Donbassz: NAGY VÁRAKOZÁS! Valami készül?

Donbassz elmúlt vasárnapja bár viszonylag csendes volt, jónéhány valcmanista lator családja számára aggodalmat hozott.

Дьяковский котел: украинские солдаты не могут пробиться через территорию ДНР к своим | Русская весна

Kiváltképpen azok a hozzátartozók aggódhatnak most, akik kézen – közön megtudták, hogy szemük fénye Gyjakovo katlanjában morzsolgatja napjait.
Tegnap délután a minden utánpótlástól elzárt, és a készleteiből kifogyott brigantibanda úgy gondolta, hogy a vasárnapi ebédtől esetleg elpilledt népköztársaságiak figyelme fellazult. Így hát merész akciób fogtak. Kitörésibe!
Rossz ötlet volt ez a részükről. A milicisták figyelme nem lankadt. A kitörési kísérletbe beletörött Nyalókakirály pribékjeinek bicskája. Oly sok lator harapott fűbe a nagy erőlködésben, hogy a kevéske elemózsia az alaposan megcsappant létszámnak még vagy három napig kitart.
Donyeck lakótelepei számára is lidérces volt a tegnapi nap. Nyalókakirály latortüzérsége messzehordó önjáró lövegekkel bombázta a várost egész nap.
A terrorbombázásokban hat polgári személy halt meg, és lakások tucatjai váltak lakhatatlanná.
A donyecki repülőtér “utómunkálatai” elég sok energiáját lekötötte a miliciának tegnap is. A föld alól a romok között itt – ott előbúvó bérgyilkosokkal küszködnek, meglehetősen sziszifuszi módon. Döntés született, hogy a lehető leggyorsabban el kell tolni a lehető legtávolabb a repülőtértől és a várostól a valcmanista hordákat, hogy fel tudják deríteni a repülőtér alatti erődrendszer rejtett bejáratait.
Szcsasztyjénál és Bahmutkinál heves csatározások alakultak ki tegnap késő délután. Bahmutki határában a népköztársaságiak megleptek két latorposztot. Majd ma reggel kiderül, hogy mennyi bérgyilkos adta ki a páráját ott, hiszen mire az összecsapások véget értek, besötétedett.
Itt egy milicista elesett, három megsebesült.
Peszki mellett késő délután ismét az “Ajdar” szívott! A milicisták mostanság nagyon nem kedvelik ezt a latorhordát. Egy kissebb táborhelyükön ütöttek rajta, nyolc bérgyilkost lehúzva a kijevi zsoldlistáról. A többségük azonban bevette magát a környékbeli erdőségekbe.
Elemzők szerint ma – de inkább talán holnap – Donbassz valamennyi frontszakaszán heves harci cselekmények fognak bekövetkezni.
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

14 hozzászólás a(z) Donbassz: NAGY VÁRAKOZÁS! Valami készül? bejegyzéshez

 1. Névtelen szerint:

  Hulye ukranok menjetek haza ez egy macska eger jatek.

 2. Névtelen szerint:

  Az ukránok erősen tévedtek, amikor azt hitték, hogy csak a keleti országrész némi kézifegyvert szerzett orosz kisebbségét kell légierővel, tankokkal legyőzniük…
  Kalandnak tűnt a háború, könnyű csetepaténak.
  Rá fognak döbbenni, hogy az EGÉSZ OROSZ NEMZETTEL állnak szemben.
  Rá fognak jönni, hogy az orosz harcoló fél a veszteségeit képes feltölteni, sőt létszámban, fegyverzettben egyre gyarapodik. Ők pedig pusztulnak értelmetlenül, a globális tőke terjeszkedése érdekében.
  Az oroszok az otthonaikat védik, van helyismeretük, van katonai és gazdasági nagyhatalomként működő “hátországuk”.
  Az ukránoknak nem lett volna szabad belemenni ebbe a háborúba, mert a medve megvédi a bocsait, és még be sem gorombult.

 3. vitorla szerint:

  Nincs és nem is lehet orosz ellenes baloldal Vitorla

 4. Névtelen szerint:

  Tisztelt Névtelen 06:33,nekem is tetszik amit írtál és valóban úgy legyen.Az orosz ember megmaradt orosz embernek legyen milliárdos vagy szegény, ők joggal lehetnek büszkék a történelmükre ami összetartja őket…

 5. Dzsingisz Kán szerint:

  Ukrán háború – Kárpátalja.

  Ma beszélgettem egy beregszászi tanárral, és érdeklődtem mi igaz abból, hogy Kárpátaljáról erőszakkal, vagy éppen csellel viszik be a magyar fiatalokat katonának, és dobják e őket Dombassz poklába.

  Nos,(számomra) egész váratlan magyarázatot kaptam tőle.
  Elmondása szerint, akiket (magyarokat) Dombasszba küldenek harcolni, azok végső soron zsoldosok. Ugyanis mióta Janukovics megszüntette a sorkötelességet, Ukrajnában is szerződéses hadsereg lett. Viszont nem tagjai a hivatásos reguláris ukrán haseregnek. Ez azt jelenti, hogy békeidőben is KAPTÁK A ZSOLDOT (ottani viszonylatban nem is keveset), amiért végső soron viszont semmit sem kellett tenniük. – Csupán készültségben kellett állniuk, azonnali mozgósításra egy bármilyen Ukrajnában kirobbanó, annak területét fenyegető háború esetén. Ők mindannyian a szerződés aláírásával ezt vállalták, és át is estek egy alapkiképzésen.

  Tehát a helyzet a következő: Az Ukrán hivatásos (reguláris) hadsereg az alkotmányuk és törvényeik szerint csak egy külső nyílt agresszió esetén vethető be, a saját polgáraik ellen pedig nem!
  Amúgy ezt több ukrán tábornok is leszögezte Porosenkó kormányának. Nem is vetettek be ezidáig egyetlen egy hivatásos katonát sem, ők csak akkor lőttek (de inkább megadták magukat, vagy átiszkoltak a Medvéhez), amikor megtámadták őket. Például a hivatásos határőrök.

  Walcmanék ezt úgy hidalták át, hogy a szerződéseseket (zsoldosokat) a belügyi alakulatokhoz vezényeltették át. Ilyen a mindenféle söpredékből megalakított Ukrán Nemzeti Gárda (zömében “bűnbocsánatért” oda bejelentkező volt BERKUTOSOK),
  vagy az AZOV, a DOMBASSZ, és a Jobb Szektor egységei.
  Ők képviselik az ATO-nak nevezett gyilkolászások elkövetőinek zömét.

  Persze amíg béke volt jól jött a plusz pénz, ámde ne felejtsük el, mindig ki kell fizetni a kása árát. Pláne, ha azt a Szása árazza be.

  A tanár úr az elmúlt napokig 87 fő a dombasszi pokolban elesett magyar származású szerződésesről tud.

  SVPSZ

 6. Névtelen szerint:

  Ha ez igaz és békeidőben jó volt a lóvé meg a nagy arc,akkor most legyen jó életüket és vérüket áldozni az uralkodóért, és annak családjáért mely persze a biztonságos egyelőre biztonságos külföldön székel…

 7. Névtelen szerint:

  én azért ezekre a beirásokra nem vennék mérget láttam és olvastam sokat,
  hirtelen elhunyt fiatal orosz katonák szazairol,akik az orosz anyák szővetsége szerint dombaszban haltak meg vagy már az orosz anyák is hazudnak nem csak a ruszkik

 8. Русь szerint:

  http://the-day-x.ru/batalony-ukrainskix-silovikov-prorvalis-k-opolchencam-i-pereshli-na-ix-storonu.html
  Ukraina katonak ataltak Novorosiai hadsereghez….meg masok is……..:))))))))))

 9. Русь szerint:


  video itt hiradoban erről mondanak,meg mas jo hirek……:))))))))))

 10. Русь szerint:

  http://rusvesna.su/news/1412602939
  :)Holnap lesz születes nap Putina :))))))))BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!:))))))))))

 11. Русь szerint:

  Maidan Massacre Master ENG

  Фильм «Бойня на Майдане»: премьера на кинофестивале завершилась призом (видео)
  http://rusvesna.su/news/1412590156

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s