Macskajaj Kijevben

Marinyivka-térségében a Donyecki-régióban ma hajnalban az önvédelmi erők a felmorzsolás szándékával inditottak támadást a betolakodó latorhorda ellen.
Sztyepanyivka és Taranyi faluk irányából mértek az éjszaka vége táján Katyusákkal és aknavetőkkel tűzcsapást a megrettent latorhordára, de adtak az önvédelmisek a banditáknak a frissen érkezett önjáró lövegekből is.
Dmitro Timcsuk kijevi Valcman-talpnyaló, a Katonapolitikai Kutatások Központjának vezetője, fő szagértője és megmondóembere “három lator megsérüléséről” értekezik ténymegállapitása során, és megpenditi, hogy a “terroristák a civilek lakóházait lövik, amellyel óriási károkat és megpróbáltatásokat okoznak a helyi lakosságnak, amely lakosság fájó szivvel és könnyek között int búcsút a rendezetten új állásokba vonuló nemzeti gárdistáktól, ahonnan is már kezdik visszavetni az orosz támadókat.”
Arra Timcsuk nem tér ki, hogy a Nyalókakirály miért látta a fronthirek hallatán roppant fontosnak telefonon felhivni Washingtonban székelő mentorát-az amerikai alelnököt, Joe Bident?! Éjszaka!

Most nagyjából ez jellemzi a latorhorda erejét Újoroszországban
Jó hireket nem közölhetett vele, mert Joe bácsi igyekezett megnyugtatni Nyalókakirályt: az USA és az általa összegrundolt latorszövetség – a NATO – határozottan kiáll Ukrajna – azaz Valcman mellett! Joe bácsi is izgalomba jöhetett Valcman hireitől, hiszen csemetéjének komoly érdekeltségei vannak gázügyileg nem is messze attól a vidéktől, ahol most az önvédelmisek apritják Nyalókakirály latorbandáit.

A Dél-donbasszi csapda!
Nyalókakirály okvetlen hűségéről is biztositotta Joe bácsit, aki mindezek tetejébe kézzelfogható segitséget is adott a megszorult kijevi helytartónak. Ma reggeltől az amerikai műholdak adataihoz is hozzáférhet a kijevi “hadvezetés”! Amely már maga is mintha kissé elhamarkodott kijelentésnek tartaná az új hadügyér szent igéretét, miszerint a győzelmi parádét hamarosan megtarthatják az Ukrajnához visszatért Szevasztopolban!
Ami ugye a Krimben van!
A kijevi latorhatalom ugyanakkor valószinűleg végzetes lépésre szánta el magát végső kétségbeesésében. A totális donbasszi katonai összeomlást elkerülendő olyan fegyver bevetését késziti elő, amelyet a világtörténelem szárazföldi katonai műveletei során senki nem mert megtenni! “URAGAN” (Hurrikán) tipusú rakéta sorozatvetőket vonultat Újoroszország irányába.
uraganLátkép Sepetovkában. Sepetovka-Donyeck kb. 1100km. Kétnapi járóföld! De visszaút már nincs!
Ennek a fegyvernek a bevetésével a földdel tudnák egyenlővé tenni Donbasszt!
A következményei viszont nem hogy katasztrófa, de annál sokkal több. Tizezerszámú nagyságrendű civil halott, és Hiroshimát meghaladó kár!
Ennek a fegyvernek a harctér közelébe való vezénylése is háborús és emberiség elleni bűncselekmény!
Ha ezt az “URAGAN”-t megtöltik-nyakunkon a harmadik világháború!
Valcman és tettestársai sorsa eldőlt!
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

14 hozzászólás a(z) Macskajaj Kijevben bejegyzéshez

  1. urfang szerint:

    A világtörténelem szárazföldi katonai műveletei során még senki nem merte bevetni?

    “Service history
    In service 1975 – present
    Wars
    Soviet war in Afghanistan,
    First and Second Chechen Wars,
    2008 South Ossetia war”

  2. Istvan szerint:

    Az a baj, hogy Ukran katona meg soha nem lott ilyen fegyverbol. 35 km-terrol legfeljebb 1 nagyvarost tudnanak eltalalni. A milicistakra ez a fegyver sem fog nagy feszelyt jelenteni, nem ugy a civilekre.

  3. NG szerint:

    Átengedték Ukrajnát a nyugatnak, aztán csodálkoznak ha ilyen tömegpusztításra is alkalmas fegyverekkel a lakosságot fogják irtani, komplett városokat lőnek rommá, ha igaz akkor közel 140 ilyen hurikánnal rendelkezik a kijevi junta.
    Ez bizony a jelenlegi orosz vezetés bűne!

    • baloo szerint:

      NG,
      ha az orosz ÁLLAM bármi módon tevőlegesen beleszólt volna dolgokba, akkor már rég másféle tüzijáték lenne és nemcsak Újoroszországban. Hanem pl. nálunk is. Mert iggen gyorsan “felfokozódna a nemzetközi helyzet”. Néha nekem is felmegy a pumpa és nem értem ezt az orosz “tökörészést” – de a NATO mindmáig ott szteppel a határon és szintén nem mer tevőlegesen belépni. Ha Oroszország lépett volna, már rég határon belül lennének, amit már nem győznének a donbassziak. Ezért provokál a nyugat, csak akkor müxik a sémájuk, ha más az agresszor és ők a “megmentők”. Hótmindegy, hogy már fél éve várnak az alkalomra, közben azért fáradnak ők is és csak passziánszoznak a határon, meg persze viszik a zsét. Áttolni nemtom hány tankszázadot, göbzit meg élőerőt, elszállásolni, táplálni nem kis zsozsó. Meg gondolom közben azért Oroszország rákészül erre-arra, van mire: egy szahalini, északi-sarki, kaukázusi vagy akár belföldi “hátból-mellbe” támadásra is. A donbassziak egyelőre győzik, cumó van, pár jól kiképzett turista azért gondolom most is átugrik hozzájuk megnézni pár műemléket. Mint ahogy izraeli, jenki, lengyel turisták is vannak a másik oldalon. Bár már az is meglepő volt, hogy Nyalikirály be merte vetni a Grad-okat, úgy látszik mindenre képes – viszont egy héten belül a milíciának is “lett” pár Grad-ja. Lesz uraganja is, ha Valtzmann be meri vetni.

  4. Névtelen szerint:

    Kicsit pontosítani kéne ezt a “csodafegyver” dolgot. A képen nem Uragan van, hanem egy BM-30 Smerch. Ez az Uragan-nál sokkal erősebb, bár a lényege ugyanaz. (A Grad, az Uragan és a Smerch is MLRS, vagyis rakéta sorozatvető). És igen, a Smerch valóban borzalmas fegyver, civil célpontok ellen használva, de azért ne szálljunk már el… szó sincs arról, hogy ezzel a földel egyenlővé tudnák tenni Novorossziját. Atomfegyverekhez meg főleg ne hasonlítsuk. Ez az eszköz is csak a Katyusa egy tunningolt változata (persze sokkal erősebb annál), de a hátrányai is ugyanazok, mint egy sima Grad-é. Tehát pl. megfelelő légi fedezet és felszín biztosítás nélkül, ez is csak egy ülő kacsa, amit könnyű kilőni bokorból RPG-vel, vagy tüzérséggel messziről. A milícia elbánik majd ezekkel is, ahogy mindennel, amit eddig a zsidó”náci” Valcman bevetett ellenük. Ez messze nem egy háborút eldöntő fegyver, “csak” egy komoly tüzérségi ezsköz.

  5. rpiq szerint:

    Mi ez a beteges és dilettáns hisztéria, kevésbé tisztelt szerkesztő ??? Ha nem ért a haditechnikához (“Hirosimához hasonló kár”, ilyen kár az ezt a hasonlatot kitaláló agyában van) akkor ezt a bulvárt is túlhaladó ostobaságba ágyazott zsigeri Ukrán gyűlöletet és Orosz imádatot inkább a WC-be eressze ! Ja most nézem, hogy ez valami szélső balos agyhalott társaság. Akkor elnézést és további jó agymenést !

    Admintól válaszféle rpiq-nak!

    Ukrángyűlölet? Itt? A Bal-Rad-on?
    Kicsihuszár! Hát a szemed nézésre és látásra használd-ne arra hogy a szappannal csipesd!
    Van neked fogalmad, hogy Ukrajnában-nekem személy szerint-mennyi UKRÁN barátom van? A Bal-Rad-on te ukránútáló irást még nem láthattál! Bolondul gondolkodó ukránokról szólót igen! Bár azok jó része ukrán-izraeli kettős állampolgár!

    Tudod te hogy egy csőkötegnyi URAGAN-rakéta mit tud művelni? Ahhoz képest Hiroshima romjai Angkornak számitanának. De nem is ez a lényeg!

    Neked az igazság fáj! De nagyon! Annyira, hogyha abba bele lehetne pusztulni, te jajszó nélkül harapnál fűbe. De hát ez meg legyen a te gondod!

    Mi azért elég jól elvagyunk itt-nélküled!
    Majd ha kiokosodtál-jelentkezz!
    Üdv!

  6. Névtelen szerint:

    Szerintem ha valaki nem ért a haditechnikához, és hülyeséget ír, mint ahogy itt is történt, akkor normálisan ember módjára leírod neki, hogy mit rontott el, ahogy azt én is tettem az előző kommentemben. Nem pedig mocskolódni kéne.
    Egyébként pedig nem ukrán gyűlölet és orosz imádat, hanem anticionizmus és antiimperializmus.

    • urfang szerint:

      Antiimperializmus, hát ez jó 🙂 Melyik ország is terjeszkedik a másik rovására és bővíti az impériumát? Ukrajna foglal el Oroszországi területeket, vagy Oroszország ukrajnai területet?

      1. A Krimet az ’50-es években Hruscsov-úgy “sutyiban”-Ukrajnához csapta! Az oroszok legyintettek. (De facto: Ukrajna foglalt el orosz területet) Nem volt jelentősége. MOST HOCI VISSZA A BABARUHÁT!-akció volt.
      2. Ez a konfliktus már Bjelazseva óta nem ukrán-orosz konfliktus! Ez NATO-orosz konfliktus.
      Innentől kezdve: hány országot szállt meg a NATO a rendszerváltások óta?
      Hány országra rontott rá Oroszország? Jah! Grúziára rontott rá. Arra, amely rakéta sorozatvetőkkel támadt orosz nemzetiségű városokra. Rárontott? Egy fenét. Megijesztette Szakácsvilit a Misa-aztán visszaballagott szunyóklni.

      DE EZ AZ EGÉSZ UKRÁN CIRKUSZ NEM ALAKULHATOTT VOLNA KI, HA A MAJDANOVCIK TARTJÁK MAGUKAT A JANUKOVICCSAL KÖTÖTT MEGÁLLAPODÁSHOZ!

      Ám valamiért nagyon EL AKARTÁK DURVITANI A DOLGOT!

      Ha pedig AZ EREDETI FORGATÓKÖNYV megvalósul (amit gyanithatóan csak néhány fazon ismer!)-akkor:
      “és a Csendes-óceánnál,
      Véget érnek a csaták!”-és az nagyon-nagyon nem lenne jó!

      Sokkal kedvesebb lenne sokunk szivének, ha a csaták az ATLANTI-ÓCEÁNNÁL érnének véget. Európában!

  7. Boci szerint:

    Istenem?!?!?
    Honnan ez a sok politológus????

Hozzászólás