Rigai látványosság

Nagyjából négy napja már annak, hogy a lett fővárosban egy lakótelep lakótömbjének udvarán “látványosság” tűnt fel.
Oroszország elnökének keresztre feszített életnagyságú bábuja díszíti az udvart, amelyet a helyi lettek igen nagy becsben tartanak.

ker1

A Baltikum egykoron legfasisztább államában dühöng a russzo-és Putyinfóbia. A NATO “védernyőjének” köszönhetően meglehetősen nekibátorodott mind a hivatalos lett politika, mind pedig a politika által jócskán fölhergelt nacionalista népség.
Kár pedig, mert elnézve az ország lakosságának összetételét, (62,1% lett, 26,9% orosz, 2,2% ukrán, 2,2% lengyel, 3,3% fehérorosz, 1,2% litván) a közel harmadnyi orosz nemzetiségű kisebbséget nem igazán kéne bőszíteni. Mégis láthatóan nagy élvezettel feszül a lettországi orosz kisebbségnek a felelőtlenség.
Mert bizony nem kis felelőtlenség az ilyen. Kiváltképpen nem a fővárosban-Rigában-ahol viszont a népesség összetétele 42,3% lett, 42,1% orosz, 4,4% fehérorosz, 3,9% ukrán, 2% lengyel és a fennmaradó 4,3% egyéb nemzetiségű,-ami meglehetősen “kényes” állapotokat eredményezhet.

letto

Egyszóval elég sok orosz nemzetiségű él ebben a balti országocskában, amelynek közös határa is van Oroszországgal. Amely határ lett oldalán amúgy előszeretettel pomádéznak a NATO “erői”-mintegy bátorítván a lett nacionalizmust.
A megfeszített Putyin figura nyilvánvalóan nem fakasztott mosolyt sem a Kremlben, sem Riga oroszajkú lakosainak körében. Rossz érzéseket annál inkább. Talán még dacot is szült. Merthogy akár üzenet gyanánt is felfoghatják ezt a feszületet. Moszkvában éppúgy, mint Riga és Lettország orosz nemzetiségű állampolgárai.
A balti államok-köztük Lettország is-állandó jajveszékben vannak az orosz “fenyegetés” miatt! Pedig ez a “fenyegetés” nem egyéb, mint a közös határ az óriás szomszéddal. Nyilván, HA Oroszország AKARNÁ-néhány óra alatt az egész Baltikumot “le tudná nyomni”! Ám semmi jele, hogy a Medve nyomakodni akart volna, vagy akarna!
Ám valakik nagyon szeretnék, ha legalább morogna a Medve! Na akkor meg amiatt lenne jajongás!
Néhány oroszországi orosz, nyílt levelet írt Lettország politikusaihoz és polgáraihoz. Őszinte, tárgyilagos nyílt levelet. Semmi bántó nincs benne! Csak annyi, hogy ezt talán mégsem kéne kedves lettek!
Az biztos, hogy a feszület a megfeszített Putyin-bábuval még ma délelőtt IS ott állt a rigai lakótömb udvarán! Ami nem egy biztató jel!
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Rigai látványosság bejegyzéshez

 1. Névtelen szerint:

  Admin:

  Természetesen kitöröltem a linket! Ezek után már nem csodálkozom, hogy az elmétek meg van bomolva! Ha ilyen baromságokat terjesztgettek, kész csoda, hogy még nem vertek agyon benneteket a keresztények!

 2. Verrasztó Álmos szerint:

  Szimpla provokáció. Háború = pénz a nevető harmadiknak. 😛

 3. Pityer szerint:

  Akárki tette , ez kőkemény provokáció. Az hogy egy napig látványosság, és a hatóságnak nem volt lehetősége intézkedni, mert netán magánterületen van. Ami a következő napon vagy utánna történik, az a lett kormány felelősége. Ez provokáció az orosz emberek ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s