Azonnali háborút Észak-Korea ellen!

Háborúra készülnek, de nem vesszük komolyan-harsány cimmel figyelmezteti a világ békeszerető közvéleményét irásában az erősen liberális beállitottság Véleményvezér! (Micsoda öntelt névválasztás?!)

Ime a figyelmeztető iromány:

“Európa szinte egyáltalán nem törődik az észak-koreai problémával, Brüsszel és az európai hatalmak néhány semmitmondó nyilatkozaton túl nem kívánják különösebben komolyan venni a veszélyt.
dzsongunap.jpg

Az interneten már mém lett Kim Dzsongunból, a különböző közösségi oldalak pedig tele vannak az észak-koreai vezetőt és rendszerét nevetségessé tevő tartalmakkal. Sajnálatos, hogy az egész észak-koreai problémát majdnem hogy hasonló komolysággal kezelik a világpolitika szereplői is.

Európa magával van elfoglalva

Észak-Korea teljesen nyilvánvalóvá tette, nem csak eltökélt, hogy önmagát és politikai rendszerét megvédje a külső behatásoktól, hanem kimondottan az agresszió vezérli. Jól lehet látni, hogy Észak-Koreában a rezsim eljutott arra a pontra, hogy valami komoly dolognak kellene történnie ahhoz, hogy a vezér valós és biztos társadalmi támogatottságot maga mögé tudva megerősödjön. Nem véletlen, hogy Kim Dzsongun vezetővé válása óta szisztematikusan háborús helyzetet próbál teremteni. Az elmúlt hetek észak-koreai nyilatkozatai és propagandafilmjei pedig teljesen egyértelművé teszik, hogy az ország harckészültségben van, és a társadalmat nem is egy védekező, hanem egy támadó háborúra készítik fel.

Mindezek ellenére a világ meglehetősen csendes a kérdésben. Európa szinte egyáltalán nem törődik a problémával, Brüsszel és az európai hatalmak néhány semmitmondó nyilatkozaton túl nem kívánják különösebben komolyan venni a veszélyt. Látható, hogy Európa valóban kizárólag csak magával van elfoglalva, külpolitikája is leginkább két területre fókuszál: egyrészt európai peremországokra, ahol az európai vállalatoknak érdekeltségei vannak, illetve az egykori gyarmatokra.

Mivel Észak-Korea egyikbe sem tartozik, Brüsszelben aligha tud felkerülni az aktuális problémák listájára.

Az USA nem húz ujjat

Európa világpolitikai eljelentéktelenedése azonban nem újdonság. Ennél sokkal meglepőbb az USA reakciója. Az Egyesült Államok ugyanis láthatóan másodrangú problémaként kezeli az észak-koreai fenyegetést. Miközben Irán kérdése szinte napi politikai hír az USA-ban, addig Észak-Korea még a külpolitikai elemzések között is valahol a háttérben kullog. Kiváló példa volt erre, amikor Chuck Hagel hadügyminiszter szenátusi meghallgatásán Irán több mint 170-szer került elő, míg Észak-Korea összesen csak tízszer. Jól látható, hogy míg Amerika valamilyen okból komolyan fél Irántól, Észak-Koreán csak nevet.

Pedig semmi alapja nincs erre. Észak-Koreának már most 6-8 atombombára van elég plutóniuma, Irán pedig még nincs is az atomhatalmak klubjában. Míg Észak-Korea sorra teszteli rakétáit nemzetközi vizeken, addig Iránban alig lőttek ki mostanáig néhány puskagolyót. És ne menjünk el amellett sem, hogy a kommunista Koreáé a világ negyedik legnagyobb hadserege, több mint kétszer annyi katonával rendelkezik, mint Irán.

Sajnos az USA külpolitikáján is azt látni, hogy amennyiben valami nem a tradicionális külpolitikai érdekszférájában (Közel-Kelet, Európa) történik, akkor valahogyan nem is válik olyan fontossá a kérdés. És itt jelenik meg Kína problémája is, hiszen ezen a konfliktuson keresztül is látható, hogy az Észak-Koreát pártoló Kínával mennyire nem mer az USA ujjat húzni.

Nem érzékelik

Rendkívül bizarr látni, hogy míg egyes országokban elég egy korrupt választás az azonnali katonai intervencióhoz, addig valahogy mindenki elnézi Észak-Koreának, hogy évtizedek óta rabigában és koldusszegénységben tartson 24 millió embert.

Észak-Korea kérdése egyszerre mutatja meg, hogy Európa milyen szinten jelentéktelenedett el világpolitikai szempontból, és hogy az USA-t a valóságban mennyire csak saját érdekszférája foglalkoztatja. Ezekben azonban semmi újdonság nincs. Talán pont az a legfájóbb, hogy mindemellett a politikai közvélemény világviszonylatban is ismételten mennyire nem érzékeli egy háborús fenyegetés valós súlyát.”

Bal-Rad komm: A KNDK-t dehonesztáló-és unalomig hangoztatott, ám igen könnyen cáfolható-jelzőszerkezeteket figyelmen kivül is hagyhatjuk! Kevés országról hordanak össze annyi hülyeséget és rosszindulatú hiresztelést, mint Észak-Korea, és annak politikai vezetése.
-Sokkal érdekesebb ennek a liberális förmedvényáradatnak a szellemisége. Ez a Véleményvezér egyenesen a fejére olvassa az USA-nak és Európának, hogy miért tűri Észak-Korea politikai rendszerét?-és hogy miért veszi tudomásul Kina (és Oroszország) érdekeit?
Miért nem csap le a KNDK-ra a szabadság fölkent bajnoka-az USA? Amely, ha úgy véli hogy valahol-valami “bibi” támad, azonnal a katonai intervenció eszközéhez nyúl.
Szemére veti az USA-nak a Véleményvezér, hogy miért nem tekinti “közel-keletinek” Észak-Koreát, és kezeli azt úgy?

Összességében véve ez a velejéig libsi habzás háborút követel Észak-Korea ellen, a demokrácia védelmére hivatkozva!
Csakhogy a derék MTK-sok úgy tűnik elfelejtették: az USA már nehányszor beégett a térségben!

Ráadásul egyéb “kötelezettségei” miatt sem igen tud újabb kalandba bocsátkozni, igy hát bár nem tetszik neki a rendszer, kénytelen tűrni. Még akkor is, ha valakiknek nagyon is jól jönne egy háború! Akár világméretű is lehetne!
Ez a Véleményvezér nyivákolás valamit figyelmen kivül hagy.

A “liberális értékeken és érdekeken” túl-más érdekek is vannak a világban. Még a Távol-Keleten is!

Szeretnénk megemliteni az MTK-sok Véleményvezérének: Oroszországnak és Kinának (mindkettő közvetlenül határos a KNDK-val) NEM IGAZÁN ÉRDEKE AZ USA OTTANI FESZELGÉSE!

Márpedig egyéb hiradásokból mintha az látszana ki, hogy az USA ezt tudomásul is hajlandó venni.

Még akkor is, ha a Véleményvezér-és a mögötte állók-véleménye szerint nagyon jó lenne már egy háborúcska! Mindegy az hogy hol kezdődne-csak kiterebélyesedjen! 

Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás