Donbassz ma! Magára hagyatva?

Igor Sztrelkov mai rövid összefoglalója
Jampolnál a népi milicia egysége alulmaradt a tüzérségi tűz és harckocsitámogatást élvező ellenséggel szemben. Hiradórendszerünket találat érte, kommunikációnk megsemmisült. A Zakatnom folyó hidját elfoglalták, és nem volt mit tenni. A milicia egységei szétszóródtak. Veszteségeinről számokat mondani nem tudok, de biztosan súlyosak.
Szeverszknél szintén nagy erőkkel támad az ellenség, de ott tartjuk még magunkat. Sajnos tüzérségünk nincs-és ez súlyos baj.
Értesüléseink szerint komoly ellenséges erők érkeznek folyamatosan Donbasszba. Fél órával ezelőtt kaptam a hirt, hogy Dnyepropetrovszkból elindult Donyeck felké egy vasúti szerelvény, megrakodva harckocsikkal. Egyre inkább úgy vélem, hogy Oroszország katonai segitsége nélkül katasztrófa elé nézünk.
A Bal-Rad nincs egy órája, hogy az alábbi igencsak lesúlytó hirt kapta Moszkvából:
Az Állami Dumában feltették a kérdést Szergej Sojgu védelmi miniszternek: Oroszország hajlandó-e katonai saegitséget nyújtani a két Népköztársaságnak?
Szergej Sojgu egyértelmű és határozott NEM-mel válaszolt!
Szeretnénk hangsúlyozni, hogy ezt a hirt még nem tudtuk megerősittetni.
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

26 hozzászólás a(z) Donbassz ma! Magára hagyatva? bejegyzéshez

 1. Névtelen szerint:

  Az oroszok sem mernek ujjat húzni a zsidrákokkal.

 2. Névtelen szerint:

  Igen valószínűleg alul maradnak! Ez a Putyini testvérgyilkos politika! Szégyen! Ha el űl a harc mint volt a Varsói gettó esetében megindulnak az Orosz páncélosok,az orosz oligarhák érdekében.Orosz elvtársak gondolkodjatok! Ne válasszák az oroszok újra Putyint és embereit.Kiáltsátok ki az Orosz Népköztársaságot.Kínai segítséggel

  • Pali szerint:

   Nem léphet Oroszország. Biztos megtenné. De erre már nagyon vár a nyugat, és kismillió opció van a tarsolyában, amit ilyen esetben hatékonyan húzhat.

   Szar és szarabb között kell tudni választani, gyerekek. Erről szól a világpolitika.

 3. Névtelen szerint:

  Pedig neki ugorhatna a biboldóknak!Remélem azért megteszi!

  • Béla szerint:

   Nem lehet, Névtelen, Palinak igaza van. A rohadt jenkik csak erre várnak, vabankot játszanak. Politikai döntés az egész, abban azért reménykedem, hogy Putyinnak vérzik a szive.

 4. amúri tigris szerint:

  Sajnos,nem teszi.Már régebben említettem,ha nem lesz hamarosan segítség,végük.Szó szerint,mert a gyilkosok már régen fenik a fogukat,hogy a még élő,szülőföldjét védő,hősiesen harcolókat is legyilkolják.És nincs a világon senki,aki segítene nekik.Még a saját testvéreik sem.Ennél szörnyűbb dolgot el sem tudok képzelni.Ez az Oroszország 23 éve már nem az a Szovjetunió.Putyin pedig az eddigi legpitiánerebb valaki az orosz történelemben.

 5. Névtelen szerint:

  Ha az orosz politikai vezetők gyávák és megalkuvók,akkor segítsenek a katonai vezetők akik tényleges katonai erők fölött parancsnokolnak..Nem muszáj mindig a politikai vezetők nyilatkozatait lesni, hogy mit mondanak vagy mit nem…Oroszországban a katonáknak kell átvenni az irányítást, a sok liblinget pedig elzavarni a halál f…..ra…Most aztán kimutatták az igazi arcukat hogy mennyire szeretik a népüket és hazájukat!!!

 6. Béla szerint:

  Nyugalom! Semmi nem az aminek látszik!

 7. V. kutya szerint:

  Ezt mondtam többször: Putyin kereskedni akar a zsidókkal, nem háborúzni.
  A vén alkoholista Jelcin rég lerohanta volna az egész sárga (!!!!) bagázst!
  Na ja, Putyin elvtárs és a tigris, kemény fiú, meg utcai harcos stb. stb…Mindegy, csak a vodka fogyjon, addig nem lehet baj!
  Szégyelljék magukat a május elsején, és nov. 7-én parádézó díszkommunisták, akik nyalják Putyin kezét (meg más testrészét is) a jó kis komcsi nyugdíjért, a testvéreik magasról le vannak sz.rva.
  Ugyanez itthonra is érvényes.

 8. Laki Tamas szerint:

  Ahogy olvasom, azt mondta, hogy a hadsereg készen áll bármilyen feladatra, amit a hadsereg főparancsnoka, az elnök elrendel. http://en.itar-tass.com/russia/736581

  • amúri tigris szerint:

   Lehet,hogy a hadsereg “kész” minden feladatra,ha a hadsereg parancsnoka elrendeli.De az Putyin,és ő nem rendel el semmit.Más a parádézás.és egészen más a háború.Ha Sztálin csak parádézott volna,mi már rég nem lennénk.A vezérkarnak már rég “önjáróvá”kellett volna lenni adott helyzetben.Persze a Nato-ban is totál kretének ülnek,de nem annyira,hogy ne lássák,nyerésre állnak,a,világ állítólag legjobban felfegyverzett hadseregével szemben.Aki pedig azt gondolja,Putyin taktikázik,felejtse el,ahhoz komoly,nagyon okos vezetőnek kellene lennie.Ő pedig napról napra bizonyítja ennek az ellenkezőjét a talpnyalóival egyetemben.Senki ne értsen félre!Irtózom még a háború gondolatától is,de ebben a helyzetben tud valaki jobbat?

 9. V. kutya szerint:

  Ez egy próba!
  Példát kell statuálni BÁRMELYIK önrendelkezni vágyó nép számára: így maradnak magukra, az uralkodó médiák leterroristáznak, szakadároznak, köztörvényes bűnözőt csinálnak belőlünk, ha netán egyszer úgy döntünk, hogy megszabadulunk öröklött láncainktól.
  Ez lesz a sorsod, muzsik, megdöglesz! Szolgáld csak a kamatokat, örök balsorsod kárhoztasd érte!
  Mi, akik még csak nem is harcolunk, ennél kicsit lassúbb, és körülményesebb halálra vagyunk ítélve, de a sorsunk ugyanaz lesz végül.

 10. Névtelen szerint:

  Na de kik voltak Ororszország urai 1919 óta?

  • Bohun szerint:

   Kárognak a varjak!
   Csak nem gondoljátok, hogy Új Oroszország elveszti ezt a háborút?
   Micsoda pesszimista társaság. Azért mert visszavonulnak, azért mert van negatív jelentés is, – azt hiszitek vesztettek? – Ennyire nem ismeritek az orosz lelket?
   Idézet: “Ezt a csatát elvesztettük, jól van. De a háborút csak most kezdjük el!” – Nagy Péter.
   Bélával értek egyet: “Nyugalom!”
   És, ha valaki elfelejtette volna a történelmi ismereteket: Az orosz nép olyan kemény partizánháborút tud vívni, – hogy a hódítók szinte örülnek, ha végre átadhatják az általuk uralt területeket.
   Tartósan soha senki nem győzte le őket és ez ezután sem lesz másként.

 11. Névtelen szerint:

  Ukrajnai beavatkozásban a döntést nem Putyin hozza meg. Akarata sokat nyom a latban, de a stratégiai tervezők döntenek. Az is nyilvánvaló, hogy Oroszországnak be kell avatkoznia, különben olyan súlyos erkölcsi vereséget könyvelhet el, melybe akár bele is roppanhat az egész ország. De kell egy igen hatásos és jól publikálható, a világ közvéleményének felrázására is alkalmas ok, mely hamarosan be is fog következni. Két újságíró halála, civilek lemészárlása még nem éri el az ingerküszöböt, valami több kell. Ha ez bekövetkezik, az az elkeseredés és bizonytalanság, mely ma mindazokra jellemző, akik szívükön viselik az ukrajnai orosz népesség sorsát, igen brutális formában fog harci elszántsággá változni. Olyan eseménysorozat előtt állunk, mely egy békés ember számára elképzelhetetlenül szörnyűséges. Ezt – mint Pandora szelencéjét- nem könnyű rászabadítani a világra, de ennek ellenére meg fog történni. Az események ezt nem csak lehetővé teszik, hanem ki is követelik.

  • alex szerint:

   Elolvastam a kommenteket, és úgy látom a te hozzászólásod tartalmazza az igazságot legjobban. A többieké csak pufogtatás! Sajnos óriási árat fog a világ fizetni mindezért. Nem is olyan sokára! Az oroszok tudják nagyon jól, hogy nincsen más alternatíva mint a támadás, és nincs is más lehetőségük! . Látni kell, hogy mára teljesen körbevették őket, s mint az űzött vad, amikor végleg sarokba szorítják, fognak kitörni mert más alternatíva nem lesz. A romlott kazár (szánt szándékkal írtam ezt zsidó helyett) ráadásul a piszkos munkát mindig másokkal végeztette el, amiből nem fogunk kimaradni mink sem! Meg kell nézni a bújtatott szöveget, mondjuk a sorozás meglebegtetésével is, amit utána azzal magyaráztak, hogy azok csak valamilyen katasztrófa esetén lennének alkalmazva, ami tudjuk hogy hazugság, figyelembe véve a volt szocialista országokban történő eseményeket románok lengyelek meg a többiekkel bezárólag. Igen kedves olvasó valószínű, hogy Te is fogsz menni lövöldözni legalább a határig, ( messzebb már nem lesz lehetőséged menni! ) mert az országunk mint mindig, megint a f@sz rossz oldalán áll a kollaboráns, és vazallus vezetői miatt!És ez marad is addig míg a világ meg nem tisztul, mint mindig úgy hatvan-hetven évenként. (Bogár professzor után szabadon…) Csak az a baj, hogy ezt már nem hagyományos fegyverekkel fogják megvívni a nem oly’ távoli közeljövőben.
   Bár ne lenne igazam, de nem lehet elkerülni az eseményeket ez egyértelmű!

 12. Szemita szerint:

  Csak a zsidózóknak szólok, hogy a zsidó érdekekkel ellentétes ami történik a világban! Miről is van szó? Gondoljunk bele! Kitört ez az ukrán-orosz konfliktus. A figyelmet elvonta a közel-keletről. Irán már majdhogynem az USA barátja lett ahogy csendben a háttérben felemelkedett az ISIS (szélsőséges szunnita iszlám állam). Részben hagyta ezt az USA. Most nehéz levernie. Ez az ISIS sokkal inkább zsidó (és keresztény vagy bármilyen más hitrendszer) ellenes mint Irán, pedig Irán sem “piskóta” ami az emberi jogokat illeti.
  Izrael érdekével ellentétes, hogy ilyen állammal legyen határos.
  Izrael érdeke az lett volna, hogy megszelidítsék a közel-kelet szélsőséges muszlimjait.
  De ez nem megy úgy ha az USA többfrontos háborút vív, mert annyira mégsem erős, hogy mindenhol győzzön. Ráadásul az oroszok provokálása hatalmas öngól!
  Izrael érdeke nem az, hogy mindenhol a zsidókat tegyék felelőssé a konfliktusokért!
  Az oroszok provokálásával (mert a haderő le van kötve) még kevésbé lehet féken tartani az iszlám szélsőségeseket, melyek Izrael eltörlését tűzték ki célként.
  Nem jól látom? Szakértői vélemény?

 13. NG szerint:

  Obama kiütéssel győzött Putyin felett, ebben a szemét világban az agresszívabb, ravaszabb, sunyibb, és tökösebb nyer. Ha az USA meg akar szerezni egy országot, megszerzi, alattomos módszerekkel, a fél országot romba döntve, de akkor is megszerzi magának, Oroszország ezzel szemben kínosan ügyel arra hogy a nyugati partnereinek(Lavrov előszeretettel nevezi Oroszország nyugati ellenségeit partnereknek) ne sértse meg az érzékeny lelkivilágát, még saját határain belül is arrébb teszi a hadseregét, hogy ne morogjanak annyira az üzleti partnerei. Aki idáig arról ábrándozott hogy a kommunista Oroszország megmenti majd az orosz testvéreit, az most nyissa ki a szemét, és vegye észre hogy ott bizony jó ideje kapitalizmus van, barátság és testvériség már rég nincs, csak érdek van, de az nagyon. A következő ország amit Oroszország elveszít, az Fehéroroszország, Lukasenko látva Putyin gyengeségét, egyre jobban húz a Kijevi, és vele együtt a nyugati hatalomhoz, Porosenko beiktatásán is jelen volt, kiállt az egységes Ukrajna mellett, és bátorította a csokikirályt hogy semmisítse meg az Ukrajna ellen támadókat.

  • Kata Till szerint:

   NG! Mivel Obamát és Putyint is ugyan az a háttér hatalom irányítja,így nem lehet azt egyértelműen kijelenteni,hogy egyik legyőzte a másikat! Sajnos igaz és tény az,amit fentebb már valaki megfogalmazott.-“Putyin nem háborúzni,hanem kereskedni akar a zsidókkal”! Saját vagyonának megőrzése és gyarapítása elkötelezetté tette a világuralomra törekvő zsidrákok érdekeinek kiszolgálására!Krím megszerzése csak színdarab, a zsidrákok forgatókönyvében! Jót röhögnek a gennyládák,hogy az egyszerű emberek ezt bevették és ezért Putyint istenítik.Olyan nagynak,bátornak,erősnek akarják feltüntetni személyiségét,hogy csak is ő lehet az egyedüli aki az Orosz nagyhatalom élén állhat. Ez akaratuk és céljaiknak a megfelelő,mert ez biztosítja számukra az orosz nép leigázását,megalázását,amit ők “demokráciának”neveznek.!ÉBREDJETEK OROSZOK!

 14. Névtelen szerint:

  A Népszabadság szerint ez a helyzet.
  Újult erővel folytatódtak a harcok csütörtökön kelet-Ukrajnában, miután a régió függetlenségéért küzdő erők elutasították a kormánycsapatok fegyverletételre felszólító ultimátumát. A Donyeck megyei Krasznij Liman településnél mintegy négyezer szeparatista fegyveres vett részt az ütközetben, amelyekben egyes hírek szerint páncélosokat is bevetettek – jelentette a Reuters.
  A lázadóktól származó információra hivatkozva a newsru.com orosz internetes hírportál arról számolt be, hogy heves harcok voltak Artyomovszknál, Sziverszk városát egy ukrán vadászrepülőgép, Kramatorszk környékét pedig a tüzérség támadta, míg Szlavjanszkban lőttek egy XVIII. századi templomot is, amely megrongálódott. A kijevi védelmi minisztérium adatai szerint eddig 147 katona vesztette életét a konfliktusban, az halottak száma azonban ennél jóval nagyobb lehet, hiszen ez az adat nem tartalmazza a Nemzeti Gárda és a szakadárok veszteségeit, valamint a civil áldozatokat – adta hírül ugyancsak a Reuters.
  Egyelőre nem hozott tehát eredményt az új ukrán elnök, Petro Porosenko tűzszüneti kezdeményezése, amelyet a katonai vezetők egy része nem is támogat, mondván, fegyverkezésre és erőátcsoportosításra használhatják fel azt a szakadárok. Az államfő most csapatának megújításával igyekszik közelebb jutni a konfliktus rendezéséhez: a parlament nagy többséggel jóváhagyta javaslatait, és Pavlo Klimkin berlini nagykövetet külügyminiszterré, Valeria Hontareva bankszakembert a központi bank vezetőjévé, Vitalij Jarema eddigi miniszterelnök-helyettest pedig főügyésszé nevezte ki.

  Moszkvában az állami duma ülésén Szergej Sojgu védelmi miniszter megerősítette, hogy Oroszország ismét csapatokat küld az ukrán határ közelébe. Az intézkedést az RBK orosz hírügynökség értesülése szerint részben a térségben zajló NATO-hadgyakorlatokkal, részben az ukrajnai feszültség növekedésével indokolják. Az orosz egységek létszáma legalább néhány ezer fővel nőtt az ukrán határ közelében – mondta Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár, aki szerint a nemzetközi közösségnek keményebb szankciókkal kell válaszolnia, ha Moszkva továbbra is beavatkozik Ukrajnában. Joe Biden amerikai alelnök is hasonlóan nyilatkozott, amikor szerda este Porosnekóval tárgyalt telefonon, Ausztrália pedig 50 orosz állampolgár és 11 cég ellen léptetett életbe szankciókat, mert felelősnek tartja őket az ukrajnai válságért. (Hírösszefoglalónk)
  Névtelen jól látja hogy innentől egész Oroszországra átterjed a probléma.Az a vezető Oroszországban aki elveszít egy háborút,nem vezető többé.Putyin ebbe a kategóriába kezd tartozni. Vitorla

 15. Pityu szerint:

  Bohun! Tiszta szívből kívánom, hogy neked legyen igazad!!!

  • Névtelen szerint:

   Emlékezzünk 1956-ra.
   Most már igazán átérzem a magyar szabadságharcosok lelkiállapotát.

 16. Névtelen szerint:

  Pedig Putyinnak kell letörni zion hatalmát!A szép világra várnak a föld népei.Zion mentes világra.

  • Kata Till szerint:

   Névtelen! Ezzel csak az a baj,hogy Putyin a Zion katonája.Ezért ő soha nem fog olyat tenni,ami gazdái érdekeinek ellent mondana.A határok mentén való fel-le vonulgatások,a Zion színdarab része.Csak úgy,mint a szankciók,amelyekkel magyarázatot adnak a hiszékeny embereknek,hogy miért is nem lehet be avatkozni Ukrajnába.Elhitetik az emberekkel,hogy ezek a szankciók gazdaságilag tönkre teszik Oroszországot és éhezés fog várni a népre!Putyinnak alibit biztosítva ezzel,hogy látszódjék,- hatalma töretlen,-felelősség teljes és csak népének érdekeit szem előtt tartva nem avatkozik be.Egyszóval megy minden a zsidó -fasiszta forgatókönyv szerint!

 17. Pityu szerint:

  Kedves Kata Till!A háttérhatalomról már tudunk épp eleget ez idáig mind szép és nem túl jó,na de a nagy kérdés hogy ki irányítja a háttérhatalmat netán a betolakodó negatív földönkívüliek?Tudomásom szerint az emberi elit jó része feladta küzdelmet a betolakodókkal szemben,és ha ez így van akkor van igazán nagy baj mert akkor az emberiség egészére totális pusztulás vár, függetlenül attól hogy a következő háborúban ki győz vagy ki veszít mert akkor a győztesre se vár túl hosszú élet,nemde??

 18. Névtelen szerint:

  Hungarista vagyok és oroszbarát!Egy orosz bajtársam írta,hogy ezt az ütközetet a cionizmus ellen vívják meg!Már alig várja!A fehér ember legyőzhetetlen!Az oroszok jelentik a föld utolsó fehér bástyáját!Mi velük megyünk!Nincs megadás,csak harc!Egészen a végső győzelemig,melyben a cion-patkányok alul maradnak!Fehér ember egyesülj!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s