Donbasszi összefoglaló

ttt

Donbassz éjszakája viszonylagos nyugalomban telt. Minden jel szerint a következő napok csúcseseményei Mariupolt sem fogják hanyagolni.
Valcman latortüzérsége mára virradóan (Тельманово)Telmanovot lőtte. (Широкино)Sirokino környékén Nyalókakirály latorhada komoly páncélostechnika összegyűjtésébe fogott. Egész éjjel nagy a jövés-menés. Mariupoltól keleti-északkeleti irányba a DNR erői stabilan ellenőrzésük alatt tartanak minden utat.
(Дзержинск)Dzserzsinszk Gorlovkát ostromló latortüzérsége megroggyant mára virradóan. A dologhoz természetesen volt a népköztársasági tüzérségnek is némi köze.
(Александровка)Alekszandrovkából kiindulva a népfelkelők egészen megközelítették ma hajnalra (Марьянкa)Marjankát. Itt elég komoly erőt képviselő martalóchorda verődött össze. A közeledő harci zajra viszont elkezték tüzérséggel lőni Marjankát. De ott még a sajátjaik tartózkodtak. Majd napközben kiderül a “baráti tűz” hatása.
Peszkiben a “Сербские гусары”-“Szerb huszárok” nevű szerbiai önkéntesekből álló zászlóalj vív a valcmanista hordával.
A donyecki reptérnél vitézül verekedő szerb önkéntesek most Peszkit vállalták be, de a parancsnokuk Radomir Pocsucsa (ismert szerb televíziós műsorvezető) jelezte az éjszaka folyamán, hogy a további támadó akcióval kénytelenek leállni, mert sok a lator. Így hát “átmentek védelembe”!
(Ясиноватaя)Jaszinovataja is “könnyebb lett” tegnap késő este egy híddal. A város “Butovka” nevű hídját érte egy lator “Uragan” rakéta. Tegnap késő esti jelentések szerint Jaszinovatajában legkevesebb harminc civilt gyilkoltak meg Valcman terrortüzérei.

rom

rom

Gorlovka körül a népköztársasági erők az éjszaka folyamán tovább tágították a pribékgyűrűt.
(Калиновкa)Kalinovkánál éjjel két órakor megleptek egy viszonylag népes martalócbandát. Néhány bérgyilkos kereket tudott oldani.
Donyecket az éjszaka folyamán ismét elérte néhány latorgránát. Nagyobb bajt szerencsére nem okoztak.
Az alábbi videon Givi és Motorola faggatják a reptéren frissen elfogott latorparancsnokot: Mi vagy te? Emberek lemészárlója?
(Енакиево)Jenakijevot késő este kezdte ágyúzni a valcmanista bűnbanda.
(Бахмуткa)Bahmutkánál illetve a az elhíresült blokkposztok mindegyikénél egész éjjel harcok voltak-vannak.
Ha még lehet botrányt említeni a donbasszi háború kapcsán, akkor most megint itt az alkalom. Donyeck külvárosában fogságba esett népfelkelőket megkínoztak, majd kivégeztek az ukrán nacionalista martalócok. A bűntettet követően az áldozatok vérével felpingálták a falra a dicső tettet véghezvivő pribékbanda azonosító jelét.
Hogy mementót is állítsanak a nemes cselekedetüknek, a műről készült fényképeket közzé is tették az interneten.

hal2

hal1

Ezek a fotók még hasznosak lehetnek!
“Miért nem segít nekünk senki?”-kérdezik az alábbi video szereplői…
…Ám meglehet, hogy “mert nagy a szükség!-közel a segítség!”-talán-reméljük-érkezni is fog a segítség, és nem csak Liszenko rémüldözik. Az alábbi-tegnap készült video szerint-az orosz hadsereg páncélosai tartanak az orosz-újorosz határ felé.
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

22 hozzászólás a(z) Donbasszi összefoglaló bejegyzéshez

 1. Névtelen szerint:

  Ez az utóbbi videó a harckocsik vonulásáról, tegnap vagy tegnapelőtt mintha más kommentel lett volna közölve.

  Admin:

  A Bal-Rad-on biztosan nem jelent meg! Tekintve pedig, hogy a feltöltés dátuma szerint 20-án kerül fel a youtube-ra…

  • Névtelen szerint:

   Itt van ugyan az a felvétel:https://www.youtube.com/watch?v=zBSjFJFCCLs

   • vitorla123 szerint:

    Nem ugyan az a felvétel.Hasonlít de nem azonos.A harckocsik lehetnek azok,bár nem azonosíthatók.Nézd meg jobban.A közöltbe nincs beékelődött gépkocsi sor,fényszóróval.

    • Névtelen szerint:

     Vágott és zsugoritott felvétel. Nézd meg az utólsó képeket mindkét felvételen. az utólsó harcjámuvek között van egy amelyiknek az elején van egy sárga valami. A felvételt készitő jármű tükrére egy kék valamit akasztottak. A cikkhez csatolt felvételen is egy pillanatra bevillan.

    • Sámánkirály szerint:

     Ugyan az a felvétel. Ugyanazok szólalnak meg ugyan olyan hangon. Remélem végre tényleg megindulnak az oroszok és meg sem állnak Kijevig. Ideje lenne már végre kisöpörni a mocskot és rendet tenni abban az országban.

    • Névtelen szerint:

     Nézd meg figyelmesebben vitorla123! A felvételt készítő kocsi tükrén egy kék valami himbálódzik, a cikkhez mellékelt felvételnél egyszer be villan. Az utolsó harcjárművek egyikének az elején van egy sárga folt, mind a két felvételen jól látható. Ennyi véletlen nem gyanús egy kicsit? A cikkhez mellékelt felvételt megvágták, sőt szűkítettek és összenyomták a képmezőt. Ezért tűnnek magasabbnak a járművek.

    • igor szerint:

     vitorla megint hozzászólt

     a jobban tudás gőgjével

     ennyi

  • The End szerint:

   No most akkor valaki írja már le, hogy ki kivel van!
   Tehát ezek orosz csörömpök?…

   • Csikós Sándor szerint:

    Igen, oroszok. A hangfelvétel szerint két nő beszélget egymással a tankokkal szembe menő autóban. Arról beszélgetnek, hogy ezek a tankok az ukrán határ felé mennek.

    A gond inkább az, hogy ilyen felvételt már júniusban is láthattunk. Az akkori hadoszlop ennek a sokszorosa volt. Akkor fiatalemberek kommentálták a látottakat, ugyanazzal a lelkesedéssel, amivel én is reméltem, hogy no, most talán, végre… Az az irdatlan tankoszlop még azóta is megy az ukrán határhoz … Azóta odalett Szlavjanszk, Kramatorszk, a DNR teljes északi része: a front megérkezett Donyeck északi külvárosaiba, ahol azóta is van.

  • Csikós Sándor szerint:

   Már júniusban is mutattak, egy ennél háromszor hosszabb orosz harckocsioszlopot, amely az ukrán határ felé ment. Aztán hová lettek? Szlavjanszkot rá kb. két hétre nyugodtan bevették, a DNR pedig nagy területeket – közöttük harcászatilag jól kiépített területeket vesztett. Azóta Szlavjanszk a junta bázisává, felvonulási területévé vált (a Harkov-Rosztov út közelében), a szomszédos Kramatorszk repülőtere pedig a Donyecket lövő messzehordó tüzérség bázisa, egyben koncentrációs és fogolytábor lett.

   Már ennek a felvonuló harckocsi oszlopnak sem tudok hinni. Putyin & Co. az én beléjük vetett bizalmamat már eljátszotta!

   Ami a képen mutatott, kivégzett harcosokat illeti, a junta propagandája azt állította, hogy a képen látható férfi – akinek a torkát átvágták – az orosz hadsereg egy tábornoka. Az orosz HM-nek közleményben kellett tudatnia: ilyen nevű tábornokuk nincs.

 2. The End szerint:

  Én is úgy láttam!… Akkor most ki kivel van?? agyorkos hol vagy?… Mi a “zigasság”?…

 3. NazBol szerint:

  Milyen típusú tankok mennek a videó elején?

 4. János szerint:

  Remélkjük, hogy Angliában, Amerikában is gyilkos polgárháború lesz hamarosan. MERT MEGÉRDEMLIK, a terrorista “nyugati kultúra” söpredékei! Élvezettel nézem majd, ahogy a niggerek halomra ölik a korcs libsiket, és viszont az Isten ajándékait és a rejtett tartalékokat!

  • Imre Péter szerint:

   Hányan remélitek-remélik?? Hátha nem olyan sokan, csak te (ön) és az árnyékod?!

   • PPS szerint:

    Többen reméljük és várjuk ezt mint gondolnád. A cionista uralomnak csak így lehet vége.

   • János szerint:

    Ha csak egyedül reménykedem a sötét nyugat, a sötétség pusztulásában, akkor sem éltem hiába! Minden liberális a sátán fattya! Az emberi civilizáció már sokszor belepusztult a libsi pestisbe és a nap mégis forog, az EMBERI (nem libsi) civilizációk pedig újra és újra fel fognak tápászkodni, újra fogják kezdeni.

 5. Névtelen szerint:

  Jánosnak! Hogyha ez bekövetkezik, akkor mi lesz a cionisták “zsidó világcsászárságával”?

 6. Alex szerint:

  Ha az USA volt olyan pofátlan agresszor, hogy határaitól több ezer kilométerre gátlástalanul és jogtalanul lerohanta és kirabolta Líbiát és Irakot, akkor az oroszok teljes joggal megtámadhatnák és felmorzsolhatnák az illegitim Ukrán kormány hadseregét, a akiket a nyugat fizet és fegyverez fel az orosz népirtáshoz asszisztálva.Ukrajna éppen olyan műállam, mint Kuvait vagy Izrael.Ukrajnának egyébként sincs az ENSZ által jóváhagyott határa és mint ország hivatalosan bejegyezve sincs.
  Akkor miről beszélünk.Ha egyszer begorombulnak az ukikra, legyalulják őket a szlovák, lengyel, magyar, román határig, bár azt se bánnám, ha meg sem állnának Berlinig.A nyugat pofátlanságának nincs határa, ezek csak az erőből értenek, úgy is kell őket kezelni..

 7. P. szerint:

  Jogos kérdés. Miért?
  Miért tud többet érni bármi is az emberi életnél?!!!
  Milyen félrecsúszott értékrenddel bír ez a világ?!
  Sajnos, amíg a legtöbb ember? saját bőrén nem tapasztalja a másik baját, nem érinti meg a lelkét:((

  • Csikós Sándor szerint:

   Sajnos, nem tudom átérezni a gyilkos ukránok baját és lelki nyavalyáit. Ahogy ők sem tudják a donyeckiéit. Ez, sajnos, háború – a háború törvényei pedig mások, mint a normális hétköznapoké. Nem vagyok keresztény, de írva vagyon: ki kardot fog, kard által vész el. Úgy legyen – bűnhődjenek a gazemberek és cinkosaik! Kijev tökéletesen bemutatkozott a zavargások három hónapja alatt: azok ellen fordult, akik az életüket, a szabadságukat védelmezték. És azokat zabáltatták, ajnározgatták, akik a vészt rájuk hozták. Háromezer fegyveres könnyűszerrel birtokba vett egy hárommilliós várost! Nem akadt kb. tízezer markos legény, akik puszta baseball-ütőkkel, kerékpár láncokkal szétverték volna azt a csürhét, amelyik a nyakukta telepedett! Szemét, rongy, alja nép – bűnhődjenek!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s