Heves harc Donyeckben a repülőtérnél (videoval frissitve)

Szveta jelenti 14-órakor:
Donyeckben a repülőtérnél és környékén rendkivül heves összecsapások kezdődtek az önvédelmi erők és a betolakodó latorhordák között.

dore

A megszállók legalább két helikoptert vesztettek már az első pillanatokban. Ebből kiindulva legkevesbb ötven zsoldos kellett hogy fűbe harapjon.
A repülőtér fölött at ukrán légierő harci gépei is megjelentek, de a harcokba nem tudtak beavatkozni a tudósitás leadásáig.

A repülőtér irányitótornyát viszont találat érte, mint ahogyan egy nem messze lévő benzinkút is felrobbant.
Frissités 15-órakor:
Már van elérhető video is
Frissités 17-órakor
Az önvédelmi erők teljesen szétszórták a repülőteret elfoglalni akaró kijevi zsoldoshordát, amelynek megmaradt egyedei igyekeznek elrejtőzni a reptértől nem messze lévő erdős-cserjés területen. A cirkusz kezdetén megjelent két csatahelikopter közül az egyiket szintén kilőtték a milicisták, mig a másik a vadászgépek fedezete mellett kereket tudott oldani. Az első jelentésekkel ellentétben a bérgyilkos horda valószinűleg több zsoldost veszitett ötvennél, és a technikában elszenvedett káruk is (három helikopter alig öt perc alatt) igen komoly.

 

Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

16 hozzászólás a(z) Heves harc Donyeckben a repülőtérnél (videoval frissitve) bejegyzéshez

  1. Bukott Angyal szerint:

    Eljen oroszorszäg.
    Haläl a zsoldosokra-
    Hadifogoly nem kell mert dräga etetni.

  2. Álmos szerint:

    Vicc:
    -Hogy hívják a piszkos ukránt?
    -Porosenkó

    Hát igen. Eljött a takarítás ideje.

  3. TEK szerint:

    Ha jol sejtem a Lengyelek vedtek a repteret, nagy szegyen

  4. Porosenkó ki az ? Mi Valzmant látjuk a médiában.
    Sok sikert kivánunk nektek Bukott Angyal ! Csak serényen tegyétek a dolgotokat. A néger tömeggyilkos Obama jövő hónapban Romániába jön. Bármire is készülnek mi nem ugrunk a kipások parancsára , de sajnos nagyon sok idegen van nálunk becuccolva. Ne feledjétek , hogy Románia ellenséges terület , de a lakosság veletek van.

  5. Pityu szerint:

    Azt hiszem hogy a milíciák soraiban nem kispályás emberkék harcolnak, és nem csak kalasnyikovokkal vannak felszerelve ha a légierő ellenében is tudnak eredményeket felmutatni!Nagyon jó fiuk, csak így tovább helikoptert és zsoldost vadászni, csak pontosan szépen ahogy csillag megy égen úgy érdemes…

  6. Névtelen szerint:

    Az orosz katona győztes katona! A kontinensen legyőzhetetlen!Vitorla

  7. Álmos szerint:

    Poroshenko?? Na ide azt a porszívót!!

  8. Álmos szerint:

    Eddig viccelődtem, de most komolyra fordítom a szót! Én 30 éves múltam pár évvel, tehát még viszonylag jól emlékszem a rendszerváltás körüli időkre. Akkor még a társadalmi többség abban bízott, hogy a szocializmusnál jobb lesz ez az akkor bevezetett “szociális piacgazdaságnak” nevezett rendszer. Úgy ígérték és reálisnak tűnt, hogy a “piac mindent megold”. Akkoriban még úgy-ahogy mindenkinek “döcögött a szekér” és több lehetőség volt itthon. Aztán ott volt a nyugati kirakat Ausztria képében ahová tömegével jártak át a magyarok hűtőgépet, mikrohullámú sütőt venni és persze a városok, boltok, kirakatok csillogtak-villogtak. Rend és tisztaság az utcákon, stb. Persze hogy vonzó volt! Kulturálisan pedig ott volt az MTV (Music Television), ami korszakalkotó volt. Az 1980-as, ’90-es években jó minőségű pop-rock zenék és slágerek voltak. Bruce Springsteen, Genesis és még sokan. Manapság az akkori “fénykorhoz” képest a zeneipar megsemmisült, a minőség romlott, gagyisodott! A gagyiért meg nem úgy lelkesedik az ember, ez érthető. Egy rendszer erőssége pedig abban áll, hogy tudjon érte a nép lelkesedni! Részben ezért vesztett az akkori Szovjetunió mert a nép jobban lelkesedett Michael Jacksonért és a Coca-Coláért mint a számára kisebb kínálatot, szűkebb “kirakatot” nyújtó itteni viszonyokért.
    A szemfényvesztés az volt, hogy a nyugati beruházások, vállalkozások amik nagyobb jólétet lettek volna hivatottak biztosítani a termelésük révén, mit csináltak?? A gyárakat megvették majd bezárták, hogy ne legyen konkurencia vagy más egyéb okok miatt zártak be. A lényeg: a dolgozók, a többség rosszul járt.
    A kapitalizmus akkor (rendszerváltáskor) azért nyert mert szebb jövőképet és nagyobb fejlődést ígért az akkori jelen viszonyainál (tudom mert átéltem). Akkoriban az volt a közvélekedés, hogy a túlzott tervezés bürokráciája gátolja a fejlődést.
    A demokratikus szocializmus most azért fog nyerni mert a tervezés hiánya anarchikus állapotokat eredményez a gazdaságban, nincs átláthatóság. Kisebb belső fogyasztás van az alacsonyabb vásárlóerő miatt (sok vállalkozás ezért szűnik meg). Szegényebb országokból kivándorlás, gazdagabbakba bevándorlás van. A magyar a pakisztánival konkurál, a német meg munkanélküli marad. Na ez a népnek (többségnek) biztos nem jó csak egy-két tőkésnek aki olcsón akar munkavállalót találni!
    Ez a kapitalizmus tehát poros, idejétmúlt, gagyi a 20 évvel ezelőttihez képet. Megkopott a fénye jócskán. A megreformálását meg senki nem kezdte el, ehelyett a fegyvereket erőltetik és a NATO agresszorként lép fel.
    A kapitalizmus ezen háborúja fegyverrel megnyerhetetlen mert konzerválni akarja a jelenlegi problémákkal, strukturális bajokkal tűzdelt állapotát és ez képtelenség.
    Az idő megy előre és fejlődni kötelező. Ezt a háborút csak az nyeri meg aki fejlődőképest rendszert tud felmutatni és a dolgokat jobb irányba tudja vinni. Mindenki más elbukik. Csak idő kérdése.

    • Bukott Angyal szerint:

      Tökeletes iräs.

      • Névtelen szerint:

        Így van!Most itt különböző világ és politikai nézetűek azon dolgozunk,hogy egy Molotov-Ritemprop? ideológiai alapot hozzunk össze.Orosz vezetéssel.Tervutasításos rendszerrel.Alapjövedelem bevezetésével.A fajelmélet kizárásával.Nem akarunk ellenségeket gyártani magunknak.Szerintem ez a rendszer a jelenlegi földlakók akár 5 szörösét ,10 szeresét el tudja látni bőségben és boldogságban.Ugyanis óriási tévedés,hogy a lakosság létszámának csökkentése gazdasági fellendülést hoz.Pont fordítva van.Nagyobb létszám nagyobb termelést és hasznot hoz.Szűk keresztmetszet az energia,de gyakorlatilag az éveken belül megoldódik.Az oroszok bányát akarnak nyitni a holdon.Összegezve,mind a kommunistázást és mind a fasisztázást le kell zárni.Kérdés mi legyen helyette?

  9. Istvan szerint:

    De jo lenne ha 1 szer vegre nem kene senkinek valasztania 1-ik olda kozul sem. Mert nem lenne oldal!

  10. Pityu szerint:

    Tisztelt Vitorla! Azt mondod hogy a komcsizást és a fasisztázást le kell zárni persze hogy le kéne zárni hisz ez így volna helyénvaló.Hogy mi legyen helyettük?Szerintem értékteremtő és értékmegőrző emberek hatalmas csoportja aki segítik és nem hátráltatják a fejlődést ami ugye elkerülhetetlen..Fejlődés pedig csak akkor van ha van termelés minőségi termékeket produkál erre pedig csak a segítőkész,normális gondolkodású és értékteremtő+azt megőrző emberek illetve emberi gondolkodás képes..A jelenlegi fogyassz, és fordulj fel stratégia mint látjuk nem vezetett sehova…

  11. Istvan szerint:

    Pityu 1 proféta

Hozzászólás