Nem nyugszanak a behülyített hongkongi majmok!

Folyamatos összecsapásokkal telt az elmúlt éjszaka a hongkongi kormányzati épületeknél, legalább negyven embert vittek a baleseti kórházba elsősegélyre, körülbelül húszat vettek őrizetbe.
A választási reform kiszélesítéséért már csaknem két hónapja tartó területfoglaló tiltakozás egyes szervezői támadást hirdettek a több ezer rendőrrel védett kormányzati hivatalok ellen – számolt be hétfőn a helyi online média. Miután az elmúlt két hétben a Foglald el a központot! mozgalom diákjait több helyszínről is kiszorították, állásaikat, barikádjaikat, valamint azt általuk felállított útakadályokat és sátrakat felszámolták, néhány diákvezető a kormányzati épületek blokádjára hívott fel.
Az Admiralty negyedben gyülekező ezrek közül vasárnap több százan sisakban, védőszemüvegben, maszkban jelentek meg, és a tömeg folyamatosan nyomás alatt tartotta a rendőri kordont. Később felszólították a diákokat, hogy vegyék körbe a hivatali komplexumot, így tegyék tartósan lehetetlenné a kormányzat működését. A rendőrség egyik magas beosztású vezetője arról számolt be, hogy tüntetők egy része hangosbeszélőn adott utasítást az önkormányzat központi épületeinek ostromára.
Azt hangoztatta, hogy ezzel aláásták a hongkongi törvényeket és a rendet, elítélte az illegális gyülekezést, a rendőrség felhívásainak figyelmen kívül hagyását, az erőszakos magatartást, a közterületek törvénytelen elfoglalását. A rendőrség külön közleményben az engedetlenségi mozgalom békés jellegét kérte számon a tüntetőkön. A helyi South China Morning Post című lap beszámolója szerint a rendőrök paprika spray-vel, gumibottal, levegőbe irányított vízágyúval igyekezett a tömeget feloszlatni, a támadásokat visszaverni.
A lap beszámolt arról is, hogy a tüntetők között több helyütt heves vita tört ki a rendőrök elleni támadás támogatói és ellenzői között. A diákok hetek óta azért vannak az utcán, hogy elérjék, a 2017-es kormányzóválasztáson ne csak minden választópolgár szavazhasson, hanem a jelölteteket is nyíltan választhassák meg. A hongkongi alaptörvény és a kínai törvényhozás döntése értelmében azonban a két-három végleges jelölt személyét egy, a város társadalmát széles körben reprezentáló, 1200 tagú bizottság fogja jóváhagyni.
A kérdésben sem a város vezetősége, sem Peking nem hajlandó kompromisszumra. A legfrissebb jelentések szerint az érintett kormányzati hivatalok hétfő délelőtt zárva tartanak, a környékükön egyelőre csend van, a megszólaltatott tüntetők estig nem tervezik a folytatást, mondván: kevés az emberük.
(MTI)
Bal-Rad komm: “…a gyülekező ezrek közül vasárnap több százan sisakban, védőszemüvegben, maszkban jelentek meg, és a tömeg folyamatosan nyomás alatt tartotta a rendőri kordont…”
-A szokásos, és már jól bevált amerikai forgatókönyv szerint zajlik minden! Egy jó kis kínai Majdannal mekkorát tudna sikeríteni a Gazda? Megvezethető hülyegyerek van milliószám!
Dollárocskát meg nyomtatnak – amennyi csak kell!
Gyaníthatóan Hong – Kongban árnyékra vetődött a Gazda! Ha pedig tovább erőlteti a dolgot, könnyen bel is vásolhat a foga! Az orosz medvét, meg a kínai sárkányt egyszerre ingerelni? A Gazda egészségére igencsak veszélyes mutatvány!
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

6 hozzászólás a(z) Nem nyugszanak a behülyített hongkongi majmok! bejegyzéshez

  1. Tugusz szerint:

    Unalmas már globálisan mindenkinek az usa felforrgatás.
    Valamikor évtizedekkel ezelött,ez a modszer még bevált,de mára már elavult.
    A pentagonban a matyiveresert kapják a fizut.Semmi uj taktikát nem tudtak kidolgozni évtizedek alatt?
    Az usa felforrgastás pár pontban.
    1. Médian keresztül dezinformácio
    2 Tüntetések szervezése.
    3 Gazdasági presszio

    Ezzel már az a baj mindenki bealszik az unalomtol annyira kiszámithato az usa.

  2. Csable szerint:

    “Az orosz medvét, meg a kínai sárkányt egyszerre ingerelni? A Gazda egészségére igencsak veszélyes mutatvány!”

    Nagyon akarják azt a 3. VH-rút.

    Pestre tudtommal dec. 16-ra van tervezve……

  3. KB szerint:

    Egy előnye mégis csak van a hongkongi majdannak; jól összehozza Oroszországot Kínával. Kína számára teljesen világossá vált, hogy kire is számíthat igazából. A jenkiknek így nem egy de mindjárt két szuperhatalommal kell szembenéznie, és úgy halottam hogy Erdogannak is tele a töke a jenkik szarkeverésével. Namost két eset lehetséges, az egyik az, hogy egy kamasz a pentagon fő tanácsadója, a másik pedig egy világháború kirobbantása. Lehet, hogy valami majom a nagy vízen túl kifejlesztett valami fontosat, amivel pikk-pakk le lehet rendezni egy többször erősebb ellenfelet is. A büdös jenkiknek mindig is nagy volt a pofája, de ez ami most megy… eddig ez nem volt. Véleményem szerint az van a háttérben, hogy a büdös jenkik elhatározták, felkavarják egy kicsit az állóvizet, és leszámolnak ellenfeleikkel mielőtt nagyon megerősödnének.

    Na mit mondtok jenki patkányok, rendezzük le ezt a dolgot egyszer s mindenkorra?
    Akarjátok a totális háborút? Ha rám hallgattok többször is végiggondoljátok, tudniillik ezt a háborút nem csak a tévén keresztül fogjátok látni.

    • Pex szerint:

      Én inkább azt gondolom, hogy “ezek” észrevették, hogy az oroszok, a kínaiak, és már az irániak is köszönik jól vannak. Latinamerika sem potens már, és az EU is kezdte kinőni magát, és így már büdös lett helyzet. Szóval, azt gondolom, hogy “ezek” egyszerűen csak sietnek, mert két év múlva már késő lesz. Egyes tények azt mutatják, hogy már elkéstek. Ezért a kapkodás.

  4. Névtelen Tüske szerint:

    A hongkongi események lényegében nem csak az USA felforgató terveinek, hanem a kínai pártvezetés akaratából is történnek. A kínai vezetés nagyon okosan kihasználja a felfordulást a saját céljainak a magvalósítása érdekében. A 7 millió lakosú “különleges státuszú” városállamot rövid időn belül be kell integrálni a Kínai Népköztársaságba, mert a világpolitikai változások már nem követelik meg a további különállását. Ezt az USA által generált felfordulás nélkül nehezen lehetne politikailag indokolni. Fokozatosan vonják ki a szervezőket, és a napokban erőszakosabbá váló tüntetések már a tüntetők elkeseredettségét bizonyítják, mert megértették végre, hogy pontosan azt a célt szolgálják, mely ellen tüntettek. Olyan óriási a kínai nyomás, amit mi elképzelni sem tudunk. Ilyen tüntetéseknek ott csak az lehet végeredménye, hogy Kína lakossága egyre erőteljesebben követeli Hongkong különleges státuszának a megszüntetését. Lényegében ez az egész már csak propaganda-harc.

Hozzászólás