Nyüszög az amerikai prérikutya

Oroszország súlyos hibát követ el, amiért drágán meg kell majd fizetnie, ha nem változtat hozzáállásán az ukrán válság enyhítésében – erre figyelmeztet az amerikai külügyminiszter. John Kerrry szerint Moszkva ideje hamarosan lejár, hogy mindezt megtegye, és a genfi megállapodásban foglaltak nem értelmezhetők tetszés szerint. Az orosz külügyminisztérium úgy látja, hogy az Egyesült Államoknak kellene gyorsan lépnie valamit a feszültség enyhítéséért.

Az amerikai külügyminiszter azzal vádolta meg Oroszországot, hogy aláaknázza az ukrajnai demokratikus folyamatokat, és semmit sem tett a feszültség enyhítéséért a genfi megállapodás elfogadása óta. Senkinek sem lehetnek kételyei afelől, hogy Moszkva továbbra is kiterjedt katonai és hírszerzési hálózatot működtetl Ukrajna keleti felében, hogy megingassa a kijevi átmeneti kormányt – tette hozzá.
Szokatlanul nyers hangvételű washingtoni nyilatkozatában John Kerry felrótta Oroszországnak, hogy propagandával próbálja leplezni mindazt, amit Kelet-Ukrajnában művel.
A miniszter szavaiból kiderült: az Egyesült Államok egyre közelebb kerül ahhoz, hogy újabb szankciókat hozzon Oroszországgal, valamint Vlagyimir Putyin orosz elnök legközelebbi politikai és üzleti szövetségeseivel szemben.
Putyin és Oroszország választás előtt áll. “Ha a feszültség enyhítésének útjára lépnek, azt mindannyian üdvözöljük majd. Ha viszont nem, a világ gondoskodik arról, hogy Oroszország nagy árat fizessen. Drága hiba lesz” – mondta.

Az orosz külügy szerint Amerikának kellene lépnie
Oroszország azt követeli az Egyesült Államoktól, hogy késztesse önmérsékletre az ukrán hatóságokat Ukrajna délkeleti régióiban, ahol “reguláris katonai egységeket, különleges osztagokat és ultranacionalista félkatonai csoportokat vetettek be a lakosság ellen”. Az orosz külügyminisztérium csütörtök esti közleményében azt írták: arra számítanak, hogy az Egyesült Államok azonnali intézkedéseket hoz a feszültség enyhítéséért.
Szergej Lavrov orosz és John Kerry amerikai külügyminiszter között szerdára, illetve csütörtökre tervezett telefonbeszélgetés “Moszkvától független okok miatt meghiúsult” – közölte még az orosz külügyi tárca.
A két politikus azonban pénteken várhatóan egyeztet egymással.
(MTI)
Bal-Rad komm: “…azzal vádolta meg Oroszországot, hogy aláaknázza az ukrajnai demokratikus folyamatokat…”-csikorog az amerikai prérikutya.
Szerintük ugyanis az lenne tán a legjobb, ha Oroszország pedig keleti irányból rontana az orosz nyelvű Donbasszra, és teljes erővel segitené a kijevi zsidóbérenc hordát, hogy mielőbb a Nyugat kezére tudja játszani Ukrajnát.
De még jobb néven vennék, ha egyből Kolomonszkij vonulhatna be a Kremlbe, a mostani orosz vezetés földig hajlongó hódoló sorfala között.
Nagyon keserves lesz a prérikutya kijózanodása! De hát addig meg csak hadd acsarkodjon. CSAK EGY PRÉRIKUTYA NYÜSZÖG!
Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás