Donbassz valóban elcsendesedett ma reggelre

Nyalókakirály udvartartása a donbasszi”csendes üzemmódú” háború második napjára időzítve egy “könyvajándékkal kedveskedett” az udvar alattvalóinak. Vélhetőleg karácsonyi ajándéknak szánta a kijevi udvar ezt a száz oldalasra sikeredett, amúgy korántsem díszes kivitelezésű könyvecskét. “Egyedveszteségeink” is lehetne a címe a Donbasszban május óta kiterített kijevi latrok névsorát tartalmazó könyvecskének, amelyet megfigyelők szerint hamarosan követnie kellene (ha hasonló terjedelmű) a II: III: IV: V. VI. stb. kötetnek is, hiszen a lista úgy nagyjából “megtizedelt. Kb. csak minden tizedik Donbasszban elhullott valcmanista pribék nevét tartalmazza.
A harci történések visszafogottságáról szól a mai hajnali összefoglaló Donbasszból. Amely megjegyzi, hogy mintegy húsz alkalommal keltett zajt a valcmanista latortüzérség mára virradóan Donbassz szerte, de a háború kezdete óta először fordult elő, hogy civil halottai nem voltak a lövöldözéseknek.
Szcsasztyje – környéke a legnyugtalanabb, és a “Veszjelaja Gora” – hegy.
A Volnovaha – vidéki latortüzérség néha – néha fölriadt éjszakai szendergéséből, és úgy nagyjából kétóránkét leadott egy – egy sortüzet.
A népköztársaságiak körében új játékszenvedély kezd elterjedni. A repülőmodellezés hódít köreikben. Ügyes “ifjú szovjet mérnökök” barkácsolnak össze aprócska légijárműveket, amelyekkel a magasból fürkészik Valcman latorhordáinak mozgását.
vills
Az általuk csak “villanysárkányoknak” nevezett játszóeszközökkel nagyszerűen elszórakozgatnak. Konstruáltak már “éjjellátó” készségeket is. Méretükből és fürgeségükből adódóan ezek a légiketyerék az idegbajt hozzák a pribékekre, mert nem tudják őket lelőni. Szemben az általuk eregetett behemót szerkezetekkel, amikről néhány perccel a fölrepítés után már le is kell mondaniuk.
Az éjszaka Vitalij Kiszeljov a Luhanszki Népi Milícia parancsnokhelyettese bejelentette: az LNR erői befejezték nehézfegyverzetük visszavonását a jelenlegi frontvonalaktól 15 km. távolságra.
Hozzátette azonban, hogy ugyanezt nem tette meg sehol Nyalókakirály latorhordája, viszont minden frontszakaszon újabb technikát vonultattak fel. Kiszeljov megjegyezte: ez önmagában véve is aggasztó, viszont amennyiben a helyzet azt indokolttá teszi, alig félóra elteltével a népköztársasági erők képesek lesznek a most visszavont nehéz harci technikai eszközeiket újrapozicionálni.
A jelentésünk begépelésével egyidőben a kilencedik “Fehér Konvoj” segélyszállító kamionjai megkezdték a belépést Donbassz területére!
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

29 hozzászólás a(z) Donbassz valóban elcsendesedett ma reggelre bejegyzéshez

 1. MG szerint:

  Eeezeket a vellanykárkányokat a nyugati báróink csak súlyos dolcsi milcsikért hajlandóak kikönyörgés után….. te-te!

  • Sámánkirály szerint:

   Azért nem egészen 🙂 Egy nagyon jó barátomnak is van egy ilyen kis kütyüje (eléggé nagy a hasonlóság a képen látható kütyü és az övé között, sőt megkockáztatom, hogy a 2 gép ugyanazon cég terméke) és nem került milliókba még csak százezrekbe sem 🙂

   • MG szerint:

    Az a baj komám hogy nem vágod! Mire az MH rendszeresítené a nato szabvány drónokat, 5 tender után mennyi lenne? Látod mekkora gyerek vagy?

 2. P. szerint:

  A szükségen edzett kreatív elme legyőzhetetlen a jóléti kényelemmel szemben.
  Az egyiknek élet feladat, a másiknak csak egy feladat, amitől nem függ a sorsa.
  Ez az igazi differencia, ami az eredményt is borítékolja.

  • vitorla123 szerint:

   Az Erzsébet hídról készült film ilyen drónnal készült.A film bejárta a világot.Kiváló a tüzérségi célok terepen történő pontos helymeghatározására.A hatástűz vezetésére.Tulajdonképpen számítógéppel irányított robot. Nagyon piciny kamera és adó van rá telepítve.De alkalmas parancsnokok likvidálására is.Kifejezetten a “Z” nemzedék fegyvere.Rengeteg tudás van benne.

 3. furnan szerint:

  Azért én nem egészen értem ezt a “nehéz fegyverzet visszavonást”.
  A hír szerint egyoldalú a lépés, ami szerintem az előzményekre gondolva, katonai lépésként nagyon kockázatos dolog.
  Abban bízok, hogy a hazájukat védő milicisták jó katonai ismeretekkel rendelkeznek, és talán a másik oldal is visszavonta az erőit – a híradás forrásai esetleg tévedhetnek….

  • P. szerint:

   Ez egy ismétlés lesz, sajnos, azt gondolom:(
   Ezt már eljátszották, így jutottak vér nélkül területhez ezelőtt is az ukránok.
   Azt sem szabad elhinni, amit kérdeznek!

  • MG szerint:

   Ha a milicistáknak szemernyi gyanúja volna ezzel kapcsolatban, kivonnák? Ott harcosok szolgálnak szép számmal, jelentős harci, hely ismerette,! Ha Adminék nem vigyáznak, Orbán előbb hoz minket össze Orosz testvéreinkkel, mint ők!!!

 4. agyorkos szerint:

  Sztrelkov parancsnok üzenete is megerősíti az ukránok álnokságát:

  “” According to reliable data, the command of the “People’s Militia Corps” of DPR and LPR have conducted withdrawal of the heavy armament and armored vehicles from the 15-km depth zone along the frontline. Meanwhile, the fact that Ukrainian party doesn’t even think about starting a similar withdrawal is ignored. Contrariwise, Ukrs have intensified the recon (mostly with the UAVs). DPR-LPR artillery, MLRS, tanks have been taken away from the all important directions

  In case if enemy doesn’t start the similar withdrawal in next few days, the threat of ”crushing strike” by the Ukrainian government is going to become more than real on these directions. “”

  • Sámánkirály szerint:

   Én egész egyszerűen nem értem a népköztársaságiakat. Ők is tudják, hogy ez az egész tűzszünet egy színjáték és az ukránok ugyanazt játsszák el mint pár hónappal ezelőtt. Minek mennek ilyenbe bele??

   • Pex szerint:

    Valószínűleg a (valahol) már írt stratégiát folytatják, lőtávolba, katlanba, megfelelő pozícióba “eresztik” magukra az ellenfelet, majd beszorítják, aztán a szuszt ki. Most, ha támadást kapnak, az már hivatalosan is önvédelem, és nem offenzíva. És, ahogy a cikk írta, fárasztják a halat, hadd fogyjon a költségvetés meg a hitel.

    • Leopold szerint:

     Nem hinném, hogy az ukránok támadni fognak, jó nekik ez a tűzszünet.

     Ami igazán érdekes, hogy ha megkezdték a fegyverzet visszavonását 15 km-re, akkor már létezik egy közösen elfogadott vonal kettejük között. Kíváncsi lennék erre a vonalra, bár nyilván nagyjából megegyezik a frontvonallal, de azért érdekes lenne látni pontosan hol húzódik.

     Például a donyecki reptér a vonal melyik oldalán van. Vagy érdekes még a debalcsevói beszögellés, arra aligha vonatkozik a frontvonaltól számított 15 km-es kiürítés, mert akkor az egész beszögellést ki kéne üríteni.

     • agyorkos szerint:

      Nincs szükségük rá. A tűzszünet előbb-utóbb véget ér és akkor majd kis lépésekkel szorítják, fokozatosan visszább és visszább az újoroszokat. Egyre kisebb területre fognak beszorulni. Ezt az alattomos, felörlő taktikát játszák pár hónapja. Eredményes!

      • Leopold szerint:

       Nem biztos, hogy véget ér a tűzszünet, nincs már sok értelme folytatni a harcot és éppen a háború az ami nem tarthat örökké. Ha beáll ez a helyzet ugyanaz lesz mint Transznyisztriában, ott is állandósult tűzszünet van már régóta.

       • agyorkos szerint:

        Az előző tűzszünetek sem értek véget. Hónapok óta ez megy.

        • Leopold szerint:

         Az előző tűzszünet nem jutott el eddig, hogy megkezdődjön a fegyverzet visszavonása és legyen egy veszteségek nélküli nap, de ez most igen. Ha ez folytatódik, akkor a helyzet befagyott konfliktussá válik, ami egy fokkal jobb mint a befűtött konfliktus. Békéről még korai beszélni.

    • agyorkos szerint:

     Ha van is ilyen stratégiájuk, durván megbukott! Odáig áll a dolog, hogy az ukránokat pozícióba eresztik magukra, aztán ott azok is maradnak. Beszorítani őket az újoroszok nem tudják, maximum leállítják a durva nyomulást, nagy nehezen. Sok esetben azt sem véglegesen, lásd a debalcsevói fél-katlant, ahol az ukránok erősebben nekinyomultak át is törtek és tartják a vonalaikat. Kivéve Nyikisinot, a teljesen jelentéktelen kis települést, ugyanakkor Fascsivkánál engedtek, holott a bányavárosok felé vezet és stratégiailag az M03-as útvonal a legfontosabb védendő utak egyike. Ugyanígy vették be Olenovkát, utána pedig Nehotívkát is. Azóta több ezres lakosú, békés Jenakievónak nincs nyugta.
     Ugyanez történt a blokkposztoknál is Frunze és Donyeckij között, vagy említhetnénk Sztanyicja Luganszkaját is.
     Most már, ha ezeken a pontokon vissza akarják szerezni a helységeiket, az agresszióként, támadásként, ukrajna területére történő behatolásként lesz elkönyvelve.

     • tompo75 szerint:

      Ukrajnát nem katonailag, hanem gazdaságilag és politikailag kell megtörni. Hiába nyomják őket az atlantisták, sürgősen 15 milliárd dollár kéne az államcsőd elkerüléséhez. Hatalmas a túlerő, de ennek ellenére alig érnek el eredményeket, ráadásul napi szinten 5-10 technikai eszközt vesztenek, ez sokáig nem tartható fenn, gyorsan belerokkan az ukrán gazdaság az állandósult offenzívába. De tegyük fel mondjuk mi történne ha Donyecket és Luhanszkot be is vennék az ukránok? Ez a 15-20 ezer milicista nem hiszem, hogy elfutna Oroszo-ba, legfeljebb taktikát váltanának és több éves partizán háborúba kezdenének…

 5. agyorkos szerint:

  Az ukránok már kb. augusztus óta ilyenekkel támogatják a páncélos rohamaikat, tüzéreiket. Meglehetős sikerrel!

  Pl. Peszki bevételénél is bevetették, közvetetten érzékeny veszteségeket okozva a donyecki védőknek.

 6. Menyhért szerint:

  Ukraine troops near #Donetsk Airport shot down #Russia “Tachyon” recon drone the second such

  • vitorla123 szerint:

   Csodálatos kis szerkezetek. Ráadásul picik,így nem lehet őket se felderíteni,se lelőni.Igy könnyű pontosan lőni.Harckocsira tarackkal és felülről Ahol legvéknyabb a páncél.Esetleg a torony mögött elhelyezett lőszerre lehet közvetlenül lőni. Aról nem beszélve,hogy rá is lehet vezetni a drónt a tankra.

 7. agyorkos szerint:

  Csak a szokásos, walcman álszenteskedik, képmutatóan hazudik.

  “a helyzet törékeny, de azért imádkozom, hogy folytatódjon ez a folyamat – mondta Petro Porosenko.”
  Na, itt, amikor a szemeit mereszti az égnek, mikor megláttam, lehánytam a monitort.

  Bazdmeg, neked nincs istened, csak ördögöd! A lemészárolt oroszok (gyerekek, nők, férfiak) és a hatalmadért, vagyonodért beáldoztatott ukránok lelkei kínozzanak a pokolban, te féreg!

  • Leopold szerint:

   A helyzet azért nem ennyire fekete-fehér. Porosenkonak is megvan a maga felelőssége ez tény, de ne csináljunk már úgy mintha a felkelőket semmi felelősség nem terhelné. Harkovban ahol nem volt felkelés nem kellett civileknek meghalniuk, csak ott haltak meg civilek ahová a szakadárok kiterjesztették a felkelést. Könnyű minden felelősséget áthárítani a másik oldalra és tetszelegni a tisztaság mítoszában, de tény hogy csak ott haltak meg civilek ahová a szakadárok elvitték a felkelést és e között közvetlen összefüggést lehet vonni, ezzel pedig szembe kell nézniük nekik is. Porosenko vállalja a maga felelősségét, de a szakadárok is vállalják a magukét.

   • agyorkos szerint:

    Porosenko vállalja? Ezt te sem gondolhatod komolyan? Bizonyára felszólító mondatot akartál írni.
    A felkelők terjesztették ki a felkelést? Szerintem a hétköznapi emberek keltek fel és ragadtak fegyvert mindehol Porosenko terrorjával szemben. Kezdettől fogva brutális volt velük szemben, de nem mindenhol tudott egységesülni és kialakulni, fejlődni a népfelkelés. Ott, ahol nem előbb-utóbb elnyomta az ukrán erőszak és terror.

    • Leopold szerint:

     Pontosabban ott tudott egységesülni és kialakulni, ahol Sztrelkov megszervezte, ő pedig nem hétköznapi helyi ember, hanem Oroszország ügynöke, úgyhogy az általa szervezett felkelést sem spontán népfelkelésnek kell nevezni, hanem kívülről szervezett katonai akciónak. Lehet, hogy eleinte népfelkelésnek indult, de miután rátelepedett az orosz titkosszolgálat és hadsereg elvesztette ezt a jellegét, és onnantól már a hibrid háború kezdődött.

     • tompo75 szerint:

      Váltsál már vissza Lermontov névre te kibaszott seggfej! Mindenki vágja, hogy egy álnéven kommentelő kis faszfej vagy!

   • 2015 szerint:

    “ahol nem volt felkelés nem kellett civileknek meghalniuk, csak ott haltak meg civilek ahová a szakadárok kiterjesztették a felkelést….” Nagy butaságot írtál, mintha az ember egy vegytiszta környezetben létrehozott robot lenne. (Van erre mutató tendencia ez kétségtelen – lásd Fideszbirkák -, de azért még nem általános.) És mintha nem létezne a TÖRTÉNELEM!
    Egészítsük ki mondatodat néhány történelmi eseménnyel:
    1.)….ahol nem volt osztrák ellenes nép-nemzeti felkelés, nem kellett civileknek meghalniuk, csak ott haltak meg civilek ahová a 48-as honvédek kiterjesztették a felkelést.”
    2)…..ahol nem volt antikolonialista felkelés nem kellett civileknek meghalniuk, csak ott haltak meg civilek ahová a nemzeti felszabadító mozgalmak kiterjesztették a felkelést….”
    3.) ahol nem volt partizán-mozgalom, nem kellett civileknek meghalniuk, csak ott haltak meg civilek ahová a partizánok kiterjesztették a megszállók elleni felkelést.
    4.) ahol nem volt polgári/cromwellista/jakobinus/szocialista/ stb.felkelés nem kellett civileknek meghalniuk, csak ott haltak meg civilek ahová az antifeudalista/ antikapitalista/antikommunista stb. forradalmárok kiterjesztették a felkelést…..”

   • Laci szerint:

    Csak ott kellett bennszülöttek millióinak meghalnia, ahová a gyarmatosító fehér ember betette a lábát! Novorosszia története is erről szól!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s