Nagy lehet a gond Zaporizzsjában! 16-szoros a sugárzás!

Hiábavalónak tűnt minden titkolózás a zaporozzsjei atomerőmű-probléma körül, kezdenek szivárogni az egyáltalán nem megnyugtató hírek.

erm

Az “Украинской хакерской сети” (“Ukrán Hacker hálózat) szorgalmának köszönhetően dokumentumok szivárogtak ki a nem éppen megnyugtató külső hatásokról.
Eszerint a sugárszint-növekedése az esemény miatt Zaporozzsje-régióban a 16-szorosára növekedett az elfogadható mértéknek. Ez pedig a hírek szerint katasztrofális mértékű.
Új Csernobil katasztrofális árnyéka kúszik Zaporozzsje felől egyre gyorsabban Európa fölé! De ez sokkal veszélyesebb, mint Csernobil volt. A kijevi junta pedig hallgat!
Az általunk alább közzétett dokumentumok ukrán nyelven íródtak. Tudjuk jól, hogy Ukrajnában sokan olvassák a Bal-Rad-ot. Amennyiben ott valaki tudna segíteni némi magyarítással-nagyon megköszönnénk.

do1 do2 do3 do4 do5 do6

Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

24 hozzászólás a(z) Nagy lehet a gond Zaporizzsjában! 16-szoros a sugárzás! bejegyzéshez

  1. csatilla szerint:

    Valaki tegnap a környéken mérte a sugárzást.ADMIN-nem tudjátok elérni őt?

    • TM szerint:

      Én irtam tegnap. Most láttam ezt a topikot. Nekiláttam mérni. Nemsokára jelentkezem. A katasztrófavédelmet csókoltatom.

  2. Makasov szerint:

    A büdös zsidónáci horda hallgat,mint szar a fűben!Mit is mondott Bill Gates a milliárdos korábban? A földön 4 MILLIÁRD EMBER FÖLÖSLEGES!Rajtunk közép-kelet európaiakon kezdik!Ébredj! Gondolkozz! Cselekedj! A kijevi zsidónáci horda mielőbbi pusztulása ELEMI ÉRDEKE MAGYARORSZÁGNAK IS!

  3. agyorkos szerint:

    Országos Háttérsugárzási Adatok

    Nincs gond, Bp-en a szint csak 82 nSv/h.

    http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=monitor_nbiek_index

    Még a legmagasabb értéken (Bátaapátiban) is csak 142 nSv/h.

    • БЕРКУТ szerint:

      Attól, hogy itthon még nem érzékelhető, ott még lehet baj.

      • agyorkos szerint:

        No, és előbb-utóbb ide is elhozza a szél a radioaktív felhőket.

        Nézd csak meg, milyen érdekes. A szomszédos országok közül éppen Ukrajna az, aminek az adatai hiányoznak! Ehh…

    • TM szerint:

      A tegnapihoz képest szerintem nem emelkedett a sugárzás szintje, olyan 160 nSv/h-ra tenném itt. Egyedül az volt tegnap furcsa, hogy egy rövid időre kiugrott 220nSv-re, ma pedig egyszer 420nSv-re, amit már emelkedett háttérsugárzási szintnek jelzett a készülék, de ez csak 1-1 pillanatnyi kiugrás volt. Régen ilyet sosem mértem. De összességében nem számottevő az emelkedés kb. 130-140 nSv-ről, lehet mástól is. Ha változás állna be, jelzem.

      • agyorkos szerint:

        Hol mérsz TM?

        Itt (Nemzetközi Atomenergia Ügynökség honlapja) azt találjuk, hogy mind a hat blokk működik Zaporizzsjában.

        http://www.iaea.org/pris/CountryStatistics/CountryDetails.aspx?current=UA

        Még az ukrajnai háború kezdete idején felvetődött a Rivnei atomreaktorral kapcsolatban sok kérdés. Egyes hírek szerint harcok színhelyévé vált, megsérülhetett, stb. Ezen forrás alapján a reaktorral minden rendben van, működik most is.

        • TM szerint:

          Érden mérem. A Rivnei már rég ideérhetett volna. Lehet más ok is. A számláló a forrást nem mutatja. Lehet rádióaktiv jód felhő fölöttünk, vagy származhat bárhonnan. Elvileg Fukushima miatt is lehet. Fukushimai robbanások után volt egy emelkedés, de beállt kb. 120-130 nSv-re olyan 50 nSv-ről. Mértem a sugárzást mostanában Németországban is, ott ugyanennyi volt: 120-130 nSv. Néha a Franciáktól is jön valami, az Aravai reaktorukból, vagy a csehektől. Meglátjuk, mérem türelmesen tovább. Nagyon kiugró növekedés szerencsére nincs.

  4. Névtelen szerint:

    megnéztem releváns keresőszavakkal a guglit, és dec. 3-i az összes legújabb találat. Ezek szerint senki nem írt le erről az eseményről egyetlen betűt sem? Minden országnak vannak ellenzékei, és azoknak saját újságjai, a nagy számok törvénye szerint muszáj lenne találatnak lennie ebben a témában.Valami nem stimmel.
    V.kutya

  5. Névtelen szerint:

    Az irat szerint az Azovi tenger partján Bergyjanszkban is tízszerese a sugárzás a megengedettnek. Ez azt jelenti, hogy a sugárzás nagy zónát érint, beleesik Kremencsug, Poltava, Donyeck, Krivoj Rog, Nyikolajev, Herszon, Dnyepropetrovszk stb… mindjátz érthető, hogy miért vonták ki hirtelen az amerikai zsoldosokat Donbasszból…

    • agyorkos szerint:

      Na, ez viszont durva! Ez a baleset kb. 200 km-es sugarú körben beszennyezte a térséget sugárzó anyaggal. Ez az elsődleges hatás, de sajnos a különböző légköri áramlatok viszik sokkal távolabbra is. Úgy látom az időjárás most talán kedvez nekünk, a város térségében gyenge erősségű, északi-, nyugati-, délnyugati irányú a széljárás várható pár napig.

      • TM szerint:

        Ha tovább emelkedne a sugárzás szintje, kalium jodid tabletta (Jodid tabletta) napi 1, B6 vitamin tabletta, napi 2-3 hasznos lehet. Sosem árt, ha van otthon.
        A szélirány nagyon fontos, nem mindegy, hogy merre halad a rádioaktiv felhő. Ezért mérhetnek az Azovi tenger mellett is magas sugárzást, mert arra fuj a szél.

  6. István Fekete szerint:

    A kis jövedelmü nyugdijasoknak a tabletta szedés helyet ajánlott a lepedő használat és a szociális temetés( Ásd el magad módra), sk.

  7. elemes szerint:

    Ez a zaporozsjei hír eléggé kamunak látszik.

    Admin:

    Persze! A tegnap a Bal-Rad-on is közzétett UKRÁN dokumentumok is kamudoksik!

  8. agyorkos szerint:

    Románia nem sugároz erősebben, mint máskor

    Romániában nem mértek a természetesnél magasabb sugárzási szintet azt követően, hogy a szomszédos Ukrajnában ismételten üzembaleset történhetett a zaporizzsjai atomerőműnél. A környezetvédelmi miniszter szerint a szél másfele fújt.

    Több hírforrás szerint is ismételten baleset történt a zaporizzsjai erőműnél

    Az állandóan végzett mérések szerint nem növekedett Románia területén a radioaktív sugárzás, azaz a mért értékek nem lépték át a természetes sugárzás szintjét — derült ki a Környezetvédelmi Minisztérium (Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor) tájékoztatásából.

    A minisztériumi reagálást az váltotta ki, hogy az ukrajnai zaporizzsjai atomerőműnél újra üzemzavar keletkezett. A tájékoztatás szerint, melyet a Nemzeti Meteorológiai Szolgálat (Administrația Națională de Meteorologie) adataival támasztottak alá, Ukrajna legnagyobb atomerőműve felett a kérdéses időpontban déli szélirány uralkodott, így szennyeződés történt volna, azt a Fekete-tenger, illetve Törökország felé hordta volna a szél.

    1986-ban nem a Fekete-tenger és Törökország felé fújt a szél…

    Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter elmondta, az elkövetkező időszakban fokozottan figyelni fogják a sugárzás mértékét: “A Környezetvédelmi Minisztérium gyűjteni és elemezni fogja az üggyel kapcsolatos adatokat, és állandó összeköttetésben fog állni az illetékes állami szervekkel. A közvéleményt is tájékoztatni fogjuk, ha bármiféle új fejlemény felmerülne…” — tette hozzá a miniszter.

    Az ukrán hatóságok igyekeztek lenyugtatni a kedélyeket, a hivatalos álláspont szerint nem keletkezett üzemzavar, vagy különösebb fennakadás a villamosenergia termelésében. Az ismételt üzemzavarról orosz hírforrások számoltak be.

    Ukrajna a közeljövőben szakítani kíván az orosz urán importjával, és atomerőművit nyugati forrású fűtőanyagokkal üzemeltetné.

    Forrás:h t t p : / / itthon .ma/erdelyorszag . php?cikk_id=5873

Hozzászólás