Donbassz-ma!

ccc
Könnyen meglehet, hogy nagyon visszaüt Valcmanékra a “katlan story”! A felszabadított Debalcevo és Uglegorszk visszatérő férfinépsége tömegesen-és őrjöngve-állnak be a milíciába! Egy szál Kalasnyikovval a kezükben nekimennének Kijevnek! Követelik a DNR vezetését, hogy induljanak Nyalókakirály fellegvára ellen. Sokan Lembergbe vágynak. Az utóbbi három napban valamivel több mint hatszáz férfi bújt angyalbőrbe, és toporzékolnak a bosszúvágytól.
Ma délelőtti hír szerint Szlavjanszk férfilakosságát a megszálló valcmanista pribékek az utcákon fogdossák össze. Fogolycseréhez akarják őket felhasználni, és már érkezett a népköztársaságiakhoz váltságdíjigény is.
A donyecki repülőteret ma ismét tüzérségi tűzzel árasztották el Valcman martalócai. Emiatt ma a repülőtér “egészségügyi nagytakarítása” ismét kényszerszünetet tartott. Minderről pecsétes igazolást is kiállított az EBESZ!
(Октябрьская)Oktyjabrszkaja bányaüzemnél és Peszkiben ma tovább folytatódott a “ki a gyorsabb…?” társasjáték. A lényeg: az nyer, aki előbb talál fedezéket, mint ahogyan az aknavető-gránát becsapódik. A jelentések szerint a milicisták már tökélyre fejleszthették az aknák előli elugrás képességét, mert két napja mindannyian megvannak még. Állítólag csak fáradtak. A martalócokról sincs hír, hogy azok hogy bírják a sok ugrándozást.

megb

(Старомихайловка)Sztaromihajlovka környékén is volt ma egy kis “ereszdelahajam”-de hamar belátták a duhajok, hogy hétvége van. Ilyenkor nem szokás…
A “KiberBerkut” hackercsoport feltörte Valcman főparancsnokságának villanypostáját, és közzétette az amerikai hadsereg és a martalócvezérkar levelezését. A közzétett dokumentumok arról tanúskodnak, hogy a közelmúltban Kijevben portyázott egy amerikai katonai delegáció, amelynek tagja volt egy “Zöld Csapat” nevű “magánhadsereg” névre hallgató bérgyilkosbanda egy pribékje.

ggoggaggu

Ekkor vetteték fel Valcmanék a “nagyon hatásos” amerikai fegyverek iránti konkrét igényeiket. Amiket az amcsik nagy megértéssel-bár némi aggodalommal fogadtak. Megígérték, hogy az ügy elfogadtatása érdekében minden befolyásukat latba fogják vetni európai szövetségeseiknél, DE A FEGYVEREKET NEM SZÍVESEN BÍZNÁK VALCMANÉK MARTALÓCAIRA! INKÁBB ŐK MAGUK ADNÁNAK VELÜK ÉRTŐ SZEMÉLYZETET IS! Rendelkeznek ugyanis fölös kapacitással jól képzett szakemberek dolgában, akik-természetesen önként és dalolva-egy kis fizetség fejében szívesen bemutatnák tudományukat Donbasszban.
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

46 hozzászólás a(z) Donbassz-ma! bejegyzéshez

 1. Pozsony 907 szerint:

  Ez tiszta hamisítvány! Be-be-be, urfing, megelőztelek!

  • Csikós Sándor szerint:

   (Pozsony 907, 15:28)

   Az a tény, hogy a jenkik (Green Group) ukrán nyelvű levelet írtak, jól mutatja: régi és rendszeres lehet közöttük az együttműködés. Ha egyszer beszereztek egy ukrán nyelvű levelezőt.

 2. cain szerint:

  Eddigi zsákmány:
  – 187 db harckocsi
  – 124 db BMP, BTR, BMD
  – 68 db különböző önjáró löveg
  – 52 db csöves tüzérségi eszköz (ágyuk, tarackok)
  – 24 db sorozatvető
  – 278 db különböző aknavető
  – 139 db teherautó
  – 43 db különböző szolgálati jármű
  – 46 db radar (beleértve amerikai tüzérségi radarokat), híradástechnikai zavaró járművek.
  A lőszerek, gránátok stb..nincs benne a felsorolásban…

  South Front Hu

  • Névtelen szerint:

   Volt egy cikk, vagy fórum bejegyzés, hogy némelyik rádióaktív sugárzással szennyezett, erről van plusz infó erről?

   • Ludaj szerint:

    A katlanban lévő harckocsik majdnem 90%-a sugárszennyezett volt, azért is hagyták ott. A Donbassziak felszólították Ukrajnát, hogy vigyék el onnan a sugárzo harckocsikat, úgyhogy a zsákmány nagy része nem kívánatos zsákmány.

    • Névtelen szerint:

     Csodálkozom, hogy erről ennyire nincsenek hirek, persze ha nyugatra találnának sugárzó eszközt rögtön nukleráis terrorizmusról beszélnének….

   • Csikós Sándor szerint:

    (Névtelen, 16:37)

    Mostanában (is) volt egy ilyesféle bejegyzés. Néhány hónapja azonban egészen biztosan volt. Talán koraősszel, amikorra a junta martalócai szintén óriási veszteségeket szenvedtek el (többek között haditechnikában, így tankokban is). Akkor történt, hogy kínjukban már Csernobil környékéről hoztak el, sugárzással fertőzött haditechnikát, annyira cefetül álltak.

 3. n3h3 szerint:

  ennyi el sem férne katlanban…..ekkora mennyiséggel már 1 országot el lehet foglalni 🙂

  • Manutd szerint:

   Kizàrt,hogy ennyi legyen nem férne el a katlanba ilyen olcsò propadandàt ès ez mind èppen?Jò vicc!!!!!

   • @ Pisti @ szerint:

    Miért nem fér el 100 négyzetkilóméterem 585 jármű? Négyzetkilóméteremként 6, ha hozzáadom az aknavetőket és a radarokat akkor 10 egy 1km hosszú és 1 kilóméter széles térségben.

    • semleges szerint:

     @Pisti

     “Miért nem fér el 100 négyzetkilóméterem 585 jármű?”

     De, igazad van, elfér. Egymás mellé parkoltak le. Menj aludni, késő van 🙂

  • Csikós Sándor szerint:

   (n3h3, 16:11)

   Ez vélhetően az utóbbi időszak össz vesztesége, nemcsak az, amit Gyebalcevónál szenvedtek el. Ott a néphadsereg 80 tankot zsákmányolt.

 4. PPS szerint:

  Üdv. Admin!
  Hallottál valamit arról, hogy mi van a katlanban bekerített külföldi zsoldosokkal?

  • Őrnagy szerint:

   Azt írták a libsik, hogy az utolsó pillanatban sikerült nekik kitörni egy zászlóaljnyi Leopard 2 fedezete mellett 😦

   • Névtelen szerint:

    Leopárd2? Honnan lenne olyan?

    • Őrnagy szerint:

     Hogy hogy honnan? A NATO több tucat harckocsi zászlóaljat szállított át légvonalban a Harkovi reptérre. Aszzem itt is volt cikk róla, hogy több olyan rpg-vel leolvasztott Leo2 harckocsin is látszott a fedőréteg alatt a Bundeswehr felségjele 😦

     • TERMIN8ATOR szerint:

      Meg vasuton is tisztelt Őrnagy ! nézzék csak meg a balrad mult év szeptember-októbei archivum -át,feltéve ha még megvan, voltak fényképek ,szöveg kiséretében, a vasuti szerlvényeken utaztatot tankokról amelyek Lemberg felé tartottak.

      • Névtelen szerint:

       Azok leopard-1 harckocsik voltak nem? Leo2 csak nem adna Németország ráadásul ugye a törvényük szerint nem is adhatnak, és ezt már többször ki is jelentették.

       • Bornemissza szerint:

        Leopard 2-ket adtak, vittek, láttak megírta a balrad meg a russvesna.ru is. Keress rá itt az archivumba vagy a google-n is találsz a leo 2-kről Donbasszban millió fényképet. Ha esetleg nem, akkor meg mind a két fenti oldal dezinformált és már leszedték a képeket a netről … vagy lehet nem is voltak, hanem csak simán dezinformáltak. Ezt mindenki döntse el maga. De a z orosz oldalak meg a balrad írt a NATO harckocsikról meg a Leopard 2-esekről is az biztos, TERMIN8ATOR is megerősítette.

       • Csikós Sándor szerint:

        (Névtelen, 20:38)

        Még a nyáron olvastam: Valamikor nyáron Nyugat-Ukrajnában volt egy hadgyakorlat, több NATO-tagország részvételével (azt hiszem, azon mi is ott voltunk).

        A hír szerint Lvov környékén szemtanúk látták, hogy egyes Leopárd harckocsik, amelyek elvileg a hadgyakorlatra érkeztek, megállás nélkül robogtak tovább, kelet felé (így is ki lehetett játszani a fegyverszállítási tilalmat). Egy idő múlva Luganszkból érkezett a hír, hogy az ottani népfelkelők kilőttek egy Leopárd harckocsit.

      • Pozsony 907 szerint:

       A leo 2 túl drága ehez a háborúhoz.

  • Csikós Sándor szerint:

   (PPS, 17:13)

   Nagy részüket időben kimenekítették. Fél szemmel azonban valahol mintha láttam volna egy olyan hírt, hogy sikerült elkapni egy jenkit.

   • Bornemissza szerint:

    Igen, arra én is emlékszem. Ha jól rémlik, meztelenül futott ki az erdőből egy amerikai néger katona, négy milicistával a nyomában, akik utolérték és leteperték.

 5. cain szerint:

  Többször, többen nálunk okosabbak elmondták már, a katlan nem csak a várost jelentette. Debaltsevo-Uglekorszk-Maloorlovka-Novoorlivka-Nikishine-Mius-Debaltsevo által határolt terület + a kimenekülési útvonalon szerte és széjjel …..

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Még a ,,katlannak nevezett edény is nagy, nemhogy egy harci cselkvényü terület ! Máskép nemtudnák használni a messzehordó nehéz fegyvereket. A városok amik voltak emlitve,úgy gondolom,hogy csak a hely meghatározáshoz szükségesek.Én úgy gondolom,hogy pld. A MOHÁCSI CSATA nem Mohács faluban zajlot le,hanem a faluhoz közel lévő területen ami elég nagy lehetet ahoz akkoriban, elférjen egy teljes török ármádia+ huszonnégy ezer magyar hadsereg !

   • cain szerint:

    Pontosa…ezért írtam a városokat, hogy sokan be tudják határolni, hogy mekkora területről van szó és gondolják végig mekkora teljesítmény volt a felkelők részéről ezt végre hajtani…10 km átmérőjű kör kb. az 5 km sugár, az kb. 75 km2 területet jelent….aztán gondolják végig, ha ott volt mondjuk lefelé kerekítve 8.000 ukrán katona, és ennyi nehézfegyver, akkor mennyien voltak a felkelők….és mennyien lehetnek valójában…..

    • cain szerint:

     biztos, hogy sokkal többen vannak, mint azt eddig a felkelők a külvilág felé kommunikálta, vagy az ukrán, nyugati hírszerzés sejtette….

     • agyorkos szerint:

      Haragos, derék, buzgó kozákok most végre küzdhettek teljes erőből. 🙂

     • Csikós Sándor szerint:

      (Cain, 19:49)

      A népfelkelők nem feltétlenül voltak többen. A nyáron több ilyen katlant is felszámoltak az orosz határ mentén, amelyekben a felkelőknél nem ritkán kétszer-háromszor többen voltak az ukrok. Szerencsére azok hadvezetése úgyszólván pocsék, tehetségtelen – ami bőven ellensúlyozta a népiek számára az ellenség számbeli fölényét.
      Az is tény, persze, hogy Gyebalcevónál a néphadsereg is beleadott apait-anyait: a legjobb egységeit küldte oda. És még egy: most először hajtott végre közös hadműveletet a Donyecki és a Luganszki Népköztársaság hadserege (amelyek eddig, sajnos, meglehetősen elszigetelten harcoltak egymástól).

 6. tompo75 szerint:

  Néhány ukrán szarházi nagyszájúskodik Moszkvában az antimajdanon… A jutalom nem marad el… 🙂
  http://www.liveleak.com/view?i=d87_1425044834

  • cain szerint:

   és most gondold végig, pár orosz ezt tette volna Kijevben, mi lenne belőlük ehhez képest….pedig Kijevben már demokrácia van, vagy mifene….

 7. TERMIN8ATOR szerint:

  Nem is csodálkozok,hogy képesek lennének egy szál kalasnyikoval nekimenni a galiciaiaknak,azok után aszörnyüségek után amit átéltek ! ha sokáig kordában fogják őket taetani sokan saját szakálukra, csapatokba verődve fogják megtorolni az őket ért kegyetlenséget és azoknak sem Zacharcsenko,sem Putyin, legkevésbé az EBESZ diverzánsok- azokra meg lehet,hogy különleges figyelemmel fognak vadászni – nem fog tudni parancsolni.

 8. öreg Joe bácsi szerint:

  Tiszteletem Mindenkinek (ebben a késő esti órában)!
  Egy érdekes hír találtam, melyet meg kívánok osztani BAL RAD olvasó táborával. Bár nem kapcsolódik sem dombasszi eseményekhez, sem az megszerzett haditechnika mennyiségéhez. Ez a felmérés is mutatja az emberek gondolkodását, az adott ország (Litvánia) kormányának hivatalos állásfoglalásával szembe, valamint az online nyilvános felmérések veszélyét a médiában.
  A litván TV3 csatorna felajánlotta a nézők, hogy vegyenek részt egy szavazásban, amelyben arra a kérdésre kellett válaszolni, észreveszik-e, hogy aktivizálódik Litvániában az orosz propaganda.
  Két fő kérdésre keresték a válasz: “Igen, észrevesszük”, és “nem, nem vesszük észre.” az orosz propaganda erősödését. Ezen kívül, a nézőknek ajánlottak egy “extra” válasz lehetőséget, ez következő volt: “Ez nem propaganda, Oroszország igazat mond.”
  A felmérésből kiderült, hogy 12% -a nézőknek észreveszi az orosz propaganda aktivizálódását Litvániában, 6% – nem veszik észre, és 82% -uk válaszolta az, hogy az orosz média az igazat mondja.
  A közönség szavazás eredményeit élőadásban látva a műsorvezető hölgy zavarba jött, és nem foglalta össze a szavazás eredményét, sietve átadta a szót egy kollégájának, hogy ismertesse a sporthíreket.

  Hát, nem minden napi blama lehetett.
  Tisztelettel “öreg Joe bácsi”

  • cain szerint:

   🙂 vajon az informatikus ott dolgozik e még?

   • Névtelen szerint:

    lehet orosz volt 😀

   • Bornemissza szerint:

    Cain

    Te a műsorigazgató helyébe kirúgtad volna az informatikust, tudván, hogy ezért lehet téged b@sznak ki és válsz munkanélkülivé a svájci hitel mellett? De ha megléped, akkor Te maradhatnál az állásodban, hiszen kivágtad az alkalmatlan kollégát, Te mit lépnél?

    • cain szerint:

     Ilyen dolgokon nem nagyon szoktam agyalni, nem vagyok a litván állami tv műsorigazgatója:) Én nem rúgtam volna ki, mondjuk ha igaz a felmérés, akkor a riportert sem, de másnap beolvastattam volna vele újra és elnézést kért volna nézőktől, hogy nem tartotta be a demokrácia szabályait…. 🙂 ja várj ez meg nem lehet, mert ezt csak álmodom és rögtön bilibe ér a kezem…:)

  • Bornemissza szerint:

   Lehet elromlott a rendszerük? 🙂 Vagy az orosz titkosszolgálat is nézte a közvetítést és ezerrel nyomták az sms-eseket az orosz adófizetők pénzén ? 🙂

  • ficko szerint:

   Kérdezek valamit ,utána ne lepődjek meg a válaszon 🙂
   El cseszték a gazda imádó ficsúrok a kérdést !

 9. Sámánkirály szerint:

  Nemrég volt itt egy cikk, amiben azt írta a bal – rad, hogy a DNR és az LNR azt nyilatkozta, hogy ha az ukik nem állnak le az ágyúzásokkal akkor vége a tűzszünetnek. Elolvasva ezt a hírt ebből az jön le, hogy az ágyúzás folyik tovább. Akkor most mi van a felszólítással?

 10. ficko szerint:

  Képet hogy lehet felrakni ?

  • öreg Joe bácsi szerint:

   Tisztelt “ficko”! (22:07)
   A felrakni kívánt képre kattintás, majd jobb egérgomb, “kép címének másolása” és beillesztés a hozzászólásba, nekem így sikerült.
   Üdv. “öreg Joe bácsi”

 11. 1 Névtelen szerint:

  Volt MI6-főnök: a Nyugatnak készen kell állnia Közép-Európa megvédésére

  http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=8871#comments

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s