Donbassz 2014 08. 23. (+18 video)

A legfrissebb frontjelentések Donbasszból.
Egy újabb luhanszki borzalom képei tegnapról.

Krasznodon térségében egy “kósza” valcmanista tankot kilőtt a milicia. A szerkezet oly hevesen ég, hogy temetésre gondolni nem kell.
Viszonylag nyugodt a helyzet egyébként, csak a latortüzérség próbálkozik egyre kissebb intenzitással lőni Luhanszkot és Donyecket. Gorlovkánál, Ilovajszknál és Jaszinovatánál is egyre több elhagyott tüzelőállásra bukkannak a milicisták. Gorlovkánál ötven nemzeti gárdista úgy döntött, hogy “jó útra tér” – és átálltak a népfelkelők oldalára.
donDonyeck, ma délelőtt
Torez és Sznyezsnoje térségéből teljesen eltűntek a kijevi banditák.
Grigorovkánál a népfelkelők rajtaütöttek egy pribékcsapaton. Kemény csatában szétkergették őket.
Petrovszkij falu mellett két tüzelésre kész “Uragan” akadt a népfelkelők horgára. A kezelőszemélyzet eszét vesztve széjjelfutott. Három BMP és két lőszerszállitó Kamaz havárialistára került.
Hrjascsevata térségében három darab “Gvozdika” 122 mm-es önjáró löveg, egy tartálykocsi és egy lőszeres teherautó bánta a milicisták éberségét. Meg tiz bérgyilkos.
Izjum környékéről viszont helyiek azt jelentették a milicia felé, hogy egy hatvan egységből álló NATO FELSÉGJELZÉSEKET VISELŐ JÁRMŰOSZLOPOT figyeltek meg a Harkov-Rosztov autópályán, ami Luhanszk felé tartott.
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

48 hozzászólás a(z) Donbassz 2014 08. 23. (+18 video) bejegyzéshez

  1. Névtelen szerint:

    erről a NATO járműoszlopról várunk képet videót több infót…remélem kacsa.
    Ennyire elmebetegek nem lehetnek

  2. agyorkos szerint:

    Ugyanezeket és más híreket közölt az Orosz Hírek honlapja:

    Novorosszia hirei (augusztus 23, 02:00 ora).

    – Rovenyki telepules kozeleben becsapodott egy ujabb ,,Tocska-U” raketa

    – (Igazolt hir(azaz korabban lehetett rola tudni, de nem futottak be a bizonyitekok es reszletek) Harkov alatt a harkovi megye partizanjai augusztus 21-en, keso este tamadast inteztek az izjunszk alatt talalhato kozuti ellenorzo pont ellen. Nyolc ukran kormanykatona megsebesult (ketto allapota valsagos), egy meghalt.

    – A felkelok aktiv ellenlokesei arra kesztettek a kormanyeroket, hogy elkezdjek kiuriteni az allasokat Torez es Sznyezsnij kozeleben.

    – Sulyos harcok utan este a felkelok elfoglaltak Grigorovkat. A visszavonulo ukran kormanykatonak Petrovszkij alatt hatrahagytak egy ,,Uragan” sorozatvetot, megsemmisult harom BTR es egy loszerraktar.

    – Hrjascsevatoje alatt a harcok soran a felkelok megsemmisitettek 1db harckocsit, 1db uzemanyagszallitot, 1db teherautot es a visszavonulo kormanykatonak hatrahagytak 3db tonkretett ,,Gvozgyika” onjaro loveget.

    – Odesszaban ismeretlenek voros festekkel ontottek le a varos nevet viselo emlekmuvet, ami az ukran zaszlo szineire volt eddig kifestve.

    – Mariupolnal a partizanok aknavetovel tuzet nyitottak a varos hataraban levo kozuti ellenorzo pontra, amit a rajta szolgalatot teljesito nemzeti gardistak azonnal elhagytak.

    Novorosszia hirei (augusztus 22, 18:00-val bezarolag)

    – Luganszkba megerkeztek az orosz segelytkonvoj elso teherautoi.

    – Jaszinovataja es Ilovajszk iranyabol folytatodik a felkelok ellentamadasa. Felszabadult Peszki telepules. Az ukran kromanyerok komoly vesztesegeket szenvedtek. Felderitok jelentese szerint rengeteg a kormanycsapatok hatorszagaba menekulo front-elhagyo.

    – Szlavjanszkban a kromanyerok keszulnek a vedelemre, intenziven vedmuveket emelnek.

    – Ket sikeres tuzersegi csapast mertek a felkelok Pantyelejmonovka alatt, illetve a Thelmani-jarasban talalhato kormanyallasok ellen.

    – Mariupolban es Dnyepropetrovszkban a kormanyerok elkezdtek vedmuveket emelni a varosok hataraban. Mariupolban elokeszitik a kormanyintezmenyeket az evakualasra.

    – Mariupolban az ,,Azovsztal” kohaszati muvekben a munkasok kioltottak a kohokat. A szabotazs kovetkezteben jelenleg csak ket koho mukodik. Az SzBU biztonsagi szolgalat keresi ,,az elkovetoket”|.

    – Luganszktol nem messze, az egyik jobb-szektor altal ellenorzott telepulesen a 82 eves oreg apo agyonlotte a Majdan 8. szotnyajanak volt parancsnokat, Oleg Mihnyukot es meg ket ,<Ajdar" zaszloalba tartozo embert megsebesitett, amikor azok megprobaltak megeroszakolni az unokajat.

    – Dmitrovka kornyeken tegnap, mint azt a ,,Vosztok" zaszloalj parancsnoka jelentette, harom ,,Tocska-U" raketa csapodott be.

    – A kormanyeroknel megjelent az u.n. ,,Krimi szotnya", ami elmeletileg radikalis krimi tatarokbol all, de gyakorlatilag a volt, Kijevbe szokott mezslisz-vezeto altal felberelt emberekbol all.

    – Mironovszk alatt a felkelok megsemmisitettek egy ,,Tocska-U" indito-jarmuvet.

    – (Igazolt hir) tegnap Harkov alatt a partizanok Szlobodanscsinanal megtamadtak egy jarmu-konvojt, amely Lozovaja iranyaban haladt. A hadoszlop harom ,,Grad" sorozatvetobol es ugya enyi, lovedekeket szallito teherautobol allt. Az oszlopot megsemmisitettek, az egyik sorozatveto epsegben lett zsakmanyolva. Ebbol leadtak egy sorozatot a kozeli katonai laktanyara.

    – A felkelok zsakmanyoltak 4 db 203-mm-es ,,Pion" onjaro loveget. Ezek most erkeztek meg a felkelok allasaiba. Egy a hiba – nincs jelenleg hozzajuk loszer."

    A Grigorovkai győzelem nagyon előremutató. Onnan már csak egy köpésre van Mariupol, a fontos tengeri kikötő! A partizánok és szabotőrök aktivizálták is magukat. Hajrá Újoroszország!

  3. Durumó szerint:

    bal-radosok! figyelitek az Oroszország hangját? ott is valami zsidók a szerkesztők, legalább is a magyar oldalon, mintha Ukrajna hangja lenne, a cikkeket mintha Kijevben írták volna

    • Névtelen szerint:

      Igen, nem csak a szerkesztőség zsidó, hanem az oldal tulajdonosi köre is az. Be be szurkálnak olyan utalásokat, mint ha Ukrajna hangja lenne. Ez beszivárgás a javából

      • Durumó szerint:

        ez a beszivárgás egyre gyakoribb az utóbbi időben, lehet, hogy az oroszok nem is tudják miket hazudoznak a nevükben magyarul

    • Terminátor szerint:

      Szokom figyelni az Oroszország hangját,de a szlovák nyelvü adást. Most,hogy emlitette,tisztelt ,,Durumó,, valóban mintha megváltozot voln a hangneme. Kösz a figyemeztetést ezentúl nem fogom azt aweb oldalt látogatni. Még egyszer, kösz a figyelmeztetést !

  4. györgy szerint:

    A Soros -alapítvány átvette a pénzügyi irányítást Ukrajnában. Az elnök a közelmúltban kétszer is egyeztetett Sorossal. Az “eredmény” már látszik: leminősítették az országot “CCC” kategóriába, amelytől csak egy lépés a teljes csőd.
    http://rusvesna.su/news/1408786231

  5. györgy szerint:

    Bulvárhír: Összeesett Porosenko fia egy templomi rendezvényen. Hiába szólt a szüleinek, hogy rosszul érzi magát, nem figyeltek rá. Végül a volt elnökre Juscsenkóra zuhant, aki mögötte állt.

  6. agyorkos szerint:

    Megmosolyogtató. Filléres megoldások. Ha valódi harci értéke szinte nincs is, a terepen, vagy utcai csetepatékban némelyik jó szolgálatot lehet.

  7. Istvan szerint:

    Ha mar nincs uj hir?!
    Egy kis osszefoglalo 🙂

  8. Istvan szerint:

    A Spanyol Gazdak EU zaszlot egetnek

  9. Durumó szerint:

    az ukránok elfoglalták az Oroszország hangját, legalább is a magyar részleget! aki tud oroszul, nem ártana ha felhívná az oroszok figyelmét, hogy milyen galád propaganda megy sunyiban az ő nevük alatt!

  10. agyorkos szerint:

    A South Front Hu oldalról

    Hadi jelentés Novorossia hadseregétől augusztus 23-án:

    Augusztus 22-ről 23-ra virradó éjszaka az ellenséges ukrán hadsereg tovább folytatta a tüzérségi támadásait Donyeck és Luganszk vonzáskörzeteiben lakóházak ellen, beleértve a környék infrastruktúráját is.
    Krasnij Lucs és Antracit közelében kemény harcot vívtak az Önvédelmi erők, Bolsaja, Vergunka, Stanicsno-Luganszk és Malonikolaevka mellett pedig tényleges összecsapások voltak.

    A Petrovszk közeli harcok során Novorosszija hadserege megsemmisítette az ellenség egy tankját, harckocsiját és körülbelül 10 lövőállását.
    Marinki közelében az önvédelmisek megszereztek egy harckocsit és 3 D-30 tarack ágyút.
    A donyecki repülőtéren megsemmisítették az ellenség tüzérségi egységét, mely napok óta folyamatosan lőtte a lakott területeket. Krasnogorovkojnál a gyors és határozott műveleteinknek köszönhetően 4 ellenséges tankot sikerült likvidálni.

    http://rusvesna.su/news/1408777636

    Úgy tűnik tegnapról mára egy erős csapást mértek az ukránok Újoroszország középső régiójára. A források arról számolnak be, hogy Sznizsne, Krasznij Lucs, Antracit mélységében folytak a harcok, köztük páncélosok is voltak. Nem világos, hogy a csapást milyen irányból mérték az ukránok, kívülről, vagy ez a Luganszk alól, a köztársaság belseje felé szoruló csapatoktól. Utóbbira enged következtetni a hiradásban feltűnő Malonikolaevka helység, mivel ez a település Krasznij Lucs és Lutugino között van félúton.

    A donyecki repülőtér tüzérségének megsemmisítése nagyon jó hír. Remélem, minél hamarább vissza is foglalják a repteret és ezzel majd végleg megszűnik onnan a város tüzelése!

  11. Istvan szerint:

    Amvroszijevkanala Napos az ido vihar (GRAD) nem varhato 🙂 Ugy nez ki, hogy 1-et meglehet menteni!

    • györgy szerint:

      Szerinted meddig bírják még haditechnikával? Naponta 10-20 tankot, PSZH-t, Gradot veszítenek. Valószínűleg már nagyon a végét járják, nem véletlenül könyörögnek Nato fegyverek után.

      • Istvan szerint:

        A heten volt a fordulopont! 30/70 az arany az Ukranok javara (letszamban es technikaban). 2 napja mar csak vedekeznek! Elvesztettek a kezdemenyezest, ha par napmulva nemtudjak ujra szervezni a hadsereget es visszavenni a kezdemenyezest akkor 2 honapjuk maradt! Csak a maji napon 16 helyen tamadtak meg az ukranokat a sajat vonalaik mogott, minnel tobb a kudarcuk annal tobb partizan fog feltunni a hatuk mogott!!! (1-re batrabbak lesznek az emberek)

        • györgy szerint:

          Nem vagyok katonai szakértő, de azt szűröm le abból, amit itt leírsz, hogy a 30/70 arányszám légi támogatás nélkül azt jelenti, hogy nem nagyon tudnak majd áttörni, csak legfeljebb hatalmas gyalogos veszteséggel, amit meg nem tudnak/akarnak felvállalni.

  12. Istvan szerint:

    Hamarosan olyan hireket fogunk olvasni, h a milicia “ANGARA” tipusu ballisztikus raketaja az Andokban megsemmisitette Kolomojszkij bunkeret! 😀 😀 😀

  13. Istvan szerint:

    Motorollaek ma sem hadjak pihenni az Azov es Donbasz zaszloajt Ilovajszk-ban. Genagyij Dubkov szerirnt nemvolt konnyu de kizavartak oket a varosbol. Az elmenekulo Ukran gardistak most a varoson kivul ugy tesznek mintha meg harcolnanak!

  14. hadtap szerint:

    Ha jók az infók Mariupol tól nem messze Novoazovsk , Telmanovo között a DNI partizánakcióban van állítólag nem is kis létszámmal

  15. medve szerint:

    Köszönöm ! a csettegők láttán jót derűltem. álcának jók a drótok, ha ágakat szúrnak bele. Szveta tényleg? elment? A 82 éves papa megvédte unokáját, jól tette, remélem nem lett baja a bácsinak. Aljas népség, aki így tönkretesz életeket, és mindent, ami az élethez szükséges. És ezt nem veszik észre az emberek, hogy a világ egy részén ekkora tragédia ráadásúl minden hazugság körbe megy a földön, elhiszik. Saját magukat hazudtolja már meg mindenki ebből élnek és ezt el is tudják adni. Marha nagy szégyen 21. század???

  16. Terminátor szerint:

    Tisztelt bal-rad ! Holnap,24-én Dombasz városában a DNR függetlenségi (nem a kijevi csapatok) felvonulást fognak rendezni,felvonultatják a zsákmányolt Ukrán hadi felszerelést, és végig fogják vonultatni az ukrán hadifoglyokat, úgy mint anno a vörös téren a német hadifoglyokat ! Üdvözlettel, TERMINÁTOR.

  17. Történészjelölt szerint:

    Számomra érthetetlen, hogy miért járatja le magát direkt az USA/EU tengely egy ilyen erkölcstelen háborúval. Nem tudja kimagyarázni magát mert idővel kezd látszódni a “lakájmédia” sok hazugsága és félremagyarázása. Ezt ők (a vezetők) nem tudják? Ha tudják akkor miért csinálják? Miért öntik az olajat a tűzre? Miért provokálják az oroszokat? Mi a cél ezzel? De tényleg mi a távoli cél? A világuralom? De hát így nem lehet világuralmat építeni…….! Világuralomhoz a nép szeretete kell…….amíg sikk volt a Coca-cola, Michael Jackson és a nyugat sokezer IKON-ja egy nagy adag humanizmussal és demokráciával: addig mindenki elhitte, hogy valami jó világot építünk (persze ott volt szépséghibának a délszláv háború meg más konfliktusok is, de most tekintsünk el ezektől) és volt is igazi világuralom! Nem vagyok már mai gyerek, tudom mit beszélek hiszen emlékszem! Akkor ez a RENDSZER a humanista arcát mutatta (széles néprétegek tudták elfogadni mert vonzó volt és sokkal élhetőbb mint most).
    Kérem válaszoljon egy nagy tudós marxista, szociológus vagy bárki, hogy a kapitalizmusnak miért törvényszerű a hanyatló korszaka illetve azt, hogy miért nem tudták a jelenlegi politikusok megőrizni ennek a rendszernek a 15-20 évvel ezelőtti sokkal vonzóbb arcát! Nem kell ide disszertációt írni, csak egy pár mondatban írja le ezt nekem valaki! Köszönöm!

    • Istvan szerint:

      Nem biztos, h nekem volt cimezve de roviden megprobalom. (nem vagyok kommunista, de 1 et ertek sok alapelvevel)
      A a liberalis kapitalista, demokracia nem az 1-ensulyra torekszik, hanem pont ellenkezoleg az egyen a penz altal szerezheto hatalom megszerzesere, megtartasara es annak novelesere, a tobbsegi tarsadalom karara! Ez, tarsadalmi feszultseget gerjeszt, amit generacio valtasonkent le kel vezetni haboruval vagy uj meg szuz piacszerzessel.
      Lasd Europai forradalom utanna Napoleoni haboru.
      Aztan jott a csoda! Ipari forradalom megmentette a rothado Europat. Jott a szen, feltalaltak a gozhajot ezaltal uj piacok nyiltak meg a toke elot.(tavolkelet) Ezaltal ismet beke lett a kontinensen, amig az uj piacok be nem teltek. Aztan ujra haboruk! Haboru utan ismet jolet. Aztan ismet haboru. Es igy tovabb. Mi pont a kapitalizmus felemelkedo agat ismertuk meg, most a hanyatloban vagyunk. A haboru torvenyszeru, ha nemlenne ossze omlana a rendszer.
      Az elso kerdesre pedig az a valaszom, h nem amerika jaratja le magat, csak nehany politikus akit amerikaiaknak hiszunk (elhitetik). De ezek nem amerikaiak, ha menekulniuk kel, hat megteszik lessz sok allam aki befokadja oket. Lasd “Miheil Szaakasvili” belevitte az orszagat 1 haboruba es nem fog bunhodni miatta, mar az USA-ban van.

      • Istvan szerint:

        Talan ez a video jobban segit megerteni, h mire gondolok

        • Történészjelölt szerint:

          Köszönöm a válaszait István! Egyetértek önnel. Egyébként példaként én is elmondom, hogy (biztos emlékszik rá) amíg régen egy konfliktusnál a nagy művészek (pl.: Bono a U2-ból) hatalmas koncerteket szerveztek a béke mellett és jótékonysági koncerteket tartottak, addig most riasztó a csönd. Ez is a nyugat mostani dekadenciáját mutatja, de ez viszont nem lenne törvényszerű. Egy Bono most is szervezhetne ilyet, megakadályozza valaki vagy valami ebben??

  18. Istvan szerint:

    Mariupol-nal azert kezdodtek a harcok, mert kiszivargot, h az Ukranok oda es Szlavjanszk-ba tervezik a visszavonulast. Ez azt is jelenti, h a milicia nemsokara Szlavjanszknal is hidfoallast kel hogy verjen. Oda sem szabad hagyni, hogy vissza tudjanak vonulni!

  19. Lali szerint:

    A videó eltüntettve!
    De a tett, az tett maradt!

Hozzászólás