Visszamar a sarokba szorított hiéna

Valcman Nyalókakirály hordájának latortüzérsége ma délelőtt tíz órakor ismét elkezdte lőni Donyeck lakótelepeit. Ezúttal rakéta sorozatvetőket is bevetettek Peszki és Opitnoje irányából.
Jaszinovataja környéki fészkeikből a repülőteret lövik a városi célpontok mellett.

A népköztársaságiak Avgyejevkánál megpróbálják a gyűrűt bezárni. Egész délelőtti ténykedésük erre irányult, és erőfeszítéseik ezekben az órákban is folynak. A csatározásokban a miliciák csak rohamcsapatokat vetnek be. Ennek hat latortank esett ma délelőtt áldozatul. (No meg benne ülők) Néhány kósza hiéna is terítékre került, akik csak azt a talpalattnyi helyet ismerték az egész környékből, ahol éppen voltak kilövésükkor.

Gorlovkától a népköztársasági erők tüzérsége ágyúzza a Dzserzsinsz melletti latorállásokat.
Szokolnyikot és Szmelot a valcmanisták ágyúzták ma délelőtt. Szmeloban három civil meghalt.
Artyemovszk határában egy marsrutkát kilőttek a latrok. A sofőr és egy női utas azonnal meghaltak. Két másik utas súlyosan megsebesült.
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

19 hozzászólás a(z) Visszamar a sarokba szorított hiéna bejegyzéshez

  1. tompo75 szerint:

    Saját kis pöcsüket nem tudják kézben tartani, nemhogy a donbasszi helyzetet…

    • Mr XXXX szerint:

      Hol lehet ezt a hozzaszolast like-olni? 🙂

    • Leopold szerint:

      Nem kötelező szeretni az ukránokat, de attól még tény hogy meglepően keményen teljesítenek. Az látszik, hogy Ukrajna nem Grúzia ami összeomlott pár hét alatt. Sokan hitték, hogy Ukrajna is gyorsan össze fog omlani, de az ukránok legalább annyira kemények mint az oroszok. Kőkeményen tartják magukat hónapok óta, a debalcsevói félkatlan, a reptér, vagy Mariupol, szerintem a milícia sem becsüli már le őket, persze a fotelből könnyű fikázni őket, de szemtől szemben a fotelgenerálisok se lennének olyan nagyfiúk. Ahhoz képest, hogy az orosz hadigépezet kimeríthetetlen tartalékaival néznek szembe a helytállásuk tiszteletre méltó.

      • tompo75 szerint:

        Leopold! Keményen teljesítenek? Mihez képest?
        Népírtásban, és háborús bűnökben kiemelkedőek az biztos.
        Senki nem hitte rajtad kívül, hogy Ukrajna gyorsan össze fog omlani NATO és EU segítségen tengődve… Sőt gyakorlatilag a felkelőknek egy fikarcnyi esélyt sem adtam volna fél évvel ezelőtt.
        Keményen tartják magukat? még mindig legalább 3-4 szeres túlerőben vannak… A technikai haderő 60%át leamortizálták, a katonák tömegével álltak és remélhetőleg állnak is át… Remek teljesítmény!
        Orosz hadigépezet? Ha az oroszok komolyan támogatnák őket, már rég T90esek, Smerch-ek, és SZU-34-ek Kijevig üldözné az általad magasztalt náci söpredéket… Bár tény, hogy az ukránok között is akadnak jóravaló emberek, de sajnos a rossz oldalon állnak, és ahogy kommentedből ki tűnik te is.

        • Leopold szerint:

          Attól tartok te nagyon egyoldalúan látod a dolgot. Én megértem az orosz propaganda logikáját, minden ukrán náci, csak a civileket lövik, stb., nekik ezt kell mondaniuk, de ez egyoldalú megközelítés.

          A másik oldalon is lehet ugyanilyen egyoldalúan beállítani a dolgot. Itt van például egy friss videó, orosz tüzérség bombáz lakóövezetet Avdivkában:

          Persze a bal-radon ez soha nem fog menni, máshol meg csak ez megy. Akit jobban érdekel az igazság és nem csak a propaganda, az megpróbálja a két egyoldalú nézetből összefésülni, hogy mi a fene folyik ott.

          Admin:

          Hát akkor fésülködjünk! Kb. hatvan-hetven ilyen helyszínt lehetne Donbasszban levideozni, hasonló cselekményekkel. Az egyetlen utalás a kire – mire, hogy a video alá az van írva, hogy Avgyejevka ukrán állásait lövi a “Berkut” zászlóalj! Semmi olyan beszéd a rövidke video alatt, ami mindezt megerősítené.
          De…
          Amint arról a Bal-Rad beszámolt, a milicisták már bent harcolnak Avgyejevkában. Mivelhogy a kijevieknek CSAK a városon kívül vannak tüzérötegeik, mi értelme volna belődözni a városba, ahol már saját emberek is vannak? Nem is beszélve a SAJÁT lakosságról! És tenni mindezt akkor, amikor belátható időn belül a milicisták elfoglalják Avgyejevkát!

          • Monster szerint:

            Remélem nem nekem írtad 🙂 A magam részéről soha nem volt kétségem afelől, hogy a milícia is bombáz lakott területet, mivel kénytelen, ha már ott vannak az ukránok. Ez sajnos a háború velejárója, és nem is gondolom, hogy az oroszok szentek lennének.

            Én egyébként olvasom mindkét oldal híreit, de azt megállapíthatom, hogy az ukránoktól láttam eddig egyedül olyan állításokat, “bizonyítékokat” bármilyen hír kapcsán, amelyről tudtam, hogy nem igaz, mert mondjuk már napokkal korábban láthatóak voltak az adott események videón, vagy az adott a hír bizonyítékául szolgáló képeket már hónapokkal korábban láttam teljesen máshol. Emiatt még mindig inkább hiszek a szakiknak, persze ott is megfelelő fenntartásokkal és megerősítést várva.

          • KB szerint:

            Leopold, te valójában kinek az oldalán állsz? Mert a délelőtti hozzászólásaidból nekem a csalódottság jött le elsősorban (Nehezményezted, hogy Putyin nem küld csúcstechnikát Donbasszba.) A mostani meg teljesen másról tanúskodik. Vagy te lennél TGM, aki ide is üt, oda is üt, aztán csodálkozik hogy senki nem veszi komolyan? Nehogy a pad alá essél öregem.

          • TEK szerint:

            Es meg ha a milicia lott is, most foglaljak vissza a varost! A tuzersegi fedezet nelkul ez ongyilkossag. Az Ukranok pedig csak ugy lovik celtalanul mar honapok ota, na annak mi az ertelme???

        • vajasdeszka szerint:

          Az oroszok pedig támogatják őket. nem cask fegyverzetben, de sok ezer szabadságon lévő ruszki katona van Ukrajnában, akik az ukrán népet terrorizálják, hogy ukrajnából ki haraphassanak egy jó nagy darabot, hogy megakadályozzák az EU és Nato csatlakozásukat, ill. hogy a valamikori szovjetunióhoz viissza csatolják egy jó részét. Persze hihetjük azt is, szimpla polgárháború van, mint 56-ban itt, de nem erről van szó. Az oroszok célja:UKRAJNA, semmi körülmények között nem csatlakozhat sem a a Nato-hoz, sem az EU-hoz. És ezért bármit be fog vetni az orosz birodalom 😦

      • Monster szerint:

        Alapvetően ahhoz képest, hogy mekkora az ukránok létszámfölénye és felszerelésük is van / volt azért dögivel, nem hiszem, hogy bárki arra gondolt, hogy simán elbuknak. Maximum akkor, ha az oroszok tényleg nekiindulnak a hadseregükkel. Azt se felejtsük el, hogy grúzia hangyányit kisebb ország (úgy tizedakkora), sokkal kevesebb katonával és felszereléssel, és ott deklaráltan az orosz hadsereg harcolt.

      • TEK szerint:

        Mariupolt senki nem tamadja, a repteren mar nincs Ukran katona, Debalcsevonal el kel ismerni jol valasztottak felvonulasi terepet, 1 nagykapacitasu gazvezetek menten. Kiloni oket csak a gazvezetekkel 1utt lehet, akkor viszont donbaszban mindenki meg fog vagyni!
        Ja es Gruziaban hivatasosok harcoltak a Kreml nyilt tamogatasaval.

      • vajasdeszka szerint:

        Leopold

        Szerintem Te egy cionista ukrán Valcmanista uszító bérenc vagy , aki zsoldban van megfizetve 🙂 lebuktál!

  2. Névtelen szerint:

    Dicsőség a győztesnek, tisztelet a legyőzöttnek

  3. agyorkos szerint:

    A videóhoz:

    Basszus, ezek lőnek, mint az oroszok!!! 🙂

    No akkor, itt egy másik jó kis harci videó a Somali zászlóaljtól:

  4. agyorkos szerint:

    “Szóval: köszöni szépen, a fegyverszünet megvan, él és virul. Hála neki, újabb és újabb hosszú hadoszlopok tartanak a harcok színhelye felé. Noha inkább elfelé kellene, hogy vonuljanak. Azt már említeni sem érdemes, hogy a messzehordó nehéztüzérséget a junta azóta sem vonta hátrébb. Aggódóan ráncolódnak a nyugati homlokok a néphadsereg Donyeckbe tartó katonai konvojainak láttán – de ugyanezek a homlokok igen kisimultak maradtak akkor, amikor a helyi lakosok közül többen szóltak: a szeptember elején, Lvov környékén megtartott hadgyakorlatra érkezett tankok közül több tovább tart kelet felé. (Azóta meg is érkeztek – mint arról a minap a néphadsereg által kilőtt egyik Leopard típusú tank tanúskodik.) ”

  5. Ghandi szerint:

    Hogy az ukránok keményen tartják magukat? Valóban, ahhoz képest, hogy háborút kezdeményeztek, keményen kitartanak 1-2 ezer főnyi brit és amcsi magánhadsereg kötelékébe tartozó, csúcstechnológiával felszerelt zsoldossal megtámogatva. Tényleg, egészen jól kitartanak. 🙂 Hogy a hírek arról nem szólnak, hogy a milicisták a saját népüket is irtják? Apóst, anyóst, sógort, ugye… meg a gyerekeiket… Hát ekkora baromságot is régen hallottam… Anno a spártaiak hadseregébe csak olyan férfiak léphettek be, akiknek már volt feleségük és gyerekük, mert úgy hitték, az olyan férfiaknak, akiknek már a családjukat is védeniük kell, nem csupán a hazát, a legmotiváltabbak.
    Az újoroszországi területeken élők önálló állammá nyilvánították magukat. Ha most, hogy folyik a háború, irtják a saját lakosságukat, vajon mi lesz a háború után? Rögtön fel is bomlanak ezek az államok, mert a nép nem fogja lenyelni, hogy saját polgárokat irtottak a harcok alatt? Nem tűnik legalább kicsit logikátlannak? Valóban ennyire magától értetődő lenne az, hogy a donyeckiek irtják a sajátjaikat? Nincs jobb szó erre az elképzelésre: Baromság!
    (Persze, az sem logikus, hogy GMO termékekkel tudatosan mérgezi a saját lakosságát az USA kormánya, pedig ott elvileg háború sincs…)
    Ami a fotókat és filmfelvételeket, mint bizonyítékokat illeti, ha látnánk egy fotót két nyilvánvalóan homokos krapekről, azonnal elhinnénk, hogy Gyurcsányt meg Bajnait ábrázolja a kép, csak mert ez van a kép alá írva?
    (Hát ez valóban elég rossz példa volt, erről a két baromról én már bármit elhiszek…)
    Putyinnak semmi sem drága azért, hogy Ukrajna ne csatlakozzon az EU-hoz meg a NATO-hoz? Szerencse. hogy az EU meg az USA nem ilyenek, ők nem tesznek meg mindent Ukrajna NATO-hoz és EU-hoz való csatolásáért. Ők gondosan megválasztják az eszközeiket! Mesterlövész bérgyilkosok a kijevi épületek tetején a tüntetések alatt, akik lövik mind a tüntetőket, mind a karhatalmat… Mintha történtek volna ilyenek korábban többször is Venezuelában, Argentínában, Chilében…. Akkor az USA rögtön tagadott, évekkel később rendre elismerte, hogy ezeket ő követte el, mert az amerikai nép érdeke ezt kívánta. Így például rárobbantották a World Trade Centert kb. 1500 amerikaira, mert akkor meg éppen ezt követelte az amerikai emberek érdeke… Mit gondoltok, nem lehetséges, hogy az amerikai emberek érdeke jelenleg pár tízezer orosz legyilkolását követeli meg?

    Nem lehetne kicsit kicifrázni a híreket? A z igazság olyan kiábrándítóan egyoldalú, és a változatosság annyival inkább gyönyörködtető!

  6. Ghandi szerint:

    Én megmondom, mi a tuti szitu Ukrajnában. Az ukrán hadsereg gyakorlatozni ment Kelet Ukrajnába, de az ott élő oroszok ezt fatálisan félreértették. Beparáztak, és elkezdték ölni a saját civiljeiket, hogy az ukránokra kenjék, és kiváltsák a világ együttérzését. Az ukránok rájöttek a turpisságra, és megpróbálták ők kiirtani gyorsan a lakosságot, mielőtt a világ még megsajnálná az oroszajkúakat. Erre a NATO is odaküldte felségjelzés nélküli zsoldosait, akik tömeges öngyilkosságot követtek el, hogy még hihetőbb legyen: Az oroszok megtámadták Ukrajnát! Putyin erre fel bevágta hisztit, és azt mondta, ő senkinek nem akar olajat meg földgázt adni, megtartja az egészet magának, ott fog ülni rajta amíg meg nem hal, továbbá Európa meg törölje ki a hátsóját a pénzével. Az EU is megsértődött, és azt mondta, dögöljenek meg az oroszok, ő többé egy falanyi almát sem ad el nekik. A NATO érezte, hogy pattanásig feszül a helyzet, és a feszültség enyhítésére rakétatámaszpontokat telepít Kelet-Európába, és küld vagy tízezer zsoldost, hogy segítsen betakarítani a termést, almát, kukoricát… A zsoldosok ugyancsak gondoskodnak arról, hogy megemelkedjen Kelet-Európában a haszonállatok szaporulata. A helybéliek fotókkal tudják igazolni, hogy keki színű szarvasmarhák születnek, és az új fajt elnevezték NATUSA-nak, nyilván az orosz Natasa után. Közben a nyugati szabadkőművesek jelezték, hogy szeretnének a Krímben munkát vállalni, mire az ott élő szabaddokkmunkások munkahelyeik elvesztésétől való félelmükben magukhoz csatolták Oroszországot. A szabadkőművesek most sírva keverik betont, és nem tudják, kinek falazzanak….

    Ha szeretnétek még ennél is többet tudni az igazságról, jelezzétek nekem! Én még a liberálisoknál is többet tudok!

Hozzászólás