Fölkerekedtek!

Gyalogosan indultak el a Keletiből a menekültek

A Keleti pályaudvarnál várakozó migránsok péntek délutánra úgy döntöttek, hogy gyalogosan vágnak neki az útnak.

men

A pályaudvar előtti téren toborzó beszédeket intéztek a társaikhoz, majd úgy döntöttek: gyalogosan indulnak útnak Ausztria felé.
Többen amiatt aggódtak, hogy így a rendőrök sokkal könnyebben tudnak majd ellenük intézkedni, mások pedig az elképesztően hosszú és fárasztó út miatt panaszkodtak.
Ennek ellenére több százan keltek útra, és tartanak Ausztria felé.
A menekültfolyam a Blaha felé tart, miközben a rendőrök is kiérkeztek a helyszínre, de egyenlőre nem akadályozzák meg a több száz fős tömeget a menetelésben.
(atv)
Bal-Rad komm: Föltételezhető, hogy Bicskéig el is jutnak gond nélkül. Kissé fáradtak lesznek, de…annál jobb.
Lesz nagyjából éjjel kettő mire odaérnek. Addigra talán a magyar-román futballmeccs utózöngéi is elülnek. És a Keleti is kiürül. (Valakinek megint jó ötlete támadott!)
Ugyanakkor más hírek arról szólnak, hogy “vonatpótló” civil autókonvojt szerveztek VALAKIK a migránsok Ausztriába (inkább Ausztria FELÉ) szállítására. (Könnyen lehet, hogy az embercsempész bandák sofőrjei mind ott vannak.)
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

36 hozzászólás a(z) Fölkerekedtek! bejegyzéshez

 1. aaa szerint:

  Mit szóltak volna a németek, ha annak idején az NDK állampolgáraival betartatjuk a törvényeinket ?
  Fel kéne ismerni – mint akkor felismerték – hogy ez az állapot nem tartható tovább !
  A jó politikus felismeri a történelmi szükségszerűséget !

 2. TM szerint:

  Tegnap este a német, francia angol és orosz /RT/ TV adásokban bemutatták a pályaudvari, bicskei jeleneteket.Mondhatom világszerte megdöbbenést sikerült kiváltani vele. A legélesebb a RT volt.
  Sehol a világon nem viselkednek igy menekültekkel.
  Javasolhatjuk mától ezt a bánásmódot a hungarikumok sorába fölvenni.
  Hajtóvadászat, kényszerintézkedések, rendőrterror, felheccelt lakosság.
  Bravó, csak igy tovább!

  • Névtelen szerint:

   Hol volt rendőrterror?
   A közvélemény fel van turbózva, igen, de én nem olvastam sehol bántalmazásról, mármint hogy oda (visszafelé igen, csak nem a fősodratúban).
   Nem, mintha védeni kellene a rezsimet.
   Ez az exodus ez Magyarország szégyene, ezzel megint történelmet írt Orbán!
   Horn Gyula hozzá képest egy szent volt.
   V.kutya

   • TM szerint:

    Nézd meg a röszkei határnál mit csinálnak! Kutyás rendőrökkel szedik össze a táborból kimenekülteket, a röszkei tábor jelenleg néhány fokkal veszélyesebben néz ki, mint Auschwitz. Rendőreinken golyó álló mellény, szerinted hol kezdődik a rendőrterror?
    A nemzetközi felháborodás egyre nő. A magyar rendőrség viselkedése megdöbbenést váltott ki világszerte.
    A gyalog elindultakhoz osztrákok csatlakoztak, remélem -nem kis szégyenünkre- kivezetik őket baj nélkül kis hazánkból. Már tegnap meghirdették, hogy szombattól jogászokkal bejönnek Magyarba és kihozzák a migránsokat tőlünk.
    Világ minden TV-je is ott forgat köztük, kiváncsi vagyok mit lép Europamentőnk erre.
    Rendőrkutyát uszit a sógorokra is?
    Szerencsére az egész lakosságot nem tudták meghülyiteni, az utjukon segitik őket, ahogy az emberiesség megkivánja.
    Akiből az emberség elvész, az már csak élő halott.

    • Sub Zero szerint:

     Ááá! Ez nem rendőr terror! Sokkal határozottabban kéne fellépni a rendőröknek.
     Az amit csinálnak semmi!

    • Névtelen szerint:

     TM, teged is be kellene zarni kozejuk!!
     Ezek addig voltak menekultek, mig el nem hagytak torokorszag teruletet.
     Ezem most mar bevandorlok! Europa elfoglaloi!

    • Hazafias érzelmű szerint:

     Ismét egy magyarellenes TM.

   • Névtelen szerint:

    “Horn Gyula hozzá képest egy szent volt.”

    Igazad van V.kutya! Ide sorolnám még az általad is nagyrabecsült Gyurcsány Frencet is! Ő lehet a haza megmentője, ahogy te is írtad már korábban! Gotay

  • agyorkos szerint:

   Legalább szembesült vele a világ milyen módi járja ebben a nyomorult országban. Így majd nem fognak értetlenkedni, hogy miért tűr és tűr ez a nép a végtelenségig. Orbánt, Gyurcsányt, Kádárt, Horthy-t. Biza’ meg van törve rég a dereka, fel sem meri már emelni a fejét.

   • TM szerint:

    Mindenki hanyatt homlok menekül innen, mert a reformok müködnek és az ország jobban teljesit!

   • Névtelen szerint:

    Igen, nagyjából ez a helyzet.
    89-is is a határzár tartotta vissza a magyart, még ha viszonylag jól éltünk (így utólag megállapítható), de hát a mai állapotokat nem nehéz meghaladni, ez még háborús viszonyoknak is rossz.
    V.kutya

  • Névtelen szerint:

   Ez a rendorterror?A rendorok vizet, etelt akarnak osztani, a benszulottek a sinek koze dobaljak http://organikusok.blogspot.hu/2015/09/igy-dobaljak-az-adomany-elelmet-es.html

   • TM szerint:

    A rendőrök ugy bántak velük mint az állatokkal. Persze, hogy nem fogadnak el tőlük semmit ezek után. Én se fogadnék el tőlük ezek után semmit.

    • Névtelen szerint:

     Europa megszalloi ( a menekultnek alcazott bevandorlok, kontinens foglalok) meg ennel rosszabb banasmodot erdemelnenek.

  • showden szerint:

   Sehol a világon ? Ez nem igaz, Usa – Mexikó határ, még lőhetnek is a határörők , ha muszáj, és börtöncellákba zártják majd egy nap alatt visszatoloncolják az átszökőket.

 3. agyorkos szerint:

  Katona Erika FB poszt

  “Ebből elég volt pár mondat, ha nem bánod. Tömény agymosásra nem vagyok vevő.
  Magyarország ugye jól tudom, hogy az unijóó tagállama? Ha a tagállama, szerződések sokasága határozza meg ezt a szövetséget. Ugye, idáig követhető, amit írtam?
  Shengeni egyezmény, dublini egyezmény…. Mond valakinek valamit?
  Miközben ez a német média fröcsög a menekültkérdés drasztikus megoldását hangoztatva, addig Junkers, az EB elnöke vádolja a 3 országot, hogy megszegik a shengeni egyezményt, és nem védik az unijóó határait. A német kormány szintén vádol burkoltan, azt hangoztatva, mivel nem vagyunk képesek megvédeni a shengeni határokat, meg kell fontolják, hogy ideiglenesen visszaállítsák a határokat.
  Én, már megbocsáss, de az értelmi képességeit kérdőjelezem meg annak, aki bár unijóó párti, mégis szembemegy unijóós vállalásainkkal. Mert számára fontosabb az orbángyűlölet, mint az országérdek. És itt kezdődik a baj. Dönteni kéne. Vagy orbánt támadom, amiért azt csinálja, ami szerződésben van, és kilépek a csúnya unijóóból, aki ezt a disznóságot várja el az országtól, vagy elfogadom, hogy az unijóónak általunk is aláírt szabályai vannak, és addig nem támadom orbánt ezekért, hogy betartja.
  A kettő együtt nem megy anélkül, hogy ne váljatok nevetség tárgyává, már bocsánat.”

  • TM szerint:

   Az uniós szabályozás egy nagy katyvasz.
   A migránsokat hatalmas háttér erők döntik Europa felé, melynek határai gyakorlatilag védhetetlenek. “Uniós szabályozással” a beözönlést nem lehet megállitani.
   Ezt mindenki tudja, a görögök a macedonok, a szerbek is, egyedül Magyarország indit keresztes védő hadjáratot Europa “megmentéséért”.
   Egyszer már elakasztottuk a török ország felől betörő seregeket, 150 év törökvilág lett a vége. Megköszönte ezt Europa? Igen, hogyne! Trianonnal!
   A nálunk alkalmazott rendőri erőszakot a világ minden pontján bemutatják, mindenki meg van rajtunk ütközve. Magunkra haragitjuk azokat a migránsokat is akik különben sosem ártanának nekünk. Jelenlegi kormányunk ellenségek szerzésében világklasszis.
   Eropamentőnk viselkedése enyhén szólva megütközést keltett Brüsszelben. A RT is többször bemutatta, lassitva, kiemelve minden mondatát, majd a felvételeket a menekültekkel való bánásmódról.
   Lejáratódunk sajnos.

 4. agyorkos szerint:

  KR Bicske vasútállomás

  Migráns sztrájk Bicskén

 5. agyorkos szerint:

  TILALMAT HIRDETTEK A FIDESZ ELLEN A MAGYAR MUSZLIMOK

  Harammal, vallási tiltással reagált a Magyar Iszlám Közösség Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújára.

  Vallási tiltást hirdetett ki a kormánypártok, a Fidesz és a KDNP ellen a Magyar Iszlám Közösség, a haramról a pénteki tanácskozáson döntöttek – mondta el a hirado.hu-nak Bolek Zoltán, a szervezet elnöke. Az a muszlim, aki be akarja tartani a haramot, nem szavazhat a kormánypártra, nem támogathatja, nem működhet vele együtt.

  A Fidesz-ellenes lépés oka, hogy Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában rendkívül ellenségesen nyilatkozott a muszlimokról – mondta Bolek Zoltán. Hozzátette, a Korán szerint azokkal, akik a muszlimok ellen vannak, nem lehet barátkozni, nem lehet segíteni őket.

  A Magyar Iszlám Közösség pénteken közleményt adott ki, amelyben közli, megdöbbent a kormányfő kijelentésén, miszerint nem szeretne az országban nagy létszámú muszlim közösséggel együtt élni. „Mikor határozta el a kvóta bevezetését, s majd lehetséges, hogy ez más vallások követőire is ki fog terjedni? Hogyan gondolja a vallásszabadság korlátozását?” – kérdezi a közösség a közleményében. Bolek Zoltán szerint az is kérdés, mi lesz a Fidesz álláspontja akkor, ha a hazai muszlimoknak több gyerekük születik majd, mint a más vallású magyaroknak, és így növekszik az arányszámuk.

  A Magyar Iszlám Közösség korábban a Jobbikra már hirdetett haramot, a muszlimok elleni uszítással vádolva az ellenzéki pártot. Bolek Zoltán szerint a döntés a muszlim országokban felkapott hír volt, Törökországban több tucat médium foglalkozott vele, és várhatóan ez így lesz most is, hogy a keleti nyitás fontosságát sokszor hangoztató Fidesz ellen mondták ki a tilalmat.

  hirado . hu

 6. agyorkos szerint:

  MIGRATION AID(S) információcsere.

 7. agyorkos szerint:

  ISTENÍTIK ORBÁNT A BRIT KOMMENTELŐK!

  Nagy Britannia – Keményen odamondanak a brit kommentelők… a saját vezetőiknek. A Daily Mail online kiadásának nagy, a menekültekkel – egyebek mellett a magyarországi helyzettel foglalkozó – cikke alatt meglepő kommenteket találtunk. Orbán Viktort akarják miniszterelnöküknek…

  A Daily Mail magyar menekülttáborokról és a tömeges migránsáramlásról szóló írása alatt érdekes hozzászólásokat lehet olvasni. A cikk szerint az Európába érkező muzulmánok miatt, hamarosan az itt élők lesznek kisebbségben. A vezető brit lap azt is megírta, hogy Orbán Viktor arra figyelmeztetett mindenkit, hogy ha nem védik jobban az EU határait akkor több millió bevándorló fog még érkezni hozzánk.

  Az egyik kommentelő szerint “a magyar miniszterelnöknek igaza van a határszigorítással kapcsolatban, mert a menekültek nem csupán védelmet akarnak a háború idejére, hanem maradni akarnak a célországokban. ”

  A folytatás és a cikkben (idézetekkel)

  blikk . hu

 8. TM szerint:

  Hááát, esetleg átmenetileg, rövid időre megkaphatnák a miniszterelnökünket, de persze nem végleg! Azt nem engednénk!!!
  A helyzetünk viszont alapvetően különböző: Anglia egy célország, kicsit sokan bevándoroltak már hozzájuk, elegük lehet.
  Magyarország tranzitország a migránsok szemében. Itt nem akar egyikük sem maradni. Hanyatt homlok menekülnek innen.

 9. agyorkos szerint:

  A Pilis Szakrális Történelme FB

  • TM szerint:

   Ezért nem kéne csinálni miattuk a fesztivált. Vonuljanak át békében,ahogy a többi országon is.Horvátország is bejelentette, hogy engedi őket, az osztrákok is igy tesznek, a csehek is. Mi az ördögöt müvel Magyarország? A vesztébe rohan ezerrrel?

   • agyorkos szerint:

    Hát, ha az osztrákok nem követelik tőlük a belépéskor a vízumot és az eu-s regisztrációt, akkor engedni is kell őket. Nem kell csinálni magunknak a problémát. Ha meg követelik, akkor az ügyintézést fel kell pörgetni. Max, 1 nap és meg kell kapják, aztán távozzanak isten hirivel!

    Kiváncsi leszek, hogy beengedik-e ezeket a sztrádán trappolókat az osztrákok. Ha őket igen, akkor a vonaton érkezőket miért nem?

 10. bgep@mailbox.hu szerint:

  Szerencsés megérkezést nekik az ígéret földjére.
  Csókoltatjuk Merkel nénit is. 🙂

  Allah segítsen nekik célba érni.

 11. Névtelen szerint:

  Solomon Rotschild dédunija az isteni Merkel(Hitler lánya) segít Németo.-t és ezzel Európát végleg megsemmisíteni.

 12. agyorkos szerint:

  Buszokkal viszik őket a határállomásra. Onnan szépen átsétálnak az osztrákokhoz. Az M1 élő adásban mutatja az eseményeket:

  http://www.mediaklikk.hu/m1-elo/

  • agyorkos szerint:

   Az első busz hajnali fél háromkor érkezett meg Hegyeshalomhoz. A Keleti pályaudvarról indulnak a járatok és a határállomás a célállomás.
   agyorkos komm: valószínűleg ingajáratban fognak közlekedni a buszok és nem csak a mai napon.

 13. agyorkos szerint:

  Világhelyzete . com

  “Mivel sem Ausztria, sem Németország nem nyújt segítséget Magyarországnak a bevándorló-válság kezelésében, és még csak válasz sem érkezett….. ezért az éjszaka folyamán autóbuszokat vezénylünk a Keleti pályaudvarhoz és az M1-es autópályára a migránsokért és Magyarország minden bevándorlót az osztrák határra szállít !
  Azaz felajánljuk nekik, hogy Hegyeshalomra szállítjuk őket, ez azonban nem jelenti azt, hogy át is léphetik a határt, mivel továbbra is várjuk Ausztria álláspontját. Körülbelül száz busz áll majd rendelkezésre a szállításhoz. És minden rendőr szolgálatban lesz….
  Ausztria válaszára vár Magyarország, hogy Németország meghívására útnak indult menekülteket átengedi-e Ausztrián a schengeni határok megsértésével vagy Magyarország továbbra is tartsa-e be azokat……..
  Eközben elég nagy a feszültség az M1-esen menetelő menekültek között, mert a menet elején haladók szeretnének tovább gyalogolni, ám a csapat másik része, főleg az asszonyok és gyerekek egyszerűen nem bírják tovább. A rendőrök amúgy helyszínen azt mondták, hogy 2500-an haladhatnak a menetben.
  Az M1-esen menetelő migránsok nem döntötték el, hogy felszálljanak-e azokra a buszokra, amelyekkel elszállítanák őket Hegyeshalomra. Többen közülük attól tartanak, hogy nem a határra, hanem menekülttáborba viszik őket.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s