Vlagyimir Putyin: Ukrajna kormánya nem teljesíti a donbasszi politikai rendezés feltételeit

Владимир Путин: власти Украины не выполняют условия политического урегулирования в Донбассе

Az orosz Távol-Keleten – Vlagyivosztok csendes-óceáni kikötővárosban – “Keleti Gazdasági Fórum” néven rendezvényre került sor.
A rendezvénysorozat végén az orosz államfő sajtókonferenciát tartott. Bevezető felszólalásának második részében két világpolitikai kérdésre tért ki.
1. A kelet-ukrajnai konfliktussal kapcsolatban megismételte AZT, A MINSZKI FOLYAMAT KEZDETE ÓTA FOLYAMATOSAN HANGOZTATOTT (ám a nyugati politikusok által agyonhallgatott, a világsajtó által pedig teljesen mellőzött) OROSZ ÁLLÁSPONTOT, MISZERINT A KONFLIKTUS BÉKÉS, TÁRGYALÁSOS RENDEZÉSÉNEK ALAPFELTÉTELE: A KÖZVETLEN TÁRGYALÁSOK BEINDULÁSA A KIJEVI VEZETÉS, ILLETVE A KÉT KELET-UKRAJNAI NÉPKÖZTÁRSASÁG VEZETÉSE KÖZÖTT.
Ezzel, egyszersmind, Moszkva hangsúlyozza: OROSZORSZÁG NEM RÉSZESE A KONFLIKTUSNAK.
(Kijev tárgyalási hajlandóságáról: a minap, az ukrán különleges erők katonái előtt tartott beszédében Alekszandr Turcsinov – a Donbassz elleni terrorhadjárat elrendelője, jelenleg pedig a nemzetbiztonsági kabinet titkára – azzal élcelődött: szeretné, ha a különleges osztag harcosai, “becsomagolva”, leszállítanák neki Alekszandr Zaharcsenkot, a Donyecki Népköztársaság államfőjét. “Meg tudjátok tenni?” – fordult a katonákhoz. “Csak a parancsra várunk!” – felelték amazok.)
Mostani sajtókonferenciáján Putyin elnök tehát ismét nyomatékosította: a Minszkben aláírt dokumentumokkal összhangban VÉGREHAJTANDÓ TÁRGYALÁSOS, BÉKÉS RENDEZÉSNEK NÉGY ALAPPILLÉRE VAN, olyanok, amelyek végrehajtása nélkül lehetetlen a békés rendezés. Ezek:
– Az ukrán alkotmány módosítása – A DONYECKI FÉLLEL EGYEZTETETT MÓDON;
– A helyi választásokról szóló törvény elfogadása – A DONYECKI FÉLLEL TÖRTÉNT ELŐZETES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN
– A két donbasszi népköztársaságnak megadandó különleges státusz kidolgozása és elfogadása A DONYECKIEKKEL TÖRTÉNŐ EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN
– Törvény elfogadása Kijevben a donyecki félnek a harcokban részt vevő képviselőinek szóló amnesztiáról.
Putyin elnök értékelése szerint Kijev gyakorlatilag semmit sem hajtott valósított meg a minszki megállapodás erre vonatkozó fejezeteiről.
(Ukrajna az alábbiakra törekszik: 1. helyreállítani ellenőrzését az Oroszországgal közös határ fölött – megfosztva ilymódon a népköztársaságokat az orosz segítségtől, illetve elvágva a harcok elől menekülő lakosság útját; 2. előbb – SAJÁT TÖRVÉNYEI ALAPJÁN, ELLENŐRZÉSE, ILLETVE A KIJEV ÁLTAL TÁMOGATOTT JELÖLTEK INDÍTÁSA, a mostani helyi képviselők kiszorítása MELLETT – és csak ezt követően tárgyalni a régió különleges státuszáról.)
Kérdésre válaszolva úgy értékelte: a minapi kijevi zavargások mögött VALÓJÁBAN HATALMI MARAKODÁS FOLYIK – a területek státuszáról szóló törvény parlamenti megszavazása ehhez csak ürügy volt. (Megjegyzés: – a magyar sajtó tálalásával ellentétben – ugyanez, és nem afféle helyi bandaháború állt a közelmúltban Munkácson történt fegyveres incidens mögött is.)
Arra a kérdésre, hogy szerinte ez meddig mehet így, és milyen perspektívákat vár, az orosz államfő kijelentette: MINDADDIG EZ LESZ, AMÍG AZ UKRÁN NÉP ELTŰRI EZT A “BACCHANÁLIÁT”.
2. A másik világpolitikai kérdés: az európai menekültválság volt. (Felszólalásának e részéről a “királyi tévé” is idézett egy félmondatot – a “baloldalinak” nevezett sajtó semmit.) Eszerint: a válság oka a “hibás” amerikai politikában keresendő.
Valójában az orosz államfő ennél részletesebben, konkrétabban, mélyebben és határozottabban fejtette ki a kérdéssel kapcsolatos véleményét. “Hibásnak” nem általában nevezte a térséggel kapcsolatos amerikai politikát, hanem azt minősítette hibásnak, hogy a Nyugat, benne Amerika, figyelmen kívül hagyja, nem ismeri a térséget, annak történelmét – nem tiszteli az arab világ kultúráját, vallását. Keményebben fogalmazott: AMERIKA RÁERŐLTETI MÁSOKRA A MAGA FELFOGÁSÁT, ÉRTÉKRENDJÉT.
Európa pedig mindenben vakon követi, az un. “szövetségesi kötelezettségek” jegyében – tette hozzá.
A BAJOK FŐ OKA A TERRORIZMUS – mondta, emlékeztetve például arra, hogy Szíriából az emberek nem az Asszad elnök, hanem az un. “Iszlám Állam” által ellenőrzött területekről menekülnek tömegével. EZÉRT NEMZETKÖZI ÖSSZEFOGÁST SÜRGETETT A TERRORIZMUS ELLENI HARCBAN, jelezve: Oroszország már dolgozik egy, a nemzetközi terrorizmus ellen létrehozandó nemzetközi koalíció megteremtésén.
(Csikós Sándor)
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

21 hozzászólás a(z) Vlagyimir Putyin: Ukrajna kormánya nem teljesíti a donbasszi politikai rendezés feltételeit bejegyzéshez

 1. Névtelen szerint:

  Kaosz lesz mindenutt

 2. Névtelen szerint:

  Kitört a III. világháború! Izrael atombombát dobott Jemenre!

  http://nemzetiarcvonal.net/2015/05/26/izraeli-atombombat-dobtak-jemenre-szaudi-festessel/

  Admin:

  Nem unjátok még a hülyeségeiteket?

 3. Névtelen szerint:

  És eddig hol voltál??

 4. Szeszák Gyula szerint:

  Úgy ropogtatjátok ennek a kóros hazudozónak a szövegeit, mint vak tehén a szalmát.
  [Minden szart kommentáltok, ennek a hadovának az égbe kiáltó pimaszságát viszont nem kommentáljátok. Hogy van ez?]
  Nem veszem sorjában ezt a tömény(telen) hülyeséget, csak a csúcsokat.
  Putyinotok (tárgyaló felekként) olyan államokkal akarja egy asztalhoz ültetni Ukrajnát, amelyeket ő máig sem ismert el sem jure, sem de facto és amelyekkel maga sem ült tárgyalóasztalhoz mindeddig. [A tökhülye Lavrov nem figyelmezteti, hogy ez jogi és diplomáciai nonszensz?]
  Mi az, hogy “Oroszország nem részese a konfliktusnak?” Oroszország illegálisan (a győzelemhez elégtelen) fegyverrel tápálja a népírtó háborút, amely rommezővé és temetővé változtatja a két kis orosz (!) államocskát. [Szakasztott úgy, mint Szíria esetében.]
  A kérdést – Putyin helyett – úgy fogalmaznám, ez mindeddig így lesz, amíg az orosz (!) nép “eltűri ezt a bacchanáliát”. Az az orosz nép, amely ketté van szakítva az ukrán – orosz határ mentén és az oroszországi oroszok tehetetlenül nézik és hallgatják a robbanásokat, az összedőlő épületek robaját és ukrajnai orosz testvéreik sikolyait, halálhörgését.
  A Közel Kelet háború káosz mezővé változtatását az aljas orosz politika tette lehetővé.
  Minden szír halott, menekülttábor lakó és migráns Oroszország és személy szerint Putyin áldozata is.
  Ugyan válaszoljon már valaki arra: Oroszország mit tett eddig a (szir) migránsok érdekében?
  Milyen programot dolgozott ki? Hány hajót küldött a menekítésre. Hány migránst telepített le eddig és hány (milliót) szándékozik letelepíteni Oroszország Anyácska ölében?
  Admin! Ne fölényeskedj, ne kedélyeskedj! Válaszolj!
  Hozzászólók! Ne piszkoskodjatok, hanem próbáljátok ti is megválaszolni a kérdéseket, amit az élet tesz fel napról – napra, egyre sürgetőbben.

  Admin:

  Szeszák úr! Önnek mint jogvégzett embernek tudnia kellene: Oroszország a Majdant követő HATALOMVÁLTÁS “EREDMÉNYÉT” NEM ISMERI EL! Szó nincs Ukrajna nem-elismeréséről! Ha és amennyiben Oroszország NEM TÁMOGATNÁ A DONBASSZI NÉPKÖZTÁRSASÁGOKAT?-vajon hány donbasszi orosz halott lenne?-és mennyi élne most szögesdrótokkal körülvett lágerekben? Az ön szerint elfogadhatóbb lenne? Esetleg ön szerint Oroszországnak a Reagan-doktrína szolgai átmásolása szerint kéne Oroszországnak IS eljárnia? Erős a gyanúm, hogy ha így cselekedne Vlagyimir Putyin és Oroszország!-akkor ön amiatt őrjöngene!

  Oroszország SEGÍTETTE SZÍRIÁT, ÉS OTT VOLT SZÍRIÁBAN AKKOR, amikor az ön által EDDIG SOHA ITT A Bal-Rad-ON MEG NEM EMLÍTETT, AMERIKAI SZERVEZÉSŰ POLGÁRHÁBORÚ KI NEM ROBBANT! Tudomásom szerint Szíria elnöke és kormánya EDDIG NEM KÉRTE OROSZORSZÁG KÖZVETLEN KATONAI SEGÍTSÉGÉT, és a jövőben is csak a terrorállam elleni orosz segítségre tart igényt! Amit Oroszország teljesíteni is fog! És aminek az ön által ITT SOHA NEM KRITIZÁLT (vajon miért nem?) LATORHATALMAK NEM NAGYON ÖRÜLNEK! Ön szerint mit kellett volna tennie az ön által végletekig gyűlölt és mocskolt Vlagyimir Putyinnak, mint Oroszország elnökének? “Kéretlenül” bevonultatni a hadseregét? Akkor viszont ön amiatt háborogna!

  OROSZORSZÁGBAN HOZZÁVETŐLEG TÍZEZER SZÍRIAI MIGRÁNS ÉL! Azok a szír migránsok, AKIK OROSZORSZÁGBA INDULNAK-BEJUTNAK! Szárazföldön át, vagy hajóval. Miért kellene Putyinnak mentőakciót szervezni? Mémetország szervez? NEM! Csak ösztönöz!

  Szeszák úr! Bízza már Putyin elnök politikai megítélését Oroszország Anyácska lakóira!

  (Van sapka Putyinon? Nincs rajta sapka? Teljesen mindegy!-átkozni kell! Ön megteszi! Hogy miért?-azt csak ön tudja! Meg még két-három lelkes követője! Tegyék! Csak az lenne a tiszteletteljes kérésem, hogy tegyék azt az ön ilyen-olyan internetes fórumain! Ne a Bal-Rad kommentoldala adta lehetőséggel élve-visszaélve! Bízzon benne, hogy majd csak akadnak olvasói ott is!)

  • ? szerint:

   Tisztelt Gyulaba.
   Putyin 1 avatar nem 1 szemely.
   Mögötte nagyon komoly team äll.

   Csoport kepet nem rakhatnak ki,mert megzavarjäk a media fogyasztok IQ 60-nas
   szintjet

   Milyen kepet rakjunk ki neked,hogy megszünjö az orosz fobiad`?

   Ez megfelel?

  • kekec szerint:

   Te vagy a legnagyobb piszkoskodó, megtiltanád a kommentelőknek a szabad véleménynyilvánítást ! Szerintem bértollnok, atlantista söpredék stb. vagy.

  • Hajnalhozo szerint:

   Ön egyébként melyik bolygóról származik? :). Egyébként az alábbi idézet szerintem nagyon találó az Ön helyzet értékelésével kapcsolatban: “Más szemében meglátja a szálkát, a magáéban a gerendát sem veszi észre” (forrás: Jézus próféta)

  • Névtelen szerint:

   Admin: szélmalomharc, mert az eltelt idő egyértelműen bizonyította, a hozzászólásai alapján. Ebben az egy mondatban a lényeg velősen, tökéletesen eltaláltad, ezután ne is fáradj neki többel:”Bízza már Putyin elnök politikai megítélését Oroszország Anyácska lakóira! “

   • showden szerint:

    Én bírálom Obama elnököt, mert kisajátitó politikát folytat a világgal, agresszív intézkedéseivel a III. vh felé sodródik. És birálom Putyint is mert látszólag szemben áll az Usa -val, de a háttérben bizony kiszolgálja annak politikai céljait. Ettől szavazni nem fogok, mert nem tudok egyikre sem. De bírálom Őket. Ennyit tehetek.
    Ez nem bűn senki részéről. De az már nem jó, ha valaki egy világ vezetőt bírál azt megszólja és jogát kétségbe vonja egy másik hozzászóló, bíráló, mert az a világvezető neki tetszik. És ezt a tetszést Ő maga már nem bizza oroszország lakóira.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Tisztelt Szeszák “úr” ! Én csak egy éve vagyok bal-rad olvasó, de azóta már megszámlálhatanszor igérte,fogadkozot, hogy megszüntet minden komunikációt a bal-rad-dal. Edig még az ere vonatkozó egyik igéretét sem tartotta be ! Ön szavahihető embernek tartja magát ? Távol ál tőlem, hogy a becsületét sértegessem, mert az mindenkinek a legnagyob kincse. Vegyen példát CSIKÓS SÁNDOR-ról aki megfogadta,hogy a bal-rad kommentjében nem vesz részt, a szavát be is tartja ! No látja Szeszák “úr”, őtet egy szavahihető, becsületes embernek tartom – ismeretlenül is- mivel álja a szavát

  • buda61 szerint:

   Gyula!

   Van a bibliában egy történet, ( ha ismered?).
   Két asszony megkereste a bölcs Salamont, mert egy fiú gyermekről mindketten azt állították, hogy az ő fiuk, és nem tudtak megegyezni. Salamon király azt mondta, hogy akkor félbe kell vágni, egyik fele egyiké, másik fele másiké. az egyik asszony azt mondta, akkor legyen inkább a másiké, csak ne bántsák! innen tudta salamon, hogy ő az édesanya, és hazavihette a fiát. hát ez volt az első “salamoni” döntés.
   Nos, szerintem, ha Ukrajna ezek szerit cselekedne, akkor aztokat, akiket, most “szarig ” pusztít, szeretné, és inkább elengedné,
   A véleményem rólad, más bejegyzéseid alapján, fizetett atlantista vagy..
   Szart se ér a véleményed!

 5. Mit szol a medve a magyar logisztikai csomoponthoz keleti iränyba? szerint:

  Matematika.
  A szämok alapjän gondolom a bal rad olvasok is eszrevettek,hogy sok migräns eltünt.
  Vajon hova tüntek.
  Bizony Ukrajnaban vannak kikepzö taborokban.

  Vajon Debrecenböl mindenki nyugatra ment?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s