Már senki sem beszél tűzszünetről!

Teljesen felborult a “tűzszünet” Észak-Donbasszban.
A luhanszki repülőtéren csapdába esett lembergi deszantosok addig-addig lamentáltak a megadáson, hogy kifutottak az időből. Ugyanis megérkezett a hőn várt “bajtársi” segitség, tüzérségi támadás formájában. Csak az irányzással volt egy kis gond.

A latortüzérség a miliciák által eddig viszonylag megkimélt repülőteret lőtték, ahol-még nem tisztázott hogy mi?-de valami nagyon felrobbant! A robbanás után pedig iszonyatos tűz keletkezett. Pillanatnyilag a reptéren rekedt ejtőernyősökről semmi hir. A miliciák szerint majd meglátják a végeredményt, ha a tűz kialszik.
Szeverszkijnél és Mikolajevkánál, valamint Metallisztnál is komoly lövöldözések robbantak ki. Szeverszkijnél a milicia elfoglalt két blokkposztot. Itt összesen négy zsoldos odaveszett. A mikolajevkai csatában a latorhorda támadott, de olyan erős tűz fogadta őket, hogy meghátráltak.

A donyecki repülőtéren rekedt hordának is új gonddal kell mától szembenézni. A vizhiánnyal. A DNR erői ma délelőtt megszüntették a reptér viz és áramellátását.
Harkov környékén a zsoldoshad konvojait figyelték meg. Tüzérséggel vonulnak Luhanszk irányába.
Metalliszt mellett szintén tüzérséggel támad az ordashad
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Már senki sem beszél tűzszünetről! bejegyzéshez

 1. Névtelen szerint:

  A donyeckiek felhívása a világ népeihez
  Írta: Denisz Pusilin 2014. június 29.

  Donyeck lakossága – úgy ítélvén meg, hogy az ENSZ-hez többször is intézett felhívásaik, segélykéréseik süket fülekre találnak – úgy döntött, hogy közvetlenül fordul a világ népeihez segítségkérésével.
  A felhívás emlékeztet arra, hogy annak idején, dacára a spanyol polgárháború köztársasági harcosai és a segítségükre siető önkéntesek hősies harcának, a fasizmus térnyerését, a háború kitörését nem sikerült megakadályozni. Ma, a XXI. században, a barna pestis ismét felütötte fejét Európa közepén, Ukrajnába
  Denisz Pusilin, a donyecki népköztársaság társelnöke
  A felhívás szerzői ismertetik azt a halálos veszedelmet, amit a junta hadseregének nyomasztó túlereje jelent a Donyec-medence lakosságának, ezért arra kérik a világ antifasisztáit, jóérzésű közvéleményét, hogy önkéntesek küldésével siessenek a szorongatott helyzetben lévő donyeckiek segítségére.
  A felhívás külön is megszólít országokat:
  – Izraelt, melynek népe mindenkinél jobban tudja, mit jelent az emberiség számára a fasizmus veszedelme. Apellálnak továbbá az Ukrajnából – jelesül Ogyesszából – oda elszármazott egykori honfitársaik segítőkészségére.
  – Franciaországot, amelynek pilótái a második világháborúban (jelesül a Normandia-Nyeman repülőezredben) a szovjet fronton vállvetve küzdöttek a közös ellenség ellen. Ezért azt kérik a francia antifasisztákkal, hogy most is repülőegységgel siessenek a fasiszta veszély ellen küzdő donyeckiek segítségére (lévén, hogy a népfelkelőknek egyáltalán nincs légierejük, ami nagy fokban teszi őket kiszolgáltatottakká a korszerű harci repülőgépekkel harcoló ukrán hadseregnek.)
  – Németországot, melynek antifasisztái annak idején elsőkként és a leghosszabb ideig érezték meg saját bőrükön, mit jelent a fasizmus.
  – Oroszországot. A felhívás szerzői megjegyzik: az egykori antifasiszta koalíció tagállamai arra vették rá Putyin elnököt, hogy tartózkodjon a honfitársaik megmentését szolgáló fegyveres beavatkozástól. Ezért az orosz lakosság közvetlen segítségét kérik, önkéntesek küldésével.
  – Lengyelországot. Ez az ország rendkívül megszenvedte a fasizmus véres terrorját. A felhívás emlékeztet arra: a mai junta azok szellemi örököse, akik a második világháború éveiben 80 ezer, Nyugat-Ukrajnában élő kisebbségi lengyelt – öregeket, nőket, gyermekeket – mészároltak le. Ne engedjék tehát azt, hogy a fasizmus ma a Donyec-medencében győzedelmeskedvén, holnap már újra ártatlan lengyel állampolgárokat mészároljon le otthonaiban.
  Spanyolországot, amelynek harcát annak idején sok internacionalista önkéntes segítette.

  – Olaszországot – emlékeztetve a Mussolini-féle fasiszta diktatúrával szembeni fegyveres ellenállás dicső hagyományaira.
  – Belorussziát, amelynek területén (Hatiny falu felégetésével, lakóinak lemészárlásával) az ukrán fasiszták a háború éveiben ugyanazt a rémtettet követték el, amelyet – még több áldozattal – most az ogyesszai szakszervezeti székházban vittek végbe (amelyet a nép máris „ogyesszai Hatinynak” nevezett el – emlékeztetve arra: az ottani áldozatokat ugyanúgy elevenen égették meg, mint Hatiny mártírsorsú lakosait.)
  Donyeck népe a világ minden antifasisztáját kéri önkéntesek küldésére!
  Mostanáig – az eddigi információk szerint – (Oroszországot nem számítva) Izraelből, Szerbiából, Lengyelországból érkezett néhány önkéntes. Szolgálatra jelentkezett továbbá egy olasz fiatalember is, aki a humanitárius szállítmányok szállításával összefüggésben vállalt feladatokat.
  A juntát ugyanakkor legalább mintegy 400 amerikai zsoldos és tanácsadó mellett főként Lengyelországból és a baltikumból érkezett zsoldosok (közöttük mesterlövész nők!) segítik. Hazasiettek azok a szélsőséges ukrán fegyveresek is, akik eddig Szíriában, az Asszad törvényes államfő ellen harcoló nemzetközi terroristák és zsoldosok sorait gyarapították.
  Az IL-76-os óriás csapatszállító repülőgépben, amelyet a közelmúltban népfelkelők a luganszki repülőtérre való leszálláskor lőttek le – és amely katonai akció békés polgári repülőgépek lelövésekor szokásos nemzetközi sivalkodást és hisztériát váltott ki – egyes hírek szerint több amerikai főtiszt, közöttük tábornok, illetve a NATO brüsszeli központjának katonai szakértői is utaztak. Ezek a hadfiak abból a célból érkeztek, hogy kivegyék részüket a donyec-medencei népfelkelés vérbefojtása céljából indítandó hadműveletek előkészítéséből és irányításából.
  Vitorla

 2. Tallér Márk szerint:

  Zsidók mentek segíteni? Ebből árulás lesz….Én tuti nem engednék egy zs -t sem a hátam möge fegyverrel a kezében.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s