Röszke

Nem unatkoznak Röszke lakói mostanság! Éjjel-nappal megvan a program. Néhány bátrabb helybéli érintett határszemlét tartott ma délelőtt a tegnapi ciriburi helyszínén.
Megállapították, hogy amit az aszály megkímélt kukoricát a nyáron, azt a tegnapi kergetőzés teljesen letarolta.
Egy-két gazda-miközben kárfelmért-megegyezett abban, hogy a regisztrációra váró unatkozó hadat rá kéne venni, hogy amíg sorra nem kerülnek, törjék a kukoricát. De erre nem sok esélyt láttak.
Kiváltképp nem úgy, hogy néhányszáz migráns-kissé felmelegedve a naptól az éjszakai gémberedésből-megint nekivágott az M5-nek.

rösz6

A szerencsétlen rendőrök pedig megint megpróbálják felszabadítani az autópályát. Kollégáik pedig-akik nem az autópálya szabaddá tételén ügyködnek-fogadják a Szerbia felől érkező sokadalmat.

L3048759

Ilyen lehetett régen egy cigánytábor! Csak lovakkal meg szekerekkel!-állapítják meg a helybéliek. Kész szerencse, hogy nem állnak neki napfelkeltekor “müezzinezni”!-hálálkodott egy asszony. A falu összes kutyája megállás nélkül ugat egész éjszaka Röszkén. A tábor felől meg csak az ordítozás hallatszik.

rösz

Már kóvályognak a kialvatlanságtól a röszkeiek. Egy idősebb irodalomban járatos ember arról panaszkodott, hogy már lassan úgy él, mint az Örkény-regény Tóth ura! Alvajáró módjára tesz-vesz a ház körül. “De Tóthék tutták, hogy az őrnagynak lejár a szabadsága, és elmögy! De ezök még Szenteste is itt fognak zsivalyogni”!-mormolta. “Mög az őrnagy egyedű vót. Oszt’ a Tóth szíjjelhasgatta mikó visszagyütt! De hát ezek millijónyijan vannak! Ennyit szíjjelhasgatni se löhet!” Ezéktű még Rúzsa Sándor is mögrianna! De amúgy ölég szöröncsítlen kinézésű nípek! Hálistennek a faluba nem gyünnek. Ölég űket hallgatni.”
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Röszke bejegyzéshez

  1. agyorkos szerint:

    Ki téríti meg ezt a kárt a gazdáknak?

  2. dógozzáneradirozzjoskamárton szerint:

    NE.NET

    Admin:

    Anyucidra írogass! A széles hátára!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s