Mariupoli reggel

csata1 csata2 csata3 csata5 csata8 csata9 csata10 csata11 csata12 csata13 csata14 csata15 csata16 csata17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

27 hozzászólás a(z) Mariupoli reggel bejegyzéshez

  1. Névtelen szerint:

    Közeledünk a három milliomodik látogatóhoz! Ennyivel tudtuk segíteni,a szabadságharcukat.Az igazság legyőzhetetlen! Vitorla

  2. Névtelen szerint:

    Napok óta nem látom az Istvánt írni, jól van, nem tud róla valaki? MG

  3. Jakocs Gábor szerint:

    Az összes emberi cselekedet között a legembertelenebb a tömeges gyilkolás= háború!Ezért kell a kommunizmust elérni,mert akkor megszűnik a háború oka ,a tőke kielégíthetetlen profit igénye!

    • Névtelen szerint:

      A kapitalizmus végoráit éli.
      A földet már jobban nem tudja az ember kizsákmányolni,mert lakhatatlaná válik.
      A telhetetlen megalománokat kikell irtani,hogy a globus lakhato maradjon.

    • Sub Zero szerint:

      Ez eddig nem jött be. A kommunizmus építése közben 80-100 millió ember pusztult el, öltek meg. Az emberi természet és a kommunizmus ideológiája köszönő viszonyban sincs egymással. A kommunizmuson belül is hatalmi harc megy. Sokkal gátlástalanabb, volumenében nagyobb öldöklést láthattunk a múltban, mint bármelyik másik társadalmi rendszer esetében. Önök, akik ahogy látom elv és nem érdek kommunisták, maroknyian maradtak. A többi akik a rendszerváltást is meglovagolták, köpönyegforgató senkiházik. Na ez is egy bizonyítéka annak, hogy a kommunizmus életképtelen. Mert ha jobban belegondolunk, ezek az érdek kommunisták vitték a rendszerváltás előtt a prímet.

      Admin:

      A “kapitalizmus” épitgetése” során – csak az utóbbi száz esztendőben – hány millió embert gyilkoltak meg? És a kommuniszmus időszakán kivül, milyen magasztos ideológiák mentén gyilkolászgattak? Amely ideológiák természetesen szimbiózisban voltak az emberi természettel.
      A kommunizmus 80-100 millió “áldozata” közé (ami egyszerűen egy kitalált rémmese) a polgárháborúk és világháborúk áldozatait, meg a helyi nemzetek közötti háborúk halottait is bele kell érteni? Mert igy persze összejön az a 80-100 millió!

      Sajnos az a legnagyobb baj, hogy a negyven év alatti korosztályok fejét ilyen marhaságokkal tömik – a politikai elitek által apanázsolt történészek, meg a politikai elittel szemben álló “történészek” – akik POLITIKÁT SZERETNÉNEK CSINÁLNI!

      A cél az, hogy a kommunistákat “feketiteni” bármilyen eszközökkel, mert a HATALMUKRA EGYEDÜL CSAK A KOMMUNISTÁK A VESZÉLYESEK! És ezt jól látják! Ennek pedig oka van!
      Ettől a félelemtől vezérelve aztán olyan ordas hazugságokra és ferditésekre képesek, ami egészen elképesztő.

      A 80-100 milliónyi áldozatról pedig csak egy kalkulációt kellene csinálni.

      Valami hasonlót:

      1 év = 365 nap = 8760 óra
      100 év = 36500 nap = 876000 óra – ami százmilliónak a 0, 876 része

      Ez pedig azt feltételezi, hogyha a komcsik óránként kivégeztek, vagy nekik köszönhetően meghalt egy ember, akkor a nap 24 órájában bűnözniük kellett. Hétköznap, ünnepnap, éjjel – nappal. De mivelhogy az áldozataik száma 80 és 100 millió között van, óránkét legalább száz áldozatukkal kellett hogy végezzenek. Nonstop üzemmódban.

      Persze tudjuk, hogy a komcsiktól ez bizony kitellik! Szorgos egy gyilkos banda az!

      • Jonla szerint:

        Azért ne felejtsük el, hogy a kommunisták hatalomra jutása előtt keménynek mondható üldözés volt az osztályrészük, illetve a munkások élete sem volt a mai viszonylatban hétköznapi. Virágzott a nyomor, míg szemben a nyerészkedő polgárság élte arany életét. Igen nem tagadható, hogy a kommunista hatalomberendezkedésnek voltak áldozatai. De ezek az áldozatok túlnyomó része az előző polgári világ haszonélvezői, háborús uszítói és pribékjei voltak! S hogy a kommunizmus életképtelen? Akkor ez esetben hogy lehetséges, hogy hazánkban fél évszázadon át épült a szocializmus? Vagy hogy a kommunista mozgalmunknak évszázados története van? Igen, a tömegszervezetek egyik jellemzői, hogy érdekemberek is vannak a tagságban, amelyek potenciális árulók. Ez nem azt jelenti, hogy maga a világnézet halott, csupán megbuktatott. De ahogy az emberek is elszoktak botlani és újra felállni, úgy a mi világnézetünk is felfoghat emelkedni. Minél kilátástalanabb a jelenlegi kapitalista rendszerünk, annál többen fognak önértékelést tartani világnézetük felől. S majd amikor rádöbbenek, hogy a reményt vesztett helyzetükben még a magyarok Istene sem akar segíteni, akkor jöhet a kommunizmus.

        • dani szerint:

          A kommunizmus életképtelen gazdaságilag erre legjobb példa Észak Korea .Kína is inkább egy kapitalista ország hiszen a piacra az áruk nagy részét ott gyártják .

          Admin:

          Hát ennél butább-mondjuk igy-okfejtést mostanság nem olvastam! Akár a KNDK, akár a KNK megitéléséről.

      • Névtelen szerint:

        Admin

        Látod, nem ismered be, hogy bizony a kommunizmusnak is megvannak a maga fekete foltjai, hanem helyette mutogatsz, hogy na de a kapitalizmusba is így meg úgy. A kommunizmus be lett feketítve, de valójában patyolat tiszta? Jó vicc 🙂 (Amúgy annyiban egyetértek veled, hogy gyilkos egy banda) Azt gondolom, hogy elméletileg lehet, hogy a kommunizmus egy “igazságosabb” rendszernek tűnik, de valójában az sem az, a fenntartása pedig csak diktatúrával lehetséges. Egyébként pedig, teljesen mind1 milyen rendszerről beszélünk, ha a rendszer vezetői szarháziak, akkor egy szarházi rendszert kapunk. És mind a kapitalisták, mind a volt kommunista vezetők között számos szarházit lehet találni 🙂 Nem feltétlen a rendszerekkel van a probléma, hanem a rendszert vezető politikusokkal.
        Hogy láthassuk, hogy képes vagy a “rendszereddel” szemben is önkritikára, fel tudsz nekem sorolni néhány szerinted kötélre való kommunista vezetőt? Vagy ilyenek nincsenek?

        Admin:

        Minden rendszernek-igy nyilvánvalóan a kommunista rendszereknek is-megvannak a kötélrevaló vezető személyiségei. Jó néhányan “úgy is” végezték. (A legkiválóbb személyiség az Nagy Imre volt!) A magyar ’56 ilyen téren “letisztitotta” a lapot, és nagyjából ’85-ig nem termett akasztófavirág Magyarországon. Vezető beosztású legalábbis nem! De igaz ez más szocialista országokra is! Kambodzsát nem sorolhatjuk ebbe a körbe, ott kimondottan vörös bőrű fasizmus volt!

        A szocializmus szó szerint be lett feketitve!
        De erről ne engem, hanem a szüleidet kérdezd! Ők autentikusabbak megválaszolni a kérdésed!
        Nem mellesleg: nemzetközi felmérések szerint a volt szocialista országok lakói között többségben vannak a szocializmus korszakát “visszasirók”! Persze ez úgy igaz, hogy kb. 50 évtől felfelé úgy 80%, az az alatti korosztályokban az arány -ahogy az életkor fiatalodásával forditottan csökken! (EZ ALÓL KIVÉTEL MAGYARORSZÁG!!! Nálunk ugyanis a fiatalok többsége IS a Kádár-rendszert kivánja. Márpedig egy ma 35 éves magyar fiatal mit ért, mit értett meg abból a rendszerből. Semmit, vagy alig! Viszont a szülők, a nagyszülők ELMONDJÁK!)

        Egyébiránt pedig a felvilágosult ideológiák mindegyike kiváló. A gond velük csak az, hogy a megvalósitását EMBEREKNEK kell (ene) véghezvinni! Az ember meg – mint tudjuk – hibázik!

        • Névtelen szerint:

          Admin

          Én a másik oldalon állok, így nyilván, más más szemszögből és szempontból látjuk, nézzük és értékeljük az eseményeket, így valószínűleg mindenben sosem értenénk egyet, azonban most azt gondolom, hogy ez egy korrekt válasz volt a túloldalról. Piros pont.

        • he ja szerint:

          Annyit hozzaszolnek, hogy nem csak rendszert kiepito, alakito emberekkel van baj, lehet a legfobb baj az hogy maga a rendszer vilaga szarhazi. En pont a 35 eves korosztaly vagyok, igy a rendszervaltassal egyutt nottem kb fel. Nem is akarok nagyon okos lenni, en inkabb ugy latom a vilagot, hogy ahova most a nagy civilizalt demokracia kapitalizmusa megy az egyre rosszabb es mar az utalt kommunizmus szintje alatt lesz. A kommunizmus mint ideologia nagyonszep csak az emberek valtozoak es eleg elbaszott vilagban kell hogy eljenek. Mondhatni nem az alapjan dontok hogy melyik a szebb, hanem jo magyar helyzethez hasonloan melyik a kevesbe rossz es melyiknek vannak jobb emberei. Amit Ukrajnaban csinal most a kapitalizmus, az mar nem emberi, nagyjabol tenyleg egyenes aranyban hamis amit a vilagnak kozolnek mint ahogy az Ordogi Egyhazuk no.

  4. agyorkos szerint:

    Ne basztasd a medvebocsot! 😡

  5. Névtelen szerint:

    de hát ez igy hülyeség hisz komunnizmust is zsidok hozták létre bankárdinasztiák hathatos segitségével-tehát nem érdemes azzon gondolkodni hogy melyik az jobb mert mindegyik a hatalmat szolgálja.Megoldás teljesen uj társadalmi-gazdasági modellt kell létrehozni de elötte megkell semmisiteni jelenkegi hatalmi srukturát minden képviselöjével együtt…

    • Jonla szerint:

      Imádom az ehhez hasonló szélsőjobbos propagandát. Igen, a világon minden rosszat és jót a zsidók találtak ki. A bankárdinasztiák támogatták a tőke ellenes kommunistákat, hogy később hálából államosítsák a bankokat. Minden kommunista titokban zsidó és Jhv-hez szokott imádkozni a négy fal közt. A megoldás az, hogy ne dőlj be a hülyeségnek!

    • Kata Till szerint:

      Nem vitázni akarok veled,csak én másképpen látom. Hatalom és hatalom között óriási különbségek vannak.Számomra például a Népfelség hatalma nem vissza utasítandó,viszont az “urambátyám” -féle hatalmak nem szolgálják a többség boldogulását. A múltrendszer sikertelenségét abban látom és úgy gondolom helytálló is az állításom az 1970 es évek vége. Ekkorra már felnőtt egy olyan generáció,amelyik sikeresen tökéletessé tudta volna tenni a társadalom fejlődését,viszont az öregek ezt nem nagyon engedték.Helyette szerintem túl korán bizalmat adtak a rendszer ellenségének,sőt le is bratyiztak velük. Megbízható párt társakat,sok esetben párttitkárokat elmozdítottak a helyükről és oda tették az “új kommunistákat”,a Pozsgai és Horn féle szocialista árulókat, és a nyugaton élő “Soros féle jóakarókat” hagyták tevékenykedni.”áldásos tevékenységüknek” meg is lett a jutalma,-az ország káoszban,kilátástalanságban a nép pedig nyomorban,megaláztatva él.Úgy gondolom ideje lenne már,helyére tenni a dolgokat és az urambátyámok felelőségre vonása mellett, vissza állítani a Népfelség uralmát!!!!!!

    • Névtelen szerint:

      Azon dolgoznak!Az Uj Vilagrend a Vilagkormannyal az lessz

    • he ja szerint:

      A kommunizmustol annyiban kulonbozik es van elore a kapitalista demokrata rend, hogy a vilag azelotti eroire sokkal inkabb epul. Nehez olyanok ellen harcolni akiknel megtortennek olyan forradalmak mint a technologiai es ipari es utana sokkal jobban kimaradnak a haborukbol, sot meg nyereszkednek es iranyitanak is azokon. De a kapitalizmus ekkora erejet ado valtozasok aldozataira senki nem gondol, az ipari valtozas miatt mennyi embernek lett sokkal rosszabb az eletkorulmenye vagy halt meg az elejen peldaul …….. szoval sok fejlodes tortent ebben a vilagban, sokszor nagy aldozatokkal, valamikor eleguk van belole az embereknek, es nem kerik tovabb azoknak az eredmenyet annak cserebe hogy mit tesznek az eletukkel….. de kozben ahogy irta is, a kapitalista erok iranyitjak a kommunista eroket is, ezek zsidok amiket nehez lehet lerazni.

  6. agyorkos szerint:

    Lehet, hogy sikerült egy mariupoli halvaszületett ukrán akciót meghiusítani, de itt egy újabb!
    Az valcmanisták áttörték és elsöpörték a debalcsevónál formálódó harapófogót! Mirinovszkij és Debalcsevó között az ukrán biztonsági erők hosszú járműoszlopa közlekedik. Hírszerzési adatok szerint 32 tank, 7 Tocska U, 1 Szmercs, 15 SzZU Sulka és 6 Grad sorozatvető van a konvojban. Betörtek Újoroszország területére és elfoglalták Nikisino falut.

  7. Névtelen szerint:

    Látom megy itt a kapitalizmus kontra kommunizmus dolog, mind a kettőben rengeteg közös van, 1, mindkettőben rengeteg az emberáldozat, 2, mind a kettő arról szól, hogy a hatalom egy maroknyi ember kezében összpontosuljon. Lehet itt szépíteni a dolgokat, de felesleges….

    • he ja szerint:

      ja, tehat a megvalositas egyelore mindkettonel nagyon rossz ….
      a kapitalizmus onmagaba mondjuk nem hazudik, azt csinalsz amit akarsz ha van eleg penzed a szabad piacon, az egyenre fokuszal mindent ……..
      en inkabb a demokracia es kommunizmus szembeallitasat gondolom …….
      es szerintem jobb lenne ha ertelmes kommunalis 🙂 erok jelennenek meg a vilagban mint a mostani kapitalista demokracia ….
      a kommunizmust raadasul nem kell annyira elitelni, mert mindig a teljesen szetpusztult hierarhikus rendszerek szarhazi vilagat kellett atvennie, tehat a nep szava ervenyesult gatlastalan elnyomokkal szemben ……… ezek utan ne csodalkozz ha tobbmillio halott van, az uj vilagert harcoltak…… szoval az a tobbmilio halott ugyanugy szarad a demokrata, kapitalista, kiralyi vagy foldesuri monarhista erok sziven is….. a mai demokracia kialakulasa az osszefugg az elobbi vilagokkal, szoval van felelossege a halottak szamaval is ami megalkotta erejuket.

  8. Névtelen szerint:

    Ha figyelembe vesszük, hogy az 56-os puccs leverése után mindössze 236 embert végeztek ki és ezért a Kádárt tömeggyilkosnak nevezte a nyugatról vezényelt bőnözői réteg, akkor kb tisztában lehetünk azzal, hogy mennyi az igazság a komcsik által kinyírt “milliókról” szóló urbán legendekből. Juli

    • Névtelen szerint:

      Kedves Juli

      Persze, lassan már ott tartunk, hogy ötvenhatot is a kapitalisták meg a zsidók találták ki. A komcsi propaganda minél jobban átmossa az agyad, annál kevesebb lesz az áldozatok száma. Vagy, minél jobban gyűlölködsz a kapitalista rendszer ellen, annál tisztességesebbnek “látod” a kommunizmust. 236 ember az nem egy nagy szám, annyira nem is számít a milliókhoz képest. Egyébként megsúgom neked, még ennyi áldozat sem volt. Valójában csak 3 halálos áldozat volt (az is mind orosz katona), a többit pedig a nyugatról vezényelt bűnözői réteg találta ki, vagy a Te szavaiddal élve, a többiek csak urban legend.

      Admin:

      Itt a Bal-Rad-on is találsz FOTÓKKAL illusztrált TÖRTÉNELMI TÉNYEKET ’56-ról! Bőven!
      Nem az urbanlegend kellene, hogy a TÖRTÉNELMI TÉNYEKET HELYETTESITSE!

  9. vendég szerint:

    a szovietúnió első központi bizottságában 21-ből 19-20 zsidó volt, nehéz azt mondani, hogy nem ők hozták létre és gyilkolászatk. A második világháború után meg volt bennük bosszúvágy rendesen és mint tudjuk a bosszú népe nem felejt…

  10. Jakocs Gábor szerint:

    A gazemberség nem nyelv,vallás vagy származásfüggő fogalom,hanem a származástól=neveltetéstől iskolázottságtól és a kor társadalmi gazdasági alakulatától függ!Erkölcstelen ,tolvaj kizsákmányoló társadalmak egyedeinek nehéz humanista életmódot,gyakorlatot folytatni,főleg,ha az igazságos társadalom eszméit nem ismerik,nem ismerhetik.A szocializmusig pedig minden társadalom osztálytársadalom volt.A kisebb kizsákmányoló hatalom=osztály diktatúrája a többség felett!A gazemberek is az elnyomó osztályok tagjai közül kerültek ki!A piti tolvajok betörők egyszerűen bűnözök voltak!A háború érdekeltjei.na ők a gazemberek!A szocialista társadalom nem akar háborút,a népe boldogulásában érdekelt,s nem a gyilkolászásban!Az aki nemzeteket,népeket uszit egymás ellen ,mondva csinált felsőbbrendüségre hivatkozva,az igen,az gazember,emberiség söpredéke!Lehet ezen a csonton rágódni,negligálni, a tény az tény marad!Csak a közösségi társadalomban van meg a lehetőség az igazi humanizmus kialakulására!

Hozzászólás