A csendes Donbassz!

Donbasszban mintha valóban béke lenne! Itt-ott hallatszik egy-egy sorozat, néha hangosabb robbanás!-de ezek csak emlékeztetők: egyelőre csak többé-kevésbé betartott tűzszünet állt be a háború menetébe. Mára virradóan mindenfelé általános csendesség uralta az éjszakát.
Minden valószínűséggel elérte Nyalókakirályt is a kijózanodás első hulláma azáltal, hogy a NATO eddig Maradék-Ukrajna csatlakozása előtt résnyire nyitott ajtaját nagy zajjal becsapták. Így aztán Valcman kénytelen-önerő híján-a donbasszi fegyverszüneti megállapodás előírásainak legalább a lövöldözéseket tiltó előírásait betartani. Emiatt nem is zúgolódnak Donbassz civiljei. A latorhad ide-oda vonulgatására meg legyintenek. Az nem zavarja őket.
A Népköztársaságok is valami hasonló dolgokat csinálnak közben. Ők is vonultatgatják, gyakoroltatják a tennivalókat az erőikkel.
A Luganszki Népköztársaság fegyveres erőinek harctéri kommunikációs szakembereinek a kiképzése zajlik. Szakértők véleménye szerint ugyanis a donbassziak honvédő háborújának egyik legnagyobb hiányossága a nem megfelelő harctéri kommunikáció volt. Idáig!
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Névtelen szerint:

    Pedig az EU is ukran menekultaradatra keszul.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s