Nem az USA – EU – latorszövetség szája – íze szerint!

Donbasszban (délidőhöz közelítve) a reggeli kezdés óta lankadatlanul nagy a szavazókedv.
A Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságok erői által felügyelt és ellenőrzött területek falvaiban – városaiban közel hárommillió ember élhet ma választójogával, és választhatja meg a két Népköztársaság parlamenti képviselőit.
Helyi – ottani – idő szerint (Bp.+2 óra) délelőtt 11 óráig a részvételi arány 31 százalék volt. Nagyon sok szavazóhelység előtt hossdzú – tömött sorokban várakoztak – várakoznak az állampolgárok, hogy leadhassák voksaikat. (Az egy héttel korábban Kijev által rendezett választási tragikomédián nyoma sem volt sehol választói várakozásnak.)

В Луганске и Донецке образуются очереди перед избирательными участками

A Központi Választási Bizottságok nyilatkozatai szerint a donbasszi parlamenti választások vélhetően érvényesek és eredményesek lesznek.
Az USA – EU – Kijev (sz)aranyháromszög fogcsikorgatva dühöng az esemény miatt, és Oroszországot presszionálják az eredmény megtagadására. Moszkva kategorikusan visszautasítja az abszolút antidemokratikus követelést, és újfent megerősítette: a donbasszi választások eredményét el fogja ismerni! Sőt! Az ENSZ BT-ben már meg is gátolta a latorszövetségek oszloposainak indítványát a választások illegitimmé nyilvánítására.
Érdekes dolog történt ma az Ukrán Nagy Fal mentén. Nyalókakirály banditái eljátszották az “aki másnak vermet ás! – maga esik bele” – jelenetet.

árok2árok1

Egy latortank ugyanis a Nagy Mű szerves részét képező árokba csúszott. Rendesen “fölhasalt” a parton.
Ma reggel pedig újabb – Nyalókakirály igen rossz kedélyállapotát egyáltalán nem javító – rossz hír érkezett a kijevi udvarba. Nem csak a “Fehér Konvoj V.” első száz teherautója érkezett meg Donbasszba a humanitárius segélyszállítmánnyal!
Donyeckbe – a városba – rengeteg zöld teherautó érkezett. Nagyon sok harcossal a platóikon. (Jónéhánynak a platóján pedig különféle harci készségek is érkeztek.)
DONYECKBE NAGYON KOMOLY VÉDELMI ERŐ ÉRKEZETT!
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

44 hozzászólás a(z) Nem az USA – EU – latorszövetség szája – íze szerint! bejegyzéshez

  1. agyorkos szerint:

    “Donyeckbe – a városba – rengeteg zöld teherautó érkezett. Nagyon sok harcossal a platóikon. (Jónéhánynak a platóján pedig különféle harci készségek is érkeztek.)”
    Na, emiatt lesz vinnyogás, ajvékolás ukrán részről!

  2. cain szerint:

    https://m.youtube.com/watch?v=NHt9iqZWkdw

    Marinovkaba is érkezett legalább ennyi…

  3. Névtelen szerint:

    Ez akkor ismét közvetlen háborús cselekmény Oroszország részéről. Valószínű erre válaszul a szankciók újabb köre fog életbe lépni, arra válaszul pedig az ellenszankciók újabb köre.

    Ha a szakadárok szerették volna, hogy bárki elismerje a szavazásukat legalább erre a napra leállíthatták volna a támadásaikat, ha már az ukránok se támadnak ma és hagyják őket szavazni. Így elég nehéz bármely országnak elismerni őket, amikor épp ostromolják Mariupolt meg egy csomó másik helyet, ilyen agresszív háborús juntának senki nem akar a támogatója lenni.

    • vitorla123 szerint:

      Éljen a NÉPKÖZTÁRSASÁG! Éljen a NET.KÖZTÁRSASÁG!

      • Bohun szerint:

        Vitorla te megint kevered a szezon a fazonnal.

        • Névtelen szerint:

          Bohun, kifejtenéd? 😀 😀 😀
          Nem érted? Ezen, mondjuk nem csodálkozom! Kérd meg vitorla123-at, hogy rajzolja le neked legközelebb!!!
          😀 😀 😀
          LW

          • Bohun szerint:

            A hülyeséget elég nehéz lerajzolni, mint, ahogy az oximoront is. – Mert ez a két kifejezés éppen, hogy az.
            Vitorla még mindig a libsi tüntetés bűvöletében leledzik.

    • cain szerint:

      Miután az ukránok felmondták a korábban aláírt megállapodást, mire is kellett volna várniuk? Azt, hogy meg ki a junta, inkább hagyjuk….
      Dezinformálást ne itt folytasd, mert a kora reggeli órákban az ukránok tűzcsapást mértek a korábban szerencsére szándékosan félreinformált helyszínekként megjelölt szavazó helységekre. (Bryanka, Donyeck, …)
      Nem Mariupolt támadják, hanem az ukrán posztokat és a várostól északra indítottak most támadást elég nagy területet nyerve.

      • Névtelen szerint:

        Én csak azt mondom, hogy várhattak volna legalább egy napot, mert akkor az lett volna a világsajtóban, hogy a szakadár területeken szavazást tartottak, így viszont az lesz benne, hogy a szakadár területeken szavazást tartottak miközben a hadseregük több helyen városokat támadott és Oroszország hadserege ismét átlépte a határt és csatlakozott a támadásokhoz.

        • Névtelen szerint:

          amúgy is leterroristázzák/szakadározzák őket, minden rossznak beállítva. Teljesen mindegy mit csinálnak nyugati patkányokat zavarja a létezésük is. Orosz hadsereg meg nem avatkozott be maximum önkéntesek csatlakoznak.
          Sok Szerencsét a Népköztársaságoknak
          Corvo Attano

          • Névtelen szerint:

            És az önkéntesek megtámadták az orosz hadsereget és elrabolták a járműveiket? Mert ha nem ez történt és a hadsereg vezényelte oda a katonai járműveket, akkor bizony ismét bebizonyosodott, hogy Oroszország hadban áll.

            • Durumó szerint:

              sajnos Oroszország nagyon szőrmentén áll hadban a szemét-gyilkos bandával, még gázt is ad nekik ingyen, mégis ők pofáznak, humanitárius segélyeket küld kizárólag Oroszország, a tetű nyugat nem vesz tudomást sem Dél-Kelet Ukrajnáról, sem a Palesztina elleni terroról

              • Névtelen szerint:

                Humanitárius segélyeket kizárólag, na persze, nézd csak meg a fentebb linkelt videót a katonai konvojról. Elkerülhetetlenné vált a szankciók újabb köre, ezt a háborút már csak úgy lehet megállítani, ha az orosz gazdaság teljesen összeomlik.

                Az eddigi szankciók is hatásosak voltak, csak ezen a héten 5 milliárd dollárt égettek el a tartalékaikból, a szankciók kezdete óta Magyarország éves GDP-je veszett el és a rubel értéke még így is felére csökkent. Az új még kiterjedtebb szankciók ezt a folyamatot jelentős mértékben felgyorsítják.

                Egy-két év ebben a helyzetben Oroszország bejelenti az államcsődöt.

                • Névtelen szerint:

                  A fajtádnak ajvékolj parazita provokátor.

                • Névtelen szerint:

                  “A rúbel értéke a felére esett vissza” Ezt meg hol olvastad? 🙂 Az Oroszokat ezek a szankciók nem viszik padlóra, pláne nem 1-2 éven belül. Ráadásul meg van nekik a válaszuk, ha kell. (pl légtérzár) Meg azért az energia kérdés is az ő kezükben van, ezt ne felejtsük el. Szóval a nyugatnak vissza nyalhat a csokis fagyi, ha sokat pattognak.

                • Apofis szerint:

                  Hüle vagy te Urfing Zsoltika 🙂

            • koppány szerint:

              ami. zsoldosok,néger bakák,lengyel orvlövészek,ukrán ruhában nátó katonák stb. akkor kiál kivel hadban és a nátó hadfelszerelést meg tán a mikulás vitte oda.

    • Agronómus szerint:

      Nem valószínű, hogy a “szakadárok” – szabadságharcosok nagyon oda volnának azért hogy az aljas nyugat elismerje őket 🙂
      Oroszországot közvetlen háborús cselekménnyel vádolni pedig nevetséges azok részéről, akik a fél világ ellen háborúznak már legalább 10 éve.
      És oroszvadász-szafárikon vettek részt zsoldosaik nem is oly régen, éppen itt.
      Mert addig jár korsó (köcsög) a kútra, míg jól be nem verik a pofáját.

  4. TERMIN8ATOR szerint:

    A tenapesti órákban közöltem is egy videót a bal-rad részére a következő felirattal : ,,zöld emberkék trénigeznek az Ukrán határon,, címel.Tudtam,hogy ez mit jelent,a sejtésem hál istennek megvalósult.Végre valami elindult Novorossijában.Remélem nem álnak meg csak az Ukrán-Lengyel határon !

  5. Névtelen szerint:

    http://translate.google.com/translate?hl=hu&sl=ru&tl=hu&u=http%3A%2F%2Fpolitikus.ru%2Fevents%2F34485-v-protivorossiyskiy-rov-svalilsya-tank-ukrainskoy-armii.html&anno=2
    Csodálatos módon ez a harckocsi bele esett hír igaz, nem hittem volna hogy itt még található igaz hír is .
    Az hogy oroszok mentek Donbasszba, az miért csípi bárki szemét is ? Az olasz és a svéd sajtóban az Azov 1 és Azov 2 önkéntesei írják le, hogy az ukránoknál meg az összes élcsapat szinte csak külföldi zsoldosokból áll, a neten toboroznak pl Franciaországban ezekbe a zászlóaljakba. kedvencem az az úriember , aki a riporter kérdésére : “Miért ment harcolni Ukrajnába ? ” a következőt válaszolta nyíltan : ” Ölni mentem oda ”
    Másrészt pedig egyik balrados gyurcsányista se aggódjon : nem lesz sikeres az ukrán offenzíva. Bőségesen kaptak utánpótlást Oroszországból már a Donbassziak, és most nem a nyári offenzívában szarrá vert DNR ellen kell harcolniuk, ez fizetett zsoldos hadsereg már a másik oldalon is. Ezt viszont az orosz sajtó írta meg : az orosz tisztek kivesznek 3-5 hónapszabadságot, és elmennek pénzért harcolni Donbasszba. kaptak erősítést Csecsenföldról is , most a hírek szerint 3 csecsen zászlóaljuk van, és minimum 5 kozák, 1 abház zászlóalj is. A Dnyeszter mentéról volt ott 2 zászlóalj még, de azokról már nem olvasni nyár óta, valszeg most töltik fel őket ismét. ( Ukrajna lezárta a Dnyeszter menti köztársaság határát 2 hónapja, ne kelhessenek át az önkéntesek )

    • Béla szerint:

      Nagyon helyes ! Szíria és ez,nagyon kell a jó példa.

    • cain szerint:

      Nincs itt egy gyurcsanyista sincs, hacsak nem magadra gondoltál eme buta megnyilatkozással. A nagy nyári ukrán offenzíva csúfos kudarca után nyert hatalmas területet a milícia. Nem kell a valóságtól elrugaszkodni és a tényeket megmásítani. Akinek az emlézete kihagy, van lehetösege vissza olvasni. Az egy másik történet,hogy miért állt le a milícia offenzívája . Idörendben segízek, ukrán offenzíva, majd kudarc, milícia offenzíva, minszki megállapodás…..

      • Névtelen szerint:

        A DNR-t nyáron szarrá verték az ukránok, az orosz határőrök tűzparancsot kaptak a dezertálókra csak így tudták megakadályozni a teljes szétesésüket miután elfutottak Kramatorszkból , majd lecserélték a teljes DNR vezérkart, két törzstisztet pedig agyonlőttek, nem részletezték milyen okból, csak a hír jelent meg róla ( és amióta Denevéres Babajt valszeg likvidálták lengyel kommandósok ) Ezután kellet beavatkozni Oroszországnak, neked sem ártana öreg ha olvasnád kicsit az orosz sajtót.
        De ha már oroszul nem tudsz gyurcsányista itt egy magyar újságíró cikkje a valódi Azovról . magyarul talán tudsz ..
        http://www.hir24.hu/kulfold/2014/09/29/tudod-mi-vagyok-en-magyar-egy-ukran-vadallat/

        • cain szerint:

          Mondom nem voltam és nem leszek gyurcsányista!!! Akkor sem ha téged annak sz.tak a világra. Zsidó hírportált meg ne linkelj…Húzz inkább a zsindexre okoskodni és ne bulvár sajtót olvass cionista.

          • Névtelen szerint:

            Nem elég hogy gyurcsányista vagy de még a kaftános fajtádat is szidod ? Ejnye, ha ezt meghallja a rabbi :DD

            • Temüdzsin szerint:

              “Náci cowboyok” – no hiszen.
              „Mit fogtok csinálni, ha ennek vége lesz?” – Semmit kis barátom, mert vagy nem éritek meg, vagy orosz kivégző osztag elé kerültök háborús bűnökért, gyilkosságokért.

            • cain szerint:

              Tovább lépek rajtad kis zs…ja, majd sorra kerülsz te is, ne aggódj.

              • Névtelen szerint:

                Cain, ne foglalkozz ilyen zsidrák provokátorral.
                Ajvékolnak mert szorul a hurok a nyakuk körül.

    • 2015 szerint:

      Ismét névtelennek, és néhány szkeptikusnak:
      Tetszik, nem tetszik, a világ, és benne az országhatárok változnak! Pantha rhei….mondták a bölcs görögök, azaz minden változik…
      Ahogy Trianonban Magyarország, 1920-ban Sevresben Törökország, 1945-ben Németország, 1995-ben Daytonban Jugoszlávia, úgy a Krímben, és most még egy nem ismert városban… Ukrajna határai változnak.
      Miért csak Csehszlovákia, miért csak Jugoszlávia, miért csak Magyarország és miért csak Szerbia határai változhatnak? Miért ne változhatna Ukrajna, és majd Spanyolország, és majd az USA határa is?
      Hiszen…minden folyton változik….PANTHA RHEI

      • Névtelen szerint:

        De az országhatárokkal együtt változhatnak a gazdasági kapcsolatok is, és ha Oroszország elszigetelődik gazdaságilag akkor a sorsa elkerülhetetlenül az lesz mint a Szovjetuniónak.

        Ha ilyen mértékben illan el a tartalékuk, akkor 1-2 éven belül nem marad semmilyen tartalékuk. Ezzel párhuzamosan egyre drágább hitelekkel adósodnak el, az orosz jegybank csak a héten 1.5%-al volt kénytelen emelni az alapkamatját. Ha az újabb orosz beavatkozás miatt újabb szankciók jönnek mindez csak tovább gyorsul.

        Két féle támadás zajlik párhuzamosan, az oroszok katonailag támadnak, a nyugat gazdaságilag, de míg a gazdasági támadás közvetlenül Oroszországot sebzi, addig a katonai támadás csak Ukrajnát sebzi, mellesleg ettől csak még jobban eltávolodik Ukrajna Oroszországtól.

        A nyugat így nem veszít semmit, míg Oroszország az összeomlás útjára lép. Megszereznek egy zsebkendőnyi területet szörnyű véráldozat árán, de az igazi ár a teljes orosz gazdaság csődje lesz.

        Admin:

        Miért szűkítgeted állandóan orosz – nyugati szembenállásra csak a dolgokat? Hiszen már régen nem azok?
        A világ kettő (ha nem három) egyre fejlődő és erősödő vezető gazdaság – katonai hatalma áll szemben a Nyugat látványosan és minden vonatkozásban egyre inkább leamortizálódó macskajancsi – táboraival.
        Az orosz embereket nagy ívben nem érdekli a rubel-dollár kurzus! A belföldi árak a “természetes” inflációval küzdenek. Áru van! – oszt’ vszjo!
        Nálunk meg csökkent az alapkamat – és mégis nagy a baj!
        A Nyugat pl. annyifelé háborúzik már, hogy anyagilag is hamarosan be fog dőlni!

        • Névtelen szerint:

          @admin

          1. Azt csak az oroszok szeretnék, hogy a kedvükért Kína is felöltse magára a szopóálarcot, de erről szó sincs, Kína nincs és nem is lesz szankciózva. Kína első kereskedelmi partnere az USA, a második az EU, az OF csak sokadik a sorban és hiába várják azt az oroszok, hogy az ő kedvükért Kína szembe forduljon a legfontossabb partnereivel.
          2. A dollár-rubel árfolyam csak a standard viszonyítási alap, de az összes valutához képest ugyanannyit gyengült a rubel, nem csak a dollárhoz képest.
          3. Egyes élelmiszerek másfél vagy kétszeresére drágultak Oroszországban, ez messze túl van a természetes infláción, és a rubel inflációja is messze túl van a természetes szinten, ez már az elszigetelődés hatása.
          4. Az Iszlám Állam elleni háborúban több mint 30 ország vesz részt így a költségek is megoszlanak, míg Oroszország egyedül háborúzik Ukrajna ellen és nem is fog találni szövetségest akik melléjük állnának az orosz hódítások érdekében.

    • cain szerint:

      Több, mint felemelö az, hogy a video felvételek és a közôlt fényképek tanulsága szerint ember tömeg hömpölyög a szavazó helységek felé, pedig bármikor jöhet egy bombázás. ….

  6. 1 Névtelen szerint:

    Büntetőjogi eljárást kezdeményezett az ukrán biztonsági szolgálat törvénytelen választások megrendezése miatt a donyecki és luhanszki “népköztársaságokkal” szemben Kelet-Ukrajnában – közölte vasárnap az SZBU sajtóközpontja. “Ezen terrorszervezetek képviselői november 2-án Donyeck és Luhanszk megye egyes területein törvénytelen módon, Ukrajna alkotmányát és jogszabályait megsértve rendezik meg a népi tanácsok és azok vezetőinek megválasztását” – hangsúlyozták a biztonság szolgálatnál. Szerintük a szeparatisták választása az “államhatalom megszerzését célzó cselekedetekre utaló jeleket mutat”. A büntetőjogi eljárást ez alapján az alkotmányos rend erőszakos megdöntésére és az államhatalom megszerzésére irányuló cselekmény gyanújával indították.
    Amint kinyitottak vasárnap reggel a szavazóhelyiségek a kelet-ukrajnai szakadárok által megszállt területeken, az ukrán biztonsági szolgálat hivatalosan megindította a vizsgálatot az ügyben – írta a Facebookon Markijan Lubkivszkij, a szolgálat főnökének tanácsadója. Kijev előre jelezte, hogy nem tekinti törvényesnek a szakadárok által kiírt választást. Petro Porosenko ukrán elnök a héten azt mondta, hogy az egész kelet-ukrajnai békefolyamatot veszélyezteti az oroszbarát szakadárok “álválasztása”. (MTI)

  7. Zászlós szerint:

    Szólni szólhat megvan neki engedve,de nem igen hiszem hogy bármi befolyása is lenne a Novorossiában zajló választásokra.Nekik ez a hajó elment, akár tetszik akár nem.Inkább béküljenek, és elégedjenek ami megmaradt nekik az is ideig óráig…

  8. 1 Névtelen szerint:

    Zaharcsenko 80 %-on áll a donyecki választásokon: Luhanszkban is jól áll a népköztársaság:
    http://rt.com/news/201711-donetsk-lugansk-republics-elections/

  9. szeszakgyula32 szerint:

    Nem tehetek róla, hogy nem szeretem a névtelen hozzászólókat, pláne így, hogy még sorszámozva sincsenek. Az Admin-nak meg kellene követelnie, hogy becenevet adjanak önmaguknak, hogy legalább az álarcokat meg lehessen egymástól különböztetni.
    Persze van aki még álarcban se mer a tükörbe nézni, mert így könnyebb ökörködni és másokat mocskolni.
    Na mindegy.
    Egy valamiről nem esett eddig szó: “holnapra más lesz a világ!
    Oroszországnak döntenie kell, folytatja e a gyáva defenzív politikát (ami a szakadékba visz), vagy megindítja az offenzívát (amely a túlélés egyetlen reménysége). Ha az utóbbit választja, el kell dönteni, hogy az a Putyin maradhat e a kormánykeréknél, aki Gorbacsov és Jelcin utóda – pepitában.
    Halálosan utálom azokat a szarháziakat (itt is van néhány), akik Oroszország “paraméterei” miatt kárognak, közben pedig azt gondolják: “Gunnyaszt, vagy dög is már? Lássuk fölrepül e? Meg kell a palánkot döngetni körűle”! Hát nem emlékeztek? Jött a malomkerék…
    A száznegyven centis ötvenkilós kis vietnámiak milyen “mutatókat” mérlegeltek, amikot partjaik előtt felmagasodott az amerikai armada? Ásni kezdtek (a föld alatt…) és győztek!
    Utána pedig – ez nem kevésbé tanulságos – felkutatták és megsemmisítették az olyan pondrókat amilyenek nálunk névteleneknek “nevezik” becstelen önmagukat.
    Ha az orosz vezérkar (nem Putyin) elindította a “kis zöld embereket”, a huszonnegyedik óra ötvenkilencedik percében tette. A “latorhad” ürügyre – a választások eredményére – vár. Csapatai már elfoglalták iinduló állásaikat az offenzívához.
    Ha valaki nem tökhülye és tök-süket annak hallania kell a dalt: “Fel, honfiak, polgárok, talpra! Itt a dicsőség reggele!”

  10. agyorkos szerint:

    HAT ÉV SZOLGÁLAT UTÁN OROSZ ÁLLAMPOLGÁRSÁG – LÉTREHOZZÁK AZ OROSZ IDEGENLÉGIÓT

    http://goo.gl/dTTCNW

    Megoldódni látszik a barátságos zöld emberkék és zöld hadieszközök problémája.

Hozzászólás