Gyjebalcevoi katlan: kész a főzet?

Legfrissebb értesüléseink szerint a gyjebalcevoi katlanban a martalóchordáktól teljesen elvágott helyi vezérkar rádión közölte a kétségbeesett zsoldosbandákkal: azt tegyenek ezentúl, amit jónak látnak. A parancs kiadását sürgette, hogy Maradék-Ukrajna távoli vidékeiről szülők és hozzátartozók karavánjai indultak Donbassz felé, akik folyamatosan telefonon bombázzák csapdába esett hozzátartozóikat, hogy adják meg magukat. A jelentés szerint több latoregység rádión keresztül felvette a kapcsolatot a népköztársasági erőkkel, és közölték: kisebb csoportokban, fegyvertelenül-elhagyják állásaikat, és megadják magukat.
Magyar idő szerint délben a “Kijevi Rusz” névre hallgató jobbszektoros bűnbanda rádión keresztül közölte, hogy az utolsó óráikat élik.
A Munkácsi 128. Hegyivadász Dandár pedig közölte Kijevvel, hogy ha este hat óráig nem mentik ki őket, kapitulálni fognak.
A Gyjebalcevo 80 százalékát felszabadító milicisták állásaira váratlanul tüzérségi tüzet nyitottak Valcman pribékjei.
Csjernuhino táján vad csetepaté volt. Négy martalóctank, hét BMP, hat teherautó lett vasgyártási alapanyag. Hatvan körülire saccolják a fűbe harapott zsoldosok számát.
A milicia négy katonája elesett, tizenhat megsebesült, és két BMP havárialistára került.
Délelőtt tíz órakor Gorlovkát és Janakijevot tüzérségi csapás érte. (Janakijevot tankágyúkkal lőtte a latorhad. Viszont gyorsan be kellett fejezniük a mészárlást, mert kilenc tankjuk közül nyolc néhány perc elteltével “túlhevült”. (Rossz volt a felderítésük. A közelben volt egy népköztársasági “Grad”-üteg, amit nem vettek észre a pribékek.)
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

110 hozzászólás a(z) Gyjebalcevoi katlan: kész a főzet? bejegyzéshez

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    Szlava Novorossii !! Gyors gyógyulast kivánok Alexander Zacharcsenko-nak !

    • Thasturas szerint:

      A milícia szerint,megpróbàljàk az ukrànokat a katlan belseje felé terelni.4000-re teszik a katlanban maradt ukik szàmàt,2500 meghalt vagy megsebesült,350 fogsàgba esett

      • Galagonya szerint:

        Ott már nem lesz annyi fedezék. Akinek van még esze, az most megadja magát. A többiek meg megérdemlik.

      • Névtelen szerint:

        + Chernukhin és debaltsevo maradékát leválasztják egy mini katlanba, a többi pedig helytálló, legalább is a tudósítás szerint…

  2. Cain szerint:

    + Chernukhinoban és debaltsevoban egy mini katlan marad, amit leválasztanak a többi résztől, a többi az helytálló.

    • Thasturas szerint:

      +Debaltsevoban,màr a helyi parancsnoksàg épületét ostromolja az NAF>Könnyen lehet hogy lemennek szervezetlen csűrhébe>a többség megpróbàl elmenekülni,ahol vsz. lemészàroljàk,vagy megadja magàt,és lesz néhàny szervezetlen,àm fanatikus csoport amely a végsőkig fog küzdeni

    • TERMIN8ATOR szerint:

      Cain-nak ! Szerintem ha így apróra fogják- mini katlanok- felmorzsolni azuki galiciaiakat,aprólékos, precizeb ,,munkát,, fognak végezni,lehethogy keresnek is valakiket,vagy valakit és azt gondoljákúgy könyeben ráakadnak. Ez csak az én feltételezésem !

      • Cain szerint:

        Valamit, vagy valakiket biztos, hogy keresnek, bár így könnyebb felszámolni is a katlanokat az is tény….

  3. TERMIN8ATOR szerint:

    Majd el felejtetem megemliteni,hogy Merkel nanó meg Hollande rikácsot hallatak, azt nyávogván, hogy a népköztársaségiak nem engedték Debalcevóba,illetve a katlanba az EBESZ fedő név alatti szabotőröket. Lehet,hogy valakiket nagyon ki kellet volna menteniök onnan, valami ,– nekem igencak gyanus- ,,nagy kutyát,,. Edig nem nagyon szoktak ilyesmin rikácsolgatni !

    • Thasturas szerint:

      Szerintem,màr nem fogunk megtudni semmit,maximum ha élve fognak el valakit.A gradok àltal széttépet hullàk,nem nagyon mondanak semmit

  4. ficko szerint:

    Jó nagy marhaságot csinált ,már rég óta !
    Kitette magát a veszélynek, szerencséje hogy megúszta ! Jobbulást !
    Maradjon ott ahol van ,még a diplomáciai tudására szükség lesz !
    A mi nagyjaink vehetnének példát !

  5. János szerint:

    Az EBESZ kutyákra szívesen kilőnék egy két hét hosszú sorozatot egy 50-es kaliberű géppuskával. Őket úgy se fogja a golyó, ők Isten ajándékai-a lövedékeimnek biztos!:)

  6. n3h3 szerint:

    mit mondott?

  7. Cain szerint:

    DNR Edward Basurin jelentette az ukrán veszteségeket:

    “Az elmúlt hónapban a fegyveres erők Ukrajna 3008 ember vesztett.
    Az előzetes számítások szerint, elvesztettek három repülőgépet, egy helikoptert, 209 tankot, 199 gyalogsági harcjárművet, és páncélozott szállítókat, továbbá, 225 tábori löveget, gradot és 135 autót.

    Mai napi veszteségek: 2 tank, 10 gyalogsági harcjárművek és páncélozott szállító, 12 tüzérségi rendszer, 5 autó, 94 ember vesztette életét.

    A milícia vesztesége mai napon: 1 BMP, 6 fő meghalt, 26 fő megsebesült. “

  8. TEK szerint:

    Megvan Debalcevo!
    Csak a tisztogatas maradt

    • Cain szerint:

      Reméljük azért lassan megtudjuk mit rejtegettek ott…vagy nem:)
      Egyébként a város is fontos összekötő úton fekszik, valamint vasúti központ is egyben..

      • TERMIN8ATOR szerint:

        Ha jók a hírem Debalcevoban majdnem minden épületet az ukigaliciaiak aláaknáztak. Megindultak az Amerikai fegyver szálitmányok Galicia Ukrajnába. Hírforrás Rossija 24. Jarosnak a zászlóalja Debalcevoban van,szeretné őket elbujtatni . A Debalcevói vasut álomás a felkelők kezén.Hírforrás: dnr-newss

  9. Névtelen szerint:

    Mi ez ha nem népirtás???

  10. n3h3 szerint:

    érdekes…..

    • Cain szerint:

      Érdekes, hogy itt is jelennek meg ilyen cikkek..Hónapok óta mondom, hogy fegyverkezésben, de inkább technológiában az Oroszok előnybe kerültek, és az elmúlt időszak háborúit figyelembe véve fejlesztettek mindent.

      • TEK szerint:

        Nagy kaki van az egesz NATO-n belul, csak nem merik nagyon hangosztatni. Javaslom a Nemet hadsereg jelenteseit atolvasni. Nemirom le, hogy mik uralkodnak, mert ugysem hinne nekem senki.

        • Monster szerint:

          Némiképp elpuhultak asszem, abban a hiszemben voltak, hogy a “NATO” szó önmagában megvéd mindentől.

        • tompo75 szerint:

          Engem érdekelne erről infó… 🙂

          • Cain szerint:

            Amerikai hadseregen kívül az összes többi leépítés alatt, fejlesztés szinte nulla, sorkatonaság nincs, aki van az mind hivatásos, fizetett… pl. német szárazföldi haderő létszáma 76000 fő, ennyi majdnem az orosz deszant erő létszáma 🙂 összesen van 350 db leopárd 2 harckocsi állományban a többi csapatszállító, kb 50 rakétavető, 140 löveg ( ez is vicc kategória), kemény 11 db harci helikopter :), 110 db eurofighter többcélú vadász és kb ennyi 40 éve fejlesztett csapásmérő repülő…..a tengerészeti erőről meg ne is beszéljünk…Ezt hívják operett hadseregnek…A francia haderőnél talán 800 tank van, a légierő 450 db , a tengerészetnél legalább van egy anyahajó, fregattok, és nukleáris csapásmérő tengeralattjárók, de ezek mind mind 1975- ig fejlesztett rendszerek..az angolok hadereje, kb 70 % a a franciának, a tengeri erők nagyobbak , de ezek is régi fejlesztésűek, itt is egy kevés nukleáris csapásmérő erő. Egy Kirov osztályú nukleáris csatahajó eljátszik az egész flotta kötelékkel. A lényeg, hogy az USA mellett elbújva minden téren lemaradtak és kimaradtak. Ez egyébként egy nagyon nagyon rövid taglalás volt, egy fél napig lehetne írni, hogy mi miért van, de ami van az nagyon kevés….Ha azt írom, hogy az orosz haderőnek kb. 26.000 tankja és kb. 8.000 csapatszállítója van, légvédelmi és rakétaelhárító rendszere van S-500,S-400 ki tudja mennyi, erről adat nincs, S-300 600 db*4 vetőcső, Buk,tor, sztrela,osza,kub.krug,tunguszka,zszu, utóbbia pár felsorolásban kb. 1600 db, ágyú,tarack,aknavető kb 32.000 db, önjáró löveg kb 6.500, tüzérségi rendszerek kb. 1100 db (grad,tos,stb…), nukleáris csapásmérő erő ki tudja mennyi, bevallottak kb. 6500 db-ot, és akkor nem írtam még a légierőről és a tengeri erőről. Valamint nem vettem szám,ításban az M zárolt készletet ami sehol nincs feltüntetve az oroszoknál. A DNR,LNR is innen szerzett nagy mennyiségben fegyvereket, többek között. Európa, Amerika nélkül semmit nem tehetne ellenük ha hagyományos háborúra kerülne a sor.. Mondjuk ha nukleáris,akkor sem…

  11. TEK szerint:

    Ezert mennek az utak menten a hadmozdulatok

  12. TEK szerint:

    Repter BBC

    • Cain szerint:

      Na akkor ezt, hogyan is magyarázzák majd hivatalosan…..biztos szándékosan lőtték a repteret a felkelők pont akkor, amikor az újságírók ott voltak…..

      • Monster szerint:

        Ha jól értettem, mondták is a videóban, hogy az ukránok szerint a szakik a saját területeiket lőtték.

      • TEK szerint:

        Eszre vettetek, hogy Merkel anyo Moszkvai latogatasa utan kezd megvaltozni a fosodrasu hangulata?
        Nem tom mire jott ra a nagysagos asszony, de kezd megvaltozni a szeljaras! Azt eddigis tudta, h az USA haborut akar, talan arra jottek ra, hogy ebben europa ismet csak vesziteni fog. Nekem mindenesetre nagyon szokatlan volt az Europai korutazasa.

        • Cain szerint:

          Hát kicsit változott a fősodratú média hangvétele is, bár ez még mindig kevés…

        • Monster szerint:

          Én már hetek óta látom, hogy kezd változni a dolog, már időnként megjelentek olyan cikkek is indexen, origón, amely felveti az ukrán fél felelősségét is, pedzegeti, hogy időnként nem épp a valóságot mondják, urambocsá bizonyos dolgokban a szakadárok véleményét, álláspontját is leközlik.
          Erre tavaly nem nagyon volt példa emlékeim szerint. Remélem tényleg rádöbbennek az eu fejesek, hogy az amcsik Európa farkával verik a csalánt, és nem kihátrálnak az oroszok elleni háborús kardcsörtetésből.

          A nyugatiaknak tudomásul kell venniük, hogy megpróbálták ukrajnát is a saját felségterületükké tenni, de ez az Oroszország már nem az az Oroszország, amely hagyta a balti államokat, mostanra jócskán megerősödtek, és Putyin személyében olyan vezető áll az élén, akinek van vér a pucájában és használja a fejét is. Visszanyalt a fagyi, le kell vonni a konzekvenciákat, kompromisszumot kötni Putyinnal (ez ugye Ukrajnának egyértelműen veszteséget jelent, adott esetben területeket), és tovább lépni az új tudással kalkulálva. Európa érdeke ez volna. Az USA más téma, nekik még jó is, hogy itt megy a harcászkodás, épp ezért kéne itt más irányba húzni.
          Nem szép dolog ez az ukrán kisember szempontjából, de geopolitikai adottság Ukrajnánál az orosz függés, ezzel kell élniük. Hozzáteszem, hogy véleményem szerint nem az oroszoknak köszönheti Ukrajna, hogy nincs tejjel-mézzel folyó kánaán ott, hanem a saját vezetőiknek és oligarcháiknak, tehát azzal sem járnak rosszabbul gazdaságilag, ha az oroszokhoz kötődnek.

          • Monster szerint:

            és nem kihátrálnak az oroszok elleni háborús kardcsörtetésből. -> Ez természetesen elírás volt, a nem-et ki kell vonni belőle 🙂

      • TEK szerint:

        20 eve elemzek csatakat es haborukat, batran kimerem jelenteni, h a NATOnak semmi eselye sincs Oroszorszggal szemben. Es ezt nem arra alapozom amire az emberek 99% gondol. Leirni nincs kedvem, mert nincs annyi szabadidom 🙂

  13. TEK szerint:

    Tempo75-nek egy kis izelito a Bundeswehr problemairol

    Egy, a parlamentnek megküldött jelentés szerint a Bundeswehr több haderőneménél alkatrész-ellátási zavarokkal küzdenek, és a járművek nagy részét nem lehet használni. Például a 109 Eurofighter vadászgép közül csak 42 tud felszállni, a 89 Tornado közül pedig 38, míg a 43 darab Transall C–160 típusú harcászati szállító repülőgépből 24 használható.

  14. TEK szerint:

    Na jo ejt

Hozzászólás