Észak-Donbassz június 8-9

Valcman Nyalókakirály-maradék-Ukrajna kinevezett uralkodója fegyverszünet-félére tett utalást. De mire az létrejönne, szeretne némi “eredményt” is felmutatni egyre elégedetlenkedőbb gazdái számára.

Vélhetően ebbéli törekvése okán mára virradó éjjel-helyi idő szerint-fél kettő tájban a latorhad tüzérsége minden bevethető eszközzel gránátesőt zúditott Szlavjanszkra és Szemjonovkára.
A tegnapi egész napos tüzérségi ostrom legtragikusabb eseménye a szlavjanszki-egyik-temlomot ért találat, melynek következtében egy tizenegy éves kislány meghalt. Persze ez csak egy epizódja volt a tegnapi nap irtózatos történéseinek.
Igor Sztrelkov hajnali három óra környékén bejelentette Szemjonovka teljes pusztulását.
Ma reggel napfelkeltére egész Szemjonovka egy füstölgő romhalmaz. Az egykori Sztálingrád üde-nyüzsgő város volt a ma reggeli szemjonovkai rommezőhöz képest. Az utcasorok kivehetetlenek. A Szlavjanszk “elővárosa” néven egykoron emlegetett település romjai alatt több száz egykori helyi lakos holtteste hever. A tegnapi ünnepnapon Szemjonovka letöröltetett a föld szinéről. a kijevi hiénaegylet latorhadának rakéta sorozatvetői a II. világháború óta nem látott pusztitást végeztek Európában. Mentési munkálatokra esély sincs!

Szlavjanszkot is tüzérséggel lövi a bűnbanda. Az éjszaka közepén kezdődött támadás már kizárólag a lakók pusztitását szolgálja. A a város gyerekeit sikerült evakuálni. A férfiak jó része már a milicisták között harcol a megszállók ellen. A térségben tegnap reggel Krasznij Limanynál végrehajtott rajtaütésben a latorhad embervesztesége nem felmérhető, hiszen semmilyen adatot nem közölnek rádión egymással, de a totális rádiócsend a részükről kb. annyit jelent, hogy még a hiradósaik jó része is elpusztult.
A szemmel látható technikai veszteségeik hatalmasak. Lángoló tankok ás páncélozott járművek minden felé.

Tegnap viszont Szlavjanszktól sikerült távolabb szoritani a rablóhordát, amelynek Karacsun-hegyi tüzérsége a városon áll bosszút. A Népi Milicis sajnos nem rendelkezik elegendő tüzérségi eszközzel a megsemmisitésükre, pedig három “GRAD”-dal örökre le lehetne őket pucolni a hegyről.
A tegnapi nap és a mára virradó éjszaka történései arra a következtetésre engednek jutni, hogy a kijevi vérhatalom akár Donbassz teljes lakosságának a kipusztitására is hajlandó.
(Ványab. B-R)
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

7 hozzászólás a(z) Észak-Donbassz június 8-9 bejegyzéshez

  1. Névtelen szerint:

    Ez az Amerikai agitáció a kommunizmus ellen és a demokrácia mellett!Ezek majd mesélni fognak a kommunisták bűneiről.Magukra robbantották a házaikat.Saját maguknak keresték a bajt,mert nem akarnak a zsidók rabszolgája lenni.”Kelj fel hatalmas ország!”Vitorla

  2. Névtelen szerint:

    Ilyen Porosenko tűzszünete.

    • Névtelen szerint:

      Oroszország tényleg megengedné az etnikai tisztogatást a határainál?Az Ukránok tényleg hajlandók az oroszok halomra gyilkolására?Tényleg elment az eszük? Vitorla.

  3. Zsolt szerint:

    A francia külügyminiszter tegnapi kijelentése reménykeltő, miszerint Ukrajna EU és NATO tagságára a jelenlegi tagállamok nem állnak készen. Valamint Poroshenko beiktatása túl “Európai Unió párti” volt. Ez még csak egy gyenge “szárnypróbálgatás” a franciák részéről, de jó lenne ha a franciák nyíltan átállnának az oroszok oldalára és úgy mutatnának erőt. Egyébként meg az EU-s hivatalos kommunikáció szemétsége, hogy úgy beszél, hogy “európa így – európa úgy, európai kultúra” miközben az oroszokat kirekeszti ebből, ami egy európai nép. Az oroszok nem lesznek EU gyarmat, persze. Viszont az EU eredetileg nem “gyarmatszerzésre” alakult. Mi sem gondoltuk, hogy ez lesz. Fejlődést vártunk 2004-ben!!! Nagy fejlődést. Mi lett belőle? Pár látványberuházás mellé a szemétkupacok sokasága mert utcaseprőket felvenni már nincs pénz???
    Az EU vagy kitalálja, hogy mi lesz a fejlődés és a népek békés együttélésének a motorja és változik vagy megtörik az egysége és reformok nélkül “megroppan”.

  4. kaponya jozsef szerint:

    AZ lenne az igazi ha kőzőlnék hogy vége az eu nak.

Hozzászólás