Saját kardjukba dőltek a valcmanista latrok

Magdalinovkánál ma délelőtt lezajlott a donbasszi háború minden eddiginél legvéresebb testvérharca.

Magdalinovka

A népköztársaságiak ijedten ugráltak talpra fedezékeikben, mert azt hitték itt a vég! Majd megnyugodtak, és álmélkodva nézték és hallgatták a magdalinovkai csatát. Ami nem ellenük irányult.
Történt ugyanis, hogy a faluban lévő valcmanisták felfigyeltek egy konvojra. Egy népköztársaságira. Volt abban hat tank, meg egy csomó teherautó. Fellobogózva mind! – ahogy az illik. Minden járművön Újoroszország zászlaja lengett. Ez a konvoj pedig egyre csak közeledett Magdalinovkához. A faluban lévő latrok nagy fogásban bízva, csapdát állítottak a gyanútlan konvojnak. Amelyik magabiztosan törtetett be a faluba. Mikor aztán már elérhető közelségbe kerültek, lesből lecsaptak a “szakadár” konvojra.
Aprócska hiba volt csak. A konvoj is latorkonvoj volt. Csak elfelejtették közölni a magdalinovkai pribékekkel, hogy a zászlók azok megtévesztésül vannak kirakva. Azok meg nem tudtak a cselről. Hár lerohanták a “tőrbe csalt” testvéreket.
A falutól négy – öt kilométerre dekkoló igazi köztársaságiak a lármára egy idő után segítséget hívtak, hogy bemennének a faluba, megtudakolni a fölfordulás okát. Éppen a harci zaj csendesülésekor érkezett meg három tank, meg három BMP segítség. Közeledtükre a magdalinovkai latrok végképp megzavarodtak. Merthogy ezeken a páncélosokon is újorosz zászlók voltak. És mivel időközben – de rájuk nézve végzetesen későn – rádöbbentek a tévedésükre, minddel végeztek. Erre fel megint jön egy konvoj! Ugyanolyan! Már végképp nem ismerték ki magukat, csak amikor kaptak a friss jövevényektől egy kis beköszönést.
De akkor meg már hangulatuk nem volt semmihez. Meg is adta magát harminchét eleven, meg tizennyolc sebesült pribék. Féltucatnyival pedig a megtámadott testvérek végeztek.
A sokat látott és tapasztalt népköztársaságiak is borzongva szemlélgették – és még mindig szemlélik – az iszonyatos pusztítást. Az utolsó szálig minden tankot és teherautót megsemmisítettek magdalinovka “védői”! Hat fűbe harapott cimborájuk mellé – becslések szerint – legkevesebb nyolcvan testvért nyírtak ki. Tienegy “álfelkelő” súlyosan megsérült. Még ha élve meg is fogjákúszni a bulit, futballozni akkor sem lesznek képesek soha. Legfeljebb nézni.
Magdalinovka pedig az ölébe hullott a népköztársaságiaknak. Felszabadították a megszállók. A milicisták viccesen meg is kérdezték néhány latortól, hogy nem – e lenne kedvük átigazolni hozzájuk, merthogy mesteri módon lerendezték sajátjaikat.
Válaszul volt egy kis Valcmanozás meg kurvaanyázása Maradék – Ukrajna elnökének, de a milicista létszám nem gyarapodott. Olyanra már volt példa a donbasszi háborúban, hogy a latortüzérség sajátjait pusztította. De olyan, hogy közvetlen harcérintkezésben irtsák egymást a valcmanista pribékek! – még nem.
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

24 hozzászólás a(z) Saját kardjukba dőltek a valcmanista latrok bejegyzéshez

  1. БЕРКУТ szerint:

    Szép volt latrok 😀

  2. Nanó Sanyi szerint:

    Na most már ha ezt a hadicselt bevetnék Kijevben, na akkor lenne csak igazán nagy ribillió!

  3. stefi szerint:

    Ezt érdemlik ha háborús bűnöket követnek el.

  4. Lermontov szerint:

    Kamugyanús hír. Donbaszban nincsen semmiféle Magdalinovka. Zaporizsje mellett van Magdalinovka, a Donbasztól több száz kilométerre.

  5. stefi szerint:

    Akkor jól jönne az admin pontosítása. Ugye ez nem kamu?

    Admin:

    Telefonos értesülés volt, megbízható állandó hírforrásból. Legfeljebb “elhallás lehet” a dologban. Megpróbálok utána járni a történetnek, de igen drága muri. (Bár a hitelesség miatt megéri.) Volt már ilyen “kardbadőlés egyébként igen sok, csak hát mindent megírni lehetetlenség.

    • agyorkos szerint:

      Még a térképek sem jelzik a magdalinovkai esetet és a kapcsán kialakult változásokat. Nehezen elképzelhető a kis település elfoglalása, de a megtartása méginkább.

      A történetnek ez a része is nagyon nehez hihető el:

      “A falutól négy – öt kilométerre dekkoló igazi köztársaságiak a lármára egy idő után segítséget hívtak, hogy bemennének a faluba, megtudakolni a fölfordulás okát. Éppen a harci zaj csendesülésekor érkezett meg három tank, meg három BMP segítség. Közeledtükre a magdalinovkai latrok végképp megzavarodtak. Merthogy ezeken a páncélosokon is újorosz zászlók voltak. És mivel időközben – de rájuk nézve végzetesen későn – rádöbbentek a tévedésükre, minddel végeztek. Erre fel megint jön egy konvoj! Ugyanolyan! Már végképp nem ismerték ki magukat, csak amikor kaptak a friss jövevényektől egy kis beköszönést.”
      A távolság rendben van, kb. ott állhatnak őrt a gorlovkaiak. A felkelők odajutásával vannak inkább gondok, ez ugyanis egy kellően védett szakasz ukrán részről. Mind Majorszk, mind Magdalinovka felől jelentős erőstruktúráik vannak ott, harcrakész állapotban, hiszen aktív harci zónáról van szó. Mindkét odavezető utat a hoholok ellenőrzik. (Oké, tankokkal lehet árkon-bokron keresztül is, de óriási veszéllyel jár, közel vannak védő egységek a térségben)
      Utána pedig lövöldözni kezdenek az ellenséges vonalak mögött és megadásra kényszerítik a megmaradt ál-milicistákat. Nehezen hihető.

      “Magdalinovka pedig az ölébe hullott a népköztársaságiaknak. Felszabadították a megszállók.”
      Ha így van, akkor most nagyon gyorsan kell cselekedni és bevenni Majorszkot és a magdalinovkai blokkposztot, amíg tart a zavarodás!
      Szerintem valószínűbb, hogy a falucska és a frontvonal közötti blokkposztnál történtek az események. A majorszki és sumii tüzérség lőhette szét a konvojt, aztán a zűrzavart kihasználva a felkelők elfoglalták. Valójában még ennek sincs semmi jele ott.

    • Lermontov szerint:

      Az agyhalott nácik már számolni sem tudnak? Nem tudják, hogy Magyarországot akarják második Izraelnek? Ukrajna már csak a harmadik lehet…

      • Névtelen szerint:

        Minek ajvékolsz? Nem érted miről szól a cikk? Ezek szerint a zsidrákok nem tudnak számolni, a mai zsizrael nem a zsidrákoké, Palestina. Az “ősi” eredetükkel kitörölhetik a hátsójukat, sz@rházi parazita banda.

  6. P. szerint:

    Ha Zaporizsje környékén történt, csak nem arra készülnek, hogy a milícia tesz kárt az erőműben, rájuk kenve a műszaki hibát? ezért lennének át felségjelezve a konvojok?
    Tud valaki valamit, mi van az atomerőműben?

  7. Zászlós szerint:

    Ha igaz a hír akkor,az ilyen esetet neveznék baráti tűznek az ellenfél szóvivői…

  8. jozsi szerint:

    Már vagy két hete olvastam itt, hogy az Ukránok ezt csinálják, pedig ez áll. háborús bűn! Ez őket cseppet sem érdekli! Na ebbe bele szaladtak! Azt Mondják az Isten nem ver bottal! Sajnálom Az elesett kiskatonák hozzátartozóit, a helyieké mellett! Akik pénzért mentek oda innen, onnan, vagyis zsoldosok, hát ők maguknak keresték, megérdemlik szerintem!

  9. Sri Mezeke szerint:

    állítólag van egy csodás japán találmány, bár lehet, hogy arrafele nem telik rá, és kezelni sem tudnák: asszem RÁDIÓ a neve, de majd utánajárok pontosabban.

  10. TERMIN8ATOR. szerint:

    Máma tizenhárom alkalommal ágyuzták a galíciaiak Donyeck civil ek lakta területét .

  11. Névtelen szerint:

    Aki odamegy és harcba kezd az ígyis-úgyis testvértűzben pusztúl.

  12. sanyo szerint:

    SRI! A rádió oké, amire gondolsz az az csak a japán sántit. Én olaszt, oroszt meg csehet tudok.

Hozzászólás