Roma népességrobbanás – A HVG meglepő térképet közöl

Demográfiai forradalom zajlik Magyarországon, az iskolások között a pedagógusok jelzése alapján két olyan megye is van, ahol minden harmadik gyermek cigány származású. Népességrobbanás látszik, és nem csak keleten, a Dunántúlon is.
Az HVG Papp Z. Attilának, a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Kisebbségkutató Intézete igazgatójának kutatását idézi. A kutató cselesen kerüli ki azt az 1993-as szabályt, miszerint nem lehet közvetlenül adatokat gyűjteni a cigány gyermekekről. Az országos kompetenciamérés során ugyanis a pedagógusoknak meg kell becsülniük a hozzájuk járó roma diákok arányát. Eszerint országosan 15 százalék a gyermekek között a romák aránya, van azonban néhány kiugró adat. A főváros VIII. kerületében a gyermekek 43 százaléka roma származású és a VII. kerületben is messze az országos átlag feletti, 23 százalék ez az arány. Összesen hét kerületben tíz százalék feletti a roma diákok aránya, a főváros összességében pedig 8,6 százalék. Az országban 298 olyan iskola van, ahol a roma kisebbség alkotja a többséget.

hvg

A megyék közül a legmagasabb arányban Nógrádban tanulnak roma gyermekek (34,3 százalék), majd Borsod-Abaúj-Zemplén következik 32,8 százalékkal, megelőzve Szabolcs-Szatmár-Bereget ( 28,7 százalék). A korábban legnagyobb arányú roma populációval rendelkező Hevesben 22,5 ez az arányszám, Jász-Nagykun-Szolnokban pedig 20,4 százalék.
Meglepő, hogy a Dunántúlon található Somogy több kelet-magyarországi megyét is megelőz 22,4 százalékos arányával, Baranyában 18,9 százalékkal szintén kiugró a növekedés. Tolnában pedig 16,8 százalék a romák aránya.
Az országban legalacsonyabb arányban Győr-Moson-Sopronban élnek cigány gyermekek (4,2 százalék). Csongrádban az iskolások 5,1 százaléka, valamint Vasban, 5,2 százaléka roma.
A liberális lap szerint azért is érdemes ezekre az adatokra figyelni, mert ahol 20 százaléknál magasabb a cigány gyermekek aránya, ott durván romlik a gyermekek teljesítménye. A kutatás szerint azonban ez nem etnikummal, hanem a családok szocioökonómiai státusával függ össze.
A nemzetiségi arányok figyelembe vétele azért is fontos, hogy az oktatási programok összeállítása során a gyermekek szociokulturális helyzetére jobban tudjanak ügyelni. Papp Z. Attila kutatása szerint ugyanis azokban az iskolákban, ahol integrációs programot indítottak, jelentős javulást értek el.
A 2011-es népszámlálás adataival nem összevethetőek a mostani számok, de a tendenciák már akkor is látszottak. A népszámláláson – önbevallás alapján – 316 ezer romát regisztráltak, ez három százaléka volt a magyar lakosságnak. Erőteljes növekedés már akkor is látszott, ez az adat 153 százaléka volt a 2001-ben mértnek.
(Válasz)
Bal-Rad komm: Nos!…-nehéz már ehhez bármit is hozzátenni!
A Bal-Rad által már néhányszor közzétett MEGOLDÁSI JAVASLATUNK tűnik csakis kivitelezhetőnek, vagy…
-De arra meg jobb is nem gondolni!
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

40 hozzászólás a(z) Roma népességrobbanás – A HVG meglepő térképet közöl bejegyzéshez

  1. Oláh Mária szerint:

    Ebben az a legrosszabb, hogy ez egy jelenleg visszafordíthatatlannak látszó folyamat tetézve azzal, hogy az a sok gyerek mire felnő és újabb és újabb generációk születnek, addigra, úgy 30-50 év múlva óriási roma össz népesség arány lesz. A baj pedig az, hogy a nem roma társadalom elöregszik és jó részük asszimilálódik a roma életvitelhez. Sajna most is van jele ennek. Mellette a kereskedelmi szennynek és bulvárnak, a mű celebvilágnak köszönhetően a gyors amerikanizálódás miatt a társadalom leépülése látványos lesz. A kultúrát, művészetet, normalitás szerető kisebbség elenyészővé és gúny, megvetés tárgyává válik. Sajnos. Nem szép kilátások az biztos.

    • Fideszes szerint:

      30 – 50 év múlva az EU és a sátánista bagázs nem valószinű hogy még meg lesz. Valószínűleg más szövetségi rendszerben lesz majd MO. akkor, ahol meglehet oldani ezeket a problémákat oly módon amit most ezek nem engednek meg. Egyébként elég volna egy olyan törvényt meghozni ami kimondaná, hogy minden általános iskola – beleértve a Rózsadombi iskolákat is ahova az elit gyerekei járnak – köteles a kisebbség arányszámának megfelelő százalékban beíratni cigány gyerekeket. Mindjárt lenne itt megoldás.

      • Fideszes szerint:

        Az előző megjegyzéshez még csak azt tenném hozzá, hogy egy ilyen helyzetben az elit és a gyerekeik is megfizetnék egy elcigányosított környezetnek az árát. Több tanulmány is kimutatta hogy egy spirituálisan leszegényített társadalmi környezetben a vezető réteg udódai is lelkileg betegesebbek lesznek. Az csak egy illúzió hogy ezt pénzel meglehet oldani. Az új gazdagok majd erre is rájönnek később. Gondoljatok csak Hollywoodra, ott alig van egészséges ember annak ellenére hogy hatalmas vagyonok vannak felhalmozva minden celeb lelki beteg – buzi, depressziós, alkoholista, pedofil, őrült és kitudja mi még. De említhetném a kései magyar nemesi rendeket is akik elkezdtek raccsolva beszélni meg egyéb viselkedésbeli furcsaságokat is kifejlesztettek, amik az előrehaladott mentális degeneráció látható jelei voltak. Igy aztán nem meglepő hogy az ellenség könnyen beépült az idióták soraiba ami egyenesen vezetett a trianoni tragédiához. Ady ezt már nagyok világosan látta az ő korában.

    • SU-25 szerint:

      Egész Európa ettől a retekhadtól retteg, ez nem csak magyar sajátosság.
      Amíg itt nem lesz egy komoly forradalom, addig nem tudjuk levakarni ezeket a tetveket magunkról, ez az igazság, mert galíciai kazár gazdáik hozzák a törvényeket és e törvények őket védik! Röhej nem? Magyarországon a galíciai bevándorlók által támogatott cigány faj, uralkodik, helyettünk, magyarok helyett a saját országunkban! Árpád, Atilla, Csaba, forog a sírjában! Ahoz hogy ezek eltakarodjnak, meg kéne szüntetni számukra minden segélyt és munkát adni nekik, ha nem él a lehetőséggel, azonnal kibaszni innen őket. Az AUSZTRÁL alkotmányban benne van, hogy aki nem ért egyet Ausztrália törvényeivel, annak jogában áll, teljes méltósága megtartásával, azonnal elhagyni az országot. Magyarán mondva, akinek nem tetszik a rendszer a menjen a picsába. Komoly törvényekkel és betartatásukkal el lehetne érni hogy ezek saját maguktól eltakarodjanak ebből az országból. Nem kéne ezeket kiírtani, stb. saját maguk takarodnának innen el, ha megválozna a szélirány és egy büdös fillért, semmilyen segítséget nem kapnának és magyarságot büntetlenül nem terrorizálhatnák. CSAKHOGY a törvényeket a galíciaiak hozzák, akik viszont élből utálják a magyarságot! Kádárt ugyanúgy utálják, mint a munkás embert, nekik mindegy, a goj az csak goj!
      Én nem vízionálom ide Novorussziát, Szíriát, stb. De csak akkor lenne esélyünk megtísztítani az országot, ha itt is háború lenne, polgárháború. SAJNOS ez máshogy NEM megy mert: 1. A Kazárok továbbra is őket tolják. 2. A tetvek maguktól nem mennek el, főleg hogy érzik velük-nekik a törvény! Ez a nagy büdös helyzet, Gyáva, igénytelen, barbár horda, ami 600 éve sem tudott beilleszkedni mert NEM IS AKAR! Aki akart, az rég, generációkkal ezelőtt beilleszkedett az adott társadalomba. Ez az utálat, ellenszenv nem magyar tulajdonság, utálják őket egész európában, sőt az egész világon is.
      Túl sok időt vesztegettünk el már eddig is, nonszensz, hogy MAGYARORSZÁGON egy magyarnak kell rettegni, félni, kussba lenni, megalázkodni, tűrni, ez egyenesen GUSZTUSTALAN! Ennyit erről!

  2. Berta Péter szerint:

    • vitorla123 szerint:

      POedig egyszerű:egy asszony egy gyerek.Kínai módszer.A férfiak lekötése és a túlnépesedés magától megszűnik.De a magántulajdonnak szüksége van a munkaerő túlkínálatra.Ezért akadályozzák a születésszabályozás elterjedését.Marad a felvilágosítás. 1 Az önkielégítés adja a legnagyobb élvezetet mind a két nemnél,nem okoz betegséget..2.A gyerek nem isten adománya,hanem sorcsapás,amit a papok mindegy milyen vallásúak gerjesztenek.3 Semmilyen isten nincs,mert ha lenne ezt a tragédiát nem engedné meg. 4 Az elcigányosodást is csak a születésszabályozással lehet megakadályozni.Azt a cigányt kell támogatni és eltartani,aki nem szül,csinál gyereket.

      • 1mudokon szerint:

        De Ők Kínában kínaiak,szemben a romákkal,aki kissebbség(még).Ez az Mszp hibája,ők fejlesztették fel a létszámot,a sok kedvezménnyel,szocpollal,gyerek után járó juttatásokkal.Kínában az egy gyerek módszer,és az általában fiú többség,az a helyzet állt elő hogy nincs NŐ,illetve kevés.

  3. 3VH? szerint:

    Kairoban vesztgel egy orosz repülögép,mert a Saudiak nem engedték kimenekiteni,
    az orosz sérült állampolgárokat,akit a saudi kutyák légiereje sebesitett meg.
    Saudi egységek léptek partra

    Tisztelt BalR Tán mentort kaptatok?
    Ezek a hirek nagyon fontosak,vsz kitört a VH az ádeni öbölben.

  4. Berta Péter szerint:

    🙂

  5. Névtelen szerint:

    Azért a térképet érdemes szemügyre venni jobban. Már évekkel ezelőtt az országot elöntötték a cigányok Románia Moldova felől. Valahol olvastam hogy azok szaporodtak el ész nélkül. Volt olyan cigány ismerősöm 15 éve akivel beszélgettünk a cigány-bűnözésről. Ő szó szerint az mondta “azok” nem magyar cigányok. Juli

    • 1mudokon szerint:

      Juli!Nekem címezte?Most ha jöttek,valaki hozta őket,nincs vita.De itthon táptalajt is kaptak,amit említettem.Sokszor megfigyelhető,hogy ezeket a kissebbségeket -valakik-betelepítik olyan területekre,amit meg akarnak szerezni.Az abmorális személyiségük miatt lehetetlen a további élet,kultúrált emberek előbb utóbb elmenekülnek.pl Avas,de számtalan fővárosi ingatlan esetében is igaz.

    • 1mudokon szerint:

      Sőt,egy utolsó.Arról konkrétan olvastam,különösen Bács-Kiskun megyére volt igaz ,(Szatymaz,.Mórahalom) hogy nagyobb földtulajdonosok,főleg nagy mezőgazdasági munkák idején.a helyi napszámosoknak nem adta meg a (csak példa az összeg)7-800 forintos órabért,hanem hozott (akár Románoktól) 500 forintért.Aztán ittragadtak.

  6. Névtelen szerint:

    Hogyne szaporodnának, hiszen Magyarország paradicsomkert nekik. Ezt ők mondták!

  7. matyi szerint:

    Szép lassan valósággá válik, vált a hülyék paradicsoma filmhez hasonló világ.

  8. Névtelen Tüske szerint:

    Szent Pál írja a II. Tesszaloniki levelében: „…aki nem akar dolgozni, ne is egyék”. A munkakerülő söpredék segélyezése nem más, mint a munkásemberek meggyalázása, a társadalmi igazságosság leköpése, a természetes rend tönkretétele. Az alsó és a felső söpredékek merénylete az államalkotó nép ellen. Így válik egy szép ország a genetikai hulladékok szemétdombjává.

    • 1mudokon szerint:

      Tervszerűen.

      • vitorla123 szerint:

        Az emberek halomra ölése,nem megoldás.Ha cigány ha nem az! A csapot kell elzárni.Egy gyerek,vagy egy se..Vagyis felvilágosítani,semmilyen módon agyerekből megélni ne lehessen.A szegénységet a szegények szaporodásánál kell megfogni.Ha cigány ,ha nem az! Magyarország a magántulajdonú gazdasága miatt csak 3 millió polgárát tudja eltartani.Vagy annyit sem. Kádár idején közel voltunk a 11 millióhoz.z pedig világos,hogy a polgárok gazdasága,jóléte a lélekszám (a fogyasztók számának) növelése útján érhető el. Fordítva egyre több pénz ér egyre kevesebbet.Vagyis a cigányosodás jó is lehetne,ha nem magántulajdonú lenne a gazdaság. De az! Ráadásul akinek ez” tetszik” az költözzön hozzájuk Vonával az élen.30 éve követelem a születésszabályozás drasztikus bevezetését. Eredménytelenül. Lassan az is hatástalan lesz!

        • 1mudokon szerint:

          Egyikünk se beszélt “leölésről”.Amig voltak útépítések,vagy a záhonyi át rakó,dolgoztak ők is,nem is volt nagy gond.Szenet hordtak,tüzifát,köszörülték a kést,vályogot készítettek,kosarat fontak,tudásukhoz képest előteremtették a megélhetésüket.A dolgozókat nem bántom,de a gyilkos,seftes,stb fajtát,igen.

  9. 1 Névtelen szerint:

    Na fényt kapott a hávégé??? Esetleg a betelepültek nem szeretnék eltartani a testvéreiket???

    Az hogy 50 év múlva talán megoldható lenne csak egy utópia. Lényegében ezt a harcot elvesztettük, mert hagytuk magunkat. Ma itthon cigány rendőröket, birákat, katonákat, (szavazókat) toboroznak, mert kell nekik…..

    Már régen cigányországról fantáziálgatnak, ami ha nem teszünk semmit 5 év múlva reálissá válik. Az utóbbi 3-4 évben az év első babája CIGÁNY!!!! Akkor???

  10. brx szerint:

    szép ország lesz
    zsidó vezetéssel,ahol a zsidók csak terrorral tudják majd cigányokat visszatartani a hatalomátvételtől.

    • vitorla123 szerint:

      Ha hagyjuk?

      • brx szerint:

        egyelőre igen
        kérdés mikor lesz túl késő már cselekedni.

        • Névtelen Tüske szerint:

          Nem kell kétségbe esni. A cigány népség genetikailag abszolút selejt, ezért szervezhetetlen, rendszeres, kitartást követelő tevékenységre képtelen. Pontosan ezért államalkotásra is. A magyar nép jól szervezhető, akár katonanépnek is nevezhető, ezért egy magyar többre képes, mint tíz cigány. Ha eljön a megtisztulás ideje, minden gond nélkül megoldjuk. A korcsok (keverékek) pedig alkalmasak az alantas munkák elvégzésére, mert a magyar génjeik némi erőszak hatására arra alkalmassá teszik.

  11. 1mudokon szerint:

    Nem tudom mit akarsz mondani 1névtelen,de remélem csak kóstolgatsz.A cigányoknak vannak vezetőik.Rendet kéne tartani!De amig Horvát Aladárok,Farkas Flóriánok,Kolompár Orbánok stb.Lepaktálnak az ellenséggel,az nehéz lesz.

    • vitorla123 szerint:

      Nem arról van szó,hanem a létszámuk arányáról! Tartsák be a magyarok együttélési szabályait.És ne kényszerítsenek cigány szokásokat a gyerekeinkre és az unokáinkra.Lassan csak cigány kurva lesz a szexre rávehető.Ez sajnos ma tény.Magyar nőt egy magyar férfi nem tud eltartani! Egyre gyakoribb a vegyes ” vad házasság”.A következmények beláthatatlanok!

      • 1mudokon szerint:

        Nincs vita,Vitorla.Persze hogy veszve érezzük magunkat,ha az ún. kormány őket támogatja,aljas érdekből.De azt is látom,bár kis számban,hogy némelyikük próbál kitörni onnan.Ők a kissebbség,a kissebbségben.De nem védőbeszédet akartam tartani,ide fajult.Visszaolvasok,hogy hogy sikerült.

        • Fideszes szerint:

          Itt nem aljas érdek a dolog lényege. Rengetegen látják azt amiről itt szó van. De a magyar kormány sem és az európai kormányok sem tudnak mit tenni a háttér érő által kontrollált világban. Ezt kell megérteni és nem a díszleteket okolni azért ami van mert az tévútra viszi a dolgot. Franciaországban és Angliában is rengetegen látják az országaik tragédiáját. Mert ott ugyanezt játsszák el mint itt a cigányokkal, ott a muszlimokkal. A háttérerő elakarja pusztítani a nemzeti kultúrákat általában helyi eszközöket használ erre a célra, csak ott exportál idegen megoldásokat ahol a helyi eszközök nem elégségesek, ezért a legtöbb európai országban a bevándorlás a fő fegyver.

          • 1mudokon szerint:

            Fideszes.Feljebb írtam hogy-valakik-.Igen,tudom,de lehetne mondani,hogy nem veszek részt ebben.De a jelenlegi vezetés is felvállalta.

  12. Kovács Imre szerint:

    Ha meg tudod válaszolni, hogy miért csak 2 kisebbség (zsidó és cigány) élvezi a pozitív diszkriminációt, akkor már közel jutottál a megoldáshoz.
    Már csak, egy mínusz előjelet kell alkalmazni. Máris megoldottad a problémát.

  13. uhuhuh szerint:

    ha az angolok végre észbe kapnak és kiebrudalják a pakikat meg az arabok nagy részét akkor majd európa többi népe is tesz vmit, franciao. is tele van arabokkal, négerekkel mindegyik nyugati országban többségben lesz 5 év múlva a betelepült népségek, legjobb esetben a magyar román cigányok is őket fogják majd boldogítani..

    • vitorla123 szerint:

      Ha igy állunk hozzá nincs megoldás.A kormányok nem szülnek és nem csinálnak,nevelnek gyereket.Legfeljebb a sajátjukat.A háttér hatalom megbuktatása csak azon keresztül lehetséges,amit a hátérhatalom akar.Ez pedig a népesség csökkentése.Ez a magántulajdon alapú rendszer összeomlását hozza,mert nem lesz elegendő,kizsákmányolható (meglopható) munkaerő.Olyan drága, lesz,hogy nem lesz megfizethető. Neked kell nem tenni semmit,hogy ez bekövetkezzen.A Gondolat Arany Jánosé.Kikényszerítette vele a kiegyezést. “Ne szülj rabot te szűz,anya ne szoptass csecsemőt,int a király és elérte még a máglyára menőt!”

  14. Névtelen szerint:

    Úgy jöttek be Európába, hogy ők bűnbánó zarándokok. A török korban ők voltak a hóhérok. Valahogy éltek a saját emberségük szerint, de a háttérhatalom létszámukban robbanásszerüen szaporodó parazitát csinált belőlük néhány évtized alatt. Persze, már világosan látja minden nemzetállam, hogy mire megy ki a játék. Míg a fehérembereket egymással írtatják, addig az értékteremtő munkára alig képes népességet megtízszerezik.

  15. Molnar Attila szerint:

    Szomoru ,hogy a demokraciaba-kapitalizmusba, csak a vagyon, penz,, penz, vagyon, hatalom erdekelte a 25 eve letezo kulfoldi babkormanyokat a volt soc orszagokba, igy magyarba is.EZ AZ EREDMENY.

  16. Namivan szerint:

    Szándékosan külön írom, nem Vitorla és mások hozzászólásához: ennek a helyzetnek, ha lesz valaha megoldása, az nem polkorrekt lesz, és a megoldás vérrel és vassal fog íródni. A szenny eltakarításához tűz kell, majd víz. A széplelkűek borzadozni fognak, de a döntés – szerencsére – nem az ő kezükben lesz. A cigánykérdés egy ideje szimpla túlélési kérdéssé lépett elő – és most már nem csak a magyarság számára –, és ennek megfelelő lesz a megoldása is: csak az egyik maradhat! Az egy család egy gyerek megoldás Kádár idejében még működött volna, de nem alkalmazták – most már annyian vannak, hogy a terület nem bír ki újabb 100 évet velük, míg élhető szintre lecsökken a létszámuk.

    Akik nem bírják a vér látványát, azok majd becsukják a szemüket és fülüket – bár jó lesz, ha a kaput is szorosan magukra zárják, mert nem sima menet lesz, és innen is sokan fognak elhullani. Ha a takarítás befejeződött, majd gyászolunk és sírunk, bevalljuk a „bűneinket”, és megbocsátunk (magunknak), és az élet megy tovább.

    A fájdalom az emberi létezés velejárója, nem lehet kikerülni, csak együtt élni vele. Akik pedig takarítás közben elmúlnak testi mivoltukban, majd egy számukra kedvező időpontban megint újraszületnek, és folytatják a félbeszakadt tanulást. Remélhetőleg kevesebb környezeti konfliktussal. Ha nem, a történelem majd ismétli önmagát.

    Ez utóbbi bekezdés nem hit kérdése, így fundamentalista keresztények vagy ateista kommunista hívők ezzel kapcsolatos hite semmit nem számít.

  17. Névtelen szerint:

    A horrorisztikus történetek hiányoznak a ma ismert cigánykultúrából, pedig 70-80 ével ezelőtt közülük sokan emberevők voltak, különösen a Felvidéken. Ja igen, ez nem cigánybűnözés, hanem rasszizmus.

Hozzászólás