MariupolBAN áll a bál!

Donbasszban a népi miliciák a jelek szerint eleget tettek alkotmányos kötelezettségüknek. Éltek választójogukkal, és azt követően “néhány helyen” elkezdtek foglalkozni Nyalókakirály ordashadával.
Avgyejevka és Peszki latorjai még a jelek szerint nem értesültek a Donyeckbe érkezett népköztársasági erőről, mert délelőtt 11 – óra tájban rázendített a latortüzérségük. Ezúttal elsősorban “Grad” sorozatvetőkkel lövik Donyecket, és a repülőteret. (Balamiért olyan érzésünk van, hogy már nem sokáig!)
Gorlovkánál délelőtt egy újabb harmatgyenge kísérletet tettek valamiféle támadásra a valcmanisták. Majdhogynem a milicisták “kussoljatok innen” kiabálására aztán egy tank leolvadása láttán komolyan vették a felszólítást. A saslikot természetesen most is otthagyták. Kínlódjon velük a milicia! – ha már ennyire makacsak.
Mikolajevka és Novogrigorjevka térségében bátortalan akvetőzgetésbe fogtak Nyalókakirály pribékjei. Nagyjából öt lövés után jobbanak láttá abbahagyni. Megorrintottak néhány közeledő milicistát. Ők a szerszámaikat hátrahagyva futottak el.
Nyikisino már szinte említésre sem méltó. Nekilódul kétóránként néhány zavarodott, kiéhezett – szomjazott lator, aztán fűbe harap. Ez lenyugtatja a többit egy kis időre.
Granyitnoje és Sztarognatovka környékéről a népköztársaságiak tüzérsége hevesen aprítja tíz órától a betolakodókat.
Malaorlovka és Orlovo – Ivanovka között a népköztársasági miliciák romamcsapatai támadták meg a latorállásokat. Jelentések szerint komoly pusztítást végeztek a pribékhorda soraiban.
Szeverodonyecknél ma délelőtt ismét alaposan megritkította a pribékfalkát a milicia.
Szcstyjaszténál már a városon belül üti – vágja Nyalókakirály banditáit a milicia. Módszeresen számolják fel a hiénafészkeket. Meglepően magas a kitikkadt zsoldosok száma.
Csjernuhinonál a milicia “Grad” rakéta – sorozatvetők tüzével okozott nem kért és nem várt meglepit a zsoldosfalkának. Ott nem csak zsoldmegtakarítás lesz, hanem komoly technikai veszteséglistát is összeállíthat a kijevi főszámvevő.
Zolotojénál is végeztek a milicisták a szavazással. Ennek örömére tüzérségük felköszöntötte a valcmanista pribékeket.
Popasznajánál pedig megbüntették az utóbbi napokban Kirovot tüzérséggel zaklató bérgyilkosokat.

Мариуполь штурмуют ополченцы

Pavlopolnál a latrok kénytelenek a gránátok előli bujkálással foglalatoskodni, mint az ebéddel. Rettenetes tüzérségi tűz alatt állnak, és a milicisták tüzérsége nem lankad!
Frunzénál délután egykor váratlanul bejelentkezett a körbezárt bérgyilkosok egyik parancsnoka. Tárgyalhatnája támadt.
Krimszkoje és Trehizbenka pribékjei már a tárgyalásokról is lekéstek. Tizenegy óra óta – finoman szólva is – intenzíven lövi őket a milicia tüzérsége. Két “Grad”, egy “Szmercs”, és négy 152 mm-es taracküteg gondoskodik a kényeztetésükről!
Kramatorszkban még mindig hatalmas lángokkal ég a tegnapelőtt felrobbantott latorüzemanyag – készlet.
Délen a népköztársasági erők frontálisnak tűnő támadást indítottak Mariupol ellen. A várostól keleti irányban lévő valamennyi latorállást fölszámolták a reggel kilenc órakor kezdődött attakban. A jelentések szerint elképesztő a valcmanisták egyedvesztesége.
Délután egy órára már a külvárosban harcolnak a milicisták, és a halálra rémült bérgyilkoshorda egyre hátrébb szorul. Több helyről is olyan hírek érkeztek, hogy a helyi lakosok rájuk rontanak. A Leningrád városrészben (ott milicisták még nincsenek) “valakik” egyszerűen legéppuskáztak több tucat valcmanistát.
Amennyiben a dolgok Mariupolnál ilyen iramban zajlanak tovább, már érthető, hogy miért is könyörgött segítség után Kijevben az egyik azovista parancsnok. Aki attól retteg, hogy falkáját az Azovi – tengerbe fogja terelni a milicia, és egyszerűen vízbe fogja fojtani a latorhordát.
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

36 hozzászólás a(z) MariupolBAN áll a bál! bejegyzéshez

  1. agyorkos szerint:

    “Amennyiben a dolgok Mariupolnál ilyen iramban zajlanak tovább, már érthető, hogy miért is könyörgött segítség után Kijevben az egyik azovista parancsnok. Aki attól retteg, hogy falkáját az Azovi – tengerbe fogja terelni a milicia, és egyszerűen vízbe fogja fojtani a latorhordát.”
    Igen, ő tudatában lehetett a milicia készülődésének. Nyilván tapasztalta a lakosság fokozódó ellenségességét is velük szemben. Így már valóban érthető, miért szólt annyira kétségbeesetten. Én nem hiszem, hogy könnyű menet lesz Mariupol bevétele. Hatalmas mennyiségű haditechnikát halmoztak fel a városban, védműveket építettek ki mindenhol, megrakták katonákkal bőven. Hosszan elhúzódó harcra számítok. Talán, ha az ötödik hadoszlop és a városlakók is aktívan besegítenek felgyorsulhatnak az események.

    • igor szerint:

      Az ötödik hadoszlop tehet arról, hogy az emberiség egymást gyilkolássza.
      Ők soha nem fognak segíteni senkinek sem és soha nem is ragadnak fegyvert. Gyávák, harcolni nem tudnak, mert oda lélek és szív kell.

      • Temüdzsin szerint:

        Kedves Igor!
        Az ötödik hadoszlop nem tulajdonnév, hanem stratégiai kifejezés. Ily módon nem egyvalakiket jelez, hanem azokat az erőket, melyeket egy-egy erődön, (városon) belül, az ostromlók telepítettek, vagy azokat a helyi erőket, akik nem a védőkkel, hanem az ostromlókkal vannak.
        Az elnevezés eredete a Spanyol polgárháborúból ered.
        …”Az ötödik hadoszlop kifejezés 1936-ban, a spanyol polgárháború idején hangzott el először. Emilio Mola nacionalista tábornok, a Madrid elleni támadás parancsnoka azt mondta a lázadók rádiójában, hogy a város felé tartó négy hadoszlopa mellett van egy ötödik hadoszlopa is, bent a városban, amely majd csatlakozik a katonáihoz, amint azok elérték Madridot. A későbbi rádióadások minden madridit felszólítottak a csatlakozásra, akik az előző választáson a jobboldalra voksoltak…”
        Persze van egy másik jelentése is:
        “Az ötödik hadoszlop emberek egy rejtett csoportja, ami egy nagyobb csoportot, például egy nemzetet belülről aláás.” – Te erre a jelentésre gondolták.
        Nos, igen, az országhódítók is alkalmazzák ezt a taktikát. – de ez nem jelenti azt, – hogy máshol és máskor a hazafias erők ne tehetnék meg ugyanezt.

        • igor szerint:

          Temüdzsin Kán!
          Igen arra gondoltam.
          Itt már nincsenek nemzetek és országok. Világpolgárok vagyunk sajnos és az ötödik hadoszlop már nem nemzetek mögé bújik hanem az EMBER mögé.
          Embertelen tetteik miatt nem tekinthetőek embernek a mai ötödik hadoszlop tagjai.
          Tehát a kifejezés már nem szűkíthető be arra amire kitalálták, de a mondanivalója ma is éppen annyira aktuális.

        • agyorkos szerint:

          Köszönöm, pontosan így értettem. Azt gondolom, a szövegkörnyezetből egyértelműen kiderül, hogy semmiféle tágabb értelmezésbe nem vonható bele a mondandóm. A hírben szereplő, ide vágó mondat is cáfolja az egyéb értelmezési kísérleteket: “Több helyről is olyan hírek érkeztek, hogy a helyi lakosok rájuk rontanak. A Leningrád városrészben (ott milicisták még nincsenek) “valakik” egyszerűen legéppuskáztak több tucat valcmanistát.” Ezek konkrét tettek és ennél sokkal többről van szó.

  2. Névtelen szerint:

    10 perce linkeltem be a Mariopuli cikket, a város 90%-a ukrán ellenes…
    ” A hadnagy visszajön, elveszi tőlem a pisztolyát, kitölt két nagy pohár vodkát és mutatja, hogy igyunk. Iszunk. „Mennyien vannak Ukrajna mellett a városban?” – kérdezem, Dzsia fordít.

    „Tudod, van egy asszony, aki megengedi, hogy nála mossuk a ruháinkat. Szerinte mindenki ellenünk (az ukránok ellen – a szerk.) van. Tíz százalék, ha támogatja, hogy Ukrajnában maradjon a város, de senki sem mer szólni semmit, mert lelövik.””
    Nem lesz olyan nehéz azt a várost elfoglalni az oroszoknak ha el akarják egyáltalán foglalni

  3. Névtelen szerint:

    Az az érzésem, ha az ukrán “vitézeket” komoly támadás éri, akkor tömegesen fognak megfutamodni, aztán a teljes frontvonalon leteszik a fegyvert. Megtapasztalhatják, hogy az oroszok kifogyhatatlan hullámokban törnek rájuk.

    • TERMIN8ATOR szerint:

      Már ideje lenne letenniék a fegyvereket,adig môg nem késő !

      • Névtelen szerint:

        Terminátor,
        nem tót billentyűzetet használsz? Lehet, hogy érdemes lenne megkersnünk egymást itt a Fölvidéken.

  4. Névtelen szerint:

    Vagy megint eladják majd a tankjaikat mint nyáron amikor 2 hétig nem kaptak ellátmányt és majdnem éhen haltak. Egyébként ez a Mariopuli dolog nem komoly támadás sztem ahogy ez a cikkíró itt sugallja, hanem csak az amit ” erőszakos felderítésnek ” hívunk. Ilyeneket naponta hajtanak végre.

    • vitorla123 szerint:

      A választások eddig rendben zajlanak!
      Több tucat nemzetközi megfigyelő felügyeli a Donyecki Népköztársaságban reggel 8 órakor elkezdődött választásokat.

      A régióba olasz, amerikai, orosz, dél-oszét és bolgár megfigyelők is jöttek – közölte a DNK sajtóközpontja.
      „Szeretnénk látni, demokratikusak és legitimek lesznek-e ezek a választások. Reméljük, hogy igen. Nagy várakozások fűződnek ezekhez a választásokhoz, hogy érvényesüljön a stabilitás és a béke Donbasszban, és hogy legitim kormány alakuljon Új Oroszországban” – mondta a sajtóközpontban egy bolgár megfigyelő.
      Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_11_02/A-DNK-valasztasat-nemzetkozi-megfigyelok-felugyelik-1945/

  5. Névtelen szerint:

    A militarymaps szerint ilyen előretörés délen a milícia részéről nem volt az elmúlt egy-két hónapban. Már a várostól északra lévő területeken is ott vannak, bőven az eddigi frontvonal mögötti területeken. Erőszakos felderítésnek egy kicsit túl nagynak tűnik.

  6. Névtelen szerint:

    Nem kell aggódni ez miatt, rendben le fognak zajlani a választások, utána Oroszország elismeri a Donbasszt és kész. Némi harc még lesz majd kb mésfél hónap, és vége. Ukrajnának nincs több pénze és anyaga a háborúra.

  7. Névtelen szerint:

    a cikkben kb. 560 helyesírás hiba van !!!!!

    • Temüdzsin szerint:

      Az sok, csak 460.
      De nem kell túlzottan foglalkozni a részletekkel. Az információt nézzük.

    • Névtelen szerint:

      Névtelen 15:39
      Mi van bibsikém? Ha már ideevett a penész lektorálni akkor tanulj meg helyesen magyarul írni és fogalmazni. A mondatokat nagybetűvel kezdjük. Az igenevekről sem tanított a rabbid? 🙂
      Ne ess túlzásba, sok az 560. Nem a hollókosztosokat számolod.

  8. Zászlós szerint:

    A tiedben is van egy jó pár,maradtál volna csendben, és megmaradsz a magad világában okoskának…

  9. lacii szerint:

    Neked ez a legnagyobb bajod? Kimondta , hogy hogyan kell helyesen írni. Mert te elképzelsz valamit, hogy mi a helyes akkor ha mást valaki nem úgy ír le. Akkor az hiba. Ugyan már

  10. 1 Névtelen szerint:

    A mariupoli ellenőrzőpontnál robbanás történt
    Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_11_02/A-mariupoli-ellenorzopontnal-robbanas-tortent-2948/

  11. agyorkos szerint:

    Újoroszország visszahátrált pár kilométert a városhatártól keleten. Meglepő módon a város nyugati és északi pereménél gombamód megszaporodtak a blokkposztok és szinte a város körül mindenhol harci tevékenységet jelez a MM.

    • Névtelen szerint:

      Ki fog fingani ez a támadás, a város jól meg van erősítve, a milicisták csak felmorzsolják magukat. Mariupolt csak a putyini hadsereg tudná bevenni, a milíciák csak magukat darálják ha nekirohannak az erődnek.

      • Névtelen szerint:

        Mi van Mójzi, felmásztál a Sínai-hegyre? 🙂
        Túl sokat ittál, hallucinálsz.

        • Névtelen szerint:

          Holnap meglátjuk, hogy bevették-e Mariupolt vagy kifingott a támadás. Sokszoros túlerőre lenne szükség a bevételhez, úgyhogy szerintem ki fog fingani. Ha nincs meg a feltétel a győzelemhez akkor értelmetlen támadni, mert csak bedarálják magukat, a beásott védők mindig előnyben vannak.

          • Névtelen szerint:

            Nem valószínű, hogy egy nap alatt akarják elfoglalni a várost. Egy ekkora város elfoglalása minimum hetekig eltarthat, még bekerítés esetén is, a bekerítés pedig még meg sem történt. Szóval azért holnap még nem látjuk meg…

            • Névtelen szerint:

              De azt még megláthatjuk holnap, hogy az egész támadás úgy ahogy van kifingik és csak egy rakás elhullott milicista latoregyed marad ott. Majd holnap meglátjuk.

              • Névtelen szerint:

                Még ezt sem biztos. Mivel egyáltalán nem biztos, hogy holnap nekimennek a városnak. Én nem tenném a helyükben, megfelelően elő kell készíteni egy ostromot. Ma meg ugye nem nagyon hullottak a milicisták. Szerintem holnap, ha támadnak tovább, az inkább a bekerítést célozza majd, tehát a várostól északra lesz.

              • Névtelen szerint:

                Mi van urfing, büdöset szagoltál?

Hozzászólás