Donbassz: a zaporozzsjei sugárzás szintje a megengedett tizennégyszerese!

pikk
Donbasszban a 2014-év utolsó vasárnapja hidegben és viszonylagos nyugalomban telt el. Egészen éjfélig.
Éjfél után aztán megelevenedett-elsősorban Gorlovka környékén-a donbasszi éjszaka. A város Sirokaja Balka, Glubokaja, Rtutnyüj, Besszarabka és Kurganka kerületeit árasztották el a valcmanista latortüzérség gránátjai. A fél várost érő intenzív tüzérségi ostrom magyar idő szerint reggel öt órakor még javában tart.
A Gorlovkától nem messze-északkeleti irányban-lévő 6-os és 7-es bányaüzemek szintén erőteljes martalóctűz alatt állnak.
Donyeck “Kujbisev” kerületét hajnali három órakor kezdte el ismét lőni Valcman pribéktüzérsége.
A donyecki repülőtér megszállók általi ágyúzása szintén ma hajnalban kezdődött.
Peszkiből a latortüzérség új célpontot is talált magának. A háborút eddig többé-kevésbé megúszó (Бутовка)Butovkát.
A valcmanista bűnbandák a mára virradó cselekményeiket egyelőre megtorlatlanul folytathatják. A népköztársaságiak ellencsapásairól sehonnan nem érkezett jelentés. A miliciák még mindig “télapósat” játszanak!

mikulás

szal

Odesszában a város központjában tegnap este óta díszeleg egy hatalmas Szent György szalag! Háborítatlanul egyelőre.
Érkezett viszont jelentés Donyeckből, a zaporozzsjei atomerőmű ügyével kapcsolatban. Gyenyisz Pusilin a DNR Nemzeti Tanácsának helyettes elnöke éjjel egy órakor kiadott közleménye szerint Zaporozzsje környékén a radioaktivitás szinte aggasztó mértékű növekedése mérhető. A sugárzás szintje a megengedett érték 14-szeresére nőtt!
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

9 hozzászólás a(z) Donbassz: a zaporozzsjei sugárzás szintje a megengedett tizennégyszerese! bejegyzéshez

  1. furnan szerint:

    “Zaporozzsje környékén a radioaktivitás szinte aggasztó mértékű növekedése mérhető. A sugárzás szintje a megengedett érték 14-szeresére nőtt!”

    Egy újabb ok, ami miatt sürgősen abba kellene hagyni a háborút…..
    De mivel ez csak álom lehet, szerintem a legérintettebb lévén, Oroszországnak “béketeremtő” hadműveletbe kellene kezdenie…..

    Vajon a mindenféle nemzetközi “atomfelügyeletek” mikor fognak megszólalni ? ?

    • TERMIN8ATOR szerint:

      A,,béketeremtő hadművelettel,, Oroszország nagyon elkéset, tisztelt furman ! Lett volna két kitünő alkalmuk,akor amikor a Krími félsziget visszakerült oroszországhoz,még akkor sem lett volna késő amikor Ogyesszában mészárlás történt (2014május 2.án).Akoriban még a nyugat nem volt anyira kötődve Galicia-Kazár országhoz ! Eztet akoriban Putyin elnöknek tanácsolták is, de a tanácsadó emiat kegyvesztett lett .A nagy pocsolyán túlról ezt el is mondta,hozzátéve ,hogy Putyin az Uki háborut elveszitette! Majdnem igaza is lett! Ha mostan ,,béketeremtő hadműveletbe,,fogna az már egy globális (talán nem biztos,hogy lenne túlélő), III. világ égésbe torkolna. A Pókok csak erre várnak a pókháló szövevény közepén- szerinem !

  2. Névtelen szerint:

    Admin,másodkezű információ szerint az érintett terület környékéröl pucolnak a zsoldosok.Mit lehet erről tudni???

    Admin:

    Tegnapi értesüléseink szerint Mariupolba lengyel és baltikumi zsoldosok százai érkeztek az utóbbi egy héten! Arról nincsenek információink, hogy Donbasszból vonnának ki külföldi zsoldosokat.

    • Nagy Ferenc szerint:

      Azt hogy Magyarországra helyezik őket télre. 2000 fős amerikai kontingesről van szó, dec 14.-én jöttek át az elsők

    • Nagy Ferenc szerint:

      Van róla információ, de ha belinkelem az orosz forrást megint lemoderálod, mert egyértelmű lesz hogy az ukránok feladták a téli offenziva tervét.

  3. Névtelen szerint:

    Vagy inkább tudnak valamit és elhúztak.

  4. Nagy Ferenc szerint:

    A sugárzás szinjte mai orosz lapok szerint : 8-12 mikroröntgen\ óra, ami megfelel a szokásos radioaktivitási szintnek. Az erőművet a létesítmény biztonsági rendszere kapcsolta le , decemberben most vasárnap másodszor. Rövidzártlatról írnak az ukránok de ezt senki sem hiszi el nekik. Ennyi.

Hozzászólás