Ürül a donyecki repülőtér

Lassan megoldódni látszik a donyecki repülőtér ügye is.
Ma délelőtt az ott körbezárt fasiszta 25. desszantdandár mintegy 250 banditája és kb. 600 szedett – vedett önkéntes valcmanista rablólovag “kitört” a gyűrűből. “Támogatta” őket EGY latortank is. Elsőként ez pusztult el.

https://i0.wp.com/voenkor.info/wp-content/uploads/2014/09/ae-ro26.jpg

Tekintettel arra, hogy a brigantibandát kettős gyűrű vette zár alá, el lehet képzelni a csak kézifegyverekkel – gyalogosan – “kirohanó” horda veszteségeit. Állitólag néhányuknak sikerült eltűnnie a környékbeli erdős részeken.
Néhány elfogott zsivány szerint még mindig maradt legalább ötszáz valcmanista bérgyilkos a repülőtéren.
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

54 hozzászólás a(z) Ürül a donyecki repülőtér bejegyzéshez

  1. Adolf szerint:

    Rohadtul nem értem,hogy ezek a bugris ukránok mitől fasiszták.Nem kellene összemosni a fasiszta eszméket a liberál-cionizmussal,aminek az érdekében ezek a nyomorult ukránok harcolnak.Mellesleg,ha már olyan nagyon baloldali radikális elveket vallotok,szerintem illene tudni valamit a fasizmusról is,mind gazdaságilag,mind ideológiailag.Nem sértő szándékkal írtam,de a fasizmus és a nácizmus,alapjában baloldali nacionalista szemléletű.

    • Névtelen szerint:

      Köszönjük Adolf, ülj le egyes!

    • Füles Ugri szerint:

      Nyilván azért fasiszták mert náci eszméket vallanak! Legyilkolni időseket, nőket gyerekeket válogatás nélkül csak mert nem ukránok. Talán akik naponta kinoznak halálra embereket, ott nem állitunk valótlanságot, hogy fasiszták.

      • Névtelen szerint:

        hogy a p….-ba lehet harcolni a fasizmus ellen, ha Sztalin elvtárs (Isten Nyugosztalja!), a II. Vh. után kimondottan zsidókkal irtatta a sok 10ezernyi németet????

        • Balázs szerint:

          Sztálin elvtárs is “zsidó”(kazár) volt.(meg Eisenhower, Roosevelt/Rosenfeld, Churchill illetve szegröl-végröl még Hitler is)

      • baloo szerint:

        Te nemtom, hallottál már a Gulágokról? Vörös Khmerek – mond valamit? Vagy hogy másfelé is elkalandozzunk: Pinochet, Ruanda? Még mindig nem? Figyi, ne keverjük a dolgokat: a kegyetlenség nem a nácizmus kizárólagos sajátossága, sok tekintetben még csak nem is volt a legkegyetlenebb rendszer. A fasizmus nem nácizmus, a “nácizmus” teljes lánykori neve nemzetiszocializmus – amiben fontos a nemzeti is és a szocialista is. Nem illik minden rosszat belegömöszölni egy zacsiba, pl. Sátán = Hitler, Gonosz = fasizmo-nácizmo-antiszemitizmus + xenofobiálny rasszizmus… csókolom, ezek szavak. Van nekik eredeti értelmük is, meg van egy olyan, ahová időközben eldeformálták – mint a szocializmust is. Sztálin se a Nagy Sátán, Kádár se volt, volt rengeteg pozitív és negatív tulajdonságuk, ugyanúgy, mint a nemzetiszocializmusnak vagy a szovjet típusú szocializmusnak is. Ezek a fogalmak ma már inkább zavart keltenek, mert direkt deformált értelemben használják őket, mint Orwell kettősgondoljában. http://idokjelei.hu/2014/08/tiz-2014-et-idezo-orwell-idezet/

      • TERMIN8TOR szerint:

        Füles Ugri-nak Pontosan,no meg a banderizmust, ami épen ugyan az.! A banderisták lelkes hivei voltak Adolf Hitlernek,az ő ideológiáját magukénak valloták,a szerint buzgón irtották-gyilkolták is az Ukrajnaterületén élő nemzetiségi kissebségeket,buzgón részt vette a fasizmus elleni felkelések leverésében- Szlovák Nemzeti Felkelés-a Galicien század,náci wermacht bábáskodása alat,oroszország pusztitásában stb. A vér nem vált vízzé,de a gének.sem tagadták meg magukat. Samu bácsi kihúzta a palckból a dugót,a rossz szellem pedig tarol. Sokat lehetne beszélni és irni, meg már nagyon sok volt eről a témáról el is mondva meg sok írás is megjelent,és még fog is megjelenni.

    • pex szerint:

      Talán nem fasisztának kell nevezni, mert az faji felsőbbrendűséget jelent. Ezek leginkább kegyetlenek és gonoszak, valószínűleg céltalanok is, legalábbis politikailag. Inkább nevezzük őket “ss-fajzatnak”, amit csinálnak, az kb annak meg is felel. Vélemény?

      • TERMIN8TOR szerint:

        pex- nek ! Nevezze őket akárhogy de a népirtás szerint BANDERISTÁK ! Annak a Sztyepan Bandera tábornoknak a génjeit viselő egyedek,akik a 2. dik világháboru idején szorosan együt működöt ADOLF HITLER-REL ! Nézzen körül az interneten, sok eről szóló cikk van,és akkor megfogja végre értteni,hogy miért fastszta. De igen, nagyon IS anak kel nevezni nagyon is megfelel a jelző. Volt olyan ua. egyed aki a május 9-diki megemlékezésen HITLERT MINT FELSZABADITÓKÉNT jelőlte meg (CHERSON kormányzója -gubernátora).Egyutal érdeklődje meg azt is hogy hol is van az a CHERSON !

        • baloo szerint:

          Felbuzdulásod érthető, ám ezek az állatok még csak nem is banderisták. Az igazi bandeistáknak 3 db ellenségük volt: 1, orosz 2, lengyel 3, zsidó. Ugyan gondolkozz már el rajta lécci, hogy miért csak az orosz maradt. Meg hogy utána nevezhetők-e “banderistáknak”, vagy nem passzolna-e jobban az általánosabb “agymosott primitív”.

      • Névtelen szerint:

        Pszichológusok álltal kiválasztott, többségükben valószínüsíthetően cionista eszméket valló elit alakulatosokról van szó, mellyek nem ukránok! Ezek januártól-május elejéig jelen voltak, kézen fogva az ukrán nacionalistákkal, ők azok akik! MG

    • pex szerint:

      Még egy kis “lecke”: a náci az inkább nacionalista, ami rendben is van, a nemzetünk legyen az első (bár ne csak az egyetlen). Pár alapfogalom:
      nacionalizmus: magyar seggbe magyar lóf@sz,
      sovinizmus: minden seggbe magyar lóf@sz,
      globalizmus: magyar seggbe minden lóf@asz.

    • ® Pisti ® szerint:

      A Das Reich SS hadosztály jelzéseit viselik a zászlaikon, felvarróiokon, valószínű nem szociáldemokraták. Úgy illene ilyen esetben, hogy formális engedélyt kérnének még élő harcosoktól a jelzés viselésére. Sepp Ditrich forog a sírjában.

  2. Névtelen szerint:

    Baloldali? Ja, AH államosította a nagy gyárakat és a tőkéseket záratta a koncentrációs táborokba nem pedig a kommunistákat. Szerinted… Mert buta vagy… Orvos látott már?
    A német finánctőke állt a nácik mögött! LW

    • PPS szerint:

      “A német finánctőke állt a nácik mögött! LW”
      Részben van igazad. Egy kicsit olvass még utána, hogy ki mindenki segítette őket a megerősödésükben, és kikkel voltak olyan nagy barátság1941 tavaszáig, és ez a “barátság” miben is nyilvánult meg.

      • major szerint:

        Hitler nagy barátja és támogatója volt pld. Henry Ford !

      • Névtelen szerint:

        Teljes mértékben igazam van. Miben nincs szerinted? A többieknek: Ha a “párizsi békét” betartatják a németekkel nem támadtak volna meg senkit sem. A Nyugat a németeket pénzelte és szemet hunyt a dolgaik felett, mert a SZU-t akarta kivéreztetni velük. Ennek viszont köze sincs ahhoz, hogy a nácizmus “baloldali”. Ez egy, buta gondolat…
        LW

        • Névtelen szerint:

          Ajánlott irodalom: L. Bezimenszkij A titkos barbarossa dosszié. Na, ez egy könyv igazi diplomáciai forrás megjelölésekkel, levéltári adatokkal stb. Nem egy légből kapott, jobbikos megrendelésre készült You-tube-os video.
          LW

        • baloo szerint:

          Nem annyira közismert, de a párizsi békének voltak olyan passzusai is, amelyek a győztes hatalmak fegyverkezését voltak hivatottak gátolni, miután a német hadsereget gyakorlatilag leszerelték. Namost ezekre a részekre valahogy magasról szartak, a franciák, lengyelek fegyverkeztek ezerrel… szóval minimum kétséges, hogy akkor most ki is szegett meg mit. A németek mindezt látva egyszerűen KÉNYTELENEK VOLTAK fegyverkezni, Adolf bácsi mindezt jópárszor szó szerint el is mondta. Az első “panzer”-eket így aztán “traktor” álnéven fejlesztették, de így se voltak technikailag sehol pl. a francia SOMUA-hoz vagy a CHAR-hoz képest, csak a blitzkrieg-taktika által tudták bevenni Franciaországot és örültek, mint majom a farkának, ha sikerült zsákmányolniuk egy-egy Somua-t. Később uganígy ugrott ki a szemük az üregéből a T-34-esek és a KV-1-ek láttán, amiket a szovjetek szintén sutyiban fejlesztettek ki.

          • Névtelen szerint:

            Így van. Flotta korlátozás volt érvényben nagyon keményen, így esélyük se volt Anglia ellen a kezdeti időkben, de ez volt a győztesek célja. Luftwaffet is civil fejlesztések útján bővítették. Ju-52, Fw-200 stb. A tankok pedig elmaradtak fejlettség tekintetében mind a francia,szovjet mind a brit típusoktól, csak a helyes porosz hadászati taktikák/stratégiák tették őket győztesekké.

            • Névtelen szerint:

              Megint ökörségeket írsz a győztes Franciák biztos korlátozták magukat a “titkos passzusokban” 😀 😀 😀 Félkegyelmű “gondolat”!
              😀
              LW

      • baloo szerint:

        Na jó, de akkor – már csak a szimmetria mián is – érdemes lenne leporolni a Nagy Okt. Szoc. Forr. előzményeit, pénzügyi hátterét stb. is.

  3. Névtelen szerint:

    Annyira baloldali, hogy “először a kommunistákért jöttek”.

    • Durumó szerint:

      a kommunizmus csak egy zs trükk volt a hatalomátvételre az orosz cártól

    • baloo szerint:

      Nem annyira baloldali, hanem annyira antiszemita. Tekintve, hogy azidőtájt a kommunista a zsidónak gyakorlatilag szinonímája volt.

  4. Névtelen szerint:

    valóban, ezek nem fasiszták, hiszen mind zs…, nézzetek utána(Poroshenkó- Walzmann, Tyimosenkó-Kapitelman, Dmitrij Jaros- Avgyim Jaros, Jacenyuk- valódi nevére már nem emlékszem, de aki utánanéz Avgyimkának a neten, az mindet megtalálja, vagy neotrockizmus kulcsszó alatt)ennyire a fasiszták sem voltak kegyetlenek..

  5. Névtelen szerint:

    Durumó: valóban, az 1917-es puccs pontosan olyan, mint a kijevi…ugyanazok…

  6. Névtelen szerint:

    Durumó: így van! ugyanolyan zs puccs volt az 1917-es, mint a mostani ukrán…

    • Sanyi szerint:

      Akkor mit akar a ‘balrad’, ezekkel a zsidó( szélsőbaloldali ) eszmékkel, amit képvisel???!!!!

      • Névtelen szerint:

        Sanyikám menj a kurucra az elég nagy WC és így a helyedre kerülsz! 😀 LW

        • Sanyi szerint:

          Ugylátom LW-kém, nehezen viseled a kritikát!
          Menj a 444-re, azt ott osszad az észt!

          Marschalkó Lajos: Kik árulták el Magyarországot 1918-ban?
          Ha elolvastad, a könyvet, majd tárgyalunk!

    • Névtelen szerint:

      Jah, zsidó és cigány mert mást esetleg értelmeset írni nem tudtok!!! Érdekes én nem hallottam arról, hogy Lenin vagy Sztálin utódai mekkora vagyonnal rendelkeznek… Ezen nem gondolkodtok persze, csak szajkózzátok a hülyeséget. Meg persze 19′ is zsidó puccs volt, igaz persze hogy a lóbányait a zsidók pénzelték a puccsisták ellen és már fel is találtátok a vas karikát, FÁBÓL! 😀 😀 😀

  7. medve szerint:

    Csak veszekedtek Kedves Hozzászólók? Arra nem gondoltok, hogy az az 500 db. valamilyen fajta gyílkos /-ok/ akiket találnak, bárki legyen az -gyermek, öreg, nő, ffi.- kegyetlenül le fogják gyilkolni? Jó lenne néhány komoly hozzászólás a témához, vajon hogyan jöttek ki, melyik oldalról, stb. Falvakat értesíteni, hogy bújjanak el az emberek és csoportosan védjék egymást. Ha ezek szanaszét mentek és nem maradtak csoportokban, ami nem valószinű, egy jól lövő férfi egy egész csoportot meg tudna menteni. A témához szóljatok hozzá, ez a lényeg. A helyesírási hibákért elnézést kérek előre is. A fő médiák is tele vannak ordító hibákkal, néha azt hiszem én nem tudok magyarúl a tekervényes mondatokat 3x is el kell olvasnom. Jó hír ez, mármint a reptér kikuglizása, a kényszer-besorozottakat sajnálom és azokat, akik nem is akartak elmenni harcolni. Köszönöm ADMIN a munkátokat, ezen az oldalon legalább nevetni is tudok meg sírni is. Nataliát és a többieket is nagyon sajnálom, láttam a fotón a két gyermekét, mi lett velük? Vajon?

    • agyorkos szerint:

      Kedves Medve!

      Engedd meg, hogy elmondjam, én hogyan látom ezt a helyzetet. A cikket elolvasva nem tartanék a maradéktól. Ugye, kb. 850 fő tört ki a reptérről, a veszteségeik – arra utal a cikk – óriásiak lehettek. Talán ha a fele – mindenféle sérülésekkel – túlélte és menekül az erdőkben, keresi a saját csapatokat. Feltételezhetően több kisebb csoportra oszlottak, vagy fognak oszlani és céltudatosan haladnak Peszki, Opitnoe vagy Vodjanoe, esetleg Avdiivka felé. Nem túl nagy távolságok vannak ott, a legtávolabbi cél, Avdiivka is légvonalban csak 8,5 km. Az elmúlt napokban minden környező, közeli települést a milicia megpróbált elfoglalni. Igaz ez nem mindenhol sikerült, de mindegyikben megvetették a lábukat. Most ellenőrzés alatt tartják a falvakat és a környékét ők is, mint az ukránok. Ezek a menekülő, bújkáló sebesültek csak nagy kerülőutakon – nem a falvakon keresztülcaplatva -, rejtőzve, óvatosan tudnak eljutni az övéikhez, élelem, lőszer minimális. Mellesleg a civilek – már akik maradtak arrafelé a házakban – alaposan hozzászokhattak a fegyveresek jelenlétéhez, hiszen a térségben hónapok óta elég nagy a jövés menés. Reméljük, hogy megvédik magukat a nyomorult, vert csapatoktól! (Szerintem sokkal veszélyesebbek a hátországból frissen érkezők, az állandóan cserélődő újabb csapatok) Mozogni a megszállóktól nyüzsgő kis településeken úgy is csak engedéllyel, vagy parancsra lehet, elhagyni szintén, persze szigorú ellenőrzés alatt. Azt pedig kötve hiszem, hogy fegyvert fogva, önvédelmi csapatokat szerveznének. Az ukránok legelső lépése, amikor megszállnak egy falut, hogy felkutatják a fegyvereseket. Akinél civil létére fegyvert találnak, az alig menekül élve.

      A hirforráshoz csak annyit tennék hozzá, hogy a “kettős gyűrű” már egy jó ideje csak az újságírók fantáziájában szerepel, pár napja inkább csak a reptériek választják el magukat egyfajta gyűrűvel a környező területektől. Azokon – vegyesen – hol az ukránok, hol a felkelők jelennek meg, éppen a helyi harcok eredményének megfelelően.
      500 katona még a reptéren! Még eltarthat akkor az ostrom egy ideig, ez elég sok. Gondolom a végsőkig elszántak maradtak ott.
      Úgy tűnik a milicia haditrükkje sikeres volt. Mint fentebb írtam, minden környező kistelepülésbe befészkelték magukat, a térképre nézve pont úgy, hogy a reptér felőli területet ellenőrizzék. A gyűrűbe záró egységek is távolabb húzódtak az objektumtól, kvázi fellazították azt. Ezáltal látszólag sikerült légüres teret létrehozni a reptér körül, amit az ukránok a gyengeség jelének tarthattak, ezért belevágtak a kitörési kísérletbe. Az eredményt olvashattuk a rövid hírben.

      • medve szerint:

        Kedves Agyorkos!
        Hálásan köszönöm a kimerítő és megnyugtató -bb válaszodat, és azt, hogy egyáltalán időt szántál a válaszra. Külön köszönöm a trágár mentes írásaidat! Megértettem és tényleg igaz, ha ott valakinek fegyvere van , azonnal lelövik. Ezért szeretem a férfiak logikus gondolkodását.
        Szeretettel.: medve nagymama

  8. aaa szerint:

    Fasizmus, kommunizmus, nácizmus, stb… Ezekkel kapcsolatos dolgokról már csak a szüleim, nagyszüleim elbeszélései, alapján alkotok véleményt. Személyes élményem csak a szocializmusból és a jelenről van. A történetírás is mindig az aktuális politikai “áramlatnak” megfelelően nyújt tájékoztatást a múltról. Mi akkor az igazság ? Hát az, hogy mindent kétkedve lehet elfogadni.

    • Névtelen szerint:

      Az az igazság, hogy minden eszmének a vezetőik, (legyen az fasizmus, kommunizmus, nácizmus), keresnek és találnak maguknak egy ellenséget, akikre ráfogva minden bajok forrását, el akarják pusztítani és mind aközben megtömik a saját zsebeiket. Ebben ne kételkedj 🙂

  9. agyorkos szerint:

    Ugyan, nem a Donyecki repülőtérhez kapcsolódik a hír, de hadihelyzet ez is.

    Az ukránok áttörték a Zselobok-Szlavjanoszerbszk vonalat! A természetes határ a Sziverszkij Donyeck folyó volt, ezt átlépve 8 km-t haladtak délre, elfoglalták Smile (Szmeloe) falut és egy jódarabot kihasítottak a népköztársaság testéből, ellenőrzésük alá vonva a területet. Elszakadt az ostromlott Krimszkoe, beékelődésbe került Szlavjanoszerbszk, közvetlenül támadhatóvá vált Zsolobok és Frunze.

    Sajnos Debalcsevónál határozottan rosszabb lett a helyzet. КУМАЩАТСКОЕ és РЕДКОДУБ falut részben visszavívták az ukránok, НИКИШИНО-t, pedig még tegnap. ЕЛЕНОВКА, АЛЕКСАНДРОВСКОЕ és a legdurvább, hogy még Uglegirszk és Debalcsevó is teljesen ukrán uralom alá került, a milicia ezeken a településeken – a jelek szerint – teljes vereséget szenvedett, vagy taktikai okokból kivonta erőit a gyűrűn kívülre.

    Egy kis örömre ad okot, hogy a stratégiailag fontos ВЕРХНЕТОРЕЦКОЕ falut tegnap visszavették, így a Gorlovka-Donyeck útvonal újra szabad!

    Dokucsajevszktől délkeletre ПЕТРОВСКОЕ települést elfoglalták a felkelők.

    Innen két irányban, délkeletre (Novolaszpa) és nyugatra (Novogranatovka) indítanak támadást a térkép szerint.
    Ugyanakkor betörtek ukrajnába jóval délebbre is – Telmanovo vonalában – és ostrom alatt tartják НОВОСЕЛОВКА-át. Innen a várható támadási irányok az ukrán erősségek ellen a térségben: 1) АНДРЕЕВКА és ВОЛНОВАХА 2) СТАРОИГНАТОВКА (Novolaszpa a közelben!)

  10. Jakocs Gábor szerint:

    Egyes hozzászólók szörnyű butaságokat tudnak írni az izmusokról!Érződik a legtöbb esetben az iskolázottságuk hiánya,de az még pótolható!

  11. Aikucsi szerint:

    “S mond honfi mit ér epedő kebel e romok ormán,
    régi kor árnyai felé visszamerengni mit ér?”

  12. TEK szerint:

    Megvan a Donyecki repter!

  13. ® Pisti ® szerint:

    Még 18 db T64-esnek kell legyen a reptéren.

  14. agyorkos szerint:

    “A felkelők tegnap megunták ezt a véghetetlen bújócskát, és a korábban felállított, kettős ostromgyűrűt összeszorítva általános támadást indítottak a reptér minden épületmaradványa ellen. A mai nap harci eseményeinek állása szerint már a belső erődből szorítják ki az ellenfelet. Több hírforrás szerint a beszorított egységek között igen sok a jól képzett külföldi zsoldos.”

    http://www.oroszhirek.hu/index.php/politika/3900-nagyon-sulyos-harcok-a-donyecki-repuloteren

Hozzászólás