Fronthelyzet Donbasszban

Luhanszk városszéli lakótelepei Szlavjansz sorsára jutnak?

Avakov-a kijevi latorhatalom belügyére-amikor nagy garral bejelentette a “végső leszámolást Donbassz terroristáival”- a jelek szerint nem egyeztetett a két Népköztársaság felszámolandó erőivel.
Csakis ennek tudható be, hogy…
A donyecki repülőtéren már a “keritésen belül” dúlnak a harcok. A körbezárt banditák körül a halálgyűrű egyre-és egyre szorosabb. A gyűrűn belülre pedig hullik a tüzérségi gránátzápo mint a jégeső. Ma hajnalban a kétségbeesett bérgyilkosok tettek volna még egy kisérletet a kitörésre Észa-Nyugat irányba Karlovka felé, de miután több mint száz vadorzó ki lett lőve-letettek a szándékukról. Már elveszitette a zsoldoshorda a Karlovkába (Karlovka a donyecki repülőtér “kulcsa”) vetett felmentő bizalmát is. Tegnap ugyanis az önvédelmi erők – eléggé váratlanul – a repülőtér ellen inditott támadásukkal egyidejűleg offenzivát inditottak a karlovkai latorösszpontositás ellen is.

Ennek az összpontositásnak lett volna a feladata a donyecki reptéren ragadt klántagok kimentése, de késő estére olyan mérvű veszteségeket szenvedtek, hogy a tervezett akciót le is irhatják. Csak harckocsiból tucatot vesztettek-a bennük ülőkkel együtt. Ugyancsak tizenkét BMP-jük is füstölgő roncshalmaz. Nem is csoda, hogy a dicstelen horda pucol amerre lát.
Szeverszk-Rubezsnoje-Szeverodonyeck térségében a mára virradó éjszaka nyolc latorposztot semmisitett meg a milicia. Szeljeznyovánál az önvédelmisek kilőttek egy ponyvás URAL teherautót. Tele volt a platója bérgyilkosokkal.
Sznyezsnoje-Szaur-Mogila körül pedig a bűnbanda egyszerűen mozgásképtelenné vált. Minden út belőve a Szaur-Mogilra telepitett önvédelmis tüzérség által. A mezőkön meg a saját maguk által telepitett aknákon át kellene menekülnie a banditahadnak-de a nagy zűrzavarban rendre aknára futnak. Ha pedig Kelet-felé menekülnének-a medve várja őket a néhány kilométerre lévő birtokhatáron.
ell
Helyzetük olyannyira kétségbeejtő, hogy várhatóan a mai napon az ebben a térségben csapdába ejtett latrok kapitulálni fognak.
Bár Szlavjanszkot “felszabaditották”-és sajátjukként kezelik-az éjjel komoly “meglepetés” érte a zsoldosokat. Két tank és négy BTR a kárlistát növeli ma reggelre. Néhány ajándék EU-koporsó is lakóra talál.
Luhansz környékén az éjszaka szórványos tüzérségi tűzpárbajjal telt el. A tegnapi sikertelen latorpróbálkozás a luhanszki repülőtér megkaparintására-ami hihetetlen nagy veszteségekkel járt a részükről-kedvét szegte a Valcman-hordának. Izvarino-Krasznyij Partizan-térségében ma reggelre lecsitultak valamelyest a harcok. A gyűrűbe zárt hiénák tegnap reggelzől ma reggelig becslések szerint CSAK ITT HÁROM-NÉGYSZÁZ (nem tévedés, nem elirás 300-400!) bérgyilkos életével fizettek Valcman és a Majdan “áldásáért”! Mindez csak azért, mert az önvédelmisek BEVETETTÉK A TÜZÉRSÉGÜKET! A kis csoportokra széjjelszaggatott és egymástól elvágott latorbandákat az orosz határhoz szoritva már csak szórni kell, és azok számára nincs menekvés. Csak oroszföld! Ahol viszont úgy fognak járni, mint Nagyezsda, a bérgyilkos pilótanő! Ő most Voronyezs egyik börtönében várja a kb. élete végéig szóló magadani “beutalót”! Ugyanis felismerték a művésznőt, és kiderült, hogy Donbasszban gyilkolászgatott egy kicsit-amerikai dollárért.
Az amerikai külügy meg toporzékol miatta, és követeli bérgyilkosa AZONNALI elengedését!
Egyedül Liszicsanszk környékén találkozott eddig a milicia komolyabb hordaellenállással. Itt nehézkesebben alakulnak a dolgok, mint azt a Sztrelkov-Bolotov páros szerette volna, de mint Igor Sztrelkov kifejtette, itt létszámhiány gátolta eddig a “tervteljesitést”! Viszont reményre ad okot, hogy naponta mintegy 500 új milicista szerelkezik fel, és minden területre jut elegendő erő.
Sztrelkov kifejezte abbéli örömét, hogy a “Vosztok” zászlóalj végre hajlandó együttműködni a DNR erőivel, és nem önálló akciókat folytat, hanem cselekményeit integrálja a milicia tevékenységébe.
Ugyanakkor elmondta, hogy egy komoly önkéntes deszanterő is érkezett tegnap este. Van egy terv velük kapcsolatban-de magáról a tervről nem beszélt.
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

15 hozzászólás a(z) Fronthelyzet Donbasszban bejegyzéshez

  1. Bukott Angyal szerint:

    Magyarok ti a cionistak szolgai letettek.
    Mi oroszok nem.
    Latjatok a cionistaknak csak a pofaja nagy,a harcteren lofaszt sem ernek.
    Csak a bölffhhöz ertenek,nem kell tölük beszarni.

    Meddig akarsz a gyermeked helyett a budai helytartokra gyavan adakozni?

    • Kovács Judit szerint:

      Csak a politikusok,ahogy a lengyeleknél is ott már a 2VH. felszabaditási emlékmüvet is bontják.

    • Névtelen szerint:

      Dehogynem lettetek! Tegnap is olvastam egy cikket, amiben a pi..kat nyalta a Putyin. Meg ha nem így lenne, már régen beavatkozott volna Ukrajnában. Legalább egy repüléstilalmi övezet erejéig, ezt nem vethetné senki a szemére. De nem, mert be van szarva tőlik, mert a q..va pénzükkel még Oroszországgal is ki tudnának b@szni.

    • Kovács Judit szerint:

      Van azért itt is kapacitás ha nagyon kell, majd kiderül,hogy MO. hogyan alakul,de tényleg meg kell várni mig a nagyok mozdulnak,vagy olyan gazdasági, politikai helyzet lesz,hogy már nem tudnak ránk figyelni.

    • László Farkas szerint:

      Megint jól megmondta az orosz mosópor ügynök! A két pontos “a”-k meg a katasztrofális helyesírási hibák hová tűntek? 😀 😀 😀
      Írd be angyalka a keresődbe, hogy pszichiátriai szakrendelés és a találatra indulj el! 😀 😀 😀

      • Névtelen szerint:

        Farkas Laci: (y) 😀 😀 😀 Látom te is jókat derülsz ennek az elmebetegnek a szövegein. Úgy orosz ez, ahogy az én picsám táncdalénekes!

    • Névtelen szerint:

      A Magyarok NEM a cionisták szolgài!, amíg élek! Ezt màr mondtam neked! Makadàn Gabi

  2. Névtelen szerint:

    Remélem felszámolják a reptéren rekedt zsoldosokat

  3. Névtelen szerint:

    Az USA hajlandó helyreállítani amit szétrombolt! Hát nem “édik”? Tényleg igazán “rendesek”!!! http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_07_11/Az-USA-hajlando-finansz-rozni-a-Don-medence-helyreall-tasat-4253/

  4. Névtelen szerint:

    Ha egyszer ráérek, összeadom a zsoldoshorda általatok közölt veszteségeit. Olyan szám jönne ki, hogy magatok sem hinnétek el. Nagyon könnyű hülyeségeket írni, de legalább gondolnátok bele, mielőtt magatok is elhiszitek!

  5. Miki szerint:

    Putyn tényleg hős.Szétlopta az orszáját ugyanúgy min gyurcsányék.Most majd megvédeti a jussát.Ez természetes hogy más vérét folyatja.Ilyen politika van ma.

    • Névtelen szerint:

      Per pillanat Ukrán és Orosz vér folyik! Na ez valyon kinek jó? Na kiknek? Makadán Gabi

  6. Pityu szerint:

    Na Putyin kartárs kapod az ívet rendesen,ezt elkúrtad jobban mint a mi Jurcsákunk..Az Úgy nevezett orosz elnök egyáltalán egyáltalán él még??Vagy pedig csak egy klón,akit dróton rángatnak,és irányítanak???

  7. János Kudela szerint:

    A deszantosoknak bizonyára Kijev lesz a céljuk ? Lehet,hogy hamarosan Putyin is megszólal, mert az Ukránok Krímre fenekednek. Nehéz haditehnikát von össze a krími határon.

Hozzászólás