Áder döbbenetesen álszent újévi beszéde

A köztársasági elnök újévi beszédében a magyarok egymás iránti odafigyelését, egymás sikerének elismerését nevezte a legfontosabbnak a 2015-ös évben.
„Hozzon könnyebbséget az új esztendő a szükséget szenvedőknek, egészséget a betegséggel küzdőknek, sikert és békességet szeretett hazánknak” – ezt kívánta Magyarország elnöke újévi köszöntőjében, amely 2015 első perceiben hangzott el. Áder János jó kedvet, bőséget kívánt Magyarország minden polgárának és a magyar nemzet minden tagjának.
Az államfő azt kérte ünnepi beszédében, hogy „ne csak a mellettünk lévő barátainknak és szeretteinknek szorítsuk meg a kezét, de lélekben nyújtsunk kezet minden magyarnak, mindenkinek, akinek fontos nemzetünk sorsa és boldogulása, hiszen 2015-ben olyan évet is köszöntünk, amelyben 25 esztendős – negyedszázados – lesz a közös álmainkból megszületett szabad, független, demokratikus Magyarország”.
A köztársasági elnök röviden értékelte a rendszerváltás óta eltelt negyedszázadot.
„25 évvel ezelőtti nekigyürkőzésünknek, közös elszánásunknak, kitartásunknak hála az 1990 után született nemzedékeknek már nem kellett megismerniük, milyen az élet egy olyan országban, ahol vasfüggöny választ el minket Európa nyugati felétől. 25 éve magyarok milliói által régóta vágyott új korszak, a szabadság korszaka kezdődött el hazánk történetében. 1990 ezért ezredéves történelmünk legfontosabb mérföldkövei közé tartozik” – mondta az államfő.
Áder János úgy látja: „az elmúlt negyedszázad tanulsága, hogy ne mindig csak azt nézzük, ki menne balra vagy ki menne jobbra közülünk, hanem hogy merre van előre”.
A köztársasági elnök arra kérte hallgatóit, hogy „az előttünk álló esztendő minden napján nagyobb tisztelettel legyünk a másik iránt, hogy jobban megbecsüljük egymás teljesítményét, minden jóravaló és jóra törekvő magyar ember személyes erőfeszítését”.
De kiknek a teljesítményét kellene jobban megbecsülnünk Áder János szerint?
„Az orvosét, aki gyógyít és életet ment. A tanárét, aki jó szóval oktat, de játszani is enged. A biztonságunkért szolgálatot teljesítőkét. A földet megművelőkét, a kétkezi munkából élőkét, a vállalkozókét, akik értéket teremtenek. A szülőkét, akiknek gondoskodása nélkül az ifjabb generációk nem tudnák a szabadság adta lehetőségeiket kibontakoztatni. A nagyszülőkét, akiknek bölcsessége, élettapasztalata nélkül újra és újra elkövethetnénk azokat a hibákat, amikért a korábbi nemzedékek már súlyos árat fizettek” – sorolta a megbecsülésre méltó példákat a köztársasági elnök.
„Miért ne tehetnénk olyan fogadalmat, hogy az előttünk álló esztendőben még az eddiginél is jobban tiszteljük egymásban az embert, a magyart? És miért ne egészíthetnénk ki újévi fogadalmainkat azzal, hogy mindennapi életünk részévé tesszük természeti környezetünk védelmét, hiszen nem a természetnek van szüksége ránk, emberekre, hanem nekünk, embereknek van szükségünk az életünk forrását jelentő természetre?” – tette fel újévi kérdéseit néhány perccel éjfél után a köztársasági elnök, aki Krúdy Gyula szavait ajánlotta az őt hallgatók figyelmébe, arra kérve honfitársait, hogy ne késlekedjenek „könnyet letörölni, gyermekkacajt élvezni, elesett embert talpra segíteni. Szegénységet enyhíteni, magányosan sírdogálókat gyengéden felkeresni. Rongyos gyermeket átölelni, a homlok mély redőit elsimogatni.”
(MTI)
Bal-Rad komm: Magyarország elnökének álszent beszéde tipikus borvedelés vízprédikálás közepette!
“…25 évvel ezelőtti nekigyürkőzésünknek, közös elszánásunknak, kitartásunknak hála…”-mi így folytatnánk: nyomorba, szolgasorsba, kilátástalan gyarmati létbe taszítottunk benneteket! Elsikkasztottuk ORSZÁGOTOK ÉS HAZÁTOK JAVAIT! Mi jól élünk!-és szolgáljatok minket az előttünk álló esztendőben is oly híven, mint tettétek azt negyedszáz esztendőn keresztül! NEM ÉRDEMELTEK JOBBAT! ERRE SZÁMÍTSATOK!
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

26 hozzászólás a(z) Áder döbbenetesen álszent újévi beszéde bejegyzéshez

  1. Névtelen Tüske szerint:

    Nem értem. Mi volt döbbenetes az elnöki beszédben? Ha a beszédet önmagában vizsgáljuk, akkor az elmúlt 25 év legjobb újévi beszéde volt. Ezt a politikai gyakorlattól függetlenül kellene elbírálni, nem pedig máshogy. Ha ezt a kákán is csomót kereső gyakorlatot nem adjuk fel, akkor még a “Jó napot” köszönést is kritizálhatjuk, mert miért mond valaki ilyesmit, ha nem tesz érte semmit. Ami jó az jó, ami rossz, az rossz. Nem kellene összekeverni.

    • fater001 szerint:

      Hihetetlen, hogy semmit nem értesz!!! Ennyire buta vagy? Netán te is kivetted a részedet a nemzet kirablásából? Téged nem sért, hogy a kirablóid kívánnak neked mindenféle “jót”, persze a kirablásod megy tovább (ha még van valamid). SZÉGYEN !!!

    • mecseki vadász szerint:

      Na, jó! De, ki az a (k)áder jónás??? 😀

  2. Névtelen Tüske szerint:

    Kiegészítés: a 25 évvel ezelőtt történtekért nem csak a politikusok a felelősök, hanem mindenki, aki akkor csak a saját hasznát nézte. Konvojok jártak Bécsbe szemetekért, miközben az itthoni történésekre oda sem figyeltek. Elhittek minden hazugságot, amit olyanok mondtak, akiket különben jól ismertek, akik jellemtelen gazemberek voltak. A butaságért fizetni kell, és az is felelős, aki hallgatott, pedig tudta mi az igazság. Áder nem beszélt tényekről, csak általánosított. Összefogást és békességet kívánt népünknek, és ebben mi a döbbenetes? Mint Fidesz tag és vezető felelőssége nagy, de a miénk sem sokkal kisebb (mármint a kommunistáké). Talán még nagyobb is.

    • fater001 szerint:

      Még attól is hülyébb vagy mint amit először gondoltam rólad.

      • fater001 szerint:

        De lehet, hogy nem csak hülye vagy !!!

        • Szemere szerint:

          Fater007! Fogtam a hasamat a röhögéstől! Tegnap még mindenki simogatta egy más barkóját nagy “buékok kísértében , ma viszont már faragja egymást megint a plebs!…

          • fater001 szerint:

            A műveltségem korlátai sajnos nem teszik lehetővé , hogy megértsem mi a röhögtető ebben az egészben és miért nekem címezted (helytelenül persze mert nem “007” van a nevemben, sok nyugati kémfilmet néztél). Megmagyaráznád? Már ha meg tudod magyarázni.

      • Sub Zero szerint:

        Fater001! Szerintem biztosan ott leszel a tüntetők között Március 15-én! Gratulálok! Minősítenem felesleges.

        • fater001 szerint:

          Nem leszek ott !!! Ha neked csak ennyi jött le a hozzászólásomból az csak téged minősít, ugye nem kell leírnom, hogy hogyan, gondolom magadtól is rájössz.

    • vitorla123 szerint:

      Nem tudom így van e! Mi kommunisták tudtuk,hogy a munkahelyen a tőkés,a kulák a munkás,a cseléd életének egy részét ellopja. Mert 2 órába megtermeli mint egy gép a munkabérét ,a többit profit néven ellenszolgáltatás nélkül el teszi.Magyarul lop mindig és mindenhol.A privatizáció ugyan ez,csak visszamenőleg.Azt kérdezed,tulajdonképpen,hogy ezt miért nem tudatosítottuk,tanítottuk meg az Orbán nemzedékének. Tanítottuk, csak nem HITTÉK el. Azt mondták,hogy hazudunk.Azt monda minden kulák család,hogy ELVETTÉK a vagyonát.Pedig csak visszavette a köznép ami neki járt.Amit a kulákság elvett,ellopott tőle nemzedékeken át.Ezt le lehet írni zsidóval is,meg biciklistával is.Lényeg,hogy minden vallás erkölcsi alapon az összes lopásfajtát tiltja.Legyen az kizsákmányolás,privatizáció,csalás,vagy sikkasztás.Minden egyház a lopást legalizálta például úgy,hogy “add meg a császárnak,ami a császáré és add meg az istennek ami az istené.” Ezen kell változtatni.Már nem csak elhiszik,hanem a saját kárukon megtanulták például a devza hitelesesek,hogy ez történelmi igazsg

  3. szemcsi szerint:

    Mit vártok tőle? Magyarországon az a politikus aki nem lopizik az posztra sem kerülhet.

  4. agyorkos szerint:

    “arra kérve honfitársait, hogy ne késlekedjenek „könnyet letörölni, gyermekkacajt élvezni, elesett embert talpra segíteni. Szegénységet enyhíteni, magányosan sírdogálókat gyengéden felkeresni. Rongyos gyermeket átölelni, a homlok mély redőit elsimogatni.””
    Menj a k. anyádba! Szétromboltad az ország gazdaságát, az út széléről az árokba lököd a szegényt és szép szavakat prédikálsz az országnak. Jutalmazod a gazdagot, a szegényektől elveszel mindent. Elmész te a jó…!

    • Sub Zero szerint:

      Áder beszéde egy Köztársasági Elnök beszéde volt. Ezt kellett mondania. A Köztársasági Elnök egyik feladata az Ország egységének megjelenítése. Ez a beszéd ezt példázza.

      • fater001 szerint:

        Nem is tudom, hogy miért de egyre többször érzem, hogy a Bal-Radnak igaza van, ez az újévi beszéd csak nagyon fínoman szólva álszent, szerintem ettől sokkal másabb jelzők is megállnak rá.

  5. szemcsi szerint:

    Ezt csinálja utána bármelyik nyugati illuminátus csicska. És MIUTÁN letett az asztalra közel hasonlót mint Putyin, hajlandó leszek meghallgatni a politológusi fecsegésüket és elmélkedésüket az élet értelméről. Addig meg a pofájukat evésre használják.

  6. vitorla123 szerint:

    December végéig 45-en szenvedtek fagyhalált
    Budapest, 2015. január 1. csütörtök

    December végéig huszonötről negyvenötre emelkedett a fagyhalál áldozatainak száma Magyarországon – tájékoztatott a Magyar Szociális Fórum az újév első napján közzétett összesítésében.
    December közepéig huszonöten fagytak meg a szabad ég alatt és saját fűtetlen otthonukban, az év utolsó két hetében pedig tizenegyen. További kilenc személy kórházba szállítása közben, illetve kórházba érkezése után hunyt el, mert már nem tudtak rajta segíteni.
    A korábbi évektől eltérően, az áldozatok túlnyomó többsége nem saját fűtetlen otthonában fagyott meg, hanem a szabad ég alatt. Huszonnégy hajléktalan hűlt ki közterületen, saját otthonában pedig 12 személy. Az eddigi legfiatalabb áldozat 36, a legidősebb pedig 90 éves volt. Az elhunytak közül hatan nők.
    A Magyar Szociális Fórum az életvesztés méreteit értékelve megállapította, hogy a fagyhalál – az előző évekhez hasonlóan – ezen a télen is tömeges.+++

    Kiadta: MSZF SZK
    +36 30 5927371
    http://www.mszfszk.hu

  7. János szerint:

    Ne semmiről beszéljen a senki által megválasztott bábfigura, Köztársasági Elnök. Az ország mélyre süllyedt, legutolsók vagyunk már Európában, és a világban. A szloták, cigány, roma, román hódítók faluról falura szállják meg országunkat. Kiszorítják a magyarokat. Az országba özönlenek a feketebőrű vademberek. A liberálisok nyilt puccsra készülnek. A játék katonákból álló operetthadseregük is szanaszét külföldön gyárt a számunkra ellenségeket! A fiatalság munkahely hiányában külföldre vándorol, ahonnan nem létezik visszaút! Ők már csak nyugdíjas korukban, életükben egyszer-kétszer, ha jönnek csak mint túristak haza, vagy még annyit sem! Áder bohockáder Jánoska, nincs mire verned a nyálad!

    • Névtelen Tüske szerint:

      Bizony a tények ezt mutatják, de fel kell tenni a kérdést. mi mit teszünk ez ellen? Miért volt ilyen siralmas a Munkáspárt szereplése a választásokon? Segíti valaki az ide írogatók közül a veszprémi fiatal jelöltet a februári választás előtt. Vitorlának (az öreg harcosnak) kell nehéz fizikai munkával aláírásokat gyűjtögetni? Ő még mindig harcolna, ha tehetné. És a többiek? Kritizálni könnyű, különösen romboló szándékkal. Ha a Munkáspárt nem találtatik alkalmasnak a harc vezetésére, miért nincs egy valóban alkalmas tömörülés? Tudom, kérdéseket feltenni sem nehéz, de vannak akik tesznek is valamit, készülődnek a jövőre, viszont amíg ilyen megosztott és ideológiailag leromlott a társaság, erős közösséget építeni nem lehet. Ez a honlap pontosan jelzi, milyen a baloldali elkötelezettségűek felkészültsége, közösségszervező képessége. Hát olyan, amilyen.

  8. 1 Névtelen szerint:

    Köztársasági elnök beszéde…., de milyen köztársaságé, mert nálunk nincs már köztársaság. Akkor ki is ez és mit beszél?

    • vitorla123 szerint:

      Nem csak az Adler a téma.Hanem az uj határzár is.Mindent nyomon akarnak követni.Ebből csak csőd lehet! Mi közben megszűnt a vám a határon. Egyszerűen,még a személyautókban szállított árut is be kell jelenten? Normális?
      GAZDASÁG
      Besülhet a NAV csodafegyvere

      ÁRUSZÁLLÍTÁSNAV
      Három nappal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) online árukövetési rendszerének (EKÁER) január elsejei startja előtt végre működni kezdett a NAV fuvarozók számára létrehozott bejelentkezési felülete. Nem ment könnyen: bár a kormány szerint már december 20-án elindult az EKÁER-honlap, úgy tudni, hogy hétfőig nem tudtak bejelentkezni oda a kiskereskedők.
      Akcióba lendülnek a kamerák
      Akcióba lendülnek a kamerák
      Kocsis Zoltán
      Az, hogy most mégis megtehették, finoman szólva sem oszlatta el a rendszer indulása körüli szakmai aggályokat. A rendszer használatához csak az első lépés a fuvarozó cég regisztrációja. Használatához a fuvar elindítása előtt a NAV elektronikus nyilvántartásába be kell vezetni a termék megnevezését, paramétereit, a szállító teherautó rendszámát és ehhez egy EKÁER-számot kell kérni a NAV-tól – erről lesz beazonosítható az egyes tételek belföldi mozgása. A kormány így próbál úrrá lenni a világcsúcstartó, 27 százalékos magyar áfa miatt elharapózott csalásokkal szemben.

      „Nevetséges” – nyilatkozta ugyanakkor egy kiskereskedelmi forrásunk arról, hogy december végéig sem született meg semmiféle, a működést pontosító végrehajtási rendelet. Bár a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint immáron „minden információ elérhető” az érintettek számára, a kereskedők nem tudják, hogy a január elseje után az egyes termékeket hogyan párosítják egy adott EKÁER-számhoz. A végrehajtási rendelet hiányában indulásig már egészen biztosan nem tudják az ehhez szükséges számítástechnikai módosításokat megejteni a rendszerükön.

      Korábban fuvarozók és kereskedők is arra kérték a kormányt, hogy halassza el a rendszer indulását, vagy három hónapig tartson a rendszer tesztidőszaka. Az aggályokat leszerelendő, a NAV január végéig bírságmoratóriumot hirdetett a cégeknek. Ugyanakkor így is könnyen lehet, hogy jókora torlódással indul az új év. Nyitott kérdés, hogy a rendszer használata mennyivel növeli a szállítási időt. A Portfolio.hu információi szerint a tételenként történő adminisztráció 10 perc lehet, így száz tétel esetében – ami egy nagyáruháznál megszokott – 17 órán át is eltarthat az ügyintézés, ami már súlyos fennakadásokat okozhat.

      A rendszer egy másik neuralgikus pontja, hogy – miként azt megírtuk – a kormány arra kötelezi a fuvarozót: az előző két hónapnyi áruforgalom 15 százaléknak megfelelő összeget biztosítékként fizessen be a NAV számlájára. Ezzel pedig hatvan nap után számol el az adóhatóság. A nagyobb kereskedők számára ez komoly, milliárdos nagyságrendű összeg lesz. Igazán azonban a kis- és közepes méretű vállalkozásoknak fájhat majd, náluk egy néhány millió forintos készpénzletét is komoly likviditási gondokat okozhat.

  9. TERMIN8ATOR szerint:

    Meg sem halgattam a süket dumáját, met felment az adrenalin szintem a ,,vasfügg9ny,, emlitésére.

  10. varga istván szerint:

    én sem hallgattam–szerintem hülyeség egy gazember zsidot hallgatni—áder-gyurcsány-orbán-mesterházy-rogán-koka mint ugyanazzon emlön táplálkoztak–mindegyik a gonoszt szolgálja–én nem ismerek becsületes politikust magyarországon de a világot nézve is hirtelen csak egy ugrik be-méghozzá urugvay-i elnök…

Hozzászólás