Heves harcok Észak-Donbasszban

“Felpörögtek” ma déltől az események Donbasszban.
Tegnapi és éjszakai kudarcai bőszitik Valcman Nyalókakirályt, és dühét ismételten a polgári lakosságon tölti ki. Tüzérségével Luhanszkot löveti, és ismét megpróbálkozott a város éjjel elvesztett repülőterének visszafoglalásával. Zsoldosai próbálkozásai Valcman tervének kivitelezésére megmaradtak az ábrándok szintjén. Se repülőtér, se Luhansz!  Igor Sztrelkov a DNR hadügyminisztere viszont délután arról tájékoztatott, hogy a repülőtér irányitó központja az még mindig a megszálló kijeviek ellenőrzése alatt áll.

reptér

Vannak viszont Szlavjanszkra és Kramatorszkra emlékeztető háztorzók, több tucatnyi civil halott, és a már a próbálkozásokat általában kisérő latorhullák és tankroncsok.

Ан-26, сбитый в Луганской области

Újabb AN-26-os latorrepülőgépet kapott le az önvédelmisek légvédelme. Nagy valószinűséggel itt már a Donyeckben “beszerzett” légvédelmi rakétabázis játszotta a főszerepet.
lég
A gép személyzetét-akik túlélték a bulit-a milicisták elkapdosták. Kijevben “bemondták”-a gépet az oroszok lőtték le.
Az új hadügyminiszternek is mostmár azt kell számolgatnia, hogy a latorlégierőnek mennyi gépe MARADT még, hiszen Liszicsanszk térségében is lecsalogatott egy harci gépet a donbasszi önvédelem.
Tyimcsuk kijevi helyzetmegmagyarázó abbéli riadalmát kürtölte ma délután világgá, hogy akár órákon belül orosz csapatok léphetik át a donbasszi-orosz határt, mert a kijevi verebek azt csiripelik, hogy a Rosztov-régióban mozgolódás van a “medvecsapáson”!

Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Heves harcok Észak-Donbasszban bejegyzéshez

  1. Névtelen szerint:

    Korán keltetek! 🙂

Hozzászólás