Államosítani kell a végrehajtásokat!

– Érdekes tények és információk a törvénytelen sárvári kilakoltatással kapcsolatban – Újratöltve –

1. Az önálló bírósági végrehajtó, közhatalmi tevékenység végez, – magán vállalkozásban. – Még adót sem fizet!

Nagy hiba volt a végrehajtások privatizálása – Államosítani kell!

A fenti videón, mely a Lánchíd rádió szeptember 2-i adásából készült, – tételes összefoglalót hallhatunk a szeptember 1-én Sárváron történt törvénytelen kilakoltatásról, – s az ezzel kapcsolatban felmerült súlyos jogi, társadalmi és immáron politikai problémákról.

Kovács Anita műsorvezető megszólaltatja Dabasi Tamást, a Fehér Kéményseprők Társadalmi Szervezetek Országos Szövetsége elnökét, – valamint a devizahiteles témára specializálódott ügyvédet – és Falus Zsoltot a Bankcsapda Érdekvédelmi Szervezet elnökét is.

Mindnyájan hasonlóan elítélő véleményt fogalmaztak meg a kilakoltató önálló bírósági végrehajtó, liberális hátszéllel végzett törvénytelen kilakoltatási cselekményéről, – mely élesen szembe ment a devizahiteleseket védő törvénnyel.

Ez a témát pedig azért tölti újra és újra szerkesztőségünk, – mert a kilakoltatásokba torkolló devizahitelek és az egyre jobban terjedő számladósságok immáron nagyon súlyos, robbanás veszéllyel fenyegető problémát jelentenek Magyarországnak. És a jelek szerint a kilakoltatásokkal gyengítenék a kormányt, egyes liberális hátszéllel rendelkező végrehajtók.

JDabasi Tamás, a Fehér Kéményseprők elnöke, - jobb szélen

Dabasi Tamás, a Fehér Kéményseprők elnöke, – jobb szélen, – a törvénytelen sárvári kilakoltatáson

Mert a kilakoltatások nagyon nem tesznek jót Magyarország politikai közérzetének. Minden egyes kilakoltatás növeli a társadalom, s ezzel együtt a kormány instabilitását.

2. A magán végrehajtó

Nos, ahogy a címben is írtuk, nagy hiba volt a végrehajtások privatizálása. Hiszen anyagilag érdekeltté tette a végrehajtókat a emberek vagyonának elvételében. – Ez az érdek találkozott a bankok érdekeivel, pénzéhségével, – erkölcstelen kamatemeléseivel, nota bene uzsorázásával, – s mindjárt létre is jött a bankok végrehajtók kifosztó szövetsége, a magyar nép ellen.

Ráadásul az állam által privilegizált formában, vagyis: az önálló bírósági végrehajtói státusz nem más, mint; közhatalmi tevékenység, magán vállalkozásban, amely még adót sem fizet.

Na, de miféle vállalkozó az, aki más állampolgárokkal ellentétben nem fizet adót?

Ezzel az erővel lehetne akár magán rendőr is, (mint közhatalmi tevékenység, magán vállalkozásban) – és, ami nagyon úgy néz ki, hogy végeredményben meg is valósult. – Mivel a rendőr kénytelen egy magánvállalkozó végrehajtó kéréseit teljesíteni. – És az, hogy ezt végeredményben milyen anyagi elszámolásban teszi a rendőrség, – úgyszintén egy érdekes és vizsgálandó téma lehet a törvénytelen kilakoltatásokat vizsgáló jogi és rendészeti szakembereknek.

A fenti videóban elhangzik, hogy a végrehajtók, s a végrehajtókat tömörítő, – amúgy anyagi bevételeivel soha senkinek el nem számoló Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara, – törvényességi felügyeletét a törvényszéki elnök valamint az igazságügyi kormányzat látja el.

De nagy valószínűséggel a törvényességi felügyeletbe, – s a törvénytelen kilakoltatások vizsgálatába előbb-utóbb be kell kapcsolódnia a Belügyminisztériumnak is!

3. Meg kell szüntetni a túlvégrehajtást!

A műsorban is elhangzott, de sokan is panaszkodnak arról, hogy a végrehajtó sokkal többet hajt be, mint amennyi a valós tartozás.

Például egy egyszerű 80 ezer Ft-os telefon tartozás miatt elárverez egy házat. – Bár manapság már 500 ezer Ft köztartozás alatt nem lehet árverezni. – Ám ez sem a behajtó cégeknek, sem pedig a végrehajtónak nem jelent különösebb akadályokat, – egy néhány 10 ezer forintos tartozásból hamar csinálnak akár fél millió forintnyi adósságot, – ilyen-olyan kezelési költségek, s kamatok felszámolásával. Ügyesek és rafináltak.

4. A végrehajtás kitűnő üzlet

Az önálló bírósági végrehajtók, (bár tagadják), de cégszerűen működnek, mintegy üzleti vállalkozásként, – ennek könnyen utána lehet nézni a tudakozókban és a cégbejegyzésekben, – ezért tehát a végrehajtó sosem dolgozik egyedül. És az alkalmazottainak a bérét is ki kell termelnie, a saját nyereségén kívül. – (Mely nyereség a KDNP frakcióvezetője, Harrach Péter szerint; nem ritkán eléri a végrehajtási összeg 5-8, nem egyszer a 10 százalékát.)

El lehet képzelni, egy több 10 milliós, vagy akár 70-80-100 milliós összegű végrehajtásnál ez mekkora összeget jelenthet.

2011-ben Szabó Máté alapjogi biztos megállapította, hogy az önálló bírósági végrehajtók munkadíja az ügy értékéhez képest akár aránytalanul magas is lehet, ami a végrehajtási eljárások sikerét önmagában is befolyásolhatja! Egy 10 millió forintos, két adóst érintő tartozásban a sikeres végrehajtás után; másfél millió forintnál is több lett a végrehajtó díja…

De, ha elveszik egy átlagember kis házát is, mely 3-4-5 milliót ér, vagy, ha nagyon sokat dolgozott érte, akkor 10-et, – de ebben az esetben is 300 ezertől 1 millióig terjedő összeget kereshet a kisember otthonfosztásán csak a végrehajtó. (És, akkor még a bankról, közjegyzőkről és egyéb pénzügyi léhűtőkről nem is beszéltünk). – De a kisember vajon mikor lát ennyi pénzt egyben? – Mely a végrehajtóknak csak egyetlen ügyből leesik. A kisember otthonának elvétele árán.

Ezért tehát mindezek miatt amit itt fentebb említettünk, – mindenképpen szükség van a végrehajtói státuszok teljes államosítására, hogy ne legyenek extra profitokat kereső magánvállalkozók, – s így ne legyenek érdekeltek az adósok kifosztásában. (A közjegyzőknek sem szabad kimaradni ebből! – a szerk.)

5. Államosítani a végrehajtásokat

De jelenleg mivel, ahogy már említettük, – a végrehajtó lényegében vállalkozó formában “dolgozik” – lehetőséget lát arra, hogy a jogalkotó eredeti szándékát semmibe véve megkerülje a törvényt, gondolván azt, hogy az csak az állami alkalmazottakra vonatkozik, a végrehajtói vállalkozásokra nem. – Pedig ezt nagyon rosszul látja, mert a devizahiteleseket védő törvény a végrehajtókra is vonatkozik. De, hogy a jogalkotó akarata, vagyis a Parlament akarata minden tekintetben érvényesüljön, – s a végrehajtók is kényszerítve legyenek arra, hogy 100%-osan betartsák a törvényt, – minden végrehajtási eljárást államosítani kell, vagyis szigorú állami ellenőrzés alá kell vonni!

Így elkerülhető, hogy – a bankok, a végrehajtásokban résztvevők és a multi szolgáltatók triumvirátusa, – a tovább folyó kilakoltatásokkal, – még jobban kiélezzék az amúgy is pattanásig feszült helyzetet, – mielőtt áldatlan tevékenységüknek beláthatatlan következményei lesznek.

6. Időszerű már a végrehajtók vagyonnyilatkozata a nyilvánosság felé

Ceterum Censeo: Az ország jelenlegi súlyos társadalmi helyzetében, amikor ilyen nagy a szegénység, – elvárjuk a végrehajtóktól a nyilvános vagyonnyilatkozatot, – mindenki számára jól hozzáférhetően a Végrehajtói Kamara honlapján, – különös tekintettel a Végrehajtói Kamara vezetőségére, elnökségére nézve.

Mivel a végrehajtók elméletben “közszolgálatot végeznek” (vagy kellene végezniük – a szerk.) ezért minimum elvárja tőlük a nép, de kiváltképpen azok az adósok, akiknél végrehajtanak, – annak nyilvánosságra hozatalát; hogy milyen vagyonuk keletkezett a végrehajtói praxisuk alatt?

Mert bizony a végrehajtók jelentősen gazdagodnak a lakosság kárára, – és ahogyan Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője is fogalmazott 2013. május 16-án a végrehajtási ügyeket érintve; “fosztogatják az elesetteket.”

A bírálatokkal kapcsolatban a végrehajtói kamara kamara szóvivője elmondta: A végrehajtások során, sem a humanitárius, sem a szociális kérdéseket érintő mérlegelésre vagy méltányosságra nincsen lehetőségük. – Rendben, nos ezen elvek szerint kell bánni velük is az elszámoltatásuk után…

7. A végrehajtó ne menjen szembe a törvénnyel!

Az újabb kilakoltatással kapcsolatban tehát bebizonyosodott, hogy egy önálló bírósági végrehajtó nyíltan szembe mehet a törvénnyel, nyíltan semmibe veheti a parlament döntéseit. És ebben még a rendőrség is segít neki.

A gyermek és a végrehajtó

A pszichológiai megfigyelések szerint: Így gondolnak a gyermekek a család vesztét akaró végrehajtóra

A Fehér Kéményseprőknek csak igaza van: Ma Magyarországon a végrehajtó királynak hiszi magát. Olyannak, aki Parlament és a kormány fölött áll.

Mindaddig, míg a törvény és a törvényességi felügyelet meg nem állítja. De, ha ez nem valósul meg, akkor akár holnap megtörténhet az, – hogy egy kifosztott embernek, (akinek talán még a párja is áldozatául esett az erőszakos kilakoltatásnak, vagy elveszik tőle gyermekét), – elszakad a cérnája. És, akkor olyan lavina indul el, – melybe belepusztul a rendszer.

Szabad Riport/Balrad – Otthonvédő csoport

***

Kapcsolódó anyag: Saját kollégáikat is kilakoltatják a rendőrök?

Galéria | Kategória: OTTHONVÉDELEM | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

15 hozzászólás a(z) Államosítani kell a végrehajtásokat! bejegyzéshez

 1. Névtelen szerint:

  Ez áll a közjegyzőkre is! Adót azok sem fizetnek, az ügyvédek sem. Sőt, számlát sem hajlandóak adni.

  • Odesszit/Phoenix szerint:

   “A végrehajtó, a közjegyző, az ügyvéd nem fizetnek adót.”

   Ez egy kissé sommás állítás. Aki ezt állítja, tud-e jogszabályt felmutatni, mi szerint e vállalkozások jövedelmei adómentesek? Nem tartom valószínűnek.

   Ha ilyen jogszabály nem létezik, akkor az adót nem fizető, számlát nem adó konkrét végrehajtó, konkrét közjegyző, konkrét ügyvéd egyszerűen adócsaló – ugyanúgy, mint az adót nem fizető, számlát nem adó építőmester, szabó, vendéglős, kereskedő, fodrász stb. stb. stb. Nekem csupán egyszer-kétszer volt eddig dolgom közjegyzővel, ügyvéddel (végrehajtóval – hál’isten – még nem volt dolgom), ők mindannyiszor a nekik fizetett honoráriumukról számlát adtak, és feltételezem, hogy a számlázott jövedelmük után adóztak is.

   Ha ilyen jogszabály nem létezik, akkor a sommás állítás megint (…)
   ***
   Admin2: Mert még nem volt dolgod végrehajtóval Phoenix. – Nézz utána!
   Provokatív utolsó bekezdésed, – a már előzőleg ismertetett szabályzat szerint: törölve.

   • Névtelen szerint:

    Alakul a molekula. A fiam hétfőn a végrehajtó kiköltözésre kényszerítette. A 8 milliós lakását Egymillióhétszázezerért egy ügyvédi irodának eladta. Az értékesítés után maradt 11 millió tartozás. Munkája nincs nem is lesz,mert Magyarban repülőmérnökre nincs szükség.Mindez a közben,hogy azorbán a devizahitelesek megsegítéséről,meg az értékarányos elszámolásról,meg a kilakoltatási moratóriumról predikát. Meg a napfelkeltéről.A másik a templom isten felé mutató tornyáról. Hát nincs napfelkelte,,nincs isten,főleg nem a templomtorony által mutatott irányba,nincs kilakoltatási moratórium,nincs értékarányos elszámolás,csak gazemberség van.Liberál fasiszta gazemberség.Itt minden harckocsiért kiált!Ja nem tervezem az öngyilkosságot.Megvárom amig a zsidók,vagy bérenceik ide jönnek és megölnek.Levágják a fejem,mint Ukrajnában.
    Ja megállítottam 7 Munkáspárti Népköztársasági mozgalomhoz kötődő önkormányzati jelöltet.Megnyertem egy újabb pert.És a bank ellen csalás miatt indítok egy újabbat.Ezek csak a háborúból értenek.Megkapják! Vitorla

    • Bohun szerint:

     Őszintén sajnálom a fiad ügyét Vitorla bácsi! Megértem zaklatottságod. Ezt nagyon jól érti az, akinek már dolga volt a pénzéhes és kegyetlen végrehajtókkal.
     Azért még a per előtt javasolnék egy ügyészségi feljelentést is! – Teljes ügyismertetéssel.
     És szerintem, ha megkérjük a Bal.-Rad-ot, ezt nyilvánosságra is hozzák majd, a rend kedvéért.
     Ha olvassák ezt az adminok, – biztos igent mondanak.

   • Odesszit/Phoenix szerint:

    Nem lett volna tisztességesebb a megfelelő jogszabály felmutatásával megérdemelten lealázni engem? Talán igen, de az igazságot – hogy tudniillik itt is csak primitív bűnbak-képző hazudozással, hamis általánosítással van dolgunk – kicenzúrázni sokkal egyszerűbb.

    Egyébként, akinek már volt dolga végrehajtóval, az honnan tudja, hogy az nem fizet adót? – mert én csak ezt az állítást vontam kétségbe, és nem a végrehajtókat, a végrehajtásokat védelmeztem.

    • Bohun szerint:

     Nekem például.
     És ezt magától a véhrehajtótól tudom.
     A végrehajtási lap alján szó szerint ez áll: “A végrehajtó nem adóalany” – Ezt el is tettem mementónak.
     Föl is ajánlom a Bal-Rad-nak közlésre, ha majd a teleházban be tudom szkennelni.

     • Odesszit/Phoenix szerint:

      A végrehajtó begyűjt egy bizonyos vagyonmennyiséget – elvben nem saját magának. Tehát – elvben – igazságtalan lenne, ha ezután a “vagyonátruházás” után neki kellene adóznia. Erről szól az a szöveg, amit idéztél.

      A végrehajtó a megbízójától jutalékot kap. Valamiért azt hiszem – javíts ki, ha tévedek – hogy a végrehajtott nincs ott, amikor a megbízó elszámol a végrehajtóval. Így arról sem lehet tudomása, hogy a végrehajtó ad-e számlát a jutalékról a megbízójának, és arról sem, hogy a végrehajtó fizet-e adót a jutaléka után.

      Egészen pontosan: én arra a jogszabályra vagyok kíváncsi, amiben feketén-fehéren le van írva, a végrehajtó a jutaléka után, a közjegyző, az ügyvéd a honoráriuma után nem köteles adót fizetni.

      Ha valaki EZT a jogszabályt pontosan (visszakereshető módon) ide idézi, akkor hamut fogok a fejemre szórni és térden állva fogok mindenki bocsánatáért esedezni. 🙂

      • Agronómus szerint:

       Hogy te milyen naív vagy 😀
       Tényleg látszik, hogy még nem volt dolgod velük.
       De ne félj, ami késik nem múlik. Akkor már meg fölösleges lesz a hamu szórás, akkor már nem segít semmit.

       • Odesszit/Phoenix szerint:

        Bocsáss meg, de pontosan miben vagyok én naiv? Mit tudnék akkor, ha már “lett volna dolgom velük”.

        Mert még egyszer hangsúlyozom, én nem a végrehajtókat és a végrehajtásokat védem, hanem az igazságot. Ha a végrehajtók adóznak, attól még nem lesz helyes az emberek utcára rakása. De ha a végrehajtók – feltéve, hogy csak a kapitalizmus hiénái, de nem bűnözők a burzsoá törvények szerint – adóznak, akkor hazugság azt állítani, hogy nem adóznak. És hazudni még jó ügy érdekében sem szabad (Gábor Andor).

        • Névtelen szerint:

         Ez a végrehajtó adózik,nem adózik dilemma abból ered,hogy a magyar adótörvények szerint a közhatalom gyakorlásával összefüggő díjak,költségek adómentesek.Vagyis a végrehajtó által a hivatalos eljárása során befolyt összeg adómentes, ami annyit jelent,hogy nem terheli Áfa.(Ugyanígy adómentes minden más hatalmi tevékenység díja is pl. földhivatali eljárási díj,okmányirodai díjak,bírósági illetékek stb.)
         Ennek a fajta adómentességnek azonban semmi köze ahhoz,hogy a végrehajtó a jövedelme után Szja-t köteles fizetni ,ugyanúgy mint bárki más.
         A végrehajtó köteles minden ügyben úgynevezett díjjegyzéket készíteni,melyben részleteznie kell az eljárás minden költségét,és ezt az érintett felek részére meg kell küldeni.

     • Névtelen szerint:

      Na,itt úgy látom összekeveredik a fikció a valósággal.Először is háromféle végrehajtó gyakorol közhatalmat.
      1. az adóhivatali végrehajtó.Ő a NAV hivatalnoka. Feladata az adókötelezettség ingó,vagy ingatlan lefoglalás útján történő biztosítása,végső esetben árverésre bocsájtása.
      2. Törvényszéki végrehajtó.Az igazságügy miniszter nevezi ki.Ő bírósági hivatalnok.Feladata a perköltségek,bűnügyi költségek,rendbírságok,stb. tartozásainak végrehajtása.
      3.Önálló bírósági végrehajtó.Az igazságügy miniszter nevezi ki a Végrehajtói Kamara javaslatára.Mint végrehajtó a járásbíróság illetékessége alá van rendelve,de nem a bíróság alkalmazottja.Saját irodát tart fenn,munkáját önállóan szervezi.Bevétele a végrehajtási ügyek munkadíjából,jutalékából származik.Irodájának költségeit,alkalmazottjainak munkabérét,járulékait valamint saját jövedelmét ebből fedezi.
      Természetesen a jövedelem adó mindannyiukra vonatkozik.

      • Odesszit/Phoenix szerint:

       Hú ha! Mindjárt Te is megkapod a magadét, te “végrehajtó-lakáj”! Hogy mersz itt holmi szakszerű magyarázatokat adni? 🙂

       • Agronómus szerint:

        “Szakszerű magyarázatot” – az tudna adni, akit már kilakoltattak. – És azoknak a rokonai, akik kilakoltatás közben, vagy nem sokkal azután vesztették életüket.
        Lehet itt persze a jogot csűrni-csavarni, fotelből okoskodni, – a tények, azok tények maradnak.
        Lehet szemtelenkedni is, s át nem érezni az egyre fokozódó társadalmi feszültséget.
        És lehet a jogra is hivatkozni, az emberiesség és a humánum helyett.
        És persze lehet önkényesen kiragadott részproblémákon is rugózni, – a teljes egész figyelembe vétele helyett.
        Ez sem fog változtatni a súlyos tényeken.
        És, aki nem hajlandó meghallani a segélykiáltásokat, s a józanabbak figyelmeztetéseit, – akiben nincs egy cseppnyi szolidaritás sem – az magára vessen, ha egyre inkább nem érti majd a történéseket.

        • Névtelen szerint:

         Kedves Agronómus !
         Addig ameddig liberális globalista hatalomgyakorlás működik,addig lesznek ebben a rendszerben végrehajtók is akik kilakoltatnak ,lefoglalnak, elárvereznek.Meg bíróságok is amelyek meghozzák ezen határozatokat,ítéleteket.

 2. Admin szerint:

  Odesszit/Phoenix legutóbbi provokatív bejegyzése, – a már előzőleg ismertetett szabályzat szerint törölve.
  Ezzel együtt, mivel ez a figyelmeztetés ellenére nem az első eset volt: Odesszit/Phoenix kommentelési lehetősége szintén törölve.
  (Admin2)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s