A szlovénokat nem érdeklik a “kommunista bűnök”!

Az állami titkosszolgálati archívumokhoz való hozzáférésről rendezett vasárnapi szlovén népszavazás érdektelenségbe fulladt és elbukott.
Az előzetes eredmények szerint a választásra jogosultak csak 11,68 százaléka járult az urnák elé – közölte az ország választási bizottsága honlapján a leadott szavazatok 99,92 százalékának feldolgozása után. A részvételi adatok alapján a referendum érvénytelen.
A kérdésre, miszerint támogatja-e, hogy hatályba lépjen az archívumok hozzáféréséről szóló törvény, amit a szlovén parlament 2014. január 28-án fogadott el, a szavazók 32,68 százaléka válaszolt igennel, 67,32 százaléka pedig nemmel.
A szlovén törvények szerint ahhoz, hogy egy népszavazás sikeres és eredményes legyen, a többségnek támogatnia kell a javaslatot, illetve az összes szavazásra jogosul személy egyötödének a kezdeményezésre kell szavaznia.
A népszavazás tétje az volt, hogy a kommunizmus idején összegyűjtött érzékeny, személyes információkat – például a szexuális vagy vallási hovatartozás – tartalmazó dokumentumok a jövőben mindenki számára hozzáférhetőek lesznek-e.
A népszavazást Janez Jansa volt szlovén miniszterelnök pártja, az ellenzéki, jobbközép Szlovén Demokrata Párt (SDS) kezdeményezte. A balközép kormány viszont azért akarta korlátozni a hozzáférést ezekhez az információkhoz, mert szerintük azok a magánszférát érintik.
(Index)
Bal-Rad komm: Délnyugati szomszédságunkat nem nagyon dobta föl a lehetőség, hogy megtudhassák, kik követték el a “szörnyűséges kommunista bűnöket” a szocializmus idején. Gyanitjuk abból indultak ki, hogy végeztek egy kis összehasonlitást a mostani demokrácia, és az azt megelőző “kommunista diktatúra” időszaka vonatkozásában.
Ha ez igy történt, bizony érthető az érdektelenségük. Hiszen az összehasonlitás végeredménye nagyon komoly előnyt mutathatna a “kommunista rémuralom” korszakának javára.
Javasoljuk Schiffer újeszdéeszes párt-társgóré, és a hasonló “felderitő” gondolatokat szivesen dajkálgató Jobbik figyelmébe a szlovénok reakcióját.
BANDITISZTÁN POLGÁRAINAK TÚLNYOMÓ TÖBBSÉGÉT SEM ÁRASZTANÁ EL A LELKESEDÉS EGY ILYEN LEHETŐSÉG LÁTTÁN!
Mert van összehasonlitási alap!
A “kommunista bűnök” mellett sokkal több a pozitiv jel, mint a demokrácia mellett!
Mert az emberek már csak ilyenek!
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

5 hozzászólás a(z) A szlovénokat nem érdeklik a “kommunista bűnök”! bejegyzéshez

  1. Névtelen szerint:

    Akkor mindenkit hagytak éni,még azt is aki politikai ellenség volt.Most meg azt sem aki nem ellensége ennek a mocskos rendszernek.Csak a feltétlen hívek számára biztosított a megélhetés,azoknak is korlátozott számban.Ez a rendszer a nép számára elfogadhatatlan és nem maradhat így! A kommunista felkelés megmutatta Oroszországban,hogy a nép az Amerikai paradicsommal elégedetlen.Vitorla

  2. pietnik szerint:

    És az sem semmi,hogy a dokumentumokat teljes egészében fel kell fedni,!Azokat is,hogy kiket figyeltek meg azért,mert együttműködtek a nyugati hatalmak hírszerző szerveivel a szocializmus megbuktatása érdekében!Kik szabotálták a termelő munkát,és kik szabotálták a termelőerők fejlődését,és kik lazították fel ideológiailag,ápolva titokban a horthyizmust!!
    Mert bizony ez egy nagyon kétélű fegyver ám!Főleg mára,hogy egyre markánsabban,az ukrán helyzet tükrében is,előtűnik az,hogy a lelkes rendszerváltás nem volt más ,mint a magyarság történetében elkövetett legnagyobb kollektív hazaárulás!!!

    • Névtelen szerint:

      Ez bizony igaz! Erre eddig nem is gondoltam!Valóban nyilvánosságra kell hozni azon magyar nemzetiségű hírszerzők nevét és a adatait akik a rendszerváltás kollektív hazaárulását elkövették.Azokét is akik ezt támogatták!Azok akik akkor a Népköztársaságot védték hősök!

  3. kaponya jozsef szerint:

    “kommunista bűnök”! engem sem érdekel sztalin vaslogikája azt iktata ki aki a dolgozo nép ellen tett kereesztbe. AZ IGAZI KOMMUNISTÁK AZOK JO EMBEREK.

  4. amúri tigris szerint:

    Érdekes lenne a kapitalista bűnökről is végre népszavazást tartani.És nem csak Szlovéniában.

Hozzászólás