Donbassz

drom
Donbassz frontjain mára virradóan északon is megélénkélkült az élet.
A luganszki szakaszon ismét komoly tüzérségi perpatvarok voltak Szcsasztyje latoraknavetősei és a Vjeszelaja Gora hegy milicistái között.
Krimszkojénál egész éjszakás vad lövöldözés volt a felek között.
Popasznaja környékéről hevesen ágyúzta a valcmanista latortüzérség az egykori debalcevoi katlan keleti vidékét.
Gorlovkánál a várostól délnyugati irányban ismét volt az éjjel valcmanista “tankparádé”! Most csak kettőt veszítettek a martalócok.
Avgyejevka latorjai mostanság nyugtalan éjszakákat élnek. Így történt ez mára virradóan is. Ismét népköztársasági rohamcsapatok zaklatták őket.
Marjinykánál folyamatos harcok vannak tegnap délelőtt óta.
Donyeck északi peremén heves lövöldözés volt egész éjjel. A város több lakókerületét is ágyúzta tegnap dél óta ma reggelig a martalóchorda.
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

16 hozzászólás a(z) Donbassz bejegyzéshez

  1. Névtelen szerint:

    A Népköztársaság veszteségeiről miért nem írtok?

    • Monster szerint:

      Szerintem ez ellensúlyozás az origó és társaival szemben, ahol meg csak a szakiknak vannak veszteségeik és mindig ők azok, akik megsértik a tűzszüneteket 🙂

      • Névtelen szerint:

        A Zorigós libsiknek akkor csapna oda az oldal ha a szerkesztő leírná,hogy a Népköztársaságnak is milyen veszteségeik vannak.Na meg azért tájékoztatás lenne milyen képzettek is.Ha már ilyen veszteségeket okoznak az ukrán csapatoknak.

        • Monster szerint:

          Alapvetően azt azért mindenki tudja, hogy ez az oldal sem az objektív tájékoztatásért működik, ez egy blog, ami a szerkesztő erősen elfogult véleményét tükrözi. Ezzel egyébként nincs is semmi gond, ez az oldal az, aminek magát is vallja.
          A probléma a nagyobb hírportálokkal van, amelyek magukat szeretik objektív és tárgyilagos hírközlő médiumnak beállítani, ezzel szemben bizonyos témában (pl. az ukrán helyzet) ugyanilyen elfogultak, mint a balrad, csak a másik irányban.

    • vitorla123 szerint:

      Gondolom mert nagyon nagyok!
      Ki tud olyan szitanyomóról,aki a Magyar Népköztársaság címerét A/4 méretben tudná nyomtatni.Hogy a Dambaszban harcoló magyaroknak ki tudjuk küldeni?

    • Manutd szerint:

      Mondjuk jò lenne ha az ember tudnà mik az orosz veszteségek mert mindenki tugya vannak de remèlem nem sok!

  2. NazBol szerint:

    Érdekes, hogy a Szíriai háborúban sokkal őszintébbek a felek, a halottakat illetően. Legalábbis az Assad-párti oldalak mindig beszámolnak a veszteségekről, sőt a vereségekről és a visszavonulásokról is.

  3. Névtelen szerint:

    Nazbol, mert a Szíriai háborúról vannak leellenőrizhető hiteles információk???
    Itt az országon belül is hazudnak,azt írnak le és úgy ahogy jónak látják.

    • NazBol szerint:

      100%osan biztosak nincsenek, de a Szíriabarát oldalakon általában képekkel és videókkal is alátámasszák az állításaikat.

  4. Sámánkirály szerint:

    Úgy néz ki ez az egész Kelet – Ukrajna háború átment egy álló háborúba és az embernek az az érzése, hogy a szakik nem is akarnak már igazán harcolni. Attól tartok ez a Novorosszíja projekt halott, ahogy a szakik jövője is halott……

    • tompo75 szerint:

      A másik oldalon még rosszabb a helyzet, Kárpátalja, Harkov, Jobb szektor… esik darabokra Valkman birodalma… Az örök igazság beigazolódni látszik… “Szarból nem lehet várak építeni!”

  5. kordi szerint:

    lehet szarból is de csak szarvárat eddig a hirekből lejőtt kb 8700 orosz katona halt hősi halált és 5741 fő eltünt kb 17000 a sebesült de ez csak ideiglenes adat és a balhé kitőrésétől idáig de csak megkőzelittő

  6. Dzsuvás Piroska szerint:

    A kijevi vezetők körében pánik uralkodik, mert a Jobb Szektor kicsúszott irányítás alól, és attól tartanak, hogy egy második frontot nyithat, mozgósíthatja embereit a jelenlegi kormány ellen.
    A Süddeutsche Zeitung német napilap szerint az ukrán politikusok egy része már most előkészítette, hogyan tudja elhagyni az országot, ha megkezdődik egy harmadik Majdan-téri lázadás, és a Jobb Szektor a kormány ellen fordul. Sokan közülük úgy gondolják, hogy már az utóbbi napokban történt összeütközések egy fegyveres felkelés kezdetét jelentik.

  7. Dzsuvás Piroska szerint:

    A német lapnak egy nevét nem vállaló ukrán tiszt azt nyilatkozta, hogy mostanra komolyan foglalkoznak a kérdéssel, “mi történik, ha holnap-holnapután elhangzik a felszólítás, hogy önkéntesek az állam ellen, sorakozó”. Ebben az esetben Nyugat-Ukrajna egyik napról a másikra polgárháborúba sodródik, mert a hadsereg egy része dezertált, az országban szabadcsapatok működnek, másik részük a Jobb Szektor irányítása alatt áll. A kormány viszont külföldi segítséget hívhat a helyzet stabilizálására, ami szintén olaj a tűzre, mert az ukrán lakosság nem támogatna egy idegen beavatkozást. A név nélkül nyilatkozó tiszt szerint könnyen lehet, hogy éppen egy ilyen külföldi beavatkozás indítaná be a harmadik Majdant, mert az idegen csapatok behívása szabadságharc színezetet adna a folyamatban lévő polgárháborúnak.

    A Süddeutsche Zeitung újságírója szintén lehetségesnek tartja, hogy egy ilyen helyzetben a lakosság egy része – és a hadsereg egy része – a Jobb Szektorhoz csatlakozna, mert mostanra olyan mértékűvé vált a kormánnyal szembeni elégedetlenség, hogy ez egy reális forgatókönyvvé vált.

    http://hidfo.ru/2015/07/tegnap-hasznos-eszkoz-volt-ma-mar-biztonsagi-kockazat-a-jobb-szektr/

Hozzászólás