“OKTATÁSÜGY”!

Megalázó feladatot kaptak a tanárok: egymást kell besúgniuk

Újabb megalázó feladatot kaptak a tanárok: most már egymást kell megfigyelniük és a belső ellenőröknek elmondani, miket tapasztaltak. Egy tanár szerint ezzel csak feszültséget szítanak és megpróbálják leterhelni a tanárokat, hogy az oktatási rendszer hibáiról eltereljék a figyelmet.
A Civishír.hu-n jelent meg egy olvasói levél, melyben egy 25 éve a pályán lévő tanár mesélte el, hogy milyen megalázó feladatokra kényszeríti őket az új minősítési rendszer.

tanárnő

 

Az általános iskolai tanár elmondta, most már nem elég portfóliót készíteni, a minősítési eljárást egy belső ellenőrzés előzi meg. Ezt iskolánként 3-5 fős tanári csoport végzi majd, és több részből áll. Ellenőrizniük kell a dokumentumokat – a tanmenetet, a tematikus tervet, a tanulói füzetet, az ellenőrző könyvet, valamint az osztálynapló helyes vezetését.
A csoport bemegy két órájára a vizsgált tanárnak, de ami a levélíró szerint a legfelháborítóbb, hogy a kollégákat és a szülőket is arra kérik, hogy kérdőíven mondjanak véleményt a tanárról.
A belső ellenőrzés azért is megkérdőjelezhető, hiszen a vizsgálatot végző emberek is tanárok, tehát míg ők a dokumentumokat vizsgálják, kérdőíveket töltetnek ki vagy éppen órát látogatnak, valakinek helyettesíteni kell őket az ő órájukon is. Ha egy 100 fős tantestületet nézünk és figyelembe vesszük, hogy kétévente mindenkinek részt kell vennie a minősítési eljáráson, ez azt jelenti, hogy egy évben legalább 50 tanárt kell átvilágítani.
„A 3-5 fős belső ellenőrzési csoport, akik szintén tanárok – így valódi dolguk a gyerekek oktatása lenne – ezt a feladatot az előbb felhozott példa esetén (50 főt vizsgálva egy tanévben) nyilvánvalóan nem tudja megoldani. Így az egész tantestület számíthat az új feladatra: egy pedagógust három másik fog ellenőrizni. Azaz arra kényszerítenek minket, hogy egymást ellenőrizzük és megfigyeljük. Mindenki mindenkit” – írta.
A tanár kitér arra is, hogy már most is leterheltek, hiszen elméletileg 32 órát kellene az iskolában tölteniük, de gyakorlatilag 42 órát dolgoznak, sőt, haza is viszik a munkát, hiszen nincs mindig idejük az iskolában kijavítani a dolgozatot vagy óratervet készíteni.
„Ez a legújabb találmány megint csak egy újabb felesleges terhelés és megint nem a gyerekeken van a hangsúly, nem az ő érdekükben történik változás az iskolában. Fogja ez az oktatás színvonalát emelni? Ez csupán annak lehetőségét rejti magában, hogy egymás ellen hangolja a pedagógusokat, és még leterheltebbek lesznek. Egyszerűen kifárasztják adminisztratív munkákkal a tanárokat, hogy tereljék a figyelmet a magyar oktatás fő problémáiról. Például, hogy egyáltalán nincs már ifjúságvédelem (az osztályfőnök feladatköre…), pedig egyértelmű, hogy több- és egyre több a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyerek. Vagy, hogy egy pszichológus 4-5 iskolát lát el” – írta.

L. Simon László: vissza kell adni a pedagógusok szakmai becsületét

Vissza kell adni a magyar pedagógusok szakmai becsületét, ehhez az életpályamodell és a növekvő fizetés csak az első lépés – mondta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára kedden a Kaposvári Egyetem jubileumi tanévnyitó ünnepségén. Hangsúlyozta, nemcsak az a fontos, hogy mit tanítanak, hanem legalább annyira az is, hogyan tanítják.

L. Simon László ünnepi beszédében úgy fogalmazott: “a rendszerváltás utáni két és fél évtized legfontosabb értéke a szabadság, amihez ragaszkodnunk kell”. Az egyéni szabadság, azaz függetlenség alapja az erős egzisztencia megteremtése lehet – fűzte hozzá.
A diákok figyelmét arra hívta fel az államtitkár, hogy az anyagi egzisztencia mellett létezik a tudás által megszerezhető, azaz a szellemi értelemben vett egzisztencia, amit senki nem vehet el tőlük, és amelynek alapja a folyamatos tanulás.
“Fontos, hogy olyan anyagi és szellemi egzisztenciával rendelkezzenek a polgáraink, amely függetlenné, szabaddá, szabadon gondolkodóvá teszi őket” – mondta az államtitkár, szót ejtve napjaink egyik alapkérdéséről is, arról, hogy kié a termőföld mint az anyagi egzisztencia egyik alapja. Az elmúlt évek legfontosabb politikai döntései között említette a zsebszerződések felszámolását, valamint a magyar termőföld visszaszerzését és magyar gazdákhoz juttatását.
Fontosnak nevezte a művészképzést, a pedagógusképzéssel kapcsolatban pedig kiemelt feladatnak nevezte a pedagógus szakma presztízsének emelését. Hangsúlyozta, nemcsak az a fontos, hogy mit tanítanak, hanem legalább annyira az is, hogyan tanítják.
(MTI)
Bal-Rad komm: Az állattitkár szerint “…a rendszerváltás utáni két és fél évtized legfontosabb értéke a szabadság, amihez ragaszkodnunk kell…”
-Valószínűleg senki nem kérdőjelezi meg az állítást: a szabadságot felváltotta a SZABADOSSÁG! A szocialista korszak szigorúan számonkérő-és ennek okán rendkívül sikeres- oktatási rendszerét alapjaiig széjjelverték.
Az alap és középfokú oktatási intézményekben PEDAGÓGUSOK helyett IGEHIRDETŐK foglalkoznak a gyerekeinkkel.
A szakképzési rendszert-bár ennek elsődleges oka a MAGYAR GAZDASÁG SZÉTVERÉSE VOLT-teljesen lezüllesztették!
A magyar közoktatási rendszer egy önálló gondolkodásra képtelen, hasznosítható tudással nem felruházott, KIZÁRÓLAG “OPERÁTORI” szalagmunkástömegeket gyárt!
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

19 hozzászólás a(z) “OKTATÁSÜGY”! bejegyzéshez

 1. Dr. Bré Ottókár szerint:

  Rákosi reloaded.

  • Népközösség szerint:

   Kádár alatt is ez volt, nyugodj meg felőle.

   Admin:

   Meg voltak PEDAGÓGUSOK, meg volt színvonalas oktatás! Na meg tekintélye a pedagógusnak!

   • Népközösség szerint:

    “Meg voltak PEDAGÓGUSOK, meg volt színvonalas oktatás! Na meg tekintélye a pedagógusnak!”

    Értem, akkor ez semmissé teszi hogy Kádár elvtárs rendszere a besúgásra épült, ugye?

    :DDDDDDDDDD

    Admin:
    Ritka nagy barmok vagytok! MERT VALAKI EZZEL A HÜLYESÉGGEL TELENYOMTA AZ AGYHELYETEKET, MÁST SEM VAGYTOK KÉPESEK MANTRÁZNI!
    Nagy az Isten állatkertje! De legalább kerítés lenne körülötte! Mind szabadon kóboroltok!

    • Népközösség szerint:

     @Admin:

     Az egész ország tele volt tartótisztekkel meg ügynökökkel, ez köztudomású. Mi a következő, hogy lehazudod a csillagokat az égről?

     Felőlem…:-)

     • Névtelen szerint:

      Hány tartó tisztet ismersz?Mert én pl ismerek néhányat.Sőt szoktam borotválkozni is és látom ,hgy még mindíg görbe a pofám.Szóval ne volt totális elhrítás mint az USA.-ban És egy megyében ha volt 51 tartótiszt sokat mondok!Ember nem volt rá szükség! Tudom nehéz a felfogásod,de nem kellet,hogy sokan legyenek.It nem volt fasiszta ellenzék.Csak most lett minden hülye “partizán!” Ebből akar megélni,mint Pozsgai és társai akiket üldöztek.Ismerek ügynököket,akik ma abból élnek,hogy akkor ellenállók voltak felhatalmazás alapján.Példáúl Orbán és társai.Az apraja nem is érdekes.Szoktam írni:”Ha az én fenekem beszélni tudna!”

  • Névtelen szerint:

   Ja kérem a besúgást meg kell fizetni! Vitorla

 2. Népközösség szerint:

  “Újabb megalázó feladatot kaptak a tanárok: most már egymást kell megfigyelniük és a belső ellenőröknek elmondani, miket tapasztaltak. Egy tanár szerint ezzel csak feszültséget szítanak és megpróbálják leterhelni a tanárokat, hogy az oktatási rendszer hibáiról eltereljék a figyelmet.”

  Ugyanez volt a kommunizmusban/szocializmusban/ átkos negyven évben is, ugye? Egymást besúgó emberek akik hivatásos állományban szolgálták a III/akárhányas ügyosztályt.

  Kádár elvtárs rendszere működtette a legnagyobb besúgóhálózatot. Az egész rendszer a besúgásra épült. Besúgás nélkül összeomlott volna.

  Egyszerűen visszajött a kommunizmus, ennyi.

  Admin:

  MI JÖTT VISSZA EMBER? Inkább a te agyad ment el! De nagyon messzire!
  “Átkos negyven év!”
  Miként minősítenéd akkor az AZT MEGELŐZŐT, és az UTÓBBI 26-ÉVET?
  Kívánom neked, hogy CSAK OLYANBAN ÉLJ, MINT AMI UTÁN LIHEGSZ! Nagyon rövi életű lennél!

  • Névtelen szerint:

   Hány besúgód volt akkor ,és ezt honnan tudod,hogy működött.Ráadásúl pont ott nem volt totális elhárítás mint az USA-ban,ahol ma is az van. Remélem segít valaki,mert ennyire hülye nem lehetsz! Arról írj amihez értesz!Az,hogy ma mit mondanak az egy más kérdés.Soha olyan kevés besúgó nem volt az országban mint Kádár idején.Egyszerű:NEM VOLT RÁ SZÜKSÉG! Nem úgy mint Horthy idején! Megkockáztatom:MINT MOST! Mégis eredménytelenek.Ott a határzár kérdése.Nem tudják mit csináljanak vele.Az aknazárat sem lehet besúgók nélkül működtetni.Aki nem tud arabusúl ne beszéljen arabusúl!

   • Népközösség szerint:

    Kádár egész rendszere a besúgásra, a besúgók hálózatára épült. Nem tudom mennyi direkttermő bort vagy rézelejét kell hozzá inni hogy máshogy lássad, de neked sikerült.
    🙂

    Admin:

    BENNE ÉLTEM! És tudod a tapasztalati érték az mindig fölülírja a kalkulációt! ÉS NAGYON SOKAN VANNAK, AKIK MEGÉLTÉK AZT A KORT! Nem véletlen a titeket fölöttébb idegesítő közvéleménykutatások eredményei!

    • Népközösség szerint:

     Biztos valami munkás proli voltál aki senkit sem érdekel. Aki számított, azt figyelték mint a szart.

     • Névtelen szerint:

      Akkor sem figyelték amikor jött a rendszerváltás!Velem kár viztatkoznod mert én szedtem fel a vasfüggönyt,a bakelit aknazárat.és tudom,hogyan működött,Te pedig olvastad,vagy és ez a rosszabb hiszed.Igy a vita felesleges.Minden jogállam alkalmazza ezt a módszert.Most is alkalmazzák!A III/III-as ügy miatt a magyar elhárítás a béka segge alatt van.Senki sem vállalja az ügynöki munkát,hogy majd kiplakátolják a mostaniak nevét.Mert uj elit jön.És ez kommunista elit lesz!Mert pontosan tudjuk,hogy most minket megfigyelnek,hogy vezető politikusok elfogadják,vagy visszautasítják a mi véleményünket.Honnan tudják?A besúgóik jelentéséből.Ez ennyire egyszerű.Vitorla

  • Népközösség szerint:

   Az átkos negyven évben a besúgáson szintén nagy hangsúly feküdt. Ilyen értelemben visszajött a kommunizmus.

   A Horthy-rendszer egy feudális úri-muri volt, az elmúlt 26 év szintén.

   Magyarországnak Nemzetiszocializmus kell!

   “Kívánom neked, hogy CSAK OLYANBAN ÉLJ, MINT AMI UTÁN LIHEGSZ!”

   Bár olyanban élnék.

   Admin:

   Nem sokáig húznád benne! DE ITT SEM!

 3. Névtelen szerint:

  A tanárok is közalkalmazottak.Namost ha ilyenek vannak legyen az igazgató vagy bármi az oktatásban ugyan az a közalkalmazotti törvény vonatkozik rájuk.Én ha tanár lennék és tapasztalnám hogy terrorizálnak nagyon könnyen lepattintanám magamról.Ez más közalkalmazotti munkahelyen is működne például egészségügyben dolgozóknál is.Egyszer már irtam de leirom még egyszer.Engem is inzultáltak már a munkahelyemen és a szokásos szöveg hogy ha nem tetszik el lehet menni mert millióan várakoznak az állásra.Nos azt válaszoltam a főnökömnek hogy oké rendben de ezt azért elmondom a gyülekezetben a rabbinak és tudja sok befolyásos embert ismer ja és kifele menet feltettem egy kipát a fejemre hogy lássa.és csodák csodája azóta nem hogy fenyegetni de még rám sem mer nézni pedig csak egy egyszerü kis fizetésből tengődő ember vagyok.

 4. Takibá szerint:

  Ez a nagy pofájú,nagy arcú,korrupt köcsög pofázlk??

 5. ural46 szerint:

  Ha ezt a “szakértőt” egy hörcsög meglátná,azonnal elkezdené magát szégyellni,hogy ő is hörcsög.És ilyen taplóagyúak uralkodnak felettünk.Mert megdérdemeljük.

 6. Sertés szerint:

  Dögöljön meg minden tanár!

 7. akárki szerint:

  Kádár alatt nem kellet besúgni a pedagógusoknak .aki mégis ezt tette az saját örömére tette .mindenhol van salak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s