“Annyi rosszat tett ez a szörnyű nőszemély” – ahol átkozzák Thatchert

a_boszorkany_arca_827459_91334_n

 

 

 

 

A hétfőn elhunyt volt brit kormányfő az egyik leggyűlöltebb személy Argentínában a falklandui háború miatt. Az argentinok nem fukarkodtak a negatív jelzővel, amikor Thatcherről kérdezték őket.

Margaret Thatcher, a hétfőn elhunyt egykori brit kormányfő az egyik leggyűlöltebb személyiség Argentínában. A dél-amerikai országban sokan ma is haragszanak Thatcherre a Nagy-Britannia és Argentína között 1982-ben megvívott falklandi háború miatt.

“A Thatcher szinte szitokszó itt Argentínában. Senkiben sem kelt jó érzéseket” – mondta egy Buenos Aires-i lakos, Ruben Cháves.

“Nem kívántam a halálát, mert ez ellentétes volna a katolikus hitemmel, de nem sajnálom, hogy meghalt” – mondta egy 63 éves Buenos Aires-i boltos, Carlos Grillo.

“Remélem, az Úristen megbocsát neki, mert én nem tudok” – mondta az argentin főváros egy másik lakója, José Raschella 48 éves zenész.

René Miranda nyugdíjas mérnök “nagyhangú, agresszív nőszemélyként” írta le a néhai brit miniszterelnököt, aki szerinte “mindenkin keresztül akart gázolni”.

“Annyi rosszat tett ez a szörnyű nőszemély” – mondta a Buenos Aires-i katedrális előtt a 71 éves Domenico Gruscomagno, aki gyerekként, 1953-ban vándorolt be Argentínába Olaszországból.

1982 tavaszán összesen csaknem 900-an haltak meg – 649 argentin és 255 brit – az Atlanti-óceán déli részén, az argentin partoktól 480 kilométerre fekvő Falkland-szigetek ellenőrzéséért vívott 74 napos háborúban.

A Telam argentin hírügynökség emlékeztetett, az argentin Belgrano cirkáló elsüllyesztése 1982. május 2-án – amelyben 323-an vesztek oda – “Londont és szövetségeseit kivéve az egész világ szerint háborús bűncselekmény” volt.

Az argentin kormány hivatalosan egyelőre nem reagált a volt brit miniszterelnök halálának hírére.
(HVG)

Bal-Rad komm: Volna mit felhánytorgatnunk ennek a banyának! A szocializmus ősellenségének!
Nem keveset tett a szocialista világrend ellen-és akkor még a következményekről nem is szóltunk! Ez a perszóna emberiség elleni bűncselekmények kiagyalója és végrehajtója volt! Az ördög szövetségese!
Százmilliók nyomora tapad a kezéhez világszerte!

Nem a Vasladyként kellene emlegetni, hanem az Ördög Jobbkeze, vagy a Sátán Kutyájaként!

Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás