Kijev mindenáron háborút akar Oroszországgal?

A legfrissebb jelentések a valcmani szerencsekisértésről szólnak.

hőr

Ma délelőtt az oroszországi Rosztov-régióbeli Gukovo város Szmirnov-utcájának egyik családi házána udvarára lőttek ki egy tüzérségi gránátot.
A gránát tette a dolgát, és jelentős pusztitást okozott az orosz családnak. Gukovo a határ mentén található, úgy jó 5-6 kilométerre a határvonaltól, mintegy húsz kilométerre Dolzsanszkij határátkelőtől.
Egy másik tüzérségi gránát Vaszjecka falu főutcájának burkolatába csapódott, és csinált ott egy jókora kátyút. Ennél nagyobb bajt szerencsére nem okozott, személyi sérülés itt sem lett, mint ahogyan Gukovoban sem.
Mindkét eset helyszinére bizottság szállt ki, és vizsgálják az esetek körülményeit. Tekintettel arra, hogy a térségben viszonylag egyenes a határvonal, kizártnak tartják szakértők a határral párhuzamos átlövésből eredő véletlen becsapódást. Szándékosságot gyanitanak az esetek mögött, és úgy vélik, hogy a valcmani zsoldosbanda lőtt ismét orosz területre.

Június 6-án már voltak hasonló incidensek a térségben, akkor Oroszország beérte egy kis fekcsóválással, meg rosszallás kifejezéssel.
A mai eseményeket követően orosz területről megfigyelték, hogy a határral párhuzamosan orosz helikopterpárok járőröznek néhány persenként.
Több elemző viszont úgy véli, hogy a kijevi latorhatalom egy Oroszország ellen vivandó háborúba készül menekülni a belső forradalom elől.
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Kijev mindenáron háborút akar Oroszországgal? bejegyzéshez

  1. Pityu szerint:

    Találj egy külső ellenséget,hogy elnyomd a belső forradalmat és újra egyesítsd a sokat szenvedett népedet.Ez esetben nem fog működni,a józan gondolkodású egyszerű ukránok békét akarnak, és nem háborúzni a nagy testvérrel, a félkegyelmű vezéreik kedvéért és a hatalomba maradásukért…

  2. Névtelen szerint:

    Figyelő szemetek Kivjere vesetek.
    A pokol hamarossan indul.

Hozzászólás