“Mini Kurszk” Geraszimovkánál

A Luhanszk-régióbeli Geraszimovkánál ma mintegy 6-7 órán át tartó tankcsata volt.
Egy majdanista aktivista, Dmitrij Sznyegirjov arról számolt be, hogy szinte a szemük láttára zajlott le egy “mini Kurszk”
A “szeparatisták” tüzérséggel támadtak a mieink tankjaira, majd váratlanul tankokkal rontottak ránk. Mind csupa olyan tankjaik voltak, amit Kramatorszknál vesztettünk el.
A támadásuk teljesen váratlan volt. Kénytelenek voltunk visszavonulni. Biztosan van veszteségünk, de nem volt nekünk időnk azzal foglalkozni, hogy megszámoljuk önmagunkat.
Túléltük.
A geraszimovkai csatáról még egyik fél sem adott ki jelentést.
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) “Mini Kurszk” Geraszimovkánál bejegyzéshez

 1. Névtelen szerint:

  A radikálisok követelték Porosenkótól, hogy „tisztítsa meg” Délkelet-Ukrajnát.

  Június 29-én a Donbass zászlóalj képviselői összegyűltek az elnöki adminisztráció előtt, és ultimátumot intéztek az államfőhöz: ha követeléseiket nem teljesítik, Porosenkóra Janukovics sorsa vár. Az elnök maga is nyilvánosan elismerte, hogy erőalkalmazással nem oldható meg a Dél-Kelet problémája.
  Az “önkéntes zászlóaljak” képviselői követelik a fegyverszünet azonnali beszüntetését és statárium bevezetését Donyeck és Luhanszk megyében. A nagygyűlés résztvevőit a legkevésbé sem zavarta az a tény, hogy Donbass-ban fegyveresek mellett civilek is vannak. A feszólalók kijelentették, hogy Donyeck és Luhanszk lakossága a népszavazáson a federalizmust követelte. Ez azt jelenti, hogy ellenzik Ukrajna egységét, ezért meg kell semmisíteni őket. Azonban egyelőre nincs mivel elpusztítani, úgyhogy a másik követelmény az volt, hogy az összes úgynevezett önkéntesnek azonnal fegyvert adjanak.
  A legutóbbi kijevi események ismét megmutatták, hogy Porosenko nem tudja ellenőrizni a helyzetet az országban – mondja Vlagyimir Stol politikai elemző:
  Névleges elnök lévén, nem rendelkezik igazi hatalommal. Erről tanúskodnak más politikai erők nyilatkozatai és beszédei. Ezen kívül, az Ukrajnában jelenleg folyó tárgyalások nem ígérik igazi sikert az ú.n. Porosenko béketervnek. Porosenko eleget tesz a rábízott funkciónak: felmondja a szuverenitást, és a nyugati pártfogók akaratának engedelmes végrehajtójává válik.
  Az úgynevezett „Porosenko béketerv” nem volt különösebben békés. Az ukrán hadsereg folytatja a donbass-i városok lövöldözését, azzal vádolva a népfelkelőket, hogy megsértik a tűzszünetet. Ugyanakkor Kijevben sem rejtik el, hogy a fegyverszünetet az elnök a Nyugat nyomására vezette be. Maga Porosenko mondta, hogy van neki egy „B terve”, amelyre hamarosan áttér. És nem kell szó szerint értelmezni az elnök azon szavait, hogy erőalkalmazással nem oldható meg a Dél-Kelet problémája – véli Igor Siskin orosz politikai elemző:
  Azt nem mondta, hogy a válságot a Kelet és Kijev közötti kompromisszum segítségével akarja megoldani. Porosenko nyíltan elismerte, az úgynevezett forradalom célja, hogy „Antioroszországgá” változtassák át Ukrajnát.
  Porosenko elnök, Vlagyimir Putyin, Angela Merkel és Francois Hollande telefonbeszélgetésben megvitatta a fegyverszünet meghosszabbítását, megállapodott, hogy az EBESZ megfigyelőit küldik az ellenőrző útlezárásokra. Az elemzők szerint előbb vagy utóbb Kiev rájön, hogy Donyeckkel és Luhanszkkal csak megállapodni lehet. És minden esetben, egy egységes Ukrajna nem lesz többé. Az új hatóságok mindent megtettek, hogy ez így legyen.
  Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_06_30/Nem-lesz-tobbe-egyseges-Ukrajna-5104/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s