A Medve járőrözik a világban

Tupolev_Tu-95_in_flight

A ‘Medve’ – Tu-95-ös stratégiai bombázó

Az orosz gépeknek talán már a nemzetközi légtérben is tilos lenne repülniük? – Még mit nem! Azt csak szeretné a Nyugat.

Oroszországnak Amerika meg akarta tiltani, hogy saját területén csapatokat mozgasson, az ukrán határ közelében. – Miközben a NATO hadgyakorlatot tartott Ukrajnában, és csapatokat telepít Kelet-Európába, egyes helyeken közvetlenül az orosz határ szomszédságába.

De a Nyugat szerint viszont az nem megengedhető, sőt egyenesen nonszensz és felháborító, ha mindenféle orosz gépek nemzetközi légtérben röpködni merészelnek, – s ráadásul meg is közelítik a NATO egységeit, mint legutóbb például a Fekete-tengeren rendezett hadgyakorlat idején, amikor a kanadai katona néniknek szalad tele nadrágja, a be is perlik a szerintük “csúnya és szemtelen” oroszokat. – Arról persze elfelejtkeznek, hogy a Fekete-tenger nem éppen Kanada beltengere, s oda bizony nagyon is közel van Oroszország.

Az angolszász arrogancia és gőg a mai napon, szeptember 19-én ismét megnyilvánult, – amikor is Brit Typhoon típusú vadászgépek próbálták meg elfogni az a két orosz Tu-95-ös stratégiai bombázó repülőgépet, – melyek NEMZETKÖZI LÉGTÉRBEN, – (minő felháborító cselekedet), megközelítették Nagy-Britannia, Skócia határát. Ám nem lépték át azt.

Úgy látszik, hogy a briteknek is teleszaladt a nadrágjuk, mert rájöttek, hogy adott esetben, bizony ők sem lennének elérhetetlenek, – mert az orosz gépeknek a Brit-szigetek nem is lennének olyan messze. – Lévén a nemzetközi légtérben járőröző orosz gépek: Tu-95-ös stratégiai bombázók voltak, (NATO kódnevük: Bear, – Medve), amelyek nagy kaliberű bombáikkal és rakétáikkal bármilyen ellenséges célpontra képesek csapást mérni, bármilyen időjárási körülmények között.

Bizony a Medve nehézbombázók bárhol megjelenhetnek a világban, – akár egy baráti támaszponton Nicaraguában, vagy fél napokat járőrözve a Brit-szigetek, vagy éppen Észak-Amerika közelében, persze nemzetközi légtérben. – És még Misa interkontinentális rakétáiról nem is beszéltünk.

Úgyhogy jobb, ha a nyugati vezetők nem igazán ugrálnak, – mert az ő földjük sem elérhetetlen. Saját népeiket is veszélybe sodorják.

Tupolev_Tu-95_Marina

A ‘Medve’ (Tu-95), – az oroszországi ‘Engels’ légibázison

Bal-Rad

Források: Interfax, Daily Mail, MTI, Wiki,
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

25 hozzászólás a(z) A Medve járőrözik a világban bejegyzéshez

  1. aaa szerint:

    Azért ez még csak légcsavaros !

  2. okostojás szerint:

    Tisztelt aaa.
    Valóban légcsavaros-azonban gázturbinás,teljesítmény 15000Le/Rotor
    ebböl van négy.Fegyverzetsúly 12tonna felett,utazási sebesség 750-960 km/ó.
    Repülési magasság 11 km felett.
    És a hangja…Aki ezt hallja soha nem felejti el,iszonyat,irgalmatlan hangos.

  3. Durumó szerint:

    ez az incidens nem Alaszkában történt?

  4. W szerint:

    Fiúk, ez nem hír! A Szovjetunió már 40 éve is ezt a játékot játszotta a NATO-val, hogy tesztelje annak reakcióidejét, és elektronikai felderítést végezzen. A sztori mindig azonos, megjelenik egy orosz gép támadást szimulálva, erre a NATO felküld két vadászgépet, azok persze simán “elfogják” a lomha bombázót, azaz mögé repülnek, jelzik, hogy látják, kölcsönösen lefotózzák egymást, azután mindenki ment a dolgára. A szovjetek/oroszok mindig vigyáztak hogy ne lépjenek be a védett légtérbe, a vadászok pedig sosem lőttek természetesen, az elfogás szimbolikus. Ez ment NAPI SZINTEN (!!) évtizedeken át a “hidegháborúban”, majd az oroszok pénz hiján kiszálltak a játékból, de jópár éve ismét felújították ezeket a szerintem amúgy teljesen értelmetlen repüléseket.
    Ez a Tu-95 háborús helyzetben úgyse tudná megtámadni mondjuk Angliát, mert csak könnyű csemege a légvédelemnek, plusz a ballisztikus rakéták korában értelme sincs azok helyett ezzel a matuzsálemmel stratégiai támadást indítani.

    Egyébként a kanadai hajó személyzetének se lett tele a gatyája, röhögtek a markukba, hogy az oroszok az ősöreg Szu-24 gépükkel célt repültek a hajó légvédelmi gyakorlatához. Biztosak lehettek benne, a NATO a műholdjaival már akkor látta ezeket a gépeket, amikor a pilóták a reptéren beszálltak. Itt nem volt semmi meglepetés, és harci helyzetben a hajó a világ egyik legkorszerűbb légvédelmi rendszerével fogadja az orosz repülőket, vagy ami még valószínűbb, mondjuk török NATO támaszpontról pár amerikai F-22 is járőrözik a hajók körül… Az hogy a hajó személyzete beperelte az oroszokat, meg egy netes kacsa, teljes hülyeség.

    Mint ahogy az orosz Szu-24 keménykedni, ijesztgetni próbálta a kanadai hajót, úgy a NATO pilóták is ijesztgették a hidegháború keményebb időszakaiban a szovjet bombázókat (vagy az arab országokba fegyvert szállító szovjet gépeket), na ők viszont tényleg a beszaráshatáron voltak. A gond az, hogy az orosz gépek még légcsavarosak. Ha a vadászgép lazán a légcsavaros gép előtt repül, akkor a vadász sugárhajtóművéből kiáramló “gázsugár” (ami a tolóerőt is adja), simán lefújja a légcsavarokról a levegőt, azaz a gép akár le is zuhanhatna, de minimum nagyon ijesztően romlanak a repülési jellemzők. És itt még csak az a hit sincs meg a pilótának bátorításként, hogy nem baj, élesben lelőnénk, mert élesben sem lenne önvédelmi fegyvere, és olyan távolságban, Skócia partjainál pedig saját vadászkísérete sem.

    Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az USA/NATO húzásaival értek egyet, de a realitás határait ne lépjük túl, és tények helyett ne fantáziáljunk.

    • Névtelen szerint:

      W!Ebben a “nem hírben” az a hír,hogy ezt az öreg medvét az általad oly nagyra tartott NATO űrmegfigyelő technika csak akkor képes meglátni és csak ott és csak akkor,amikor azt Misa meg mutatja neki!No már most ebből következtetvén az általad kacsának tartott peres eljárás a befosott NATO katonákkal igen csak valós hír!~Atti~

      • Névtelen szerint:

        W-vel értek egyet. A hidegháború idején ezek mindennapos packázások voltak, aztán pedig beindul a propaganda. Az egyik fél részéről, hogy lám mi is képesek vagyunk elrepülni a határaitokig, így akár csapást is mérhetnénk, míg a másik fél az propagálja ezzel, hogy nézzétek az orosz milyen agresszív lépéseket folytat. Persze most ne menjünk abba bele, hogy na de az USA mit csinál, mert mindkét félnek megvannak a maga érdekei és a “véleményünk” abba az irányba fog annál inkább eltorzulni, minél jobban az egyik vagy a másik irányból szemléljük az eseményt. Azokat a sokszor leellenőrizhetetlen híreket fogjuk igaznak elfogadni, amelyik fél oldalán állunk, még akkor is, ha teszem azt az egy propaganda hazugság. Ez oda-vissza működik.

        Mint pl. ez is: “Ebben a “nem hírben” az a hír,hogy ezt az öreg medvét az általad oly nagyra tartott NATO űrmegfigyelő technika csak akkor képes meglátni és csak ott és csak akkor,amikor azt Misa meg mutatja neki!” Az ilyen kijelentés egy abszolút elfogult véleményt tükröz. És ugye Te ebből következtetsz arra, hogy befostak a NATO katonák, ezért valósnak véled azt a hírt. Az egy jó sztori, hogy lejárassa a NATO vagy X hadsereg presztizsét, azonban ha semlegesként belegondolunk, hát nem túl életszerű. De biztos igaz, mert fenn volt az interneten 🙂

        • TERMIN8TOR szerint:

          Névtelen 08.24 !Akkormi volt aDonald Cook és a Su 24 es esete? Maga szerint az is kacsa volt ? Az iskacsa-ön és ,,W.. szerint,hogy amikor a Donald Cook a román kikötőbe ért, a legénység pánik szerüen menekült a hadi hajóról, pszihológusokat kelet hívni hogy a legénység pszihikumát helyrehozzák ? 12x imitált támadást az önök által lebecsült SU 24-es harci gép. Ne legyenek fenék nyalók!

          • W szerint:

            Terminátor, nem vagyok fenéknyaló, és bár most látszólag ellenvéleményt írtam, de USA-rajongó sem vagyok. Az ellenfél képességeit lebecsülni viszont súlyos hiba. Óriási tévedés lenne azt hinni, hogy az amerikai elektronika, számítástechnika (pl AEGIS rendszer) nem ver rá köröket az oroszokra. Mint ahogy azt is súlyos hiba elhinni, hogy a Szu-24 modern gépnek számít. A Szu-34 rendszerbeállítása óta ez egyébként még saját orosz viszonylatban is igaz.

            Nem tudom, milyen forrásból veszed, hogy a hajó teljes személyzete pszichológusi segítségre szorult, de ez is csak egy hiedelem.

            • tamas szerint:

              csak hogy tudd kisokos az aegis rendszer nagyon húz az orosz SZ-300-ra,tehát tőlük lopták jelcin elnöksége alatt,azóta az orosznak már van SZ-400,SZ-500-as rendszerük. mehet a nato a sunyiba…..

              • W szerint:

                Tamas, nem vagyok kisokos, hagyd meg mamádnak a személyeskedést. A mára elavult Sz-300-nak semmi köze az AEGIS-hez. Az amerikaiak az oroszoktól lopták az AEGIS-t?? 🙂 🙂 Tomika, milyen anyagot szívtál?? Hagyd abba, mert megártott.
                Sőt elárulok neked egy titkot! 🙂 Ha az amerikaiak az Sz-300 másolását akarták volna, akkor nem kellett volna “Jelcin alatt ellopni”, ugyanis a csehszlovákoknak volt és utódállamaiknak most is van Sz-300PMU rendszerük, a Varsói Szerződés felbomlása után szívesen megmutatták bárkinek.
                De az AEGIS-nek semmi közze az Sz-300-hoz, mint ahogy neked se ehhez az egész témához. 🙂 🙂

    • MNNH szerint:

      A nehéz bombázok a mai napig hasznosak az elrettentésben.
      Csak kilő egy nagy hatótávú rakétát és fordul is.

      Ez csak egy a sok atom támadási elem közül, hogy biztos legyen, hogy az ellenség nem tud minden támadó fegyvert semlegesíteni avagy mindig lehessen ellentámadási lehetőség.

      Amerikaiak is megtartják a b52 járatokat pedig nekik is van tengeralattjáró és silós rakéta elég. Úgy az is a retro kategória amit a vietnami MiG21-esek is leszedtek még anno.

      • W szerint:

        MNNH, ebben tökéletesen igazad van. Annyi különbség viszont van a B-52 és B-2 stratégiai bombázók esetében, hogy az amerikaiak átalakították a koncepciót, és irányított, GPS vezérlésű bombákkal külön-külön célok támadásra is használják újabban ezeket. Egy gép felér egy ezrednyi megpakolt F-16-os együttes támadásával. Ha aktív légvédelem van, akkor a lopakodó B-2, ha a légvédelem már ki lett iktatva (vagy nincs), akkor B-52.

        Ha érdekel a téma: http://www.strategypage.com/dls/articles/Smart-Bombs-Keep-B-52s-In-Business-10-31-2013.asp

        • MNNH szerint:

          Precíziós szőnyegbombázás!

          Belegondolva, hogy majd miktől kell tartani Magyarországnak ha saját útra lép majd…

    • baloo szerint:

      “török NATO támaszpontról pár amerikai F-22 is járőrözik a hajók körül”
      ..amit meg természetesen az oroszok nem látnak… és az oroszoknak tutira nincs a közelben se semmi modernebb. Ja meg Szíria épp a napokban kapott le egy hírös F-22-es. Nem hiszem hogy olyannyira be lennének kakkantva. Bombázóból is van modernebb és másrészt a B-52-esek is a mai napig szolgálatban vannak. “Színház az egész világ s színész benne minden nő és férfi…” Valaminek csak kell lennie a hírekben, a szenzációkra éhes népet nem lehet a végtelenségig szankciókkal szórakoztatni.

  5. Névtelen szerint:

    A propelleres gép előnye a nagyobb hatótávolság, takarékos üzemanyag felhasználás. Az oroszok rendelkeznek “Kuznyecov NK–32 gázturbinás sugárhajtóműves” nehézbombázókkal is…
    NATO-kód Blackjack
    Funkció szuperszonikus stratégiai nehézbombázó repülőgép
    Tervező Tupoljev OKB

  6. MNNH szerint:

    Összességében az oroszok vannak itt hátrányban, már a hidegháborúban is körbe voltak zárva.
    Ha a kubai bázis összejön és kaptak volna egy bázist mondjuk Vietnamban v. észak Koreában akkor lehet, hogy Reagan nem erőltette volna a fegyverkezést az atom fegyverek szintjén.

  7. okostojás szerint:

    Hol kezdjem?Tisztelt fórumozók, olvasunk egy hírt gondoluk valamit és írunk valamit.Nemakarok megbántani senkit, de nem ártana átgondolni,utánnanézni mielött állítotok valamit.A sokak által nagyra becsült NATO radarrendszer keleteuropában is kalap szar és pont.A fent említett Tupoljev bombázó 6 méteres légcsavarral rendelkezik 4-szer.

  8. Jani German szerint:

    Tu-160..gázturbinás…40 tonna fegyverzet..2bőven elég hogy fossanak a Blackjack-től.
    A repülőgép szolgálati csúcsmagassága: 16 KM !
    Utazósebesség 13.700 méteren..
    Maximális hatótávolság légi utántöltés nélkül: 12.300km…
    Legnagyobb sebesség: 2230 km/h 12 kilométeren..
    Nato is csak pislogna ha pár darab ilyen támadást intézne valahol európában..

  9. TERMIN8TOR szerint:

    http://politikus.ru/uploads/posts/2014-04/1397667825_00.jpg Küldöm ezt a videót ,,W,, nek és ,,Névtelen 08.24 -nek ,akik anyira lealacsonyitják az su24-es repülőgépet ! Igaz csehül van a szövege. Ez az amiről már egyszer irtam.Márciusban történt ez. Azamerikai romboló a Donald Cookbehajózot a fekete tengerre,nem messze Románia partjaitól,de még nemzetközi vizeken a fentemlitet romboló felett megjelent egy su24-esvadászgép,12x ,,imitált támadást,, hajtot végre az ominózus romboló felett,afrászt hozva az amcsi hojó tehetetlen legénységére.Ugyanis az a lenézet repülő azamerikai romboló egész vezérlő rendszerét megbénitotta ( ha komoly lett volna a támadás a hajó az első támadás utá nelsülyedt volna,az su-24-es pedig sértetlenül vissza tudot volna térni a bázisára). Amikor a repülő elhagyta a hajót,visszatért a bázisára,aDonald Cook-on ismét működni kezdet a vezérlő rendszer.A romboló amilyengyorsan csak tehette befutot Konstaca-ába ,a legénység elmenekült a rombolóról,mondván ,,ők nem erre szerződtek ! EZ csak dióhéjban va leforditva. Ezt a viccet az orosz su 24-es már megtette a Perzsa öbölben is az amerikaiakkal. Tehát a tanulság ! Nem szabad soha senkit és semit lenézni,tisztelt ,,W,,.

    • Névtelen szerint:

      “A romboló amilyengyorsan csak tehette befutot Konstaca-ába ,a legénység elmenekült a rombolóról,mondván ,,ők nem erre szerződtek ! ”

      Aha és ez szerinted mennyire életszerű? 🙂 Ha így is lenne, szerinted az amerikaiak némi kézpénz fejében ne tudták volna őket rábeszélni arra, hogy inkább maradjatok csöndbe és ne járassátok le a sereget és saját magatokat? (Mert ezzel saját magukat is kiröhögtetik) Ha Te lennél a legénység helyébe, akkor ezzel a hülye szöveggel járatnád le magadat és nem mondjuk más indokkal “szerelsz le”? Feltételezem, hogy így már könnyebben megérted, hogy miért nem életszerű ez a történet, ami az oroszoknak jó propaganda az US Navynak nem jó propaganda. És mindez egy az átlagember számára ismeretlen, ellenőrizhetetlen forrásból származó orosz oldalon. De biztos így volt, hisz fenn van az interneten egy xy.ru-s oldalon 🙂

      Admin:

      A “Donald Cook” Fekete – tengeri történetének már komoly amerikai irodalma van! Meglehetősen plasztikus ábrázolással, a dolog JOGI utóéletét illetően is!

  10. Névtelen szerint:

    Tisztelt W:Van itt egy kis gond azzal hogy az amerikai elektronikus fölények benyalsz,ha csak egy kicsit is okos volnál akkor tudnod kellene hogy minél bonyolultabb elektronikai rendszerrel rendelkezik egy akármilyen masina,annál nagyobb a meghibásodási lehetősége!!És mára ennyi ezzel kapcsolatban..
    Tudod olyan ez mint az a mondás, hogy mennél tovább járunk iskolába annál kevesebb a józan eszünk..

  11. Névtelen szerint:

    Admin:Neked meg megköszönném ha nem törölnéd ki a nem tetsző hozzászólásaimat,amit a délelőtt folyamán írtam W reagálására a cikkel kapcsolatban,a hazug BAL-RAD-ról és Szabad Riportról csupán irónia akart lenni W részére és ennyi…

  12. mardell szerint:

    De sok itt az elméleti taktikai és harcászati tudással rendelkező egyén.Csak nézzük meg a tényeket,az árnyékháborúban (helyettesek háborúja) kik állnak nyerésre?
    pl. Ukrajnában és Szíriában. A NATO és az USA csúnyán leszerepeltek.
    A B-52 és B-2 gépeket is földughatják a seggükbe az irányított, GPS vezérlésű bombákkal együtt ebbe az új típusú háborúba.

Hozzászólás