Tankroham Donyeck ellen!

Jaszinovataja felől – Donyecktől néhány kilométerre északi irányból – Nyalókakirály latorhadserege hatalmas offenzívát indított délben.

jas

A támadásban a jelentések szerint közel ötven tank vett részt. Már az első fölbukkanásuk Jaszinovataja vasútállomásánál hét vasutas halálát “eredményezte”! Lőttek a latortankok minden irányba.

A tankrohamot a népköztársaságiak Donyeck északi határában “megállították”. A beszámolók iszonyatos pusztulásról, valódi pokolról szólnak. Lángoló, és állítólag szó szerint szétolvadt, szétrobbant latortankok tucatjairól tesznek említést.

Ополченцы Донецкой народной республики (ДНР) во время боя, архивное фото

A milicia szerint ez az elfojtott támadás csak a kezdet volt. Várják a következő hullámot.
Aki ismeri a környéket, (e sorok beszerkesztője igen) az tudhatja: azon a dombos és síkvidékes terepen légierő nélkül csak öt tank/egy elhárító arányban lehet sikert elérni.
A legfrissebb hírek szerint maga Nyalókakirály jelentette be, hogy DÖNTŐ CSAPÁST indított a “lázadók” fellegvára ellen.
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

42 hozzászólás a(z) Tankroham Donyeck ellen! bejegyzéshez

  1. major szerint:

    Gratulálok a védőknek ! Erőt, kitartást és Putyin segítségét kívánom részükre !

    • TERMIN8ATOR szerint:

      Tisztelt major úr ! Valahogy Putyin úr nem nagyon igyekszik a segitséggel a két köztársaság részére, ebben elégé pesszimista vagyok. Bár kellemes csalódás és tévedésben legyen részem.

  2. No One needs szerint:

    Sziasztok,

    nagyon orulok, hogy ilyen aktualisak vagytok, csak igy tovabb, minel tobb hireket szeretnek olvasni, mert itt a fosodru mediabol semmit nem tud meg az ember…

  3. szijjártó szerint:

    Hm…azé’ kíváncsi vagyok, voltak-e közöttük magyar tankok is ?
    Egyébként meg a nyugati segítséget mégis kaphattak valcmanék – na nem gázt,olajat stb – mert ezek szerint sok tankot ” szedtek össze ” !

    • Szabadság szerint:

      Hát a mi tankjainkkal nem sokra mentek volna, talán beolvasztás esetén segítettek volna azok a kohószökevények, mint alapanyag.
      Nem is működtek + az ukrán t-80-asokhoz képest még elavúltak is voltak és azt se felejtsük, hogy mi annak idején a t-72-ből a gyengébb export változatot kaptuk.
      Vannak az ukránoknak saját tankgyáraik, ahol most 3 műszakban megy a futószallag:
      http://en.m.wikipedia.org/wiki/Malyshev_Factory

      • @ Pisti @ szerint:

        A tankjainkat mielőtt elvitték a csehekhez korszerű rakétákkal szerelték fel !

        • Névtelen szerint:

          Milyen korszerű rakétával szerelték fel a T-72-est??? 🙂 Zsátár

        • Té Em szerint:

          Azok szardarabok voltak , azokra korszerűt már nem lehet szerelni. Még orosz cuccot talán de nyugatit semmiképp.

        • TERMIN8ATOR szerint:

          @ Pisti@ ! A csehek viszont reklamáltak, ők bizony egyetlen egy tankot sem kaptak Magyar honból. Valószinü, hogy magyr porhintés volt ez az adófizetők szemébe,az ellenkező uirány. Ha csehországot emlitette akkor azok a tankok,vagy tankokat Donbaszban kellene keresni. Vagy van még egy variáció : az eladott tankok,,kelet felé mentek csehországba,, csak,,megakadtak a,,Délkelet Ukrajnában,,

  4. TEK szerint:

    “öt tank/egy elhárító arányban lehet sikert elérni”
    Ez a regi klasszikus iskola, a mai fegyvereknel ez a szamarany csak oriasi szerencsevel lehetseges!
    1 ebkent en mar nem talalok szavakat ezekre a ” tisztekre” Eleinte ertettem, nincs tapasztalatuk! A kovetkezo alkalommal azt hittem, h tanultak a hibaikbol es csak eltereles, de nem! Most sem varok mast, csak a kiskatonakat sajnalom, kar minden eletert.

    • Temüdzsin szerint:

      Én értem sajnos. “Minden golyó nekik talál…”

    • Diablo szerint:

      Ehhez nem kell szerencse..a mostani RPG már nagyon brutálisak.
      “A gránát harci része többféle kialakítású lehet. Az alapvető gránát-típus a kumulatív gránát, amely páncélozott célok és fedezékek, erődített célok ellen alkalmazható. Első rendszeresített típusa a 70,5 mm átmérőjű PG–7V volt 330 mm-es páncélátütő képességgel. Ezt követte a modernizált, 93 mm-es PG–7VL gránát, melynél a páncélátütő képessége 500 mm-re nőtt. Továbbfejlesztett változata a tandem elrendezésű, két kumulatív harci résszel felszerelt PG–7VR, amely a modern, reaktív páncélzattal ellátott harcjárművek ellen is alkalmazható. Páncélátütő képessége reaktív páncélzat nélküli célpont ellen 750 mm, reaktív páncélzattal rendelkező esetében 600 mm. Főként a helyiségharcok során, élőerő ellen alkalmazható sikeresen a TBG–7V vákuumos (aeroszolos) harci résszel felszerelt gránát, melynek pusztítási hatósugara 10 m. Ugyancsak az élőerő pusztítására fejlesztették ki az OG–7V repeszgránátot, amely fragmentált repeszképző burkolattal van ellátva. A robbanás után képződő mintegy 1000 db repesz 150 m²-es területen szóródik.” Fél kilométrig szinte mindenre hatásos!!
      Gondolom van ebből dögivel így simán lehet 5/1-ben harcolni.Főleg városban!
      T 72 500mm-es a legvastagabb helyen..egy M1 Abrams 600 mm-es..föntről a háztetőről védetlen mindegyik egy RPG ellen..Ezért kell a légierő!
      És ugye ott van még a vállról indítható páncéltörő rakéták armadája.Mai világban a harckocsi önállóan nem sok szart ér..városban meg szinte semmit! Groznij a legjobb példa.Oroszok tanultak belőle ukránok meg balfaszok. Ők még mindig az 1 világháborús eszméket követik.Sok lúd disznót győz elven!

      • agyorkos szerint:

        Szép taktikai elemzés, reméljük nem olvassák Valcman pribékjei.

        • Diablo szerint:

          Köszi..próbáltam objektív lenni és meg közelíteni az írásaid! 🙂

          • agyorkos szerint:

            🙂 Ma délutántól fogva nem lesznek ilyen “elemzések”, ha szabad annak neveznem az irományaimat. Igyekszem szigorúan a tényekre szorítkozni, semmi taktika, semmi stratégia, semmi ötletelés. Kíberháború (is) van!

        • Monster szerint:

          Szerintem már rájöttek, legkésőbb ma.
          Ha nem, akkor meg úgyis menthetetlenek.

      • TEK szerint:

        En is erre gondoltam csak nem volt turelmem mind ezt leirni 🙂

  5. TEK szerint:

    Peszki-ben sem lesz konnyu dolga a milicianak Ukranok minden sarkon!

  6. Zászlós szerint:

    Őszintén bízom benne hogy a milicistáknak helyén van az eszük is meg a szívük is és,és tudnak okosan harcolni.Az ukrán kiskatonák meg jobban tennék ha megtagadnák az esztelen parancsokat,és ha kell inkább öljék le a saját tisztjeiket, akik készakarva hajtják őket a vágóhídra…

  7. Név szerint:

    Mivel az ukránok továbbra is a legprimitívebb taktikát alkalmazzák (“durr’ bele a közepibe’) még van is esélye a milíciának a túlerő ellenére is. De nagyon-nagyon kemény napok jönnek most, és azt hiszem én is elég ideges leszek egy darabig. Remélem, hogy Novorosszija megállja a helyét. Isten legyen velük.

  8. Névtelen Tüske szerint:

    Helyiségharcokban a tankoknak a szerepe elhanyagolható. Erre már 1944-ben Varsóban a németek is rájöttek, de Groznij, különösen pedig az izraeliek libanoni veresége ezt bizonyította is. A modern gyalogsági páncélelhárítás rendkívül eredményes. Ez a kísérlet az ukrán vezetés részéről nem volt más, mint újabb produkció a saját lakosságuk számára. Ötven tank szép látvány a gyakorlótéren, de amikor a kezelőszemélyzet 80% elevenen beleég, akkor már egy kicsit más a kép. Az ukránoknak nincs más lehetőségük, mert ha lenne, nem ilyesmivel próbálkoznának. Nem lehet ép ésszel felfogni, hogy milyen stratégiát követnek az ukránok. Vagy háborúznak a modern háború megkövetelte módon, vagy különleges műveleti egységekkel befonják a célterületet és szisztematikusan likvidálnak mindenkit. Mivel egyik módszer szerint sem tudnak operálni, ezért az ilyen tankcirkuszok csak arra jók, hogy a túlélőknek legyen miről mesélni (annak a kevésnek). Ötven tank? Ötszáz már valami, de az sem döntő erő. Talán ötezer inkább, de ötven? Ez már a vereség árnyéka, mely lassan rávetül egész Ukrajnára.

  9. agyorkos szerint:

    Nyugodjatok meg (legalább egy kis időre)!

    Nehéz – súlyos harcok Donbasszban

  10. agyorkos szerint:

    Basszus, most meg Gorlovka felett drónok csaptat repked! 😡 😡 😡 😡

  11. Nagy Ferenc szerint:

    Sztem ez megint a balrad marhasága, ez csak a szokásos erőszakos felderítés. ezt egy ukrán gárda egység hajtotta végre ( max század erősségű lehetett ), valószínűleg koordinálatlan támadás volt, ez még nem a nagy , utolsó offenzíva. Az orosz sajtóban nem olvastam rémisztő híreket erről ma sem.
    Az USA most
    1 . belpolitikai problémákkal kűzködik, a nigger gyerek Obama csúnya pofont kapott a Republikánus Párttól, kvázi kisebbségbe került a saját gyarmatán belül, vagyis beszűkült a mozgástere, és elterelődik a figyelme a külpolitikáról. Másrészt a magyar kormány erősen odamondott neki tegnap, és erősen valószínű hogy megállapodtak Putyinnal Kárpátalja lehetséges autonóm státuszáról. ami azt jelenti az USA elvesziti a Közép Európai államok feletti további gyámkodás lehetőségét.
    2. Ilyen támadások mindennap vannak
    3 A magyar kormánynak továbbra is szándékában áll az INA részvényeket Oroszországnak eladni , az USA diplomáciai magyar ellenes offenzívája úgylátszik kezd kifulladni . Erről kb annyi az infom hogy az oroszok oda mondhattak nekik ha keverik nálunk a szart akkor ők is belépnek .
    4 Ha az INA részvények orosz állami tulajdonba kerülnek, az Adriai tengeri olaj és földgáz lelőhelyek is orosz tulajdonba kerülnek ( az INA vita lényege valójában a lelőhelyek tulajdonjoga )
    5 Így az USA Európai energia ellátási beleszólása kb nulla lesz : elveszítik a Donbasszi palagáz, az Adriai földgáz és olaj mezőket, és Magyarország lesz az orosz energetikai elosztóközpont , Vagyis mi kiszabadulunk a nigger gyerek befolyási övezetéből.

    • Balazs szerint:

      “Másrészt a magyar kormány erősen odamondott neki tegnap”
      Mit mondott a Magyar kormany erosen…? Lemaradtam valamirol?

  12. TERMIN8ATOR szerint:

    Nagy Ferenc úr ! mikor lesz az ?

  13. TERMIN8ATOR szerint:

    Egy kérdésem lenne ! MOTOROLA egy és ugyan az a személy Gennadij Dubovoj-al, vagy két külömböző személyről van szó ? http://dnr-news.com/dnr/7185-gennadiy-dubovoy-uhodit-iz-podrazdeleniya-motorolyhtml Admin urtól szeretnék választ kapni,ha lehet. A középső sorban lévő küldeményemmel kapcsolaban. Előre is hálás vagyok a válaszáért, TRMIN8ATOR.

  14. TERMIN8ATOR szerint:

    Donyecnôl a milicia visszaverte az Ukrán tanktámadást ! FRIS HÍR hírforrás, Rossija 24.ru.

    • agyorkos szerint:

      Monster már fél háromkor közölte ezt a jó hírt a másik fórumban. Én itt utaltam rá feljebb olvasható, linket is megadtam hozzá.

  15. Szerintem városokban néhány kóbor tank kinyírásához elegendőek és sokkal olcsóbbak lennének a sötét kapualjakból és elsőemeleti lakásokból kidobott Molotov-koktélok.
    Vállról indítható rakétákkal, gépfegyverekkel talán inkább a hegyszorosokon átvonuló menetoszlopot, harckocsikat lenne értelme megfricskázni…
    Üdv: B.Kiss-Tóth László

  16. Nagy Ferenc szerint:

    Tegnap este viszont az oroszok bejelentették az ukrán offenzíva kezdetét ( most ma reggel olvasom ). Ez lesz a nagy utolsó támadás.

    • agyorkos szerint:

      Igen? Ha valóban így van akkor furcsa. Luganszknál és a megyében inkább a milicia támad, a határon túl több tevékenységet észlelni.
      Debalcsevónál kb. egyformán aktívak a felek, nem túl nagy elánnal püfölik egymást.
      Gorlovkánál az ukránok aktívabbak, Donyeck-reptér térségében ide-oda megy a lövöldözés, semmi különösebb támadás jele.
      Marinkánál a milicia támad gőzerővel, Volnovaha-Granitnoe térségében elszórt ágyúzások, kisebb harcok vannak.
      Mariupol környékén is itt-ott ágyúznak, a városban egyes blokkposztoknál harci tevékenység.

      Összességében nem valami sok ez, a tűzszünet egyik-másik nehezebb napja is volt ilyen.

  17. KB szerint:

    Diablonak igaza van!
    A tankot nem városi terepre tervezték. Ha 500-at küldtek volna akkor is ez lett volna a végeredmény. (Tökmindegy hogy T72 vagy éébrems) Egyébként ha valaki azt hiszi, hogy az ukránok az amerikaiak engedélye nélkül stratégiáznak, az rosszul hiszi. Erővel, fejjel a falnak, ez az amerikai hadászati stratégia lényege. (áhh gyerekek ezek) Elfelejtették, hogy ez nem az előzetesen, légierővel szénné bombázott arab városok egyike.

    Más. Mindig azt mondom: Ha amerikával háborúzol, döntő fontosságú a LÉGVÉDELEM!
    Szárazföldön könnyen verhető a jenki „csúcsteknika”, fél is a csillagossávos agresszorsas a földre ereszkedni. 1000 db s-400, és összemennek mint a pocsék minőségű ing mosás után.

    50 tankkal nekimenni Donyecknek, pha. hát ennél azért többet vártam, de csak maradjanak meg ennél a „jó” stratégiánál, legfeljebb a szakiknál a parketta is acélból lesz.

    Mindamellett szívesen megnéztem volna a nyalókakirály pofáját amikor jelentettek neki.
    Csak így tovább védők, csak így tovább! De! Szenet azért mégsem kéne adni az ukránoknak, tudjátok, ellenségnek nem adunk szenet, kenyeret, miegymás.

Hozzászólás