Idegen! “Ha Magyarországra jössz…!”

A CBA-kban lehetnének eladók a menekültek

A menekültek közül szinte senki nem akar itt maradni, pedig legalább egy cég, a CBA tárt karokkal, és persze munkával várná őket. A háborús területekről érkező menekültek egy év után szinte biztosan elkezdhetnének nálunk dolgozni. Eddig tart ugyanis a kérelmek elbírálása. Ez idő alatt viszont csak a befogadóállomásokon kaphatnak munkát.

Ha nálunk akarnak dolgozni, akkor az illegálisan hozzánk érkező menekülteknek a befogadóállomásokon kell jelentkezniük. Itt bírálják el a menedékkérelmüket. Ez néhány hónapig szokott tartani, de ez a jelenlegi helyzetben elhúzódhat.

Maximum egy év után azonban el kell bírálni a kérelmet
– mondta Nagymáté Éva, a Magyarországon élő külföldiek beilleszkedését segítő alapítvány munkatársa.

Akinek a menedékkérelmét visszautasítják, vagyis nem olyan országból érkezett, ahol üldöznék, vagy veszélyben lenne az élete, mennie kell. Menekült- vagy oltalmazotti státusszal azonban bárki vállalhat munkát Magyarországon, legalábbis ha talál olyan céget, amely hajlandó foglalkoztatni.

Ha nem sikerül valamiért elbírálni a kérelmet egy év alatt, akkor az illegálisan ideérkezőkre is azok a szabályok vonatkoznak, mint a harmadik országból érkezőkre. Ez azt jelenti, hogy csak akkor szerezhetnek munkát, ha a munkáltató bejelenti foglalkoztatási szándékát, és ha a munkaügyi központokban úgy ítélik meg, hogy nincs más, magyar munkanélküli, aki el tudná látni a munkát.

A sonkáspult mögött van hely

Végigkérdeztük a nagyobb magyar cégeket, hogyan tudnák segíteni a Magyarországra érkező menekülteket. Persze leginkább arra voltunk kíváncsiak, hogy hol alkalmaznák azokat, akik megkapják a menekültstátuszt.

http://coub.com/view/829c3

A legnagyobb munkáltatók közül megkérdeztük a Tescót, a Magyar Postát, de a Kite, a Közgép és a Duna Aszfalt, az itthon is jelen lévő Bosch, Mercedes és Audi véleményére is kíváncsiak voltunk. Ahogyan a Nemzetgazdasági Minisztériuméra is, hogy az állami szektorban hol lenne hely.

cba

Tőlük azonban másfél nap alatt sem kaptunk arra vonatkozó választ, hogy mennyire látnák szívesen a Magyarországra érkező menekülteket. A cikk megjelenéséig az NGM sem írt semmit. Amennyiben bármilyen válasz érkezik, frissítjük a cikket. Egyedül a CBA törte meg a csendet, olyannyira, hogy a kérdés elküldése után alig egy órával már jelezték:

Amennyiben lesznek olyan menekültek, akik letelepednek országunkban, és a megfelelő szakképesítés megszerzését is vállalják, akkor természetesen tudunk számukra alternatívát nyújtani a munkavégzés tekintetében. Mi magunk is foglalkozunk szakképzés szervezésével, így akár ebben is a segítségükre tudunk lenni.”
(origo)

Bal-Rad komm: A Daimler directora már a kérdésre megadta a választ! Ugyanazt, amit a Baldauf Laci bácsi birtokolta CBA is válaszolt!

Most akkor KI GONDOLT KOMOLYAN VALAMIT?

plakát

VÉLHETŐLEG A MAGYAR NÉP! AMELY MÁR LÁTJA A FIZIKAI LÉTÉT VESZÉLYEZTETŐ FEJLEMÉNYEKET!

A Bal-Rad indulása óta erre figyelmeztetett! POLTIKAI MAFFIÁINK-NÉZETEIKTŐL FÜGGETLENÜL-A NÉP, AZ ORSZÁG, A NEMZET ELLEN CSELEKEDNEK! EGYTŐL-EGYIG!

Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

14 hozzászólás a(z) Idegen! “Ha Magyarországra jössz…!” bejegyzéshez

 1. Péter szerint:

  Kétlem, hogy a bevándorlók hajlandóak lesznek éhbérért dolgozni a CBA-nak 😀

  • Névtelen szerint:

   Nem lesz választásuk!Ez a vélemény” a nem gondoltuk volna” ostoba politika írásba foglalása

  • Rabszolgák rabszolgáljatok szerint:

   a magyar miért dolgozik éhbérért?
   vigyázz mert pofára esel, amikor majd migránsok fognak dolgozni a magyar munkahelyeken

 2. sajnálkozó szerint:

  Elképzelem milyen képet vághat, ha valaki 20dkg sertéspárizsit kér a muszlim pultostól, esetleg rákérdez a nénike, hogy friss-e és finom-e fiacskám. Valamint sok helyet kellene biztosítani a napi imákhoz többször leterítendő imaszőnyeghez.

 3. Hajnalhozo szerint:

  Ha ez a hír igaz, hogy Magyar állampolgároktól elvéve a munkalehetőséget a cba idegenszívűeket alkalmazna Magyarországon üzleteiben, akkor én a mai naptól többet egyetlen egy cba boltban sem vásárolok többet. Bye-Bye CBA!

  • agyorkos szerint:

   Úgy legyen. Nem éppen olcsó és zsidó kézben van ez is.

  • ural46 szerint:

   Én eddig sem tettem be a lábam egyetlen Príma boltba sem.Már nem CBA,lejáratták nevet a rohadt húsokkal,a szemetes kenyérrel,a poshadt zöldségekkel.Persze ne legyen illúziója senkinek,ugyanazt árulják más cégér a alatt.Baldauf Laci bácsi meg árulja a kocsiját,olyat akar venni,ami csak neki van a világon.

 4. Névtelen szerint:

  Ez jó, Iszlamistákat hentesnek felvenni disznóhúst szeletelni. Vicc akart lenni a kép, ugye?

 5. bgep@mailbox.hu szerint:

  “A sonkáspult mögött van hely…” 😀

 6. János szerint:

  A Baldauf, egy analfabéta tahó, alkalmas lenne szemitának, hiszen semmilyen kultúrával nem rendelkezi, a SEMMIT A zt viszi magával, ha megy valahova. Az ilyen analfabéta hülyék jellemzője az, hogy az irodájukban nincs semmilyen írószer. Se egy könyv, egy újság, se egy számítógép, se egy TV, se egy magnó. Hogy legalább ne unatkozzon. lehetne néhány üres papírlap, néhány kihegyezett ceruza, egy naptár, hogy legalább tudja ez a Baldauf, hogy kedd van-e vagy csütörtök. Nem ennek semmije sincs az irodában, csak aranyozott kőműves kanál, Swarowsky kristályból hamutálca, ilyesmi. Ilyen nulla ember ez, életében még egy könyvet nem olvasott el, az is kész csoda, hogy a nevét le tudja írni. Olyan buta, hogy föl sem tudta fogni azt, hogy bűncselekményeket követ el folyamatosan. Ezért lehetett milliárdos. Magyarországon az adók olyan magasak, hogy a teljes árbevétel nem tudja azt fedezni, és mégis lettek Baldufok, Kruppok (ő a CBA valódi vezetője). Pedig ezt kizárólag bűncselekménnyel lehet elérni. Nos, most már migrációs szakértőnek is képzeli magát eme nulla Baldauf! Igazi hazai burzsúj! És az ilyeneket sajnáltatták 1945 után, hogy szegénykék hát elvették tőlük a lopott holmit! Most is ez vár rájuk, de nem tudják felfogni. Hát két elemivel, ami a CBA vezérkarnak összesen van, nehéz is!

 7. ural46 szerint:

  Honnan tudod,hogy le tudja írni a nevét?

 8. pipas62 szerint:

  Tűnés a menekülteknek az országból véglegesen…nem erről volt szó…menjenek haza ahonnan jöttek…a kezdet kezdetén már nem kellet volna beengedni őket! Még a végén mi leszünk a saját hazánkba menekültek és ők a Magyarok?, vagy , hogy is van ez?…nekünk nem lesz se lakásunk sem élelmünk mert majd mindenre rá akarják tenni a kezüket???…nem “CBA” kell ezeknek, hanem gázkamra…!!!:)…a vírust végleg ki kell irtani!

 9. 1mudokon szerint:

  Nem mai hír..Az elektrolux Mo-ra hozza a termelést Olasz.o-ból.Még két éve összerúgták a port a szakszervezettel,mert jeles ünnepek alatt az olaszok nem voltak hajlandók dolgozni.Lényeg az utolsó bekezdésben,de olvastam,hogy karácsonykor is megcsinálták ugyanezt. És most jönnek ide..Habib..?http://mno.hu/gazdasag/magyarorszagon-is-termelne-az-electrolux-1302115

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s