Apácák gondoskodnak Biszku Béláról

Agg nyugdíjasként él 66 négyzetméteres földszinti lakásában Biszku Béla (93), az egykor élet-halál uraként emlegetett pártállami belügyminiszter, Kádár János első embere.

Az utcán már nem sokan ismerik fel. 20 évvel a rendszerváltozás után 49, sortűzben agyonlőtt ember haláláért teszik felelőssé – az 1956-os forradalom utáni megtorlások irányításában való részvételért az ügyészség életfogytiglanit kért rá, pere ma kezdődik.

Blikk: Hogyan szólítsuk: Biszku elvtárs, Biszku úr, esetleg Béla bácsi?
Biszku Béla: Az utóbbin, ha lehet.

Háborús bűnösként majdnem ötven ember halálát írják a rovására.
Biszku: Nem értem, miért vádolnak ezzel. Olyat is mondtak, hogy a sortűzre parancsot adtam. 56-ban nem voltam belügyminiszter, éppen a Budapesti Pártbizottság kerületi szervezeteinek újjászervezésével foglalkoztam, nem voltam a karhatalomban. Miért nem beszélnek arról, amit a Budapesti Pártbizottság ellen tettek a felkelők? Apai jó barátomat, Mező Imrét – fehér zászlóval a kezében – mellettem lőtték hasba. A szerencsétlen kiskatonákat meg felhúzták a fára.

Érték atrocitások, amióta megvádolták?
Biszku: Azt sem értem, hogy mivel vádolnak. Nem köptek le az utcán, nem támadtak rám, sőt, akik felismernek – leginkább idős emberek –, azok közül sokan odajönnek hozzám, kezet ráznak velem, és jó egészséget kívánnak.

Fél attól, hogy elítélik?
Biszku: Nem félek. Az ellenem indított eljárást igazságtalanságnak tartom, és – az időzítés miatt – figyelemelterelésnek az embereket érintő problémákról. Remélem, nem kell börtönbe mennem, de ha mégis, akkor emelt fővel teszem.

Azzal is megvádolták, hogy lőszereket találtak a garázsában a kádári vadászatokból származó trófeagyűjteménye mellett.
Biszku: Nincs garázsom. Pár trófeám van a hálószobámban. Vadásztam Kádárral, rendes egyesületünk volt, a neve: Egyetértés. A rendszerváltozáskor leadtam a fegyvereimet, csakhogy egy fiókban felejtettem 11 darab sörétes lőszert. Azt találták meg a házkutatáskor.

Kiemelt nyugdíjat kapott évtizedekig. Igaz, hogy félmillió fölötti összeg jár önnek?
Biszku: A rendszerváltozáskor 25 ezer forinttal mentem nyugdíjba, majd idővel emelgették, mint mindenkinek. Most 268 ezer forint, tavaly csökkentették 15 ezer forinttal, most megint emelték néhány ezerrel.

Vannak barátai?
Biszku: Természetesen vannak, de idővel fogyatkoznak, sokan meghaltak már.

Hát ellenségei?
Biszku: Nem tudok róluk.

Ki gondoskodik önről?
Biszku: Irgalmas rendi nővérek járnak hozzám mosni, takarítani, látogat és segít a húgom, az unokaöcsém, és egy kedves szomszédasszony. De magam mosogatok, az apróbb házimunkákat még el tudom végezni.
(Blikk)

Bal-Rad komm: “…az ügyészség életfogytiglanit kért rá, pere ma kezdődik.”- egyszóval: NAGY NAP EZ A MAI!

A Jobbik arról fröcsög, hogy huszonöt évvel “megkésett az igazságszolgáltatás!” Ezenközben egyfolytában afölött zokognak, hogy odaveszett a kárári Magyarország minden java! Amit a hitestestvéreik meg a magyarországi megbizottjaik oroztak el!
A Jobbik végülis csak azt sajnálja, hogy ŐK NEM RÉSZESÜLTEK KELLŐ ZSÁKMÁNYBAN!

Magyarországon ma kezdődik a magyar nép aranykorának egyik utolsó védelmezőjének látványos, és “alkalomhoz illő” meghurcolása! Nagyon szomorú lenne, ha Magyarország népe “vevő” lenne erre az aljas és magyarellenes cselekményre!

Nagyon szomorú lenne az, HA EBBŐL AZ ÚJABB BŰNCSELEKMÉNYBŐL AKÁRCSAK EGYETLEN SZAVAZATNYI EREDMÉNYT IS profitálna mind a Jobbik, mind pedig a döbrögista horda!

De megkérdezzük mi: ha nem lettek volna Biszku Bélák?-mit tudott volna rabolni magának a “magyar” politikai “elit”?

Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Apácák gondoskodnak Biszku Béláról bejegyzéshez

  1. Maria Tót szerint:

    A mai “elit”-nek nevezett réteg az igazi gyilkosa a Magyar népnek.

  2. Bukott Angyal szerint:

    1956-ban a nyugatnak lekellet kötni az orosz eröket,hogy suezhez netudjanak csapatokat küldeni.
    Magyarban a Nato gladio osztagai feltörtek a fegyverraktärakat,es a tüntetöknek fegyvert osztottak.A magyar nepet igy konckent oda dobva az orosz csapatoknak,hogy leverjek öket.

    Eközben suezt elfoglaltäk a nato csapatok.

  3. sztrelnyikov szerint:

    Köztudott, hogy 1956-ban a fasiszta csőcselék tombolt az utcákon. Ma szerényen csak szabadságharcosoknak hívják őket. Azonban lehet-e szabadságharcosoknak nevezni olyanokat, akik már október 23-án agyonlövik a sorállományú karhatalmista honvédeket a Rádiónál?! Akik 26-án a Királyerdőnél félholtra verik, majd fejbelövik Kalamár elvtársat, Csepel Városi Tanácsának elnökét?! Akik egy tizenhét éves gyereket meglincselnek és felakasztanak, csak azért mert az Újpesti Dózsa melegítőjét hordta és ráfogták, hogy ÁVH-s?! Akik a Köztársaság téri Pártszékházből fehér zászlóval kilépő parlamenterekre (Mező, Asztalos, Pap) tüzet nyitnak?! Akik Asztalos Jánost úgy összeverik, hogy még az édesanyja sem ismeri fel?! Akik a még élő Pap ezredesnek a mellkasát felhasítják, majd a szívét szó szerint kitépik?! Szerintem az ilyenek nem szabadságharcosok, hanem fasiszta férgek, akik ott folytatták ’56-ban, ahol ’44-ben abbahagyták. Nagyon helyesen tette Biszku elvtárs, ha az ügyészség és a karhatalom keményebb fellépését szorgalmazta ezekkel a senkiháziakkal szemben! Ez a mostani per ellene pedig egy figyelemelterelés és figyelemfelhívás egyben. Figyelemelterelés, mert addig sem az ország valódi gondjaival és problémáival foglalkozik az állampolgár. Figyelemfelhívás, mert ez üzenet a kommunistáknak, “te is sorra kerülhetsz büdös komcsi”!

Hozzászólás