A választások csendje Donbasszban

A mai napra virradóan viszonylag nyugodtan telt az éjszaka Donbasszban. A “nagyon forró helyeken” – mint pl. a donyecki repülőtér és Donyecknek a valcmanista latortüzérség lőtávolán belül eső lakott területei-zaklatva voltak.
A népköztársaságiak új “megközelítési” technikát” vezettek be a donyecki repülőtéren. Fürge quadokkal hajkurásszák az itt-ott felbukkanó bérgyilkosokat. Motorola és Givi zászlóalja tucatnyi ilyen járművel megy az idegeikre a betolakodó zsoldoshordának.

Отряд Мотороллы атаковал карателей

Donbasszban a népköztársasági erők által ellenőrzött területeken már javában zajlanak a parlamenti választások.
Пургин: Киев может попытаться силой сорвать выборы в ДНР
A donyecki repülőtér (és természetesen a város lakóterületei) tegnap egész nap a valcmanista latortüzérség célkeresztjében volt.
A latorgránátok fel is gyújtották a repülőtértől nem messze lévé Szent Iver kegyhelyet és templomot.
Meglepetésszámba megy – vagy talán nem is annyira – a valcmanisták eléggé “visszafogottak” eddig a mai napon ami a harci cselekményeiket illeti. Ez persze érthető is mindazok tükrében, hogy jónéhány pribékhorda szinte “túszként” van katlanokba zárva. Ezek a banditacsoportok – szerte – széjjel Donbasszban mintegy tízezres egyedszámot és nem kis erőt képviselve – az első gyanús jelre miszlikké aprítódnak a miliciák által. Úgyhogy érthető is Nyalókakirályék visszafogottsága, akik Kijevben fogcsirkorgatva figyelik a donbasszi választásokat, és birodalmuk fogyását.
De hogy a kijevi udvar tehetetlen dühe még tovább fokozódjon, kiváló időzítéssel “befutott” Donbasszba a “Fehér Konvoj V.” – aminek épsége Valcmanéknak nagyon is érdekük. A segélyszállítmányt feladó Misa ugyanis eléggé bosszús lenne Nyalókakirályra és udvartartására, ha akárcsak egy kamion akár deffektet is kapna!
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

20 hozzászólás a(z) A választások csendje Donbasszban bejegyzéshez

  1. Görög szerint:

    A választásokat nem szabad megzavarni! Európa szerte tüntetésekkel kellene elérni, hogy Merkel és a hasonszőrűek is legálisnak ismerjék el a választásokat!
    Mert az a baj, hogy Merkel a kijelentésével (tegnapi Putyinnal tartott telefonbeszélgetésben) az európai kultúra demokráciáról vallott elveit ássa alá és ez megengedhetetlen! A demokráciáról való elv kimondja, hogy a helyben élő lakosság szabadon dönthessen a saját sorsáról. Elvek szintjén ezt az EU is deklarálta…..tehát a választáshoz, függetlenséghez, szuverenitáshoz való jognak biztosítottnak kell lenni amennyiben erre igény merül fel!
    Az EU vagy hű marad a papíron is deklarált demokráciafelfogásához vagy megy a süllyesztőbe előbb vagy utóbb ha elkezd diktatórikus hangokat megütni és belepofázni egy szuverenitásra törekvő régió életébe!

  2. Nanó Sanyi szerint:

    MTI|2014. okt 31. 15:22

    Jó állapotban vannak azok az ukrán konfliktusban megsérült ukrán katonák, akiket Budapesten, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban kezelnek – mondta a kórház orvosigazgatója.

    Zsiros Lajos dandártábornok elmondta: kedden három háborús sérült érkezett Magyarországra, lőtt, repeszsérülések miatt látták el őket. A következő napokban fizikoterápián, komplex utókezelésen vesznek részt a honvédkórház rehabilitációs intézetében.
    Mint az orvosigazgató felidézte: Hende Csaba honvédelmi miniszter a walesi NATO-csúcstalálkozót követően jelentette be, hogy Magyarország az ukrán konfliktus tíz sebesültjének ápolását és rehabilitációját vállalja a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban. Az egyelőre bizonytalan, hogy mikor érkeznek további sérültek, s hogy ők milyen ellátást igényelnek majd.

    Zsiros Lajos elmondta: mivel a schengeni határon kívülről jönnek, a vízum elintézése is bonyolítja az ügyet. A kórházat nagyjából 2-3 nappal a sérültek érkezése előtt értesítik, hogy mennyi és milyen sérültek fogadására készüljenek – tette hozzá.
    Csütörtökön az RBK Ukrajina ukrán hírportál Ukrajna budapesti nagykövetségének sajtószolgálatára hivatkozva írt arról, hogy a megállapodás keretében három ukrán katona kedden egészségügyi rehabilitációra Magyarországra érkezett, és még hét katona érkezése várható a magyarországi katonai egészségügyi intézménybe.

    • agyorkos szerint:

      Fekete Angyalt a Dnyepr-1-eknek!

    • Névtelen szerint:

      Kb. ennyit a ‘zorbán’ féle keleti nyitásról. “Mindent megteszünk a szövetségeseinkért.”
      Mivel 10 szakadár ellátása nem kezdődött el, így Magyarország nyilvánosan szerepet vállal a konfliktusban, az ukrán oldalon. Ezt lehet magyarázni, de TÉNY!
      A “keleti nyitás jegyében” a ‘zorbán’ az első királysága idején közreműködött a Jugoszláv belháborúban is! ‘TECCIK ÉRTENI?’
      A történelem során már nem először a kis-Antant tagjai a szövetségeseink,mind azok akikkel szemben területi követeléseink lehetnének…
      Gondolom a Szabadság téri emlékmű bontó jobbik már tüntet a kórház előtt!!! 😀 😀 😀
      Egy nagy lófaxt!!! Csak pofáznak a keleti nyitásról és bizony okt. 12-re “EU támogatások igénybevételének” ígéreteivel kampányoltak!!! 😀 😀 😀
      Lehet cáfolni nácik! A zsidózás, libsizés, cigózás és egyéb személyeskedés NEM cáfolat! 😀 😀 😀
      Ja, ti csak ennyit tudtok…
      LW

      • TERMIN8ATOR szerint:

        Névtelen 09.25 -nek ! Hogyne értenénk! Garmadával adta Magyarhon a kalasnyikovokat a horvátoknakés még melldöngetően dicsekedet is vele.

      • Élőfa szerint:

        “Csak pofáznak a keleti nyitásról és bizony okt. 12-re “EU támogatások igénybevételének” ígéreteivel kampányoltak!!! ”

        Az már miért baj, ha legalább azt igénybe veszik, ami alapból jár, ha már EU-tagok vagyunk???

    • TERMIN8ATOR szerint:

      ,,Irgalmas szamaritánusok,, Ettől már megnyugtatób hír nincs is a nap,illetve köd alat.

  3. agyorkos szerint:

    Újoroszország választ.

    Újoroszország néphadserege általános támadást indított Mariupol ellen!
    Három irányból csapnak le a városra keleti felől, plusz egy gyors mozgású tüzérségi csapat pozíciókat foglal a várostól északra Priovrazsnétól délre – jelenleg három ponton.

    1) Talakivkánál átszakították a frontot, bevették a kis települést meg Lomakinót és átkeltek a Kalmius folyón. A harcok jelenleg a Szartanában folynak. Úgy tűnik itt haladnak a leggyorsabban a művelettel.

    2) A TO519-es út mentén rögtön a városhatárban felállított blokkposztnál igyekeznek áttörni. МОЩНЫЙ ВЗРЫВ (Nagy robbanás) hallatszik. “09:29 Восточный блок пост попал под артиллерийский обстрел от армии Новороссии, видно задымление, нац гвардейцы всполошились, выехали машины скорой помощи.”

    3) Vinogradne Ennél a város határában lévő kis, tengerparti településnél az ukránok erős védvonalat építettek ki. A felkelők legdélebbi szárnya itt próbál áttörni.

  4. gabesz szerint:

    Valaki leírná röviden, hogy “Motorola” és “Givi” honnan valóak, ill. hogyan is lettek “vezetők” ebben a konfliktusban? Lehet róluk kicsit többet tudni, van háborús tapasztalatuk régebbről, vagy csak egyszerűen kiemelkedtek a tömegből rátermettségük és tehetségük alapján? Azért kérdezem, mert sokszor van említve a nevük és látszik, hogy ők amolyan vezető parancsnokok vagy ilyesmi. Lassan már szuperembereknek érzem őket, mindenütt ott vannak, mindent túlélnek….gondolom jogosan. További jó szerencsét nekik!

  5. agyorkos szerint:

    Újoroszország választ.

    Újoroszország néphadserege támadást indított Szlavjanoszerbszknél is. A várost keleti és északi irányból körbeölelő Szeverszkij Donyeck folyót átlépték kelet felé és a túlparton útellenőrző pontokat hoztak/hoznak létre. Az utászok az átkelés biztosítására egy pontonhidat is megépítettek Szlavjanoszerbszk északi részénél. A feltételezett cél a Szcsasztyjától nyugatra lévő teljes terület elfoglalása, ezzel a város későbbi katlanba zárásának kialakítása, illetve ennek előkészítése.

    • Igor 1 szerint:

      Hajra, sok sikert!

    • Névtelen szerint:

      Annyira várhatónak látszott egy ukrán offenzíva a választások napján, hogy úgy tűnik a milícia ezt találta ki: “Nem ússzuk meg úgyse, menjünk elébe, a kurva anyátokat!” És nagyon jó ötlet volt, ez az igazi katonai szellem. Védekezéssel nem lehet háborút nyerni. Egyébként szerintem most Putyin is kicsit jobban beszállt a “buliba”. Volt fent egy videó tegnap vagy ma készült, egy nagy katonai konvojról Donyeckben, hát azok nem milicisták voltak. Csupa teljesen egyforma, jelzés nélküli katonai teherautó, sehol a megszokott Novorosszija, DNR, LNR zászlók, meg kézzel készült feliratok a járműveken, stb. amit megszoktunk a milicistáknál. A novorosszijai sereg járművei mindig kicsit szedett-vetettek voltak, ami nem is meglepő ismerve a körülményeket. Ez viszont profi hadseregnek tűnt. Szerintem lehet, hogy Putyinnak is tele lett a töke a valcmanistákkal végre.

      • agyorkos szerint:

        Az aktív védekezés taktikájával egyetértek. Sok területet vesztett Újoroszország a “tűzszünet” alatti passzivitással. Az ukránok nem voltak szégyenlősek, szépen tologatták beljebb és beljebb a határvonalat.

        A donyecki konvojjal kapcsolatban – még ha igaz is az orosz eredet – semmiféle jogalapja nincs ukrajnának – és a nyugatnak – ajvékolni. Ő ugyanis nyíltan külföldieket engedett be harcolni ukrajnába, lásd Azov zászlóalj, NATO katonák Amerikából, Lengyelországból, Litvániából, egyes EU-s országokból, stb. Hetek óta mást sem hallunk, mint hogy Harkovba katonai szállítórepülőgépeken folyamatosan érkezik a nyugati haditechnika. A vasúton, gépjárműkonvojokban érkező, még VSZ-beli fegyver és munició ellátmányról meg ne is beszéljünk. A nyugat katonai beavatkozásához képest Ukrajna mellett ez szinte semmi.

        • Névtelen szerint:

          Ha jobban megnézed, egy szóval se írtam, hogy baj lenne, ha Oroszországból érkezett a katonai erősítés. Sőt, inkább rohadtul időszerű volt már. A NATO meg kapja be, nem is nagyon csinálnak titkot abból, hogy tömik fegyverrel a cionfasisztákat. Csak épp bátor embereket nem tudnak nekik küldeni, és az ukrán hadseregnek ebből van a legnagyobb hiánya.

          • agyorkos szerint:

            No offense! Miért vennéd magadra az éles riposztot. 🙂 Akinek nincs inge, az öltözzön már föl!

            • Névtelen szerint:

              Nyugi nem is vettem “beszólásnak”. De azért jobb, hogy tisztáztam a dolgot, nehogy valaki mégis félreértse. 🙂

  6. agyorkos szerint:

    Még a szétlőtt reptér romjai közt is biztosították a választás feltételeit, Givi élt is a lehetőséggel.

Hozzászólás