Valami nagy baj történt ismét a zaporozzsjei atomerőműben!

Pontosan egy hónappal a zaporozzsjei atomerőműben (“Запорожской АЭС”) történt-eddig a közvélemény előtt nem tisztázott üzemzavar után-ma reggel egy újabb, ám a külső jelekből ítélve a korábbinál jóval súlyosabb üzemzavar történt ma reggel.

Reggel hat órakor a VI. számú energiatermelő egységet (VI.blokk) a “belső védelmi rendszer” leállította. A VI. blokk reaktora jelenleg is áll, az erőmű pillanatnyilag 40 százalékos kapacitással dolgozik.
Az Európa legnagyobb (az Oroszország európai területein működő atomerőműveket nem számítva) atomerőmének számító zaporozzsjei létesítményt működtető “НАЭК Энергоатом”-NAEK Energoatom” nevű cég teljes vezérkara a helyszínen nyüzsög.
A helyszínre érkezett már kora délelőtt a ” ДСНС Украины” (ez az orosz Sürgősségi Helyzetek Minisztériumának ukrán megfelelője) gárdája is. Az erőmű valamennyi kapuját katonaság őrzi.
A mozgolódásra-ami azért nagyságrendekkel nagyobb mint az egy hónappal korábbi esetnél-a környéken pánikhelyzet alakult ki. Információval viszont most sem szolgál senki-semmi.
Ez az erőmű látja el jórészt Harkov, Dnyepropetrovszk és Odessza régiókat elektromos árammal. Amint egy hónapja, most is komoly áramkimaradásokra lehet számítani az ellátási területen, ami már most is észlelhető. A legnagyobb probléma viszont most a tájékoztatás teljes hiánya!
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

24 hozzászólás a(z) Valami nagy baj történt ismét a zaporozzsjei atomerőműben! bejegyzéshez

  1. xy szerint:

    azoroszokvoltak!

    • Vörös szerint:

      Szerintem anyád járkált arrafelé.

      • imre--koppány szerint:

        van ami mindenkinek vanvagy volt.ezt csak tisztelettel aszájra venni. akkor mit mondasz mikor szél esetleg erre fujja szennyezést.gyerekkoromban tanultam: vörös kutya vörös ló vörös ember 1se jó. ezidáig súlyoskártételt csa a ny.világ okozott:hirosima,csernobil és újból Japán. any.világ a bünnel kéz a kézben jár.

  2. Független_Látogató szerint:

    Addig-addig próbálgatják összeilleszteni az eltérő gyártóktól származó elemeket, amíg majd nagyobb baj nem történik mint 86-ban vót. Egy atomerőmű nem lehet kísérleti terep! Admin bajtárs kérlek kövesd a forró témát, figyeld a fejleményket és ha kell időben add ki a riasztást! Előre is köszönjük! Gyanítom, hogy a ‘demokratikus’ zsidómédia késne a figyelmeztetéssel, és ismét csak a nem hivaltalos csatornákon terjedne a rettenetes hír. 😦 Úgy mint ahogyan 86-ban az elvtársi birodalmi sajtó, ők is megpróbálnának kivárni a legutolsó pillantig, de szerencsére már 86-ot írunk, ezért sokkal több lehetőség van a független tájékoztatásra.

    • agyorkos szerint:

      “Admin bajtárs kérlek kövesd a forró témát, figyeld a fejleményket és ha kell időben add ki a riasztást!”
      Mi a teendő itt Magyarországon egy csernobili súlyosságú katasztrófa esetén? Minél előbb jó messzire elhagyni az országot egy időre az mindenképp ajánlott, de kevesen tehetjük meg.

      Admin:

      Katonakori történet: Őrszolgálat előtti eligazítást tart az EÜT. Néhány őrt kikérdez a szabályzatból, stb. Az egyik örhelyen tartozékkét stopperóra és logarléc is van. Az őrnek feladata, hogyha atomvillanást lát, azonnal nyomja meg a stopperórát indító gombját. A logarléccel mérje le a gombafelfő átmérőjét, majd amikor odaér a robbanás hangja, állítsa le a stopperorát. Ezután a villanás és a hang megérkezése közti idő és a gombafelhő átmérőjének ismertében, az őr számítsa ki a bomba erejét, és közölje TBK-n az őrparancsnokkal. ÉS EZ ÍGY VOLT!

      Tehát az EÜT kérdezi a felállított őrt, hogy “no János! Mit csinál akkor, ha atomvillanást észlel?” – János: “Őrnagy elvtárs jelentem, jó alaposan megnézem! Többet ugyanis már nem fogok látni!”

      Őrparancsnok voltam. Ez délután tőrtént, szolgálatba lépés előtt. Másnap reggel-amikor kezdődött az ezred hivatásosai számára a műszak, szólt az EÜT, hogy kihallgatásra menjek az ezredparancsnokhoz. Menni kellett! Szigetvári Ferenc ezredparancsnok hallott az “atomos” sztoriról. Erről akart hallani bővebben. Jót is nevetett, meg hümmentett, és a délutáni ezredparancs-kihirdetésen “hülyeséggé” nyilvánította a x. őrhely atomvillanásos feladatát.

      • Névtelen szerint:

        Már a 86-os esemény is példaértékű volt, ami a tájékoztatást illeti. A lengyelek már napokkal előtte vásárolták a jód tablettákat, de a mi főelvtársaink lapítottak – az ő gyerekei biztosan szedték! Aljas rohadt rezsim volt az is. Nekem akkor az egész hasamon és karjaimon, lábamon kiütések jöttek ki, az orvos vigyorogva mondta: ha-ha, bárányhimlő! MÁSODSZOR!!!! Mert hogy gyermekkoromban benne voltam, másodszorra (!!!) épp akkor, és ott elkaptam! Ennyit a zemberbarát cocializmusról, mennyit ért egy átlagember.
        V.kutya

        • Névtelen szerint:

          mivel szinte senki se tud semmit a sugárzásról ezért nem tájékoztatnak. Jobb elkerülni a pánikot.

      • Sub Zero szerint:

        Admin! Jánosnak inkább be kellett volna csuknia a szemét, nehogy belefolyjon a rohamsisak!
        Ez volt a másik tipikus poén, amikor katona voltam.

      • agyorkos szerint:

        Admin sztorijára: 😀

  3. hangszoros szerint:

    Fukushimáról se bövelkedtek-bövelkednek- a híradásokkal. Pedig Usraelt is elérte a szennyezés.

  4. Csable szerint:

    Szerintem, legjobb esetben, mivel részleteket nem lehet tudni: Nos mivel Ukrajnában gáz és szénhiány miatt sok ilyen erőmű leállt. Ezért sok helyen az lakosság, ahol van áram és nincs lebombázva, elektromos fűtőtestek, mivel ott napközben is kemény mínuszok vannak, csúcsra járatva túlterhelik a rendszert, mint nyáron a klimatizációs gépek esetén. REMÉLJÜK EZ TÖRTÉNT CSAK!

  5. Névtelen szerint:

    Csernobil magyar hatását pedig az akkori ellenzék(a mai összes tőkés párt hírnökei) jól felfújták csupa szovjet “szeretetből” így most is valószínű nagyobb lesz a dolog füstje mint a lángja!(Zsidózni pedig ezért a kommentemért nem érdemes! Nem fog rajtam az átok két okból:nem vagyok az és ebből adódóan objektíve ítélem meg a dolgokat!)

    • agyorkos szerint:

      Mondjuk felfújás nélkül is borzasztó tragédiát okozott. Mind a mai napig nyögjük a hatását.

    • Sub Zero szerint:

      Az akkori pártunk és kormányunk meg elhallgatta! A kamionosok mentek a levesbe. A záhonyi határon volt egy vagonmosó. Az ott dolgozóknak meg volt hátra max egy évük?
      Nem szoktam zsidózni. Minek?

  6. 1 Névtelen szerint:

    Ha azt ellövik, akkor nem lesz se Galicia sem új izrael Európában, mert Európa sem lesz.
    Ezért agyalnak, pontosabban agyaltak a neutronbombán, ami minden élő anyagot megöl, de nem szennyezi a tájat.

  7. Névtelen szerint:

    Arra serte-pertélnek az amerikaiak, mint Csernobilnbál, is mikor robbant. Micsoda véletlen!!! És a japánoknál is éppen akkor volt dolguk.

  8. Névtelen szerint:

    agyorkos! Te Cegléden voltál katona?

    Admin:

    Én voltam Cegléden katona.

Hozzászólás