolás: “A kijevi egységek súlyos harcok után felszabadították Szlavjanszkot. – két nap múlva ezt adja hírül az Euronews, az Unian hírei alapján: “Újabb várost foglaltak el a kormány csapatok, Kramatorszkot”. – Ami persze igaz, csak az időpontot, meg a művelet tipusát nem közölték. – vagyis: nem osztják, hanem fosztják, – és nem csapba xarni, hanem xarba csapni.
    Na ilyen infók alapján tájékozódik ez troll, s ezt nyomva jön ide hitelteleníteni, s ugyanúgy vakolni, – ahogyan libsi barátai.

    • Névtelen szerint:

      Nálad a pont! Kell eg név nekem is,mert összekevertek ezzel a névtelen trollal 🙂

  9. Névtelen szerint:

    Tiszta sor, a libsik Kijevnek szurkolnak. A kommunisták és nemzetiek, -tehát antikapitalisták , a ruszkiknak. Amúgy hajrá oroszok. De hogy a józan ész is megszólaljon belőlem, dolgoztam külföldön. Egy “nyugati melós”, szerintem simán össze tudna haverkodni egy magyar, vagy akár orosz melóssal (mondjuk egy kocsmában, munka után). Tehát ez nem nacionalizmus, hanem a gazdagok úri passziója. B@sszák meg az annyjukat.

    A civil áldozatokra tekintettel írtam ezt.

    • Névtelen szerint:

      ENNYI

      • Névtelen szerint:

        A reguláris ukrán hadsereg bejelenti, hogy továbbra is összehúzza a szigetelés gyűrűjét Donyeck és Luhanszk körül az ország keleti részén.

        A kormány csapatok parancsnokai azt állítják, hogy az utolsó nap alatt, 100 felkelőt öltek meg, és több helyen megsemmisítették bázisukat. Korábban pénteken a felkelők közölték, hogy részükről nem volt áldozat, a reguláris hadsereg viszont súlyos veszteségeket szenvedett.
        A kijevi kormány április óta hadműveletet folytat Kelet-Ukrajnában, az akció a föderalizmus hívei elfojtását célozza. Moszkvában ezt a speciális műveletet büntető akciónak nevezik és sürgetik Kijevet, hogy azonnal szüntesse be.
        Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_07_11/Az-ukran-hadsereg-osszehuzza-a-gyurut-Donyeck-es-Luhanszk-korul-9185/ Vitorla

        • Névtelen szerint:

          Vlagyimir Putyin orosz elnök hivatalos látogatása Kubában koszorúzási ünnepséggel kezdődött el a szovjet internacionalista katona emlékművénél, Havanna külvárosában. Az ünnepségen részt vett Raul Castro a kubai Államtanács és a Minisztertanács elnöke.

          A himnusz hangjára az orosz elnök tisztelettel adózott 68 katona és tiszt emlékének, akik életét vesztették, vagy meghaltak Kubában 1962-1964 között.
          Ugyancsak ma Dmitrij Peszkov Putyin szóvivője közölte, hogy az orosz vezető latin-amerikai turnéja keretében, vasárnap Brazíliában találkozik Angela Merkel német kancellárral.
          Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_07_11/Putyin-koszorut-helyezett-el-az-emlekmunel-Havanna-kornyeken-3818/ Vitorla

Hozzászólás