Nehéz – súlyos harcok Donbasszban

Donbassz valamennyi frontján heves harcok zajlottak tegnap reggeltől ma reggelig.
A térség fővárosát – Donyecket folyamatosan lövi Nyalókakirály latortüzérsége. A város északi és északnyugati kerületeit állandó tűz alatt tartják.
A repülőtér területén a romok további aprítása zajlik. Más eredménye nemigen van a folyamatos lövöldözésnek.
Peszkiben a “Vosztok” népköztársasági zászlóalj a városban vív utcai harcokat a valcmanista latrokkal.
Berjozovovje mellett az éjszaka a milicia rohammal megsemmisített két zsoldosposztot.
Makszimovkánál viszont a latortüzérség lőtt szét egy milicistaposztot. Két milicista elesett.
A gyjebalcsevoi katlanba zárt bérgyilkosbandákat tegnap délután óta folyamatosan lövi a népköztársaságiak tüzérsége.
A Donyeck – Mariupol úton mára virradóan a népköztársaságiak rajtaütöttek egy latorkonvojon. Az biztos, hogy az egész konvojt megsemmisítették (több tucatnyi páncélozott járművet és teherautót) de az eredmény csak napvilágnál lesz felmérhető.
Nyikisinonál a népköztársaságiak egész éjjel tüzérséggel lőtték a valcmanistákat.
Ivano – Orlovka bérgyilkostábora szintén megsínylette a mai éjszakát.
Mariupol külvárosának pribékjei az éjszaka rádióadásaikban a milicisták “hatékony pszichológiai hadviselésére” panaszkodtak. Ugyanis az éjszaka leple alatt NAGY HELYISMERETTEL rendelkező milicisták lopakodnak a közelükbe, kilőnek egy tankot vagy valami hasonlót, és eltűnnek. A latrok állandó félelemben vannak.
Donbassz északi szektoraiban is dúlnak az összecsapások. Nem a helyzet enyhülésére utaló jel, hogy éjfél tájban Liszicsanszk határában egy Luhanszk irányába tartó latorkonvojt fedeztek fel. A mintegy 50 páncélostból és nagyszámú teherautókból összeállított menetoszlopban öt “Grad” vetőgépet is láttak. A jelentések ugyanakkor arról is szólnak, hogy a népköztársaságiak fölkészültek a konvoj fogadására.
Sztahanov határából rakéta sorozatvetőkkel lőtte Almaznaját a pribékek tüzérsége.
Bahmutkánál és Csjernuhinonál pedig a népköztársaságiak gondoskodtak a latrok éjszakai szórakoztatásáról.
Zolotoje latorjai is “átmulathatták” az éjszakát.
A Szeverszkij Donyec folyón a korábban a milicisták által megsemmisített híd helyett kompot működtettek Nyalókakirály brigantijai. Ez kezdetektől fogva nagy tüske volt a népköztársaságiak körme alatt. Mára virradóan aztán elérkezettnek látták az időt a tüske eltávolítására. (Kompot általában véve az arra alkalmas helyeken szokás létesíteni. Itt most előbb majd a medret kellene roncsmentesíteniük a valcmanistáknak, ami nem lesz könnyű feladat. Három latortank pihenget most ott a mederben.)
Kramatorszk agglomerációjában Druzskovkánál tegnap lázas erődítési munkálatokba fogtak Valcman banditái. Folytatták volna éjszaka is, ám jónéhányuk számára a nappal kiásott gödör sírrá változott az éjszaka.
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

16 hozzászólás a(z) Nehéz – súlyos harcok Donbasszban bejegyzéshez

  1. z01 szerint:

    Az oroszok egyelőre csak szórakozás szinten harcolnak az ukránokkal. Ha minden erőt bevetnének, mind az oroszok, mind az ukránok, akkor lehet, sok áldozat lenne, de egy hét alatt vége lehetne a háborúskodásnak… Különös momentum, hogy az ukránok orosz civil célpontokat, infrastruktúrát is lőnek, míg az oroszok nem bántják a civil ukránokat….

  2. agyorkos szerint:

    Fogást találnak az ukránok Donyecken?

    Észak felől törnek a városba. Az előző napokban КРАСНЫЙ ПАРТИЗАН és ВЕРХНЕТОРЕЦКОЕ településeket foglaltak el és a Gorlovka-Donyeck útvonalat blokkolták, erősen tartották. (Északabbra НОВГОРОДСКОЕ-nál támadtak, foglaltak területet) Nem volt a milicia részéről különösebb ellenvetés, erős harcokat ott nem jelöltek. Na, ezt használták ki az ukránok és tankseregeikkel három irányból behatoltak a térségben. Két irányból teljes erővel támadják a népköztársaság egyik donyecki északi bástyáját ЯСИНОВАТАЯ-t és amíg ők a saját védelmükkel vannak elfoglalva, egy harmadik páncélos sereg betör(t) Donyeckbe Yakovlivka térségében. Rendkívül veszélyes helyzet alakult ki, a reptéri védők hátába kerülhetnek, vagy már ott is vannak az ukránok.
    Mellesleg Makiivka északi részét is megtámadták, harcok folynak ott is.

    • Monster szerint:

      Igen, ezzel így új helyzet állt elő, kíváncsi vagyok, sikerül-e visszaverni a betörést. Hozzá kell tenni persze, hogy utcai harcokban a tankok kevésbé használhatóak, úgyhogy még akár meg is szívhatják vele, ha a hátuk mögött a milícia lezárja a visszavonulási utakat.

    • Monster szerint:

      Közben úgy fest, hogy a betörést a milícia felszámolta, a páncélosokat megsemmisítette.
      Nem tartom kizártnak, hogy szándékosan csapdát állítottak az ukránoknak, olyan elintézték őket.

      • agyorkos szerint:

        Igen, ennek a támadásnak vége is lett.

        “”В районе Ясиноватой был бой, украинские нацисты попытались атаковать наши позиции силами танкового взвода и одного БТР; итог на данный момент – вся бронетехника противника сожжена вместе с личным составом. Ополчение ждет следующую волну атаки. ”

        “A milicia várja a támadás következő hullámát.” A ВЕРХНЕТОРЕЦКОЕ-i betüremkedés rendkívül veszélyes Gorlovkára, Jaszinovatajára, sőt még Donyeckre is, mint kiderült. Érthetetlen számomra, hogy hagyhatták és hagyhatják meg!

        Admin:

        MENT EGY E-MAIL!

        • Monster szerint:

          Én csak azt tudom elképzelni, hogy csapdának hagyták. Meglengetik a lehetőséget, és a tapasztalat azt mutatja, hogy az ukránok szeretnek ész nélkül benyomulni, ha látnak egy kis rést valahol, aztán körbezárják és megsemmisítik őket. Sokkal jobb egy tankoszlopot lesből, bekerítéssel támadni, mint szemtől szemben 🙂
          Ha nem szándékos lenne, akkor már legalább támadták volna ezt a kritikus helyen lévő blokkposztot, de még csak meg sem próbálták.

          • agyorkos szerint:

            Igen, értettem az elgondolásod, teljesen logikus és indokolt is lenne egy ilyen elgondolost feltételezni, de én az általános hadihelyzetet régóta figyelve és főleg az utóbbi hetek, napok eseményeit átgondolva másképp értelmezem a blokkposzt problémáját. (Továbbiakat privátban)

  3. agyorkos szerint:

    Egy forrás a donyecki harcokhoz:

    http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201411061517-siuu.htm

    Közben a Luganszki haderők folyamatos támadás alatt tartják Szcsasztyját. A napokban elkezdett átkaroló hadművelet folytatódik, a nyugati oldalon – Geivkánál és Sztarij Ajdarnál – lekötik az ukrán erőket, míg a H21-es út irányából közvetlen támadást intéznek a város ellen.

  4. Peace szerint:

    Ez az ukránok utolsó próbálkozása. Novorusszia nem eshet el, ráadásul nem is 1-2 napos történet lenne a köztársaságiak felszámolása. Ez lehet egy kicsit előre, majd kicsit vissza játék, az ukránoknak nem számít az emberanyag, a technika pedig még jó is ha kisöprésre kerül a segítő országokból. Ha az ukránok megéreznék a győzelem lehetőségét, a Krímmel folytatnák, ami már komoly Vh-s esélyekkel járna. Putyin eddig is odatette magát, ezután is oda fogja.

Hozzászólás