Látszik a fény az alagút végén?

Nem engedi el Oroszország a szíriai kormány kezét

Megerősítette tegnap az orosz külügyminisztérium, hogy Szíriában orosz katonai szakértők is tartózkodnak, de közlése szerint csak azért vannak ott, hogy segítséget nyújtsanak az odaérkező orosz katonai eszközök használatának elsajátításában. Moszkva azt is leszögezte, hogy alternatív útvonalakon továbbra is szállítanak humanitárius segélyeket a közel-keleti országba.

kreml

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő tegnap megerősítette azokat a korábbi sajtóértesüléseket, hogy orosz katonák állomásoznak a polgárháború dúlta Szíriában. Mint mondta, Oroszország szükség esetén megfontolhatja, hogy pótlólagos segítséget nyújtson Szíriának a terrorizmus elleni harcához. Hangsúlyozta egyben, hogy amennyiben szükséges a terroristaellenes intézkedések fokozása, a kérdést megvitatják, de kizárólag a nemzetközi és az orosz jog alapján. A Reuters brit hírügynökség megjegyezte, hogy Moszkva most első alkalommal ismerte el, hogy orosz katonai szakértők is vannak Szíriában.
Moszkva tegnap azt is közölte, hogy alternatív útvonalakon, a görög és bolgár légteret elkerülve szállít humanitárius segélyt Szíriába. Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes ugyanakkor a konkrét országokat nem nevezett meg. „Sajnálom, hogy Washington nyomására – és vélhetően a NATO és az EU székhelyének otthont adó Brüsszelére – egyes országok eltekintenek annak teljesítésétől, amit én nemzetközi kötelezettségüknek nevezek: nevezetesen a humanitárius feladatot ellátó repülőgépek számára történő légifolyosó biztosításától” – jelentette ki Rjabkov.
Oroszország az elmúlt években több mint 1100 tonna élelmiszert, gyógyszert és létfontosságú cikket szállított Szíriába. Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma mintegy 1500 orosz, ukrán, fehérorosz állampolgárt és a Független Államok Közösségéhez tartozó más országok állampolgá­rait, illetve más európai országok polgárait menekítette ki az arab országból.Oroszország teheráni nagykövetsé­gének sajtóattaséja, Makszim Szuszlov azt közölte, hogy Irán engedélyezte a humanitárius segélyt szállító orosz gépek átrepülését a területe felett.
(mh)
Bal-Rad komm: Nos már látható, hogy a szíriai konfliktus Oroszország aktív katonai szerepvállalása nélkül nem fog rendeződni.
Figyelemre méltó ugyanakkor, hogy Moszkva “beismerése” az Európa ELLEN IRÁNYULÓ MUSZLIM MIGRÁNSÁRADAT eddigi tetőpontján következett be! Néhány nappal azt követően, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédében külön kitért erre az Európát fenyegető veszélyre, mint NEM KÍVÁNATOS DOLOGRA!
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

7 hozzászólás a(z) Látszik a fény az alagút végén? bejegyzéshez

  1. Névtelen szerint:

    Nem tudom!Nekem Putyin szerepe nem tetszik ebben a káoszban.Mintha az USA és Putyin érdeke azonos lenne a migrációval kapcsolatosan.Ott van Dombasz azt kellene repülőivel támogatnia.Gyilkolják az oroszokat és nem ad segítséget.Igen kommunista forradalom van Európában.És Putyin a bukásukra játszik! Vitorla

  2. Takibá szerint:

    Névtelen,1 agyrák éhen halna a fejedben!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s